Frica pentru parinte.

07-04-2020
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Buna seara, ma confrunt de mai bine de un an de zile cu o problema a carei rezolvare nu o gasesc.Cu 3 ani in urma mama mea a fost diagnosticata cu artroza, care progreseaza incet.Are 48 de ani, si are unele dureri articulare, dar nu sunt severe, poate sa efectueze orice activitate fara dificultati.Problema este ca de mai bine de un an nu imi pot gasi linistea interioara din cauza ca imi fac absolut mereu griji pentru ea.Imi e foarte frica ca durerile ei vor deveni mai puternice, caci asta se va intimpla oricum, iar gandul ca in cele din urma ar putea deveni invalida sau sa aiba handicap locomotor din cauza durerilor severe ma disrtruge psihic.Am incercat sa o ajut cu ceva.Cautand pe internet am citit ca multi zic ca Colganen de tip 2 impreuna cu alte substante i-au ajutat, si o ruda de a mea la fel a zis asta.Am procurat un pachet de acesta si mama a zis ca i-a ajutat caci durerile ei au devenit mai slabe, de asta am mai procurat inca 2, desi vad ca din nou are dureri acum, desi nu par a fi de la artroza.Vreau sa plec sa invat peste hotare la anul, dar mereu o sa imi fac griji pentru ea, si chiar daca ea va suferi, va ascunde asta de mine, iar eu voi sti asta.Antiimflamatoarele daca sunt consumate in exces dauneaza asupra ficatului.Cum as putea sa scap de aceste griji care imi provoaca o tristete profunda?
8 comentarii
0
07-04-2020, ora 15:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Mama are sot, alti copii, rude, etc.?
0
07-04-2020, ora 17:23
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Da, are soț, și sora mea mai e, și mătușa e în același sat cu noi, dar asta nu mă liniștește oricum.
1
07-04-2020, ora 18:14
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Faptul ca nu va linisteste deloc arata o legatura de dependență din care nu ati iesit. Cumva in relatia dintre dumneavoastra rolurile s-au inversat si sunteti incapabil sa realizati ca fiecare are viata lui si ca mama se poate descurca singura sau si cu ajutorul celorlalti.
Este timpul sa incepeti procesul de maturizare si de a va construi autonomia, mama se va descurca.
2
09-04-2020, ora 18:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Sub control medical și cu un tratament adecvat, durerile se pot atenua. Îngrijorarea dvs. nu o ajută cu nimic, puteți să-i faceți mai mult rău, să creadă că are ceva și mai grav și nu i s-a spus. În cel mai rău caz puteți face și dvs. o tulburare anxioasă. Nu puteți gestiona totul, faceți ce depinde de dumneavoastră, nu sunteți medic. În situația în care are un diagnostic, urmează sfatul medicului și se consultă cu acesta în ceea ce privește evoluția când merge la control.
0
09-04-2020, ora 21:03
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Ideea e ca si ea e medic, si intelege foarte bine situatia.
2
10-04-2020, ora 12:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cu atât mai mult nu trebuie să-ți faci griji, pentru că știe ce pași să urmeze.
0
10-04-2020, ora 13:31
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
De fapt aici problema nu este mama, ci "copilul" care nu si-a dezvoltat autonomia si nu se poate separa. Iar aceasta duce la anxietate si la dificultatea de a functiona independent.
0
12-04-2020, ora 12:16
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Persoana care are nevoie de ajutor in aceasta situatie sunteti dvs. nu mama. Mama dvs. este tânără, are 48 de ani, este medic, are toate cunoștințele necesare pentru a putea gestiona aceasta afectiune cat mai bine. Îngrijorarea pe care o resimțiți este excesivă ai arata un nivel ridicat al anxietatii. Apelați la un psiholog pentru a urma ședințe de consiliere psihologică și a va câștiga treptat independența emoțională. Fiind asa tânără mama, s-ar putea să fiți minor. In aceasta situatie, discutați cu părinții, iar daca nu gasiti înțelegere la ei, apelați la o persoană apropiată, la o ruda sau la un prieten pentru a discuta deschis si a va ajuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: