Ganduri de suicid

04-08-2018
Andrei594
Nu este medic/terapeut
Andrei594
Bună ziua! De ceva timp am început să am gânduri de suicid însă, nu stiu din ce cauză, părinții mei sunt plecați în străinătate iar eu stau cu fratele meu care, și el a plecat acum recent la mare.O parte din mintea mea se gândește la suicid însă pe cealalta zice că e o prostie, nu știu ce să fac.
4 comentarii
0
04-08-2018, ora 09:15
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
Mergeți și discutați cu un psiholog nund va sunt niste frustrări neimpliniri ale dv.Nu ar strica sa vă vadă un medic psihiatru
0
04-08-2018, ora 09:38
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Andrei, asa cum ti-a raspuns dl dr mai sus, ar fi bine sa te vada un specialist. Asta inseamna ca e mai bine sa ceri sprijinul cuiva care chiar te poate ajuta, in loc sa te chinui singur cu aceste ganduri. E importanta si varsta pe care o ai (presupun ca esti adolescent - nu ai zis cati ani ai), dar si ce alte probleme de viata intampini in afara faptului ca parintii nu sunt in tara. Cu siguranta sunt niste factori care te-au adus in punctul asta, dar sa stii ca orice problema, oricat de grea, se rezolva pana la urma. Daca nu ai implinit 18 ani, va trebui sa vorbesti cu un adult din familie despre gandurile si framantarile tale si sa mergeti impreuna macar la un psiholog clinician pt inceput. Poate daca ii spui fratelui, te va ajuta - daca e mai mare. Exista probabil cel putin o persoana adulta in grija carora ati fost lasati de catre parinti si care va putea merge cu tine la specialist.
Sunt foarte multi copii/adolescenti in situatia ta. Si lor le este la fel de greu, dar totul se rezolva daca cer ajutor. Daca vrei, imi poti scrie in privat si te indrum spre specialist, dar si cu o vorba buna.
0
04-08-2018, ora 09:44
Andrei594
Nu este medic/terapeut
Andrei594
Nu am fost lasati in grija nimanui, fratele meu se ocupa. Eu am 14 ani si el are 21.
0
04-08-2018, ora 10:08
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Am inteles. E bine ca el e adult si poate merge cu tine macar la psiholog pt inceput. Repet invitatia de a-mi scrie in privat. Daca esti din Bucuresti, iti ofer cateva sedinte gratuite, daca vrei sa vii impreuna cu fratele tau, tu fiind minor. Sedintele nu se vor desfasura cu el in cabinet, pt ca ai dreptul la confidentialitate. Daca nu esti din Bucuresti, scrie-mi si te indrum spre un coleg.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: