Genunchi blocat

06-08-2016
ovidiuflori
Nu este medic/terapeut
ovidiuflori
Buna ziua, as dori sa aflu mai multe informatii cu privire la conditia actuala a genunchiului.
In urma cu o luna am pățit o entorsa de grnunchi la fotbal, cu deplasare laterala in urma examinarilor RMN s-a stabilit ca as avea o plica sinoviala , acumulări de lichid si un edem osos de 30/20 mm la nivelul condilului si din ce am inteles de la doctor o fibroza in rest nimic rupt, in urma acestei accidentari desii genunchiul l-am pozitionat la loc iar la raze a reiesit ca e pozitionat corect, am ramas cu el aproape blocat, flexia fiind limitata la aproximativ 15 grade, la cca 3 sapt de la accident s-a intervenit artroscopic spunandu-mi-se ca operatia a decurs bine insa la 4 zile postoperatie nu observ mari schimbari, iar flexia este in continuare limitata la 15 grade, pur si simpu simt ca ceva opune rezistenta iar daca fortez apare durerea, doctorul mi-a spus ca daca in continuare genunchiul v-a ramane blocat imi v-a scoate meniscul desii acesta este integru, nu vreau sa pun la indoiala priceperea doctorului dar nici sa fiu transat ca pe un animal de teste din moment ce meniscul e sanatos...nu stiu ce sa fac, va rog a ma ajuta cu un sfat.Va multumesc!
8 comentarii
0
06-08-2016, ora 18:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti doua posibilitati:
- va intoarceti la chirurgul care v-a operat, care va re-examina genunchiul si va va prezenta optiunile terapeutice; este solutia logica, etica, deontologica si pragmatica.
- apelati la un second-opinion, din partea altui specialist in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-08-2016, ora 19:29
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Cred ca raspunsul distinsului meu coleg Dr. Marius Uscatu este corect, cu deosebirea ca odata operat fiind, cu rezultatul de mai sus, as alege o a doua parere.
Genunchiul blocat este o afectiune notorie pentru indicatia chirurgicala, blocajul fiind in general produs prin interpozitia unor corpi straini intre condilii femurali si tibie. Acesti corpi straini sunt, de regula, constituiti de bucati sau fragmente de menisc rupt (mai des cel intern) sau fragmente de osteocondrita (denumite generic " soareci" articulari pentru mobilitatea lor) care se plimba libere prin articulatie si se pot interpune ocazional.
Este foarte importanta varsta Dvs si tipul de expunere la efort si trauma; la o varsta tanara, ne asteptam ca meniscul rupt sa fie cauza probabila; dupa a cincea decada, este mai probabila evolutia spre artroza care poate genera corpi straini intra-articulari. Logic privind lucrurile, blocajul persista pentru ca este ceva care se interpune in articulatie; acest ceva nu e descris - din cate inteleg - nici in RMN si nu a fost vazut nici de medicul artroscopist, ceea ce este o alternativa improbabila, dar nu imposibila.
De asemenea, vreau sa va atrag atentia in mod foarte serios asupra edemului osos de condil (probabil intern, pentru ca nu ati precizat), care tradeaza ischemie / necroza, cel mai probabil de origine traumatica. Aceasta leziune poate produce durere si eventual corpi straini, daca evolueaza de mult, chiar la varsta tanara. Ea se vede pe RMN dar nu artroscopic, iar leziunile de acest fel pot aparea ca o complicatie a artroscopiei (ceea ce nu este cazul acum). Tratamentul etiologic cel mai bun pentru aceasta leziune este oxigenoterapie hiperbara (tratament cauzal), care da rezultate excelente dupa 2-3 saptamani. Aceasta insa nu rezolva problema blocajului, care cred ca se va rezolva tot prin interventie.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
06-08-2016, ora 22:16
ovidiuflori
Nu este medic/terapeut
ovidiuflori
Buna seara, va multumesc pentru timpul acordat.
Varsta 23 ani am practicat fotbalul pana acum 5 ani..in prezent joc sau ma rog jucam ocazional fotbal cu prietenii si practic fitnessul de 5 ori pe saptamana insa tot timpul m-am ferit de exercitiile pentru picioare deoarece in trecut am avut de 2 ori entorsa de genunchi insa la piciorul celalalt.Entorsa genunchiului s-a produs la tenis de picior deoarece m-am intins la o minge foarte mult in pas de fandare cu genunchiul sucit spre interior, iar in acest moment rotula mi s-a deplasat lateral, operatia a fost facuta la 3 saptamani de la traumatism timp in care am stat mai mult in pat, neputand sa flexez genunchiul mai mult de 10 grade
0
06-08-2016, ora 23:19
ovidiuflori
Nu este medic/terapeut
ovidiuflori
Acum la 4 zile dupa operatie blocajul inca persista..doctorul mi-a zis ca daca nu cedeaza cu kineto acest blocaj o sa mai intervina inca o dara chirurgical pentru scoaterea meniscului desii acesta e sanatos conform rezultatului RMN.
Acum necunoscuta mea este, de ce nu a rezolvat totul in cadrul interventiei artroscopice si de ce se ia in calcul inca o interventie mai ales cand vine vorba de un menisc sanatos, asta chiar nu inteleg si ma face sa fiu complet confuz si sa imi pierd increderea in succesul interventiei.A doua zi de la operatie inainte sa imi faca externarea doctorul a venit sa ma consulte si a incercat sa il indoaie, aratandu-se mirat ca nu poate si chiar intrebandu-ma "Chiar nu poti sa il indoi?"
REZULTATELE RMN
Lia edematiat distal fara ruptura.
Lip fara ruptura.
Retinacul patelar edematiat fara ruptura.
Retinacul patelar intern cu rupturi fibrilare importante si acumulare lichidiana la acest nivel ;retinacul patelar extern edematiat. (Ortopedul spunandu-mi ca defapt nu e nici o ruptura, a gresit radiologu).
Tendon cvadriceps fara ruptura.
Lig colateral intern cu acumulare fluida in jur, in cantitate mare fara ruptura.
Ligament colateral extern cu lichid in jur fara ruptura.
Menisc intern/extern fara ruptura.
Edem osos de 30/20 mm la nivelul condilului femural extern.
Edem la jonctiunea musculotendinoasa a muschilor vast intern si extern, semimembranos, sartoris.
Acumulare fluida supra si retropatelara, in cantitate medie.Edem al grasimii Hoffa.
Diagnosticul de externare fiind plica sinoviala mediopatelara iar diagnosticul secundar Condropatie grad 1 globala si ruptura partiala Lia.
S-a intervenit artroscopic si s-a practicat explorare, rezectie plica sinoviala, condroplastie si lavaj.
Ca si simptome simt ca mai mult de 15 20 grade nu pot sa flexez intervine blocajul, ca si cum ar fi ceva acolo in interior iar daca fortez simt o durere ca de cutit in capul femurului..chiar nu inteleg de ce, doctorul mi-a spus ca operatia a fost un succes.
Va multumesc nespus.Daca ajuta cu ceva, am si poze cu RMN ul.
0
07-08-2016, ora 13:44
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua
Edemul osos la nivelul condilului extern este intr-adevar ceva oarecum deosebit de cazurile comune, dar nu anormal dupa trauma. Ruptura partiala de ligament incrucisat anterior pare ca este reala, dar ea nu provoaca blocaje. In rest, leziunile sunt conjuncturale si post traumatice, sugerand un status dupa o triada O'Donoghue (adica o asociere de leziuni obisnuita in entorsele de genunchi).
Va sfatuiesc ca inainte de a lua hotararea unei noi interventii sa faceti un alt RMN, la un alt centru (daca exista, unul cu aparat cu mai mult de 1, 5 Tesla) si sa urmariti rezultatul, sfatuindu-va cu cel putin 2 medici ortopezi. Evident, si cu noi, cei de pe forum. In urmatoarele 2 saptamani ar fi perfect.
Pana atunci, imobilizati genunchiul cu o orteza si folositi anti-inflamatoare, evitand statul in picioare si efortul de mers prelungit.
Cu stima
Dr. Marius Enescu
Constanta
0
30-11-2016, ora 11:41
OliviaD
Nu este medic/terapeut
OliviaD
Buna ziua,
Este posibil ca tesutul sa se fi fibrozat in urma operatiei, este un proces de vindecare anormal al organismului, este o reactie a lui, un sistem de aparare. La RMN nu s-au vazut, ci aparea ca ar fi fost meniscul rupt, dar in realitate nu era. Dupa o operatie LIA s-au format fibroze in genunchi, iar la 6 luni m-am operat iar pt a mi le scoate. Acum ma confrunt cu aceeasi problema la 3 saptamani de la operatie. Tesutul se fibrozeaza dupa cateva zile si continua sa se rigidizeze zi dupa zi. Si eu sunt intr-o situatie total neplacuta si caut o rezolvare a situatiei, ceva in plus de kinetoterapie. Am facut si fac kinetoterapie ca la carte, zi de zi, atat dupa operatia anterioara, cat si dupa ultima, dar se pare ca nu este suficient. Am mai avut o operatie de menisc, inainte de LIA, atunci a fost prima si nu am intampinat problema fibrozelor. In ce stadiu mai sunteti azi?
0
02-12-2020, ora 17:08
Paraschiv Andra
Nu este medic/terapeut
Paraschiv Andra
Buna ziua ! Sunt studenta la kinetoterapie la Cluj in anul 2, am învățat o parte din termenii medicali referitori la genunchi și cred ca o sa înțeleg explicația la problema mea astfel îmi mai rămâne doar sa va cer ajutorul. In urma cu 4 zile, membrul meu inferior drept s-a blocat in flexie, noaptea nu puteam sa stau in pat cu piciorul întins și aveam dureri destul de mari, ulterior 2 zile la rând am luat arcoxia și durerea m-a mai lăsat, am început sa am flexibilitate buna. Înainte nu puteam sa merg normal, flexam ciudat piciorul mai mult îl taraiam. Problema pe care o am acum este următoarea : de fiecare data când fac extensia piciorului din decubit dorsal se aude cum trosnește genunchiul. Durerea mea era localizata in partea mediala a tibiei, nu m-a durat rotula ! Ce ma sfătuiți sa fac ? Recunosc având in vedere ca am cursuri de dimineața pana seara am devenit sedentara dar mi-am cumpărat banda de alergat și vreau sa reancep antrenamentele dar îmi este frica sa nu înrăutățesc situația ! Mulțumesc anticipat !
0
02-12-2020, ora 20:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Este foarte posibil sa va confruntati cu o leziune de menisc, care interzice total orice activitate sportiva.
Prin urmare, se impune o examinare clinica la specialistul in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •