Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale

©

Autor:

Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale

Considerată mult timp dăunătoare pentru genunchi, astăzi se pun în discuție posibilele beneficii pe care le-ar putea avea alergarea pentru articulație. Totuși, există limitări mai ales pentru cei care au avut un accident sau sunt supraponderali.

 

David Felson, cercetător și epidemiolog la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Boston, susține că îngrijorările cercetătorilor din trecut cu privire la jogging erau centrate pe impactul continuu asupra genunchiului la contactul piciorului cu solul în timpul alergării, despre care se credea că ar provoca degenerarea articulației genunchiului și apariția osteoartritei. Studiile recente arată că, de fapt, lucrurile nu stau astfel.

 

Cercetătorii suedezi au observat că exercițiile fizice, inclusiv alergatul, pot fi benefice pentru întreg organismul, inclusiv pentru articulații. Cercetătorii au studiat două grupuri de persoane cu risc de osteoartrită: un grup a efectuat exerciții fizice, celălalt nu. Din punct de vedere imagistic s-a constatat ca articulațiile celor care au făcut sport și au alergat aveau o consistență îmbunătățită a cartilajului.

 

Jonathan Chang, chirurg ortoped în Alhambra, consideră că exercițiile fizice stimulează cartilajul să-și repare micile traumatisme. Greutatea corpului, la impactul picioarelor cu solul, stimulează producția de proteine de la nivelul cartilajului și astfel acesta devine mai puternic. Este similar procesului de dezvoltare a masei musculare din timpul exercițiilor fizice.

 

Odată cu înaintarea în vârstă, toate celulele organismului încep să se degradeze, la fel și cartilajele. Dar, dacă facem exerciții regulat, ne ajutăm articulațiile să se regenereze și să se mențină sănătoase.

Sursa: NPR

 


Data actualizare: 15-07-2019 | creare: 03-12-2015 | Vizite: 3292
Bibliografie
Put Those Shoes On: Running Won't Kill Your Knees, link: http://www.npr.org/2011/03/28/134861448/put-those-shoes-on-running-wont-kill-your-knees
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • De ce sunt mai fericiți cei care fac jogging dimineața?
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  •