Imi iubesc sotul si copii dar nu stiu cum sa fac fata prolemei

06-06-2016
Nina_123
Nu este medic/terapeut
Nina_123
Am o rellatie cu sotul meu de 12 ani si sunt casatorita cu el de 9 ani.Avem 2 baieti de 11 si 7 ani, ne iubim foarte mult dar nu stiu de ce de 6 luni ma acuza ca il insel cu un om mai batran {seful meu}nu inteleg de ce nu ma crede, nu stiu ce sa fac sa-i demonstrez ca n-am nimic cu acel om sau cu alt barbat de cand este el in viata mea.Nu vreau sa-mi pierd familia dar, simt ca nu mai pot.I-am permis sa ma asculte cu un microfon si cu un aparat care inregistreaza prin satelit imagini cu mine, de fapt de aici au inceput toate problemele, pt ca acel aparat nu-i arata realitatea dar el nu ma crede pe mine {de ex. eu ma deplasam cu transportul in comun si lui ii arata ca sunt intr-o masina alba, eu eram la curs cu colege de la alta scoala si el ma arata intr-un motel de linga cladirea in careeram eu de fapt}.Sunt sigura ca nu l-am inselat dar, cum sa fac sa-i demonstrez. Am fost si la un test poligraf, dupa o zi de cearta am ajuns crezand ca-mi rezolv problema dar mai ruam acut pt ca l-am intrebat pe acel om ca daca sunt foarte stresata si ma doare capul cumplit ca si cum iti i-a foc sau iti crapa ceva in spate la ceafa daca va fi corect si a spus ca nu influenteaza, dar el a iesit ca aveam o stare de neliniste deci nefavorabil. nN mai inteleg nimic adicae multe ori simt ca-mi plesneste capul pt ca vb 8 ore la tel. ma asculta cu acel microfon non stop si de multe ori ma suna si ma intreaba cu cine vb dar eu sunt singura, cine a spus, cine a facut, nu ma crede ca nu e nimeni in jurul meu. Mi-a deviat telefonul, m-a sunat, n-am avut timp sa-i raspund sunandu-se pe el atunci ma acuzat ca vb cu cineva la tel cu toate ca eu nu vb., i-am demonstrat ca am dreptate dar nu ma crede Spunetim cum sa procedez, va rog mult, il iubesc si nu vreau sa-l pierd. Ne certam - ne impacam si a doua zi o luam de la capat nu mai pot, am vrut sa ma omor ca sa nu mai gandeasca rau de mine dar ce fac copii singuri.cum asi putea salva acesta relati.Oare mai pot.
19 comentarii
0
06-06-2016, ora 18:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Sotul dumneavoastra are niste probleme ale lui, legate de propriile frici, iar pentru asta, indiferent ce faceti dumneavoastra nu are rost. Gelozia lui seamana mai degraba a paranoia. Intr-o astfel de varianta exista solutia terapiei de cuplu. Sunt convins ca sotul dumneavoastra a fostcam gelos/posesiv de la inceputul relatiei...
0
06-06-2016, ora 18:46
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Dumneavoastra i-ati sugerat sotului sa mergeti la testul poligraf, sau sotul dumneavoastra v-a sugerat faceti testul respectiv?
Nu stiu cine va testat, dar dispozitivul respectiv (poligraful) va masoara/inregistreaza anumite reactii organice in momentul in care dumneavoastra ascundeti adevarul; mai exact: daca dumneavoastra stiti ca mintiti, si oferiti un raspuns neadevarat in timpul testarii, dumneavoastra veti avea anumite reactii organice specifice in corp care nu au cum sa se confunde sub nicio forma cu faptul ca sunteti agitata sau ca va doare capul...
Normal, testul poligraf e bine sa se faca dimineata, fara sa fiti anxioasa sau sa aveti o problema somatica deranjanta.
0
06-06-2016, ora 19:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Normal e ca sotul doamnei sa fie internat la un spital psihiatric ca altfel exista posibilitatea ca doamna sau copiii sa faca ei insisi o boala psihica traind in atata teroare.

Nu imi vine sa cred ca ati fost de acord, doamna, sa mergeti la Poligraf si sa va lasati urmarita prin diferite proceduri.

Sotul dv. este in plin delir. Are o boala psihica. Necesita internare psihiatrica si tratament medicamentos. Deja psihoterapia de cuplu nu mai merge si nici nu o va accepta vreodata.

Spuneti-i ca il duceti la plimbare si apelati la un domn cu o masina si il duceti direct la camera de garda a unui spital psihiatric care face internari involuntare. Verificati inainte ce spital face internari involuntare.

Nu ii mai permiteti lucruri care sa va inebuneasca, ca nu va vindeca el si bolile psihice nu prea se vindeca. Aveti 2 copii de crescut.

Ceea ce are el nu se rezolva decat medicamentos. Mai exista varianta sa il internari cu salvarea si politia. Nu puneti pe prim plna "dragostea" dv fata de el. Nu lasati "dragostea" sa va imbolnaveasca copii si chiar pe dv.

Puteti merge sa discutati cu un psihiatru inainte.
0
06-06-2016, ora 19:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu imi vine sa cred cum i-ati putut permite sa va duca la poligraf si sa va urmareasca cu dispozitiv.

Sunteti presul lui personal ? Nu vedeti ca s-a imbolnavit psihic ? Nu aveti nici un fel de mandrie.

Astfel de persoane nu se vindeca daca sunteti verificata la poligraf. O tin asa langa cu zecile de ani, facand viata familiei un cosmar.
0
06-06-2016, ora 21:26
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
In mod normal, se recomanda o evaluare clinica pentru a vedea in ce masura problema geloziei are conotatii patologice, de tipul ideilor delirante. Deci, nu numai dvs trebuie sa va "lasati testata/inregistrata" ci si sotul ar trebui evaluat de un psiholog clinician/psihiatru. De multe ori, ideatia paranoida poate genera "o nebunie in doi" ( ajungi sa crezi delirul celuilalt ). Din ce spuneti dvs. gelozia sotului este exagerata. Sigur ca, e posibil sa ma insel, bazandu-ma doar pe subiectivismul descrierii dvs. Dar, ca regula generala, trebuie sa retineti ca SIMPTOMELE SAU PROBLEMELE DE INTENSITATE MARE NECESITA UN CONSUL/TERAPIE DE SPECIALITATE ( PSIHOLOG CLINICIAN, PSIHOTERAPEUT, TERAPEUT DE CUPLU)
Dar, exista CATEVA rezolvari:
1. Sa va schimbati actualul loc de munca ( solutia este superficiala pentru ca nu rezolva problema de fond-gelozia patologica a sotului)
2. Sa mergeti la o terapie de cuplu
3.Sa mergeti fiecare la un psihoterapeut care este si clinician pentru o evaluare si un program individual de psihoterapie
4. Consul psihiatric, la recomandarea clinicianului

Mult succes!
0
07-06-2016, ora 10:25
Nina_123
Nu este medic/terapeut
Nina_123
Nu stiu cum sa fac, i-am propus sa mergem sa discutam dar a refuzat, la insistentele mele a spus ca vom merge doar daca acel test este bun dar rezultatul lui a fost altul, am vrut sa merg eu sa stau de vorba cu cineva dar ma facea sa ma razgandesc pentru ca spunea ca o luam de la capat si nu ma mai urmareste si ca vom repeta acel test cand nu sunt stresata si ca totul va fi bine, dar minunea dura la sfarsit de saptamana cand petreceam toti patru si era ok, dar ziua de luni ne aducea iar un comentariu care il auzea el prin aparat si credea ca a fost sau a zis sefu ceva (chear daca era sau nu cineva cu mine in incapere, oricine era in jurul meu il auzea pe sefu, putea fi o femeie un copil un alt coleg ). Sincer am obosit, nu le mai acord atentia necesara copiilor, petrec mai mult timp cu el, nu ma lasa sa ma imbrac cum vreau, nu stiu de ce soarta se joaca cu mine.
0
07-06-2016, ora 12:19
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Ce credeti ca s-ar intampla daca i-ati interzice sa va mai monitorizeze/urmareasca?
0
07-06-2016, ora 12:30
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Nu "soarta" se joaca cu Dumneavoastra...sunteti prinsa intr-un joc bolnav, din care daca nu iesiti repede, va duce la situatii periculoase, unele pe care le-am vazut prea des pe la televizor.
0
07-06-2016, ora 13:12
Nina_123
Nu este medic/terapeut
Nina_123
Nu stiu.Ne-am certat iar pentru ca ieri cum ma asculta a avut impresia ca cineva imi spune sa nu-l mai zarii, cu toate ca eu imi faceam rapoartele de la EN de la clasa a VI, nu eram cu nimeni. Dupa ce ma sunat pe mine si ma intrbat cu cine sunt ma amenintat ca-l suna pe Dir. ce a si facut. Aseara n-am vorbit l-am lasat sa se calmeze crezand ca dimineata e calm dar ma amenintat ca va face public testul poligraf ce a si facut, adica la trimis in scoala la cateva colege, care m-au intebat Pana acum n-a stiut nimeni de aceasta situatie, acum au mai aflat 5 persoane, nu stiu de ce ma injoseste (el sustine ca mi-am batut joc de el si acum sa intors roata).
0
07-06-2016, ora 13:16
Nina_123
Nu este medic/terapeut
Nina_123
Scuze de la atata stres si plans nu mai stiu nici sa vb sau sa scriu era vorba de zgariii.
0
07-06-2016, ora 13:28
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Vă sugerez să consultaţi un psiholog (faţă în faţă) pentru că aşa, prin intermediul textului e dificil să vă sugerăm anumite direcţii. Ar fi util să se analizeze toate variabilele în folosul rezolvării problemelor dumneavoastră.
0
07-06-2016, ora 17:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stimati psihologi care incercati din tot sufletul sa o ajutati pe aceasta doamna,

Psihologii abia se descurca cu cei cu nevroze, in nici un caz nu pot scoate din delir un barbat in toata firea.

Doamna,

Nu soarta isi bate joc de dv. Dv. va incapatanati sa acceptati ca sotul a facut o boala psihica. Nu e singur. Sunt 400 milioane bolnavi psihic in intreaga lume.
Mergeti la un psihiatru. Explicati problema. Veti vedea ca fara tratament medicamentos nu se va vindeca, nici vorba de cooperare de a merge la psiholog.

Trebuie internat si facut tratament. In 3-4 saptamani cu medicatie adecvata scapa de delir si redevine omul normal de alta data..

Daca veti continua sa va plangeti de mila fara sa actionati exista riscul sa imbolnaveasca si alti membrii ai familiei, pe dv sau pe proprii copii. Nu permiteti sa se intample acest lucru. Veti regreta mult mai tarziu.

Asa a procedat mama mea, in familia mea, netratandu-l pe tatal meu. Ne-am imbolnavit noi copiii iar cu astfel de boli e mai greu sa te descurci in societate si sa fii independent la ora actuala.

Poate explica psihologii de ce mamele ii protejeaza mai mult pe tati decat pe proprii copii, lasandu-i luni sau ani intregi sa terorizeze familia. E interesant de aflat.
0
07-06-2016, ora 20:05
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Clara, efectul placebo exista si in cazul antipsihoticelor...Stai calma, nu mai face atat zgomot inutil, cu psihiatria ta cu tot! Daca si gelozia am ajuns s-o tratam cu antipsihotice, unde mama ma-sii am ajuns, ca societate?!
Cazul de fata se rezolva foarte simplu...divort si gata.Nu ar fi nici primul nici ultimul caz de acest gen...
Sotul probabil a vazut prea multe filme cu James Bond... :))
0
07-06-2016, ora 22:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tu care nu ai luat medicamente niciodata, cunosti ca au efect "placebo". Eu maine te voi raporta la forum ca esti bolnav netratat si nu lasi tinerii sa se trateze.
0
07-06-2016, ora 23:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimata doamna solutia este foarte simpla si foarte ieftina, se numeste Haloperidol picaturi, doar cu medicamente de acest gen trec simptomele bolii psihotice ! La sectiunea asta vin periodic plangeri de gelozie patologica fie de la sotii fie de la soti, mai cititi subiecte asemanatoare ! Ereditatea plus anumite evenimente de viata pot declansa boala psihotica sau doar anumite simptome izolate absolut la orice varsta !
Consultati un medic psihiatru, de preferat impreuna, daca nu si singura !
0
07-06-2016, ora 23:26
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Asta nu spun eu, ci spun studiile clinice pe baza carora au fost aprobate aceste medicamente de catre FDA...Tu ai auzit de metoda stiintifica?!
0
08-06-2016, ora 00:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cititi doamna, din arhiva Romedic, despre Delirul de gelozie.

Forme de deliruri revendicative

revendicatorii (persecutorii) gelosi

iar la sfarsit va indreapta catre ce medici sa apelati.

Este exact si matematic cazul dv.

http://www.romedic.ro/delir-tulburare-deliranta
0
03-08-2016, ora 13:38
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Inteleg ca problema ta Nina e legata si de faptul ca sotul tau nu doreste sa consultati un specialist. Cum crezi ca ar reactiona daca i-ai spune ca tu crezi ca el nu te mai iubeste. Ca toata gelozia lui e doar un pretext ca sa scape de tine.

Crezi ca ai putea sa-l impulsionezi asa sa ajungeti la un specialist…oricare ar fi acela. Din cate povestesti e foarte posibil sa fie nevoie de un consult psihiatric insa un prim pas spre schimbare poate fi si a consulta initial un psihoterapeut de cuplu (care sa-l indrume ulterior spre medicul specialist).

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor vietii
0
21-07-2018, ora 16:24
MihaelaAdina
Nu este medic/terapeut
MihaelaAdina
Buna ziua sunt o femeie de 40 de ani casatorita de 15 avem trei copii mici 13, 8, 3ani iar sotul meu mi-a spus ca sia gasit pe alt cineva si vrea sa ne despartim. Va rog ajutatima cu un sfat ca simt ca inebunesc nu vreau sa ne despartim dar nu stiu cum sa il fac sa mai acorde o sansa relatiei noastre. As vrea sa il recuceresc dar am putin timp la dispozitie in doua saptamani pleaca inapoivpe vas. Va rog ajutatima
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de alarmă într-un cuplu (ce ar putea arăta ca relația nu evoluează bine)
  •