TOC, gelozie și hipersensibilitate

17-05-2020
Reyna
Nu este medic/terapeut
Reyna
Bună! Mi-aș dori sa știu dacă pe acest forum exista cineva care sufera ce tulburare obsesiv-compulsiva cu gânduri intruzive de gelozie și în special gelozie retroactiva. În caz ca pentru cineva ar putea fi o informatie noua, o sa scriu și ceea ce înseamnă. Gelozia retroactiva se refera la a fi foarte deranjat de trecutul amoros al partenerului de viata și vin gânduri obsesive și curiozități legate de tot ceea ce a făcut partenerul în fostele sale relații. Eu sunt și o persoana hipersensibila, acesta fiind un termen mai nou în psihologie și 20% din populație au acest tip de personalitate, care este strict o trăsătură de personalitate și nu o tulburare. Mie mi-ar plăcea sa vorbesc și sa împărtășesc cu cineva discuții legate de subiectele acestea, sfaturi etc. Mai este cineva aici cu personalitate hipersensibila, sau cu TOC si gelozie retroactiva?
2 comentarii
0
17-05-2020, ora 14:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati pe topicul Grup de suport pentru TOC.
0
24-05-2020, ora 17:00
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Ar fi indicat sa apelați la un psiholog clinician pentru a urma sedinte de terapie psihologica in care sa învățați tehnici prin care să controlați aceste gânduri intruzive. S-ar putea ca discutiile cu persoane ce au aceleasi dificultăți ca dumneavoastra sa nu va ajute ci sa va adanceasca convingerile eronate pe care le aveti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: