Incizie masea de minte

Buna Ziua,
Ma numes Alex. Am 27 de ani. Am o pb cu maseaua de minte, drepta, jos. Era umflat in zona respectiva Am fost la urgenta mi-a taiat in zona respectiva ca sa nu mi se infecteze si mai tare.Mi-a dat un pansament ca sa il tin o ora.
Intrebarea mea e cat timp nu am voie sa mananc si sa beau ?
Multumesc
Ma numes Alex. Am 27 de ani. Am o pb cu maseaua de minte, drepta, jos. Era umflat in zona respectiva Am fost la urgenta mi-a taiat in zona respectiva ca sa nu mi se infecteze si mai tare.Mi-a dat un pansament ca sa il tin o ora.
Intrebarea mea e cat timp nu am voie sa mananc si sa beau ?
Multumesc
3 comentarii

Nu ai voie sa mananci o ora cat tii pansamentul acolo. Dupa acea ora incearca sa mananci pe partea cealalta ca sa lasi locul sa se vindece. Si nu manca prea rece/prea fierbinte.

Mersi de raspuns. Am tinut pansamentu cam o ora si ceva si nici n-am mancat cateva ore bune insa inca imi SANGEREAZA la o zi dupa incizie.
Mi-am pus de vreo 2 ori pansament cu vitamina K. Asa mi-au zis la farmacie.
E vreo pb ca inca imi sangereaza? Pot intra resturi de mancare acolo si sa mi se infecteze, pana ajung in cateva zile la dentist?
Alex
Mi-am pus de vreo 2 ori pansament cu vitamina K. Asa mi-au zis la farmacie.
E vreo pb ca inca imi sangereaza? Pot intra resturi de mancare acolo si sa mi se infecteze, pana ajung in cateva zile la dentist?
Alex

Stai sa inteleg exact. Tie acolo ti-au taiat gingia de deasupra maselei de minte ca sa poata sa iasa cum trebuie sau ti-au facut o incizie pentru ca aveai acolo o infectie si sa dreneze puroiul? da-mi te rog mai multe detalii.
Daca ti-au taiat gingia de deasupra nu este nici o problema. Probabil ca pana vei citi raspunsul meu deja a trecut sangerarea. Sangereaza rau? Daca sangereaza doar asa superficial este normal o zi- doua dupa interventie.
Nu intra mancare acolo pentru ca tu nu mananci cateva zile pe partea aia sa protejezi locul.
Ai vreo problema de coagulare a sangelui? Iei anticoagulante? La varsta ta putin probabil.
Incearca sa nu mai pui nici un fel de pansament acolo si sa lasi locul sa se vindece de la sine. Eventual fa-ti clatiri cu ceai de musetel la temperatura camerei. Nu fierbinte
Daca ti-au taiat gingia de deasupra nu este nici o problema. Probabil ca pana vei citi raspunsul meu deja a trecut sangerarea. Sangereaza rau? Daca sangereaza doar asa superficial este normal o zi- doua dupa interventie.
Nu intra mancare acolo pentru ca tu nu mananci cateva zile pe partea aia sa protejezi locul.
Ai vreo problema de coagulare a sangelui? Iei anticoagulante? La varsta ta putin probabil.
Incearca sa nu mai pui nici un fel de pansament acolo si sa lasi locul sa se vindece de la sine. Eventual fa-ti clatiri cu ceai de musetel la temperatura camerei. Nu fierbinte

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4extractia maselei de minte
- 73Extractie de masea de minte + alte 3 masele
- 1scoaterea maselelor de minte !!
- 1Dureri dupa extragerea unei masele de minte
- 2dureri mari masea de minte
- 4Infectie masea minte
- 1dupa extractia unei masele de minte a inceput sa ma doara locul
- 4maseaua de minte cariata
- 1extractie masea minte
- 9mi sa umflat partea stanga jos si gatu, nu puteam inghiti si ma durea maxilarul
- 1Molarul de minte
- 0Extractie masea de minte
- 0extractie masea minte
- 0operatie molar 3 inclus
- 0Operatie masea de minte
- 1gura inclestata si molar de minte inflamat cu carie pozitionat spre mandibula
- 3Extractie masea de minte
- 1Ajutor - amorteala și furnicături in bărbie, ma doare și urechea dupa extractie
- 4Durere molari de minte
- 2Gelasponul de la extracția măselei de minte poate cădea?
Mai multe informații despre: Maseaua de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: