maseaua de minte, gingie crescuta peste si inflamata, ma jeneaza cand mananc

19-12-2013
qristyan
Nu este medic/terapeut
qristyan
buna seara.Avand in vedere ca maseaua de minte din partea stanga jos a crescut normal, ar trebui sa se intample la fel si pt cea din partea dreapta jos, numai ca gigia a crescut peste si este inflamata, ma jeneaza atunci cand mananc.Ce ma sfatuiti?
5 comentarii
0
19-12-2013, ora 20:40
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Ideea este ca "iarna nu-i ca vara".ar fi indicata o vizita si medicul va decide
0
19-12-2013, ora 21:34
qristyan
Nu este medic/terapeut
qristyan
asa o sa fac !ms de raspuns.
0
08-03-2014, ora 19:31
Anisoara 1
Nu este medic/terapeut
Anisoara 1
Buna ziua, sunt "fericita" posesoare a unui molar de minte semiinclus deja de 5 ani :). In tot acest timp nu am avut probleme cu acesta, insa de ceva timp resimt o usoara durere la periaj, cind maninc ceva mai dur (biscuiti) sau, mai ales, cind apas cu degetul pe gingie, spre exterior.Vizitind dentistul in legatura cu alte probleme, i-am mentionat aceasta situatie. Acesta nu a comentat nimic, mai ales ca gingia nu este mai rosie ca de obicei si, vizual, nu a putut diagnostica o eventuala infectie.Acum citeva zile am inceput sa simt o durere care vine parca de la radacina molarului.Durerea nu este permanenta si nu pot spune ca ma impiedica sa maninc, dar, avind deja la activ 2 extractii de molar de minte, as vrea sa stiu daca trebuie sa ma astept la o a treia sau sa stau linistita :) Multumesc anticipat pentru raspuns.
0
21-03-2014, ora 23:01
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Anisoara, de obicei molarii de minte semiinclusi au indicatie de extractie daca creeaza pusee inflamatorii, daca imping si ii "inghesuie" pe ceilalti dinti... De multe ori "ajuta" la formarea unei carii pe molarul din fata lui. Eu sunt de parere ca mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa scapi de el. Probabil ca este o gingie care il acopera partial, pana te hotarasti sa iei decizia radicala, igienizeaza bine acolo, locul pe unde pot patrunde tot felul de bacterii si placa bacteriana.
0
22-03-2014, ora 16:25
Anisoara 1
Nu este medic/terapeut
Anisoara 1
Multumesc mult pentru raspuns.Intre timp, maseaua s-a umflat de-a binelea si am reusit sa readuc situatia la normal datorita clatiturilor cu solutie salina, facute cam timp de o saptamina.Culmea e ca aceasta masea se inflameaza 2 ani la rind cam in aceiasi perioada, diferenta fiind de a saptamina :)Aveti dreptate referitor la gingia care o acopera, insa mai astept cu decizia radicala, desi inteleg ca tot la chirurg ajung :)Mult spor in tot ceea ce faceti pentru ca e cu adevarat utila activitatea dvs. de pe acest forum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Afecțiunile gingivale asociate cu un risc crescut de cancer la femeile în vârstă
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  •