Incordare psihica

14-06-2016
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Salut!Am luat timp de 2 ani benzodiazepine iar pe 16 martie anul acesta am renuntat la ele.De pe 28 martie pana pe 10 aprilie am simtit in cap o presiune puternica, o incordare puternica ce se mentine si acum. Ma gandesc ca ar fi putut fi un fel de sevraj treaba asta dar nu inteleg de ce a aparut dupa 12 zile de cand renuntasem la benzo?!Acum scriu de pe telefon pentru ca nu pot sta deloc la calculator, nici in picioare, stau toata ziua in pat, incordat tinandu-ma cu mana de scaun pe care il am langa pat mereu. Si cand merg la toaleta trebuie sa ma tin cu mana de ceva. Practic nu pot gandi daca stau ridicat, simt ca mi se blocheaza mintea.Parca nu mai am memorie, uneori parca nu mai imi aud gandurile si mai mereu nu pot pronunta cuvintele in gand.Chiar nu inteleg ce se intampla. Am spus treaba asta medicului meu psihiatru, mi-a dat păstură si lecitina si cam atat, nu mi-a zis nimic altceva, am cerut si eu sa-mi dea Aricept sau macar Cerebrolysin si nu a fost de acord.Sa plec de acasa nu pot deloc pentru ca sunt in situatia asta, chiar nu stiu ce sa fac.Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as fi recunoscator. ------*

(*modificat de admin)
65 comentarii 12 3 Înainte ›
0
14-06-2016, ora 16:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru ce fel de simptome ai luat atatea benzo ? Ce anume ? Cate mg fiecare ?
0
14-06-2016, ora 16:59
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Aveti libertatea si dreptul de a merge la un alt specialist pentru reevaluare. Exista o multime de alte tratamente disponibile, alaturi de psihoterapie. Ceea ce descrieti seamana cu sevrajul dupa benzodiazepine, pe care probabil le-ati lasat brusc, lucru care nu este recomandat.
Nu cautati si nu urmati tratamente prescrise pe internet caci ele va pot face mai mult rau decat bine.
0
14-06-2016, ora 17:08
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Am luat un an de zile Bromazepam de 3 mg si inca un an Anxiar de 0, 5 mg si le-am luat pt anxietate generalizata fara sa mi se spuna ca acestea se iau doar maxim 2 saptamani sau ceva de genu. Intradevar am renuntat brusc la ele dar era o doza de 0, 5 de Anxiar. Chiar ar fi putut fi sevraj? Si de ce sa apara dupa 2 saptamani de la renuntarea la benzo?Problema e ca sunt foarte incordat si fizic si nu pot pleca de acasa la alt medic, se duce mama pentru mine.
1
14-06-2016, ora 17:14
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Renuntarea la benzodiazepine dupa un tratament de 2 ani se face in minim 2 luni de zile ( reducere graduala). Probabil suferiti de sevraj.
0
14-06-2016, ora 17:18
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Si cat poate tine acest sevraj?Ca peste 2 zile se fac 3 luni de cand am renuntat la benzo.Si cum as putea scapa de treaba asta?
1
14-06-2016, ora 17:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxiar se ia maxim o luna. Bromazepam se ia maxim 3 luni. Nu prea se dau combinatii de benzodiazepina. Creste riscul de dependenta. Nu stiu ce psihiatru v-a putut face asemenea schema de tratament si nu cred ca a fost psihiatru.

Ce ati luat dv nu este tratament pentru anxietate generalizata.
Desigur ca depasind dozele atata timp, si renuntand brusc ati intrat in sevraj.

Faptul ca ati renuntat la un tratament nepotrivit pt tag 2 ani nu inseamna va v-ati si vindecat de tag.
Scapati de treaba asta mergand sa discutati cu un medic specialist psihiatru care sa va dea o schema corecta de tratament pentru problemele dv. Daca nu va puteti deplasa singur mergeti cu mama, luati un taxi, dar trebuie sa va vada un specialist psihiatru.
1
14-06-2016, ora 18:21
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Nu am luat in combinatie benzo, am luat un an bromazepam dupa care medicul mi-a schimbat cu anxiar, acum imi aduc aminte ca i-am spus ca s'ar putea sa am sevraj si dansa zicea sa imi dea in continuare diazepam insa nu am fost de acord si ma bucur acum ca nu am fost de acord cand vad ce rau pot face aceste pastile. Multumesc clara pentru raspunsuri, mereu esti draguta si imi raspunzi si vad ca te pricepi. Si multumesc tuturor pt raspunsuri, sa vad cum ies din asta. Doamne ajuta!
1
14-06-2016, ora 23:58
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sunt simptomele bolii de baza care au reaparut cand ti-au iesit benzo din sange de tot, adica dupa cele 12 zile de care spui ! Trebuie sa iei un alt tratament fara benzodiazepine ! Consulta si alt medic !
0
15-06-2016, ora 00:13
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@stevens: De unde scoateti fratilor atatea perle?! Practic, dupa voi, cauza simptomelor e oricare alta, numai tratamentul nu... Sunt date naibii tratamentele astea psihiatrice, sunt cele mai bune medicamente inventate de om, fac doar bine... :)) Or fi iesit ele din sange, dar dereglarile produse in organism crezi ca se mai regleaza asa usor?!
0
15-06-2016, ora 09:11
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Sevrajul nu tine 3 luni, acum cred ca aveti din nou anxietate cu atac de panica. Sevrajul initial v-a re-declansat tulburarea anxioasa. Reluati psihoterapia.
1
15-06-2016, ora 10:14
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sound nu poti iesi din situatia asta pana nu te vede un medic, deci daca nu te poti deplasa fie suni la salvare fie cauti un medic dispus sa te consulte la domiciliu, alta varianta nu exista !
Esti intr-o depresie accentuata nu ai o simpla anxietate ! Ai grija ca pe aici bantuie tot felul de persoane care au facut facultatea de vrajitorie si descantat ! Tu fa planul sa te vezi cu un medic ! Daca te mobilizezi un pic cred ca poti merge si la o policlinica undeva pt o consultatie de specialitate !
1
15-06-2016, ora 10:26
david90
Nu este medic/terapeut
david90
De preferat sa dea o fuga pana-n America, sa-l vada doctorul Amen, ca ala sigur il rezolva, prin metodele lui inovative, pe care nu i le recunoaste nimeni...
Cazuri transformate in legume de medicatia psihiatrica mai exista, nu ar fi el nici primul nici ultimul...Cred ca nu se constientizeaza reglajul extrem de fin al SNC-ului si cat de usor acesta poate fi dat peste cap prin utilizarea pe termen lung a diferitelor substante, substante ce nu regleaza niciun dezechilibru, ci mai degraba produc n dezechilibre mai prin tot organismul, nu doar in SNC...
Psihoterapia e frectie la picior de lemn, in cazul de fata...
0
15-06-2016, ora 11:28
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Dar eu nu am atacuri de panica si nici anxietate nu prea am si nici nu prea am avut in perioada asta, de asta m-am si mirat ca ar fi putut fi sevraj. Eu am mintea practic distrusa, nu pot proninta cuvintele in gand decat pe silabe asa, cu toate ca atunci cand vorbesc o fac destul de cursiv.Cred ca la mine se intampla ceva la nivelul memoriei, desi memorie vizuala am, cred ca memoria de baza este afectata.Chiar nu stiu ce sa mai zic, cum pot iesi din treaba asta?
0
15-06-2016, ora 12:09
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@SoundZ: Ti-as recomanda si tie sa citesti despre plantele adaptogene.S-ar putea sa mai existe o speranta de a te face bine.Pt imbunatatirea functiilor cognitive, cat si pt reducerea "incordarii psihice", cum o numesti tu, sau a anxietatii in general, merg foarte bine Reishi si combinatia Gotu Kola+Maca, ambele variante probate si utilizate in continuare de mine.Cea de-a doua varianta, in special, imbunatateste considerabil si oboseala cronica, imbunatateste si performanta fizica, nu doar cea psihica.Merita macar sa incerci, dar e important sa incepi cu doze minime si sa cresti treptat, doar daca simti nevoia.Nu ai nimic de pierdut.Ti-as recomanda pulberile organice de la Obio.
0
15-06-2016, ora 12:33
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Ar mai fi si alte variante, gen Ashwagandha, Rhodiola, Ginseng Panax si Siberian, Schizandra, dar acestea merg mai mult pe anxietate, prima si ultima avand un puternic efect sedativ, iar Rhodiola fiind cel mai puternic stimulent natural incercat, mai puternic decat cea mai tare cafea, dar cu efect total diferit de cel al cafelei, in sensul ca nu tremuri fizic de la ea, ci mai degraba te relaxeaza fizic si totodata te energizeaza, imbunatatind performanta fizica.Dar trebuie avut grija cu ea, fiindca are potentialul de a cauza atacuri de panica incontrolabile si insomnii, daca se ia o doza mare, sau daca se administreaza pe o perioada mai indelungata si se acumuleaza in organism.Rhodiola o recomand doar la nevoie, ocazional, cand ai de traversat o situatie mai stresanta.Cu Ginsengul nu am avut o experienta pozitiva, avand un efect psihic sedativ asupra mea, dar totodata amplificand anxietatea si marind considerabil tensiunea arteriala si pulsul si cauzand tremurat la nivelul membrelor.Practic, de la o doza de doar 20 mg ajungeam la un puls de aproape 100 bpm, de la unul de 60, in doar cateva minute de la administrare.
0
15-06-2016, ora 12:35
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Salut david, mersi pentru sfaturi, o sa incerc si ce mi-ai spus tu, o sa caut informatii pe internet.Eu iau si Abilify de 20 mg si Coaxil, nu stiu daca are vreo relevanta asta dar am zis, astea le iau pentru tulburare schizo-afectiva. Oricum se intampla ceva foarte ciudat, daca stau incordat fizic(si asa stau tot timpul)pot gandi destul de bine, in schimb daca stau relaxat nu mai pot gandi deloc, simt ca mi se blocheaza mintea.Weird enough?
0
15-06-2016, ora 12:46
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
David dar acele suplimente se gasesc la plafar nu?
0
15-06-2016, ora 12:46
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Pai inseamna ca simptomele tale sunt cel mai probabil de la Abilify, care este antipsihotic.Ai citit prospectul lui, sa vezi daca te regasesti in simptomele mentionate la posibile efecte adverse? Antipsihoticele sunt substante menite sa "ucida" gandurile, prin alterarea capacitatii cognitive.

Se gasesc la plafar, dar nu chiar la orice plafar, ci la unul mai de doamne ajuta.Iti recomand Planteea, au si magazin online.
0
15-06-2016, ora 12:53
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
De la Abilify am acatisie, insa acatisie aveam si inainte si nu eram asa de incordat. Am incercat si Amisulprida Lph si intradevar acatisia disparea dar incordat tot mai eram putin. Cred ca s-a dereglat ceva atunci in alea 2 saptamani. Oricum as vrea sa incerc si ce mi-ai zis tu, cred ca vorba ta nu am nimic de pierdut.
0
15-06-2016, ora 12:59
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Dar e obligatoriu sa iei doze minime, de ordinul miligramelor sau zecilor de miligrame, tinand cont ca esti pe tratament psihiatric, asta ca sa minimalizezi posibilele interactiuni dintre substante, sa nu te trezesti pe la urgente, fiindca nu e de joaca nici cu buruienile, unele dintre ele fiind foarte potente.
0
15-06-2016, ora 12:59
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Ce doze imi recomanzi de Reishi si Gotu Kola si Maca?Ce gramaje?
0
15-06-2016, ora 13:07
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Pt inceput 10 mg as spune.Asta ar insemna a 50-a parte dintr-o capsula de 500mg.Eu folosesc pulberi organice in general, iar dozarea o fac ochiometric, dar potenta e cam aceeasi am observat, atat in cazul extractelor standardizate ce vin in capsule, cat si in cazul pulberilor.
0
15-06-2016, ora 13:12
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Ok multumesc mult david. Daca fac rost de ele si mai am vreo nelamurire o sa mai scriu aici. Inca odata, multumesc.
0
15-06-2016, ora 13:14
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Atentie la tratamentele si evaluarile facute pe internet, fara o evaluare corecta a situatiei. Exemplul de fata: discutia a inceput de la o "anxietate generalizata" si a ajuns la "tulburare schizo afectiva". Cele doua sunt tulburari diferite, care, pentru un nespecialist pot parea asemanatoare (au unele simptome comune) dar in realitate sunt foarte diferite. Si apoi, nu se evalueaza "boala" ci "bolnavul, fiecare caz fiind unic. De aceea si tratamentul este unic/personalizat.
Tratamentele naturiste, cu plante, trebuie tratate ca orice tratament, caci interactiunile sunt multiple, iar in combinatie cu medicatia luata, pot duce la efecte neplacute si chiar periculoase.
Exemplu: combinarea unui antipsihotic cu un stimulent!
Recomandarea mea pentru situatia in care va aflati este o reevaluare, asa cum am mai scris, si tratament specific situatiei prezente. In acelasi timp, psihoterapie, singura solutie pentru a invata sa gestionati lucrurile.
1
15-06-2016, ora 13:18
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Poti iesi numai prin tratament cu antidepresivul potrivit ! Reciteste de mai multe ori mesajul anterior, mai mult nu am ce sa-ti spun !
In depresie se dezechilbreaza metabolismul unuia sau mai multor neurotransmitatori :
- Serotonina - aplatizare afectiva, anxietate
- Gaba - insomnie si anxietate marcata
- Dopamina - lipsa motivatie, astenie
- Noradrenalina - oboseala cronica
- Acetilcolina - imposibilitatea concentrarii, deficiente cognitive
In functie de ce simptome predomina ti se da un antidepresiv simplu care merge doar pe serotonina sau unul dual care merge pe serotonina si secundar pe unul din ceilalti neurotransmitatori plus alte clase de medicamente care sa ajute ad-ul !

Fa-ti o programare la un medic cat mai curand si mergi cu un taxi cu mama la consultatie !

ps Mesajul meu anterior, vad ca s-au mai postat o multime intre timp !
0
15-06-2016, ora 13:22
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Parerea mea e ca psihoterapia in momentul de fata nu are ce sa-mi faca.Oricum va multumesc si dv pentru amabilitatea de a-mi raspunde.O sa incerc(desi nu stiu cum) sa vorbesc si cu un alt specialist.Eu cred ca din cauza pastilelor psihiatrice sunt asa.
0
15-06-2016, ora 13:22
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Cu placere, dar tine cont si de ceea ce spune D-l psiholog Pescaru Valentin.

@Stevens: Daca taceai, filosof ramaneai...
Apropo, in encefalomielita mialgica ce se deregleaza?! Ce spune dr. Amen despre ea?! :))
0
15-06-2016, ora 13:24
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Stevens dar eu de pe 9 iunie iau si Coaxil si ma simt un pic mai bine dar tot asa nu pot gandi daca stau in picioare.
0
15-06-2016, ora 13:30
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@SoundZ: Dar te-ai gandit ca poate combinatia de Abilify + Coaxil iti scade tensiunea arteriala si astfel, in momentul in care te ridici in picioare, creierul nu mai primeste suficient sange incat sa mai poata gandi, procesa, din cauza hipotensiunii ortostatice? Ti-ai masurat tensiunea arteriala in pozitia culcat, respectiv in pozitia in picioare?
0
15-06-2016, ora 13:33
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
@david chiar nu m-am gandit la treaba asta.
Adaugă un comentariu / răspuns
65 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: