Interpretare rezultate analize de sange - sunt foarte speriata

24-04-2020
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Buna ziua, am fost astazi la analize de sange si sunt foarte speriata.
Mi-au iesit urmatoarele rezultate:
Imi puteti interpreta va rog din suflet?

Rezultat Interval de referinta
Hemoleucograma completa
Nr. eritrocite 4.48 *10^6/µl 3.8 - 5.1 *10^6/µl
Hemoglobina 13.3 g/dL 11.7 - 15.5 g/dl
Hematocrit 41.1 % 34 - 45 %
VEM 91.7 fL 81 - 100 fL
HEM 29.7 pg 27 - 34 pg
CHEM 32.4 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 12.6 % 11.5 - 15.5 %
Nr. leucocite 6.24 *10^3/µl 4.0 - 11.0 *10^3/ul
% Neutrofile 41.2 % 45 - 80%
Nr. neutrofile 2.57 *10^3/µl 2.0 - 8.0 *10^3/µl
% Eozinofile 2.2 % 0 - 6%
Nr. eozinofile 0.14 *10^3/µl 0.0 - 0.7 *10^3/µl
% Basofile 1.4 % 0 - 2.0 %
Nr. basofile 0.09 *10^3/µl 0.0 - 0.20 *10^3/µl
% Limfocite 47.8 % 20 - 55%
Nr. limfocite 2.98 *10^3/µl 1.0 - 4.0 *10^3/µl
% Monocite 7.4 % 0 - 15%
Nr. monocite 0.46 *10^3/µl 0.0 - 1.0 *10^3/µl
Nr. trombocite 342 *10^3/µl 150 - 450 *10^3/µl
VTM 9.7 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.33 % 0.16 - 0.48 %
PDW 10.8 fL 12 - 16.5 fl
VSH
6 mm/h < 20 mm/h
Biochimie
Test Rezultat Interval de referinta
Creatinina serica
0.85 mg/dl < 1.11 mg/dl
Uree serica
41 mg/dl <40 mg/dl
Glucoza serica
94 mg/dL 60 - 105 mg/dL
Colesterol total
155 mg/dl Nivel convenabil: < 200 mg/dl
Nivel de atentie: 200-239 mg/dl
Nivel de risc crescut: >=240 mg/dl
Trigliceride
53 mg/dl Nivel convenabil: < 150 mg/dl
Nivel de atentie: 150-199 mg/dl
Nivel de risc crescut: 200-499 mg/dl
Nivel de risc foarte crescut:>= 500 mg/dl
TGO/AST
22 U/L 5- 34 U/L
TGP/ALT
14 U/L < 55 U/L
Calciu seric total
9.9 mg/dl 8.4 - 10.2 mg/dl
Calciu ionic
4.2488 mg/dl 3.8 - 4.8 mg/dl
Magneziu
2.2 mg/dl 1.6 - 2.6 mg/dl
Sideremie
142 µg/dL 50 - 170 µg/dL
Sumar de urina si sediment urinar
Densitate urinara 1021 - 1000 - 1035
PH 5.5 - 5 - 7
Leucocite Negativ Negativ (< 25 /µL)
Proteine Negativ Negativ (<10 mg/dl)
Glucoza Negativ Normal (< 30 mg/dl)
Corpi cetonici Negativ Negativ (< 5 mg/dl)
Urobilinogen Normal Normal (< 2 mg/dl)
Bilirubina Negativ Negativ
Hematii 5 Negativ (< 5 /µL)
Nitriti Negativ Negativ
Sediment urinar 1 Hematii/HPF, 1 Leucocite/HPF, Rara Flora Bacteriana, Frecvente Celule epiteliale plate
1 comentarii
0
24-04-2020, ora 15:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Incercati sa contactati gratuit un medic de familie de pe site-ul pacient.assmb.ro.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.