Discuții despre analize sange

147 subiecte 12 3 Înainte ›
Adaugă întrebare / subiect
1 mesaje
328 vizite
Laborator analize medicale
Autor: Nonamex1
Ultimul răspuns: 23-08-2019 21:15, postat de Claudia Cristea

Buna ziua! Ieri am facut un set de analize printre care titrul de anticorpi anti-HBs care a iesit sub 10 unitati. Astazi am fost sa mi se recolteze sange pentru a face testul Ag Hbs, dupa o posibila infectare. Testul este negativ, dar doamna de la analize mi-a zis ca nu...

26 mesaje
77247 vizite
pdw marit si mpv scazut
Autor: anamaria munteanu
Ultimul răspuns: 06-03-2019 13:54, postat de Andyarh

Ma numesc Anamaria, am 27 de ani, muncesc 10 ore pe zi, nu beau, nu fumez, nu sufar de boli cronice (inca!). Va rog o lamurire, daca se poate. Am efectuat analizele gratuite si ies din parametri urmatoarele valori: mpv - 4.1 (prea mic) pdw - 18 (prea mare) Mai am si eo...

41 mesaje
39151 vizite
analize de sange ficat depasite
Autor: Galiv
Ultimul răspuns: 28-01-2019 00:18, postat de Alexandraasm

Am facut niste analize de sange pt un dosar de angajare si mi-au iesit cam proaste. TGO - 255 UI, TGP - 44 (intr-o dimineata recoltate probele) Am mers apoi seara la urgente si le-am repetat pentru ca am crezut ca sunt gresite. MI-a iesit: TGO - 227, TGP-44, bilirubina totala-0.65 Am facut...

6 mesaje
1800 vizite
analize sange si HVC pozitiv
Autor: viper
Ultimul răspuns: 13-09-2018 12:54, postat de BarbuR

hristos a inviat!!! am facut niste analize la sange printre care si HCV care a iesit pozitiv insa in subsolul paginii de rezultate exista o sectiune cu comentariii cere o alta analiza ANR viral hepatita C. Vreau sa stiu daca e concludenta analiza sau daca trebuie sa mai merg la alti...

1 mesaje
3217 vizite
Recoltare sange
Autor: AlexandraT
Ultimul răspuns: 03-09-2018 22:39, postat de gigi geti

Buna seara, as dori sa stiu daca pentru analizele de sange Hemoleucograma, VSH, proteina C si HiV trebuie recoltate 4 probe de sange separate?Multumesc

0 mesaje
653 vizite
Un mic ajutor! Am facut analizele de sange...
Autor: AndraJ
Postat la data: 12-07-2018

Buna ziua! Am facut analizele de sange...doar cateva valori sunt incadrate inafara valorilor normale...cum ar fi HDL colesterol 64.66 (valori normale 35.00-60.00) Acid ascorbic in urina 0.6 (valori normale negativ) Leucocite 10.32 (valori normale 4.00 - 10.00) Indice de distributie eritrocitara RDW 38.2 (valori normale 40.00 - 60.00 ) In...

5 mesaje
18032 vizite
Influenteaza antibioticele analizele de sange?
Autor: alinagheorghe
Ultimul răspuns: 28-01-2018 12:43, postat de AndreiB22

mi-am facut un set de analize si in urma acestora doctorul mi-a prescris Cefuroxima Antibiotic si Rubifenpentru 10 zile.Problema este ca trebuie sa mai fac un set de analize pe care trebuie sa le fac saptamana viitoare date de doctorul ginecolog pt a vedea daca ar trebui sa continui sau...

4 mesaje
1243 vizite
Anemie sau.. ??
Autor: lovekiss_44
Ultimul răspuns: 13-01-2018 08:41, postat de Ion al Glanetasului

Buna seara as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o interpretare a analizelor de sange le-am facut la o clinica privata si as vrea sa stiu care este situatia mea pt. ca nu ma simt prea bine de ceva vreme. Hematii RBC-4, 7 mm³ HCT- 31, 1% HGB- 9, 7g/dl WBC-9, 3mm³ PLT-364mm³ MCV-65,...

0 mesaje
886 vizite
Acordul pacientului informat pentru recoltare sange
Autor: user9
Postat la data: 24-11-2017

Buna ziua, Este normal/legal sa se ceara semnarea acordului pacientului informat pentru recoltare sange?

0 mesaje
556 vizite
analize sange
Autor: Anonim0098
Postat la data: 17-11-2017

E normal dupa ce mi s-a recoltat sange pentru mai multe analize sa am tahicardie ?oare pana se reface sangele se poate intampla sa am tahicardie?poate avea legatura tahicardia cu recoltarea de sange?

2 mesaje
5403 vizite
interpretare analize medicale orl şi sange
Autor: Mihai.C
Ultimul răspuns: 07-08-2017 23:08, postat de MARYMARMARI

De câţiva ani de zile mă tot lupt cu infecţie în nas, gat, urechi Am fost şi am făcut următoarele analize medicale Examen sputa, Examen microscopic - celule epiteliale pavimentoase :rare Granulocyte neutrofile;rare Flora bacteriana: polimorf Flora bacteriană fără semnificaţie patogena (flora sprofita orofaringiana) Examen secreţie otica Flora bacteriană fără semnificaţie patogena

5 mesaje
3085 vizite
analize sange?
Autor: stefan86
Ultimul răspuns: 07-08-2017 15:44, postat de MARYMARMARI

am luat azi rezultatul analizelor si urmatoarele valori sunt in afara graficului MCHC 31.96 (val normale 32-36) g/dl Neutrofile segm 48% (val n. 50-75) val abs 2.25 (val abs n. 2.150 - 7) Eozinofile 1.6 (val n. 2-4) val abs 0.07 (val abs n0.086 - 0.4) bazofile 1.5 ( val n 0-1) val abs...

1 mesaje
1461 vizite
frica de analize
Autor: laurentiuluca
Ultimul răspuns: 21-06-2017 13:10, postat de dr Petre Muresan

Buna ziua! Vreau sa-mi fac analize de sange si am frica(ultima oara cand am facut analize de sange a fost in anul 2000, aveam 12ani si am lesinat). Pot sa spun la medicul care face injectia sa ia cat mai putin sange? :)

1 mesaje
1845 vizite
Interpretare Analize
Autor: Ilari
Ultimul răspuns: 20-03-2017 14:27, postat de omoise

Buna ziua, am făcut recent un set de analize pentru a urma metoda de contracepție in urma căruia patru analize au rezultat o valoarea anormala, respectiv: - timp de protombina 14, 2 într-un interval de 9, 9-13, 5 s - activitate protombinica 79 într-un interval de 85.0-135.0 - INR 1, 14 într-un interval...

0 mesaje
1427 vizite
hemoleucograma
Autor: crismur64
Postat la data: 27-02-2017

buna ziua!un urma unui examen medical mi-au iesit urmatoarele:MCV 105, 0 fl, MCH 36, 1 pg, PLT 141 10^9/l, PCT 0, 138%, PDW 18, 5%, restul sunt in limite normale, va rog sa imi spuneti despre ce este vorba si daca este o urgenta, multumesc!

6 mesaje
11509 vizite
Recomandare laborator de analize
Autor: supradyn
Ultimul răspuns: 07-02-2017 10:50, postat de AC2017

Buna seara, am nevoie sa fac un set de analize (sange, bacteriologie/ parazitologie/..altele). Ce laborator imi recomandati...si mai ales de care sa ma feresc Multumesc

6 mesaje
1313 vizite
Anemie
Autor: Niculina88
Ultimul răspuns: 10-11-2016 08:48, postat de Niculina88

Buna ziua. In urma unor analize de sange am primit acest rezultat. Imi puteti spune ce inseamna ? Multumesc. sideremie 21, 8 ug/dl limfocite 22, 4% hemoglobina - 7, 9 g/dL hematocrit - 28.8 % mcv -72 mch 18.8 mchc 26.0 rdw 33.0

0 mesaje
1269 vizite
Anemie sau Hodgkin
Autor: Iulian91
Postat la data: 06-11-2016

Buna, vas fi din suflet recunoscator daca miati raspunde, de cateva zile nu mai am liniste…miam facut analizele la sange si medicul de familie ma speriat ff tare…Am 25 de ani si trei copii va dati seama trebuie sai cresc mari…Hemograma : Leucocite – 10, 70 > Lym% – 19, 8 % Lym...

1 mesaje
4493 vizite
Durere mana dupa recoltare sange
Autor: Butt3rcup
Ultimul răspuns: 04-07-2016 00:05, postat de clara_p

Buna ziua, Va scriu pentru o problema aparuta in urma recoltarii de sange pentru analize: la momentul la care s-a extras acul am avut impresia ca acesta a fost ridicat perpendicular, ceea ce a condus la o durere ascutita puternica, iar apoi, cand s-a pus vata cu spirt, am simtit...

17 mesaje
3206 vizite
Interpretarea analizelor
Autor: florinana
Ultimul răspuns: 25-05-2016 22:21, postat de aali-chris

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca am motive sa ma ingrijorez de felul in care mi-au iesit analizele! Medicul de familie mi-a spus sa le refac peste 6 luni si daca imi ies tot asa o sa-mi dea trimitere la un hematolog. Eu ma gandesc ca nu are sens...

0 mesaje
4747 vizite
Analize sange
Autor: Alexandra Paula
Postat la data: 08-04-2016

Buna ziua. As dori sa aflu cum functioneaza toata acea treaba cu recoltarea sangelui. In aceasta dimineata am fost sa-mi fac o recoltare pt anumite analize. Inaintea mea, la recoltat a intrat o doamna, care era interesata pt analize de hepatita B, C, sifilis, hiv etc si din cate am...

6 mesaje
18010 vizite
antibioticele influenteaza rezultatul analizelor de sange?
Autor: mirabela000
Ultimul răspuns: 01-02-2016 18:19, postat de Valentina99

sunt in tratament cu antibiotice si as vrea sa-mi si fac analizele de sange pt tiroida si helicobacter pylori. pot sa mi se fac in timp ce iau antibiotic sau tebuie sa astept o perioada?

1 mesaje
2017 vizite
analize sange
Autor: buteicaA
Ultimul răspuns: 23-10-2015 10:04, postat de Dr. Lacramioara Sint

Am si eu o nedumerire in legatura cu un buletin de analize, cam acum 1 saptamana am facut un buletin de analize care arata o eozinofilie si azi l-am reptat la cererea medicului dupa un tratament cu aerius si miofilin din cauze unei dispnee..dar nici o schimbare.As dori sa stiu...

1 mesaje
2092 vizite
Va rog ajutati-ma.. analize la sange - neutrofile si eosinofile scazute
Autor: mitzy25
Ultimul răspuns: 24-08-2015 11:42, postat de clara_p

Buna ziua am si eu o problema am facut analizele la sange... si la hemoleucograma mi-au iesit toate bune inafara de neutrofile care sunt scazute sunt 43.5% si Eosinofile care sunt 9, 1% (normal ar fi 0-6%).Ma simt obosit in permanenta am respiratie greoaie si am o mancarime pe piele.Ce...

1 mesaje
1215 vizite
Analize sange
Autor: sebi29
Ultimul răspuns: 01-08-2015 19:04, postat de clara_p

Sunt barbat, 36 ani, cu urmatoarele probleme la analiza de sange (hemoleucograma completa) : - mid 0, 7 (normal fiind 0, 1-0, 6) - mid% 16, 7 % (normal fiind 3-7 %) - granulocite% 45, 9 % (normal fiind 50-68) Imi puteti spune, va rog, care ar putea fi problema? Mentionez...

7 mesaje
30601 vizite
EOZINOFILE si MONOCITE marite, NEUTROFILE scazute
Autor: farna123
Ultimul răspuns: 21-07-2015 04:36, postat de Panica

buna ziua.am 28 de ani si la un examen de sange intamplator au descoperit ca am eozinofile si monocite marite iar neutrofilele scazute.am facut un test pentru paraziti dar a iesit negativ.se poate sa am ceva grav cum ar fi leucemie sau cancer? in general am o stare de sanatate...

1 mesaje
4172 vizite
interpretare analize de sange--medic ginecolog, va rog din suflet!
Autor: giada blu
Ultimul răspuns: 17-07-2015 19:36, postat de giada blu

Va multumesc anticipat pentru raspuns.Nu as fi ajuns sa va cer ajutorul daca dr. mea nu ar fi fost plecata din localitate, e drept ca sunt si preocupata si nerabdatoare sa aflu daca sunt bine. Imi doresc un copil si mi s-au dat de facut aceste analize la care atasez...

1 mesaje
3103 vizite
Analize sange
Autor: Alina11i
Ultimul răspuns: 13-07-2015 23:32, postat de Dr. Lacramioara Sint

Este vreo problema daca imi iau sange pentru analize de 2 ori intr-o sptamana? Trebuie sa imi fac mai multe analize in doua locuri.

3 mesaje
1748 vizite
Analize sange (biochimie)
Autor: bolosicubolo
Ultimul răspuns: 03-07-2015 18:21, postat de Dr. Lacramioara Sint

Am 27 de ani, 1.86, 100kg si fac o cura de carne de vreo 4-5 luni - dar am mai mancat ocazional poate o data la 2 saptamani. Am fost tot timpul intr-o stare de sanatate buna, fac sport zilnic, pana recent de cand ma simtit mai obosit, si am...

3 mesaje
1325 vizite
Analize sange
Autor: CosminDany
Ultimul răspuns: 30-06-2015 17:29, postat de Dr. Lacramioara Sint

BUna ziua in urma analizelor, sex Masc 26 ani MCV 77.6 ( 80-96 ) MCH 26.2 ( 28-33 ) Colesterol 204 (100-200) AST TGO 66 (17-59) Aslo 200 in urma interpretarii mi s.a spus ca sunt ok, ast tgo e de la fierea lenesa ( daca asa o fi ), insa restul nu stiu ce semnifica,...

1 mesaje
4131 vizite
Interpretare analize sange
Autor: ddmn
Ultimul răspuns: 27-06-2015 19:46, postat de Dr. Lacramioara Sint

Ma poate ajuta cineva sa inteleg ce inseamna 4 noyiuni din analizele de sange care au depasiri fata de normalitate ? 1 WBC : 12.37 + 2 MPV : 11.7 + 3 NEUT#:8.77 + 4 EO# :0.95# 5 LYMPH% : 16.9 - CEI DIN SPITALUL DE URGENYA pITESTI, M-AU TRIMIS ACASA FARA NICIO EXPLICATIE. DE...

1 mesaje
4071 vizite
rezultate sange - interpretare gresita?
Autor: ralucagrigore
Ultimul răspuns: 27-06-2015 01:18, postat de Dr. Alina Ricean

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o parere legata de interpretarea rezultatelor, mai precis incadrarea acestora in intervalele corespunzatoare varstei fetitei mele. de exemplu: in buletinul de analiza este bold-uit rezultatul Hematocrit - 34.1% - intervalul biologic de referinta este 36.8 - 50.2, iar la dvs pe site cand...

9 mesaje
1303 vizite
Electroforeza proteinelor serice_copi 3 ani si 7 luni
Autor: Delia Stoicut
Ultimul răspuns: 07-04-2015 13:46, postat de vivian

Buna ziua, Fetita mea de 3 ani si 7 luni a efectuat analize de sange (are sangerare nazala periodica). Analizele de sange sunt in limite cu urmatoarele exceptii: Sideremia 140 (referinta 25-101) electroforeza proteinelor serice Gama 9% (referinta 10, 7%-20, 3%) Am inteles ca ar avea un sistem imunitar usor slabit si nu ar...

1 mesaje
3765 vizite
Nivel alfa galactozidaza marit
Autor: fanelboy
Ultimul răspuns: 17-02-2015 18:11, postat de clara_p

Buna ziua, Prietena mea a fost banuita de boala Fabry, dar odata ce am primit analiza am vazut ca are un nivel foarte mare de Alfa galactozidaza in sange (321.8nmol/h/mg, nivele normale 14-72.6nmol/h/mg). Daca Fabry este reprezentata de un nivel scazut de AG atunci ce inseamna un nivel mai mare...

1 mesaje
756 vizite
analize de sange si micul dejun
Autor: ionescu camelia
Ultimul răspuns: 07-01-2015 20:20, postat de dr Petre Muresan

va rog, azi am facut analize de sange, tsh, ft4, ft3, antg, tg.insa ma preocupre deoarece aveam micul dejun facut, trebuie sa le repet?va rog...influenteaza micul dejun aceste analize, multumesc mult

0 mesaje
4407 vizite
Analize de sange
Autor: Mircea Georgescu
Postat la data: 15-11-2014

Buna ziua. Am efectuat analizele fiului meu avand varsta de 8 ani. Toate analizele au iesit in parametrii normali, exceptand : - Nr. eritrocite - 5.29 *10^6microl, fata de intervalul normal 3.6-4.9 - Hemoglobina - 14.7 g/dL, fata de intervalul normal 11.5-14.7 - Hematocrit - 44.9 %, fata de intervalul normal 33-41 VEM, HEM,...

1 mesaje
4701 vizite
interpretare rezultate de sange
Autor: ancaemi
Ultimul răspuns: 07-11-2014 14:33, postat de Bia2014

Buna seara sotul meu are 34 ani si a facut analize de rutina si i au iesit urmatoarele valori: TGP - 101. TGO 48 trigliceride serice 136 Colesterolul. - 262; creatinina serica. 0.75. Acid uric 7.calciu total seric - 8.02. Sideremia 123 . Volumul eritrocitar mediu - 78.92. Concetratia medie Hb...

3 mesaje
4932 vizite
Analiza la sange gresita?
Autor: LorenaG
Ultimul răspuns: 17-10-2014 09:35, postat de dr i.f.

Buna seara. Am efectuat un rand de analize in ziua a 3 de ciclu menstrual, din toate analizele una a iesit ca nu ar corespunde intervalului si anume : Cortisol seric cu valoarea mea de 14.64 ug/dL, iar intervalul laboratorului era : pentru recoltare AM= 6.2- 19.4 si pentru PM= 2.30-11.90,...

1 mesaje
4580 vizite
Analiza a sangelui
Autor: labellefrance
Ultimul răspuns: 08-10-2014 01:01, postat de dr Petre Muresan

Am facut analize ale sangelui si a iesit TGO 67, anormala scrie acolo, ce inseamna asta? oricum as vrea sa refac analiza, dar pana atunci...

2 mesaje
861 vizite
analize sange
Autor: isabelalecsandra
Ultimul răspuns: 08-09-2014 08:58, postat de clara_p

Ma poate ajuta cineva sa imi citeasca analizele urmatoare? Si ce înseamnă va rog ! WBC -16.48 PLT- 422 MPV-10.1 NEU#-10.04 LYM-4.81 MON#-1.43

5 mesaje
30057 vizite
analize sange... mi e frica sa nu fie cancer, ce parere aveti?
Autor: diadianaa
Ultimul răspuns: 31-07-2014 11:56, postat de gabryelalion

buna seara, asi dori sa mi rasp la niste intr...am o adenopatie supraclaviculara stanga, mi am facut niste analize sange.rezultatele ar fii...lym crescut-46, 5%, gra%44, 0%, hemoglobina11, 23g/dl, hematii3, 72ori10 12dl, hematocrit33%, indice de distributie a trombocitelor11, 8%si vsh marit si densitate 1030 in rest sunt bune.deci vsh, lym si...

6 mesaje
1090 vizite
rezultat analize sange
Autor: ami_34
Ultimul răspuns: 26-06-2014 15:12, postat de brinzea adina

La analizele efectuate de sotul meu la hemoleucograma au aparut urmatoarele valori modificate numai la unele pe care as dori sa stiu ce indica. MCHC-37, 1g/dl(31, 7-33, 8) MPV-6, 6fL(7, 3-9, 0) Mid#-0, 2(0, 3-0, 8) iar sideremia-46(35-168) si magneziu seric 1, 66 mgdl(1, 80-2, 60)calciu val normale 9, 42(8, 60-10, 30) Timp de 2...

6 mesaje
2145 vizite
Aslo mare
Autor: AndreeaP93
Ultimul răspuns: 15-06-2014 15:21, postat de fvaleriu

Buna ziua! In ianuarie am facut analize la sange dupa ce am fost suspecta de psoriazis gutat. Mi-a iesit Aslo 883, in rest toate rezultatele bune. Dupa recomandarea medicului ORL-ist am scos amigdalele in februarie si am urmat tratament cu mordamin, o data pe saptamana. In martie, dupa o luna...

2 mesaje
6011 vizite
Interpretare analize sange copil 2 ani
Autor: olimpiagv
Ultimul răspuns: 17-05-2014 01:02, postat de olimpiagv

Fetita noastra de 2 ani are febra de 3 zile, in jur de 39-40 grade, ii administram din 4 in 4 ore alternativ panadol si nurofen. Am fost la doctor si primul ne-a spus ca are rosu in gat, a doua zi am fost la altul si ne-a dat sa...

3 mesaje
9196 vizite
interpretare analize sange
Autor: ValentinM
Ultimul răspuns: 05-04-2014 18:09, postat de carmen_comana

Buna ziua, Imi puteti spune va rog parerea dumneavoastra legata de urmatoarele rezultate ale analizelor de sange? Am efectuat in urma cu aproape 3 luni un set de analize de sange si iata rezultatele testelor care au iesit rau : ALANINAMINOTRANSFERAZA (GPT/ALT) = 92.6 U/L [5 - 41] COLESTEROL TOTAL...

0 mesaje
2669 vizite
analiza de sange astrup la un copil de 6 ani
Autor: vinca_anastelut@yahoo.com
Postat la data: 03-04-2014

Baietelul meu in varsta de 6 ani a fost diacnosticat in octombrie cu clostridum difficile, in urma tratamentului cand am refacut analiza a iesit negativ. Acum am refacut analiza de astrup iar cateva valori nu au iesit bine ( acid /base - 37.0 C - pH 0 7.33, INTERVALUL DE...

0 mesaje
5103 vizite
Interpretare analize sange
Autor: Madas77
Postat la data: 20-03-2014

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor. Sex F Varsta 25 Numar leucocite 8.0 interval de referinta 4 - 10.5 / 10^3/ul Limfocite% 35.2 interval de referinta 20 - 55 / % Monocite% 13.2 interval de referinta 0 - 15 / % Neutrofile% 46.7 interval de referinta 40 - 75 / %...

0 mesaje
21700 vizite
Analize sange (trigliceride si colesterol crescute)
Autor: doomy852
Postat la data: 06-03-2014

Buna seara, Acum cateva zile mi-am facut un set de analize si din pacate cateva nu au iesit in limitele normale : Baiat, 1, 70m, 71kg, 21 de ani Glicemie 87 mg/dL Colesterol total 203 mg/dL Trigliceride ! 398 mg/dL Uree 33 mg/dL Acid uric 5.3 mg/dL TGO 31 TGP 38 Calciu total 9.67 mg/dL Fier...

7 mesaje
1339 vizite
Analize la sange si doua sarcini pierdute
Autor: JuliaP25
Ultimul răspuns: 03-03-2014 01:06, postat de JuliaP25

Buna seara.Va rog ajutati-ma cu un raspuns.Am pierdut 2 sarcini consecutive, ultima dintre ele chiar inexplicabila, din pacate, reala.La primul ecograf la 8 sapt, bebe era in saculet, acum la 15 saptamani, nu mai e.Urmatoarele analize la sange sunt facute in perioada in care nu stiam ca bebe nu mai...

1 mesaje
2326 vizite
Rezultate analize sange si urina
Autor: Daniel07
Ultimul răspuns: 09-02-2014 08:48, postat de Daniel07

Mi-au iesit mari (usor crescute) urmatoarele valori: BAZOFILE: 1.39% (interval de referinta 0-1%) BILIRUBINA TOTAL: 1.29 mg/dl (interval de referinta 0.2-1.2 mg/dl) SIDEREMIE (FIER SERIC): 182 ug/dl (interval de referinta 49-181 ug/dl) Ce reprezinta aceste valori crescute? Ar trebui sa ma ingrijorez? Orice sfat este util si apreciat. Mentionez ca am 27 ani, 62 kg, 1.71...

147 subiecte 12 3 Înainte ›
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.