Jocurile de noroc m-au nenorocit

15-12-2022
unmaniac
Nu este medic/terapeut
unmaniac
Buna. Astazi este ziua de 15.12.2022 si m-am hotatarat ca dupa 13 ani de chin, suferinta, umiliri, stari de depresie si anxietate sa pun capat odata si pentru intotdeauna acestui viciu, jocurile de noroc. Am 29 de ani si sufar de aceasta dependenta de la varsta de 16 ani. Totul a inceput ca si in cazul tuturor, la un suc cu colegii.. Am bagat bani, am castigat si de acolo a inceput tot declinul meu. Am ajuns in momentul de fata sa fiu imprumutat la banci, ifnuri, familie insumand un total de 47000 de euro, bani pe care trebuie sa ii inapoiez. Probabil vor spune unii ca nu e chiar atat de mult, dar pentru mine e prea mult. Sunt mai hotarat acum ca niciodata si nu sigur ca VOI REUSI si nu o sa mai intru in salile de jocuri. A fost prima data cand am avut curaj sa ma pun jos la masa sa imi iau pixul in mana, un caiet si sa imi scriu fiecare suma pe care trebuie sa o restitui. Am un salariu de 4000 de lei, iar ratele mele lunare sunt de 6500 de lei. Voi incepe sa imi caut un al doilea job si cu timpul, VOI REUSI sa scap de tot. Viata mea e inca in plina ascensiune si fara sa fiu modest, consider ca sunt om care poate multe si nu si-a spus pana acum adevarata valoare din cauza acestei dependente. Dar cu tot optimisul pe care il am in mine ma apasa aceste cifre pe suflet si vreau sa gasesc o solutie prin care sa incep sa intru pe linia de plutire. Vreau sa imi impartasiti si altii daca mai sunt care au avut datorii mari si au reusit sa scape de ele si cat timp a trecut pana au reusit sa-si revina. Desi pare greu, dupa ce mi-am format un stil de viata si mi-am gasit un refugiu in aceste sali de jocuri sunt absolut sigur ca nu voi mai calca niciodata in ele. E prea mult, abia acum realizez in ce am putut sa ma bag si a fi ultimul nenorocit daca as mai intra vreodata acolo. Din fericire, nu am sotie sau copil care sa sufere din aceasta cauza, inca sunt singur si poate ar trebui sa vina si momentul sa-mi intemeiez o familie, dar credeti-ma pentru mine faptul ca sunt dator vandut ma impiedica sa fac acest lucru, vreau sa nu fiu o povara pentru nimeni. VOI REUSI sa o duc pana la capat. Daca nu am cedat pana acum, nu o voi face nici de acum inainte. Adevarata lupta incepe abia acum, dar sunt sigur ca VOI REUSI.
Astept niste sfaturi, pareri, injuraturi orice, atat timp cat sunt constructive le iau de bine :). O seara frumoasa si daca simtiti ca pierdeti controlul cu jocurile, sa faceti tot posibilul vorbiti cu familia, prietenii sa va ajute, nu faceti ce am facut eu sa tin in mine atata timp si sa ma inchid pe interior.
6 comentarii
1
16-12-2022, ora 10:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Accesati grupul de Facebook Oxigen - sprijin pentru dependente (alcool, droguri, jocuri de noroc).
Felicitari pentru initiativa luata.
1
16-12-2022, ora 21:48
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Sincer nu cred ca vei reusii sa nu mai treci prin salile de jocuri. Iti dau o solutie si mai buna sa scapi si de jocuri si de banca . Cauta de lucru in stainatate, in constructii ori alt domeniu bine platit sa timiti bani la parinti ptr banci si totodata vei fi f f ocupat si nu mai ai timp de jocuri. Cunosc pe cineva ce a facut asa.
In 2 ani a achitat bancile si a mai stins bani pt el.
1
17-12-2022, ora 16:00
unmaniac
Nu este medic/terapeut
unmaniac
M-am gandit si la varianta asta cu strainatatea si probabil ca o voi face intr-un final pentru ca nu voi avea incotro.
Cat despre partea cu salile de jocuri, de ce esti atat de convins ca nu voi mai intra? Mi-am propus si am facut un pariu(in contextul asta suna ciudat :)) ) cu mine ca nu am sa o mai fac si nu zic ca nu o sa-mi fie greu, dar sunt sigur ca voi reusi. Nu vreau sa ajung sa ma adancesc mai tare in datoriile pe care le am.. Si asa o sa-mi fie foarte greu sa-mi revin, dar daca as mai adauga peste as ajunge intr-o situatie fara iesire. Sunt constient ca am o problema foarte serioasa si din cate am vazut si la alti specialisti si psihologi totul pleaca de la tine si daca nu ai ambitia sa o faci din proprie initiativa nu vei reusi.
1
18-12-2022, ora 05:13
Stopjoc
Nu este medic/terapeut
Stopjoc
Jocuri de noroc te fac dependent și iti distrug viata. Sunt dependent, am jucat 20 de ani, de 2 ani nu am mai jucat si sunt in recuperare, am reușit cu ajutorul comunității ----------* din România, care funcționează după modelul Gamblers Anonymous, un program care a salvat milioane de vieti in intreaga lume.Recomand tuturor celor care nu se pot opri singuri să caute pe net comunitatea pentru a înțelege cu ce se confruntă.

(*modificat de admin)
1
22-04-2023, ora 17:03
teoob
Nu este medic/terapeut
teoob
Salutare!

Sunt in aceeași oala.. la mine a început acum un an. Joc doar in online, cred ca e și mai rău decât live. Primele 6 luni au mers bine după a început calvarul. In acest moment sunt la pământ și nu știu incotro sa o iau. Îmi vine sa mor și sa nu mai sufăr atât de rău. Am ajuns sa fur 5000 euro de la persoanele dragi mie, părinții mei adică.. Și nu știu ca nu mai pot sa i pun înapoi. Nu m-am gândit la nimic perioada asta și la nimeni doar la pofta și gândul de a face și a scoate mai mulți bani.. depresia m-a lovit rău. Sufar foarte mult și ascund încă acest lucru. Zilele astea va trebuii acei bani și nu sunt nicăieri, i-am aruncat la gunoi efectiv :(( Nu știu cum voi reusii :(( sunt curios dacă ai reușit sa scapi? As vreau un ajutor oricât de mic, nu mai știu incotro sa merg.. mulțumesc
1
27-04-2023, ora 23:20
Bigbang
Nu este medic/terapeut
Bigbang
Teoob,

Părinții tăi au aflat? Dacă nu... ar trebui să le spui. Fii sincer cu ei și recunoaște-ți greșeala, cere-le iertare, ia-ți un job și pune banii la loc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura între dependența de substanțe și jocuri de noroc și nevoile de atașament primar
  •