Keratita endepitelida... dupa ce m-am intepat in ochiul stang in niste bete ornamentale

22-10-2010
NICONIX
Nu este medic/terapeut
NICONIX
Nici macar nu stiu daca este corect dar asa am fost diagnosticata.in luna mai m-am intepat in ochiul stang in niste bete ornamentale am fost la doctot mi-au spus ca este o keratita si am facut tratament cu indocolir si betalistan.M-ia trecut pe moment pana in iunie cand am ajuns la doctor cu ochiul rosu, pleoapa umflata senzatia de intepetura, lacrimare si nu suportam lumina.Mi sa spus ca a recidivat cu toate ca nu intelegea cum, am facut din nou trataament cu Sificetina, Tobrex, Corneregel, Amoxicilina timp de 2 sapt. Acum in octombrie ma trezesc intr-o dimineata cu aceeiasi senzatie de atunci fara sa se intample nimic.Am ajun la Bucuresti unde mi sa pus acest diagnostic (cornee ingrosata pe baza unui sistem imunitar slabit)si mi-au dat de facut o serie de analize si teste in inflamatii nespecifice., radiografii la coloana si ex ORL.In afara de anemie nu am nimic.Fac tratament cu ZOVIRAX SI VITA=POS SI MAXIDEX.
6 comentarii
0
22-10-2010, ora 20:43
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Sigur este acesta diagnosticul? Inca o intrebare: s-a facut determinarea Ig G antiVHS ? Daca nu ati facut, sa faceti si aceasta investigatie. Ar putea fi vorba despre o distrofie endoepiteliala Fuchs? Cred ca as putea sa am o parere asupra afectiunii dumneavoastra numai in urma unui examen clinic ; ma intereseaza si rezultatul investigatiilor dumneavoastra. Betalistan? Care este substanta activa?Cum adica " cornee ingrosata pe baza unui sistem imun slabit"??? Zovirax se administreaza daca exista suspiciunea unei infectii virale .Astept mai multe date. Numai bine
0
24-10-2010, ora 11:25
NICONIX
Nu este medic/terapeut
NICONIX
Imi cer scuze ca nu am inteles dupa reteta, era BETABIOPTAL.Si diagnosticul de pe reteta este KERATITA ENDOEPTELIDA.si la Rp. scrie asa " in obs. pt. spondilita sau o alta boala autoimuna". Cum se face determinarea Ig G antiVHS (analiza la sange sau la secretia conjuctivala)?Nu cred ca mi-a recomandat-o.Am doua saptamini de tratament si sunt in regula dar nu stiu daca sa mai continui cu cremele si picaturile, trebuie sa merg la Bucuresti la doctorul respectiv cu toate analizele sa vad ce imi spune.Doctorul de familie mi-a spus ca nu am decat anemie(limfocite 1.50, hemoglobina 10.60 g/dl hematocrit 31.50 % si sideremie 37 )in rest analizele sunt ok.Am facut VSH, HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA, FIBRINOGEN, BIOCHIMIA URINI, IMUNOLOGIE SEROLOGICA - ASLO, PROTEINA C REACTIVA, SIDEREMIE, Radiografia la coloana este buna, la ex ORL nu i-a iesit nimic Eu sunt din Constanta, imi puteti recomanda un doctor si unde se poate face acea analiza.Sa mai continui cu tratamentul ?Va multumes pt. raspuns.As pute ajunge si la Bucuresti la dumneavoastra pt. un examen clinic.Trebuie sa fac programare.Ar trebui sa vin acum dupa terminarea tratamentului?Sunt disperata sa nu am ceva mai grav.
VA MULTUMESC MULT.
0
25-10-2010, ora 21:52
NICONIX
Nu este medic/terapeut
NICONIX
Imi puteti spune parerea dumneavoastra vizavi de acest diagnostic.
0
04-11-2010, ora 09:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Sincer, nu stiu ce fel de keratita este. Am citit, am cautat pe diverse site-uri medicale keratita asta, eu nu am gasit-o. Nu cunosc denumirea asta. Boala asta are si alt nume? Eu ti-as recomanda evidentierea Ig G anti VHS, Ig G antiVZV( virus varicelo-zoseterian), Anticorpi antimicobacterieni, Ig G antitxoplasma, Ig G antitoxocara in sange, evidentierea Ag chlamydial in secretia conjunctivala, examen bacteriologic al secretiei conjunctivale cu antibiograma. Investigatiile astea se pot face si la un laborator dotat din provincie. Tratamentul va fi modificat in functie de aspectul clinic, este bine sa va vada medicul curant sau alt oftalmolog, pentru ca o intrerupere din proprie initiativa creste riscul de recadere al bolii; si probabil ca o sa mai trebuiasca sa pui Betabioptal mai multe saptamani. Daca exista suspiciune de spondilita ankilopoetica, iti recomand sa faci si Ag HLA B 27. Si daca exista o afectare endoteliala, am putea face microscopie speculara pentru a aprecia endoteliul. Numai bine
0
08-01-2011, ora 01:30
NICONIX
Nu este medic/terapeut
NICONIX
Buna ziua.Va scriu din nou deoarece afectiunea a reaparut si m-am hotarat sa-mi fac analizele recomandate de doctora : anticorpi antinucleari si testul Ag HLA B27.Sunt tare curioasa cum vor iesi analizele.As putea veni in Bucuresti pentru un control.Unde aveti cabinet?
VA MULTUMESC.
0
16-01-2011, ora 22:32
anda30
Nu este medic/terapeut
anda30
Buna ziua. De aproximativ 2 saptamani am facut o sinuzita in urma unei viroze.Eu aveam de mai mult timp o sinuzita etmoidala dar acum am fost diagnosticata si cu sinuzita frontala si maxilara.Am primit tratament cu augmentin10 zile si picaturi de betabioptal in nas.Sinuzita s-a complicat si cu traheita si intr-una din nopti in timp ce tuseam foarte tare in camera era intuneric si eram cu ochii inchisi vedeam niste punctulete mici luminoase?Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns legat de aceste punctulete?Cam de 3 luni de zile am mai observat si niste puncte negre ca funinginea ce se plimba cand misc ochii sau cand ma uit pe o suprafata alba.VA multumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • Jumătate din populație va fi afectată de miopie până în 2050
  • Aplicația pentru smartphone care depistează neinvaziv anemia
  • Analize pentru anemie
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Când suspectezi că ai anemie? Cum se manifestă anemia?
  • Riscul de anemie este mai crescut la persoanele vârstnice care folosesc aspirină
  • Abordări nutriționale în tratarea anemiei falciforme (anemia cu celule seceră, drepanocitoza sau siclemia)
  •