Discuții despre Anemia

82 subiecte 12 Înainte ›
Adaugă întrebare / subiect
12 mesaje
5476 vizite
Sufar de anemie feripriva si de un an iau tardiferon
Autor: eflorescu@gmail.com
Ultimul răspuns: 08-03-2020 23:32, postat de Doct2016

Sufar deanemie feripriva si de 1 an iau tardiferon.Primele 3 luni au crescut hemoglobina, sideremia, feritina in limite normale dupa care desi am luat in continuare tardiferon au inceput sa scada.De ex dupa 6 luni hemoglobina a ajuns de la 12, 2 la 10, 8;sideremia de la 31 la 25;feritina...

1 mesaje
67 vizite
Alcool...singe
Autor: moldova25
Ultimul răspuns: 30-01-2020 20:01, postat de Luminita Codrescu

Buna ziua...am consumat alcool in ultimii 6...7 ani in mai multe forme...moderat..excesiv luat și deloc.imi fac analiza de single in ultimul an și nu reușesc parametri normali al MCV..care este cred 80..99 la analiza ultima am avut103 am redus consumul de alcool pia la 0...adică de doua luni nu beau...

0 mesaje
16899 vizite
anemie, slabiciune si ameteli
Autor: boncz mihaela
Ultimul răspuns: 16-08-2019 14:46, postat de PsihologiaVertijului

Buna ziua, am 36 ani, sunt ingrijorata ca am hematocrit 35, 7, fierul 50, hemoglobina 12, 7, vsh 10, poate si din cauza asta am slabiciune ameteli ce sa fac

0 mesaje
848 vizite
Pot fi suspecta de leucemie?
Autor: Ab93
Postat la data: 01-03-2019

Buns ziua..am 25 de ani si cam de cateva luni ma confrunt cu o usoara anemie...nu sunt fumatoare, nu consum cafea insa am un stil de viata mai haotic :petrec multe ore in fata calculatorului si nu prea respect mesele.La ultima hemoleucograma facuta mi-au iesit usor scazute urmatoarele analize :...

0 mesaje
3904 vizite
diabet, insuficienta renala cronica, anemia foarte scazuta
Autor: susuta
Ultimul răspuns: 26-11-2018 00:10, postat de cristian stoica

Va scriu cu speranta ca imi veti raspunde la intrebare. Prietena mea, in varsta de 24 ani, are diabet tip 1. In prezent are probleme serioase adica, insuficienta renala cronica, anemia foarte scazuta. Este in evidenta la un centru de dializa, dar nu e intrata in program de dializa. Atat...

11 mesaje
6224 vizite
Anemie feripriva
Autor: Alina11i
Ultimul răspuns: 02-09-2018 16:15, postat de Alina11i

Am probleme cu anemia de mai demult dar de fiecare data aveam mici ameteli, luam fier 3 luni si imi reveneam. Insa in februarie aveam ameteli mi-a iesit fierul 11 limita minima fiind 30 si la depozitul de fier 7 si ceva, fiind mic si acesta. Am continuat cu fier...

1 mesaje
894 vizite
Probleme de sanatate
Autor: Duseamorari
Ultimul răspuns: 04-05-2018 01:16, postat de Ionpanis.com

Anemia de gradul 2.rogcareva sfaturi pt ca sa ridice rezultatu

14 mesaje
7735 vizite
Neoplasm bronhopulmonar - carcinom scuamos
Autor: Spiky
Ultimul răspuns: 29-11-2017 21:17, postat de Madutzu/madi

Buna seara, Va supun atentiei 'istoria' tatalui meu in varsta de 60 ani, fost fumator (pana in '92), a lucrat in mediul toxic (Petrochimie), iar pana la aceasta varsta fara alte probleme de sanatate in afara de o operatie de apendicita acum mai bine de 30 ani. La jumatatea lunii...

9 mesaje
12483 vizite
administrarea siropului cu fier la copii
Autor: axinte ramona
Ultimul răspuns: 31-10-2017 06:56, postat de Veronica.eduard

am un baiat de 5 ani si 3 luni care are putina anemie dupa parerea medicului, in urma efectuarii unor analize. pentru inceput facusem fiului meu un tratament cu vitamine numit supradyn- junior iar acum, dupa cum mi-a sugerat medicul ar trebui sa ii fac o cura cu fier. locuiesc...

1 mesaje
2635 vizite
Ajutor! anemie de gradul 2
Autor: 13anisianemie
Ultimul răspuns: 05-10-2017 13:30, postat de Dietetician Acasandr

Sunt fata, am 13 ani si am anemie de gradul 2. Vara aceasta am avut anemie de gradul trei si am petrecut-o mai mult stand in pat, deoarece abia mai aveam putere sa ma scol. Am baut Ferimax, dar nu ma ajuta; am baut Sorbifer, dar acesta imi dadea multe...

0 mesaje
1644 vizite
Risc foarte mare de leucemie?
Autor: Nume11
Postat la data: 27-09-2017

Buna seara! De curand mi am facut analizele, iar in urma rezultatelor, mi s a spus ca am un risc foarte mare sa fac leucemie din cauza anemiei foarte mari. HGB- 11 (valoare normala 11.50-16) HCT- 33.60 (valoare normala 37-47) MCV- 79 (valoare normala 80-100) MCH- 25.90 (valoare normala 27-32) NEU%- 37.70 (valoare normala...

48 mesaje
75766 vizite
super slim chinezesc si slabirea
Autor: 18alipre
Ultimul răspuns: 10-08-2017 14:29, postat de MaryAlin

buna! am inceput a treia luna cu super slim.aud pe toata lumea ca nu e buna ca face rau.eu recomand ca acele persoane sa-si faca un control.eu cunosc pe cineva care m-a vazut pe mine ca am slabit (13kg.in 2 luni)si a luat si ea.normal ca la inceput ai ceva...

13 mesaje
3616 vizite
probleme multiple: boala celiaca, anemie
Autor: stelutademare
Ultimul răspuns: 23-11-2016 02:00, postat de marian.stoica

Problema mea este una complicata si orice am incercat in 9 ani, nimic nu a mers.Am fost diagnosticata cu boala celiaca la 30 de ani dupa un an de suferinta fizica, internari prin spitale si ganduri ca voi muri si vor ramane 2 copii fara mama.Intr-un final Prof.Oproiu mi-a gasit...

0 mesaje
2612 vizite
Anemie după donat sange?
Autor: MihaelaAD
Postat la data: 29-09-2016

Bună! În urma cu 1 luna am făcut un set de analize de sânge detaliate diaree aveam niște ușoare ameteli. Toate au ieșit în limite relativ normale. Hemoglobina 13 și feritina 50.9. Ulterior, mai exact acum 2 sapt am donat sânge. După donare nu am avut nici o pb însă...

7 mesaje
2335 vizite
Anemie severa
Autor: lady_Otilia
Ultimul răspuns: 18-08-2016 17:51, postat de susana m.

Eu am anemie severa si am utilizat 10 sticlute pt starea de oboseala tonotil n. Ar putea avea reactii adverse?

3 mesaje
3212 vizite
Anemie severa
Autor: lady_Otilia
Ultimul răspuns: 06-08-2016 22:35, postat de dr Petre Muresan

Am hemoglobina 7. Cum pot face sa ii cresc valoarea?

9 mesaje
7512 vizite
exces vitamina b complex..ajutor
Autor: popa octav
Ultimul răspuns: 25-07-2016 22:49, postat de Adi16

anul trecut am tinut regim 6 luni de zile sa slabesc(am slabit 15 kg), in primavara asta am dat in anemie, eram foarte obosit...am dat in letargie;am luat(dupa capul meu) B complex 100 si m-am restabilit colmplet, am energie...insa acum 3 zile am simtit piscaturi in maini si picioare, semne...

7 mesaje
6123 vizite
Bebe prea slab?
Autor: crisa_sas
Ultimul răspuns: 26-10-2015 21:53, postat de flory_flory182@yahoo

Buna ziua, fetita mea are 7 luni si 2 saptamani si este foarte slaba desi sa nascut cu o greutate de 3300 si o lungime de 52cm iar in prezent are 6390kg si 70cm este foarte slaba am facut si analize si are o usoara anemie 10.3, ia nu are...

0 mesaje
4857 vizite
senzatie de slabiciune dupa bautul cafelei
Autor: medeus83
Postat la data: 21-09-2015

buna ziua, de aproximativ un an ma confrunt cu o problema si anume:dupa ce iau micul dejun si dupa ce beau o ceasca de cafea resimt o senzatie de slabiciune/anemie/gol in stomac, desi tocmai ce mancasem suficient cat sa ma satur.cafeaua o fac la espressor destul de puternica, dar efectul...

1 mesaje
6452 vizite
Anemie in urma chimioterapiei
Autor: Melinda 1234
Ultimul răspuns: 10-09-2015 14:20, postat de MARTON

Mama mea are cancer la stomac. Este la a 4 sedinta de chimioterapie si are anemie. Exista vreun complex de vitamine:fier, vit C, acid folic sa o ajute, pentru ca deja ia 22 medicamente /zi. Mentionez ca manaca:spanac, morcovi, chia...etc dar nu e suficient. Multumesc!

0 mesaje
6144 vizite
anemie provocata de boli digestive?
Autor: lorelei8
Postat la data: 14-08-2015

buna ziua! mi-am facut analizele de sange si am iesit anemica. am aceasta problema de mai multi ani (acum am 26 de ani), isna am luat tratament de cateva poric cu tardyferon si dupa ce am repetat analizele, au iesit bine. insa dupa 6-8 luni dupa ce termin tratamentul, iar imi...

6 mesaje
5410 vizite
Anemie severă
Autor: botorea
Ultimul răspuns: 03-07-2015 17:03, postat de Dr. Lacramioara Sint

Am fost gravidă şi am născut acum 2 luni, în maternitate am avut anemia 7.Cum mă scap de ea?Eu mereu am fost anemică.

1 mesaje
4010 vizite
mi-a iesit sideremia 30... cat de severa este anemia?
Autor: Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Ultimul răspuns: 04-01-2015 20:32, postat de dr Petre Muresan

La analizele de sânge mi-a iesit sideremia 30(minimul este de 50) cat de severa este anemia?am momente candnu pot sa respir nu stiu ce sa mai fac...iau maltofer de doua ori pe zi in cat timp imi voi revenii?neputinta de a respira poate fi un inceput de anxietate?

0 mesaje
4634 vizite
Anemie
Autor: Doncila74
Postat la data: 11-12-2014

Va rog sa-mi interpretati aceste analize:HEMOGLOBINA617, 3 ;HEMATOCRIT 54, 9, CHEM-Conc.in Hb eritrocitara medie 31, 5, RDW-CV 14, 5, RDW-SD 53, 0;restul analizelor au iesit bine, in parametrii.Multumesc

2 mesaje
4813 vizite
anemie sau atac de panica
Autor: raluk_dv
Ultimul răspuns: 01-10-2014 21:39, postat de raluk_dv

Buna ziua am o mare problema.anul acesta am fost intr.o dimineata sa dau ex de sofer.inainte am mancat un covrig si am baut un capuccino.imediat m.a luat un val de caldura simteam ca imi fug picioarele si ameteAm.am reusit

3 mesaje
1380 vizite
Probleme colon
Autor: PPStefan
Ultimul răspuns: 20-06-2014 00:51, postat de emilia25

Buna ziua, Tatal meu a facut o anemie foarte puternica (5.4 hemoglobina si 7 fier) pentru care a fost internat in spital. Acolo a primit sange pana a ajuns in jur de 13 hemoglobina si 32 fier. Nu a putut face toate investigatiile acolo asa ca dupa externare a mers...

6 mesaje
4108 vizite
cancer colon
Autor: Blitzer
Ultimul răspuns: 10-06-2014 10:51, postat de RaulDuke

De vreo 3 luni am dureri prin burta, sub forma de crampe si mi/e foarte greata. O stare proasta in general. Din analize a reiesit o usoara anemie 10.4, si o mica pietricica pe rinichiul drept. De asemenea am descoperit chist de lamblii in scaun. Mi s/a spus ca parazitii...

2 mesaje
4511 vizite
De o saptamana ma trezesc cu dureri de cap... anemie?
Autor: mimi18
Ultimul răspuns: 19-05-2014 20:42, postat de mimi18

Buna, De o saptamana ma trezesc cu dureri de cap, in special deasupra ochilor, ca o presiune, stare de greata, fara energie, imi tremura putin mainile si picioarele. Daca asez capul pe perna, ma simt mai bine. Stari de genul asta am cam de 2 ani, dar au fost...

4 mesaje
19762 vizite
am sau nu leucemie
Autor: cono
Ultimul răspuns: 25-11-2013 16:20, postat de drdangel

o prietena care lucreaza in italia este suspectata de anemie.i-au dat acid folic si complex b.leucocitele sunt 10400, eritrocitele 3700 dar hemoglobina si hematocritul normale.in plus problele hepatice, colesterolul trigliceridele, ggt sunt foarte mari.a fost investigata pt eventualitatea unei hepatite si nu e cazul.este f obosita si prezinta gingivoragii.dati-i un...

2 mesaje
9819 vizite
anemie copil 5 ani
Autor: bryanna
Ultimul răspuns: 21-11-2013 19:09, postat de mambel

buna seara! sunt mamica unui baietel de 5 ani care a fost diagnosticat cu anemie, valoarea hemoglobinei fiind de 10, 7 (12-14mg/l normal).mi s-a recomandat tardyferon fol (un drajeu/zi timp de o luna).intrebarea mea e daca totusi nu e exagerat acest tip de tratament (in prospect scrie ca nu este...

12 mesaje
1389 vizite
anemie?rog o parere
Autor: santi
Ultimul răspuns: 28-10-2013 21:59, postat de santi

buna seara. am 32 de ani si de 2 saptamani jumatate ma confrunt cu probleme la care nu le am dat inca de cap. Sunt permanent ametita(nu dureri de cap), am capul greu si dificultati de concentrare, simt mainile si picioarele reci, uneori bufeuri de caldura si transpiratie, sunt obosita si prezint...

3 mesaje
7323 vizite
Ma simt anemica, obosita si fara vlaga.
Autor: Zergling
Ultimul răspuns: 27-10-2013 23:38, postat de clara_p

Buna seara, De vro jumatate de an am niste starii care ma deranjeaza. Am 16 ani, sunt eleva si sunt obosita tot timpul. Am probleme cu memoria. Mi se intampla des sa uit lucruri unerori banale alteori importante. Nu mai pot sa retin diverse lucruri si daca le retin: le...

0 mesaje
1779 vizite
Rezultat analize sange: anemie, hepatita?
Autor: matei23s
Postat la data: 23-10-2013

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor de mai jos si cu sfaturi. Analizele sunt facute sotiei mele cu varsta de 27 de ani. Mentionez ca se simte cam ametita si cam obosita. Mai are si cearcane destul de pronuntate. HCT: rezultat 36.3%; valori normale femei: 37-42% MCHC: rezultat 36.9 pg;...

0 mesaje
1967 vizite
tratament anemie si rahitism baietel 1 an si 7 luni
Autor: andutza86honey
Postat la data: 15-10-2013

Buna ziua. in urma consulatarii a 2 medici si in urma rezultatelor analizelor, s-a confirmat faptul ca baietelul meu de 1 an si 7 luni este anemic si are o forma de rahitism. Tratamentul care mi s a dat este urmatorul: Feruum Hasman (10 picaturi/zi timp de 3 luni), Osteocare(5...

3 mesaje
3225 vizite
Intarzierea menstruatiei, amenie
Autor: SYmyna22
Ultimul răspuns: 08-08-2013 15:38, postat de Cristian C

Buna ziua, v-as ruga sa ma clarificati intr-o problema, ar fi trebuit ca ieri, astazi sa-mi fi venit menstruatia, in fiecare luna imi venea mai devrreme chiar cu 2 zile, am fost diagnosticata cu anemie si urmez tratament zilnic cu ferro folgamma, e posibil si de la acesta sa am...

11 mesaje
4094 vizite
anemie si infectie urinara
Autor: lili29
Ultimul răspuns: 30-06-2013 22:34, postat de Lacatus Margareta

buna ziua!de curand am fost la medicul de familie si mi-a spus k am anemie si infctie urinara si imi va da ceva ce contine fier.insa nu mi-a dat nimic.am fost la farmacie si mi-a dat supradyn.este bun pt anemie supradyn?

0 mesaje
2277 vizite
anemie sau?
Autor: liviumarian
Postat la data: 17-06-2013

Salut am si eu nevoie de un sfat ceva o indrumare inainte sa ma duc la analize: Am 24 de ani am 63 kg 1, 65 inaltime si vreau sa spun ca nu ma simt in forma optima de cateva luni bune.Anul trecut puteam face orice sa zic dar acum m-am...

4 mesaje
3054 vizite
Este anemie sau nu?
Autor: Camelia9
Ultimul răspuns: 26-05-2013 13:31, postat de Ady123

Am un baietel de 7 luni si 3 saptamani care s-a nascut cu greutatea de 2.860g si 50 cm, acum are 7.500 si 69cm, este foarte vioi, activ sta singur in fundulet se tareste si este foarte curios si jucaus.I-am facut o hemoleucograma si au iesit in afara intervalului de...

0 mesaje
2292 vizite
Anemia... si cam de o luna sufar de dureri de cap la ceafa
Autor: Doinut
Postat la data: 20-05-2013

Buna ziua, as dori sa va expun problema mea. Eu am 50 de ani si locuiesc in Germania. Cam de o luna sufar de dureri de cap la ceafa si in varvul capului cu strangeri si cateodata imi simt ceafa fierbinte. ameteli, tiuit in urechi, palida la fata, oboseala si...

6 mesaje
4121 vizite
posibil cancer stomac?
Autor: isabelac
Ultimul răspuns: 27-04-2013 23:56, postat de RaulDuke

Buna seara, am o problema cu tatal meu, care in prezent este internat pentru investigatii. Era palid, slabise destul de mult in ultimele doua luni si in urma analizelor, are o anemie puternica, nivelul hemoglobinei fiind sub 10. Pana acum, in spital i s-au facut investigatii precum colonoscopie, endoscopie, care...

7 mesaje
1977 vizite
anemie prin deficit de b12?
Autor: flo73
Ultimul răspuns: 20-04-2013 08:50, postat de Dr.Marcovici

MIam facut hemoleucograma : HEMOGLOBINA 11, 90 MCH 26, 5 MCHC 30, 1 RDW19, 5 RESTUL SUNT IN LIMITE NORMALE.STIE CINEVA DACA E VORBA DE O ANEMIE PRIN DEFICIT DE B 12?VA MULTUMESC

3 mesaje
3056 vizite
posibil nevoie de ochelari ?
Autor: ralukutza
Ultimul răspuns: 20-04-2012 15:11, postat de audio-optica

Buna seara ! De cateva zile ma confrunt cu o problema. A inceput sa ma doara capul (durerea fiind suportabila), vad puncte negre (foarte rare), ma dor ochii, ametesc, si am momente cand vad in ceata. Nu stiu daca este vorba despre o anemie, sau de la aceasta varsta (36...

7 mesaje
980 vizite
anemie sau altceva?
Autor: cineva04
Ultimul răspuns: 11-04-2012 12:51, postat de cineva04

buna ziua! mi-am facut analizele la sange si mi-a iesit hematocrit:34, 9; concentratie medie hemoglobina/eritrocit:37 si latimea distributiei eritrocitare 9, 7. concentratia medie fiind mai mare decat cea normala si celelalte 2 mai mici decat ca normala. este vorba de o anemie care ar trebui sa ma ingrijoreze, sau despre altceva grav? Astept...

0 mesaje
3502 vizite
Anemie cu feritina crescuta dar deficit de fier in maduva
Autor: anomard
Postat la data: 11-02-2012

Buna ziua! Am o intrebare: in ce conditii o persoana poate avea in sange feritina crescuta, dar depozitul de fier din maduva sa fie scazut sau chiar absent? Multumesc!

16 mesaje
1320 vizite
ingrijorare foarte mare.. anemie?
Autor: pestegabriela88
Ultimul răspuns: 18-01-2012 11:23, postat de tema

miam facut anul trecut un set de analize prin martie si as vrea sa le repet miau iestit cu semn linfocitele si leucocitele medicul sp k am anemie sa fie oare altceva ce analize ar trebui sa repet anul acesta?ast un sfat va multumesc

1 mesaje
2246 vizite
Anemie sau nu?
Autor: ana222
Ultimul răspuns: 12-12-2011 21:33, postat de ionel77

La o hemograma cu hormula leucocitara cu Hb Ht si indici singurele valori anormale care mi-au iesit au fost VEM si HEM, putin mai scauzute decat normalul. Hemoglobina si hematocritul sunt normale, dar aproape de limita inferioara. Ar putea fi anemie?

0 mesaje
8060 vizite
Doctorii nu stiu ce fel de anemie este. Va rog ajutati-ma
Autor: ivanovsanda
Postat la data: 24-11-2011

I-am facut analizele copilului si a reiesit: hemoglobina 14.48, ( limita este 14.10) hematocrit 43.18, ( limita este 42 ) MPV 7.04 ( limita minima este 7.40) PDW 9.5, ( limita minima 11) sideremie 40 iar limita minima este 65, iar la electroforeza hemoglobina A - 92.3 % ( limita...

9 mesaje
3509 vizite
Cancer Colon-anemie
Autor: mike07
Ultimul răspuns: 20-11-2011 14:38, postat de RaulDuke

Mama mea a fost operata de cancer de colon (colectomie subtotala) in septembrie, i-a venit rezultatul : pT3N0 si s-a internat pt chimioterapie. inainte de operatie a avut hemoglobina 5, a facut cateva transfuzii de sange si a crescut la 8-9 inainte de operatie, dupa operatie a avut 10 iar...

4 mesaje
2187 vizite
Anemie sau altceva?
Autor: Krissy
Ultimul răspuns: 28-09-2011 09:42, postat de Demetra Cucueanu

Buna ziua! Mama mea s-a operat de coxartroza congenitala acum 3 luni...si nu zilele acestea s-a simtit foarte rau. Ameteli, stare de lesin, tremur. I s-a gasit si anemie in spital. Ea spune ca simte ceva la gat..nu stiu cum sa explic, ca o umflatura pe dinauntru. Are vreo legatura?...

9 mesaje
1259 vizite
am aflat ca nervul meu optic e mai ciudat fata de cel normal
Autor: clau..
Ultimul răspuns: 16-09-2011 19:39, postat de clau..

Am fost la controlul oftalmologic am aflat ca nervul meu optic e mai ciudat fata de cel normal, medicul mi.a spus ca m am nascut asa exista asa ceva?Tensiunea la ochi o am 10-12 Se poate trata ce am la nerv?Nu mi sa dat diagnostic vad semne pete dar am...

82 subiecte 12 Înainte ›
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.