La 16 ani am suferit pt prima data o depresie/tulburare anxioasa

20-09-2008
Gabi_28
Nu este medic/terapeut
Gabi_28
Va salut pe toti ! Am si eu o intrebare pentru cineva cu pregatire de specilaitate.Am 28 de ani, iar la varsta de 16 ani am suferit pt prima data o depresie/tulburare anxioasa.Totul a inceput cand eram in vacanta de vara la bunici, iar o vecina a decedat. Toti cei din sat spuneau ca femeia ar fi decedat datorita infectiei cu HIV/SIDA;evident, persoana respectiva suferise de cu totul altceva dar eu am facut o cadere nervoasa si am fost obsedat mult timp ca nu cumva sa fiu si eu infectat cu asa ceva deoarece nu detineam informatii despre aceasta boala la momentul respectiv;in timp am scapat de aceasta obsesie/fobie, insa au aparut altele.La varsta de 17 ani, mi-am adus aminte ca la 6-7 ani eram cu un prieten la mine acasa si dezbracati fiind, ne "atingeam" organele genitale. Ideea ca as putea fi homosexual ma obsedeaza si azi.Acea experienta a fost singura cu o persoana de acelasi sex; toata viata mea am fost atras de fete si am avut foarte multe relatii pana sa ma casatoresc;nu sunt atras de barbati dar acea experienta din copilarie ma bantuie si azi; Am motive intemeiate sa cred ca as putea fi homosexual ? saptamana viitoare m-am decis sa merg la un psihoterapeut dar astept si un raspuns de la voi;Va multumesc anticipat.
31 comentarii 12 Înainte ›
0
21-09-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
NU, nu esti homo! Singur spui, si argumentezi ca esti heteroxesual :"toata viata mea am fost atras de fete", si, in plus te-ai si casatorit cu o femeie.Daca simti nevoia acuta a unei psihoterapii cauta un psihosexolog (sunt mai greu de gasit astia!!)
0
05-10-2008, ora 00:00
aniaa
Nu este medic/terapeut
aniaa
Salut...uite, eu nu am niciun fel de pregatire de specialitate.insa mesajul tau nu m-a lasat rece...
La 6-7 ani... nu exista o delimitare clara a sexualitatii, la 6-7 ani nu exista prieteni. Iar faptul ca va atingeati in zonele intime.voi, doi copii de acelasi sex, , , asta e.crede-ma.pura curiozitate! Nu oare majoritatea dintre noi am patit la fel?
Stai linistit in privinta asta.nu poti fi homosexual. si te sfatuiesc sa lasi gandul de a merge la un psihoterapeut.nu ai nevoie de asa ceva. Bucura-te de toamna.
0
06-10-2008, ora 00:00
Gabi_28
Nu este medic/terapeut
Gabi_28
va multumesc pentru raspunsuri;m-am mai linistit;
0
05-11-2008, ora 21:22
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
Trebuie sa stii ca, dupa cum a aratat Freud, sexualitatatea este foarte precoce. Aceasta descoperire, demonstrata prin cazuri concrete, a socat societatea din vremea lui, care mult mai puritana decat azi. Recent medicii au descoperit, cu ajutorul ecografiei, ca inca inainte de a se naste, copii isi ating organele sexuale.
Intrega psihanaliza este bazata pe rolul sexualitatii din cea mai frageda copilarie.
Te sfatuiesc sa citesti macar carte biografica a lui Irving Stone, Freud- Turnul nebunilor, vol I si Paria, vol II, care este accesibila si din care vei vedea cum a pus el problema sexualitatii umane (psihanaliza).
Asta nu ca as da eu un diagnostic, ci pt ca te preocupa problema respectiva si poate vei putea astfel aprecia mai bine realitatea ta.
0
05-11-2008, ora 23:15
Gabi_28
Nu este medic/terapeut
Gabi_28
Multumesc pentru sugestii;chiar o sa le citesc;
0
18-02-2009, ora 16:38
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna Gabi, am citit articolul postat de tine si...am inceput sa rad. DE CE? Pentru ca si eu la 6-7 ani faceam la fel cu sora mea ))). Cred ca majoritatea copiilor o fac. Pentru ca sexul este ceva necunoscut si interzis pentru copii si mai ales pentru ca atunci cand aveam eu 6-7 ani si o multime de curiozitati nimeni nu se obosea sa-mi raspunda si lumea nu era asa deschisa la discutii ca astazi. Asa ca exploram impreuna cu sora mea. Freud spune"copilul are viata sexuala" si are dreptate.
Noţiuni de sexualitate infantilă
Etapa orală, etapa anală, etapa falică

"Copilul are viaţa sexuală" este o afirmaţie care îi frapează pe mulţi. Şi aceasta pentru că toţi oamenii şi-au refulat propria sexualitate infantilă şi din acest motiv ei nu o mai remarcă la copii. Psihanaliza, in primul rînd întemeietorul ei, Sigmund Freud, a descoperit la copil o viaţă sexuală intensă, în mai multe etape de dezvoltare, cum ar fi: orală, anală, falică si oedipiană.

În etapa orală se poate observa la copil plăcerea de a suge, de a-şi ocupa buzele, gura în genere, cu ceva, în afara alimentaţiei, in timp ce chipul său exprimă plăcerea, voluptatea.

Plăcerea suptului, independentă de actul alimentaţiei, este o plăcere autoerotică, copilul neavînd încă intuiţia unei lumi exterioare, în afara lui. Copilul iubeşte ca pe el însuşi tot ce i se pune in gura-sînul, tetina - iar prin extensie tot corpul mamei, cu care se identifică, acest tip de identificare rămînînd impregnat pe tot parcursul vieţii în inconştient. Toate momentele voluptoase sunt legate de prezenţa mamei - alimentaţia, baia, legănatul - relaţia cu mama ţinînd de principiul plăcere-neplăcere.

Cînd o vede, se bucură, pentru că îi aminteşte de momentele plăcute petrecute împreună. Pe acest model de relaţie, se va mula relaţia lui cu lumea exterioară, astfel încît va duce la gura tot ce îi place, a avea fiind echivalentul lui a fi. Copilul imită comportamentul mamei, se poate observa că dacă aceasta rîde, rîde si el, dacă vorbeşte, el începe sa gîngurească. Pînă aici copilul se comportă pasiv.

În această etapă, există şi o fază activă, care începe odată cu apariţia dentiţiei, cînd copilul începe să muşte tot ce îi vine în gură, fapt important, căci acum se pot face fixaţii care pot dăuna dezvoltării ulterioare a individului. Muşcătura, este prima lui pulsiune agresivă, iar dacă mama reacţionează prin renunţarea la alăptat tocmai în acest moment, copilul se va simţi frustrat, considerînd-o o consecinţă a agresiunii. De acest fapt depinde învăţarea limbii materne, iar în viitor, folosirea agresivităţii va fi blocată de sentimentul vinovăţiei. O asemenea frustrare, determină regresiunea la faza pasivă, şi vom vedea în acest caz copii care îşi sug degetele, comportament de care se plîng multe mame (sau copii care nu doresc sa renunţe la tetina).

Trebuie reţinut că libidoul (energia sexuală) se sprijină pe funcţia alimentaţiei, după care, progresiv, se satisface independent de aceasta. În acest stadiu, copilul trăieşte prin intermediul halucinaţiilor, al delirurilor - atunci cînd este singur bate din palme, se bucura ca şi cum ar fi lîngă obiectul iubirii: mama.



Etapa anală : această etapă începe cam pe la al doilea an de viaţă, cînd se poate observa plăcerea pe care o procură copilului eliberarea spontană a sfincterelor: defecaţia si urinarea. Este o perioadă plină de ambivalenţă, cînd copilul observă că a elimina fecalele atunci cînd adultul o vrea este motiv de bucurie, el fiind recompensat prin dragoste de către mamă. Dacă nu o face, este motiv de ceartă, şi astfel se naşte o relaţie care va determina comportamentul copilului vizavi de adult prin "cadourile" pe care le face prin intermediul fecalelor.

Aici, libidoul se sprijină pe funcţiile excremenţiale si se detaşează de acestea cînd copilul se joacă cu fecalele si urina. Plăcerea este obţinută din presiunea pe care o exercită fecalele in zona sfincterelor, plăcere care poate fi detectată si pe faţa copilului. Nu trebuie să ne lăsam înşelaţi de aspectul scabros, aceste plăceri sunt trăite din necesităţi filogenetice. Copilul, sub influenţa educaţiei parentale, va face o deplasare de la fecale, care sunt "murdare" la nisip, noroi, apă, iar atitudinea părinţilor faţă de aceste substitute ale fecalelor va determina sau nu refulări.

Fixaţiile la această etapă libidinală vor determina, ulterior, trăsături caracteriale ca: seriozitate, conştinciozitate, sobrietate, spiritul ordinii, spiritului ştiinţific, la cei care s-au conformat cerinţelor parentale, în timp ce la celălalt pol se află bosumflaţii, încăpaţînaţii, cei care produc scandal prin dezordine, murdărie, indisciplină, sau cei extrem de curaţi, chiar obsesivi în acest sens.

Trebuie spus că, pentru copil, a nu oferi fecalele mamei - adică a nu defeca atunci cînd vrea ea - este un act de agresiune, de nesupunere şi dezacord, de dezinvestire a mamei. Acum, se formează la copil atît ambivalenţa afectivă şi cuplul antagonic sadism-mazochism.

Conform ambivalenţei, mama poate fi bună-rea, iar relaţiile cu lumea se vor realiza pe baza aceluiaşi principiu. În mintea copilului, tot ce se opune dorinţelor sale este rău. Acum îşi descoperă forţa musculară, agresivitatea şi este foarte important modul în care mama se raportează la aceasta, căci a nu permite copilului sa fie agresiv cu mediul înseamnă a-l priva de descărcarea motrice solicitată de instinctivitate.

În această etapă, copilul îşi deplasează agresivitatea de la părinţi la substitutele lor - păpuşi, diverse obiecte, animale de casă etc. - pe care le va distruge ca pe proprii săi părinţi. Mamele pot confirma aceste comportamente ale copilului, certurile cu copilul lor pentru curăţenie, sadismul copilului, faptul ca unii copii mai fac în pat chiar şi la vîrste înaintate, simptom regresiv - conduite pe care nu şi le pot explica.



Etapa falică, începe pe la vîrsta de trei ani şi este trezită de raporturile mamei cu copilul, dar şi de micţiune. Cert este că zona erogenă în această etapă este penisul la băiat si clitorisul la fetiţă, iar mamele pot confirma că micuţii lor se scarpină în zona genitală, se joacă cu organul lor sexual, chiar dacă sunt bătuţi peste mînă, acest comportament nefiind altceva decît masturbare, chiar dacă nu vrem să o recunoaştem asta.

Renunţarea la fecale are loc si datorită interesului pe care îl acordă copilul onaniei, prin care îşi descarcă libidoul. În această perioadă copilul devine extrem de curios şi îşi pune multe întrebări, cum ar fi: de unde vin copiii?, cum se fac copiii?, ce fac părinţii noaptea în pat? Aceste întrebări sunt cu atît mai intense, cu cît se naşte un frăţior, sau o soră, aceştia fiind consideraţi rivali la dragostea mamei.

Urmează o altă întrebare: ce diferenţă există între un băiat si o fată? Această curiozitate sexuală este motorul pentru curiozitatea intelectuală în genere, iar copilul încearcă să îşi răspundă singur la întrebări. Ne-am putea îndoi de aceste interese ale copilului la această vîrstă, însă dacă l-am urmări cu atenţie, am putea observa multe lucruri care le confirmă.

Mamele ştiu ca la această vîrstă copiii lor devin extrem de curioşi, că tot timpul pun întrebări, că devin extrem de activi. Masturbarea este însoţită de fantasme care o vizează pe mamă, copilul fiind extrem de curios în ceea ce o priveşte, îi place să urmărească modul în care ea îşi face toaleta. Astfel, copilul este un voyeurist, îi place să privească, să urmărească ce face mama, ce fac părinţii în pat, în cameră, cînd sunt singuri, dar şi exhibiţionişti, atunci cînd, de exemplu, fetiţa vrea să arate că are «ceva» şi îşi ridică rochia - în fantasmele ei, ea arată un penis.

Gelozia este un afect prezent si activat de prezenţa unui frate, unei surioare, iar atitudinea faţă de acesta este una sadică, chiar dacă uneori numai în cuvinte, acesta fiind motivul pentru care fraţii se ceartă, se luptă pentru dragostea mamei.

Însa gelozia mai este prezentă şi în complexul oedip, care se conturează tot mai mult pe măsură ce intrăm în cel de-al patrulea an de viaţă. Copilul vrea să ştie ce se întîmplă în camera părinţilor, iar dacă reuşeşte să vadă un act sexual, îl va interpreta ca fiind un act sadic, în special dacă vede sînge pe lenjeria de pat.

De aceste scene se leagă elaborarea unor fantasme în care actul sexual apare ca fiind un viol, motiv de repulsie ulterioară vizavi de actul sexual. Un alt motiv de repulsie resimţit de băieţel faţă de fetiţă provine din ideea infantilă că mama are un penis, căci ei nu îi poate lipsi ceea ce i-a dat lui, şi din realizarea faptului că fetiţei îi lipseşte acest organ.

Trebuie subliniată gravitatea interdicţiei masturbării falice - bătaia, legarea mîinilor etc. - căci copilul va regresa în etape anterioare ale dezvoltării libidinale dezvoltînd fantasme sadice, halucinaţii, regresie exprimată prin onanie compulsivă, ticuri, bîlbîieli, insomnie, encoprezie, enurezie.

Progresiv, copiii se identifică cu părinţii de acelaşi sex, au multiple fantasme în acest sens, fetiţa se îmbracă în hainele mamei, se încalţă cu încălţămintea ei, se rujează, în timp ce băiatul ia pălăria tatălui, îi îmbracă si hainele, ia un băţ care va ţine loc de pistol şi îl va împuşca pe tată, pe scurt, se intră în perioada oedipiană.
0
18-02-2009, ora 16:49
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
P S: Homosexualitatea nu este o boala, este doar un alt mod de a trai, de a te accepta asa cum esti, de a fi tu. Suntem prea complexati sa ne recunoastem adevaratul "eu" din cauza societatii care nu stie decat sa arunce cu noroi. Stai linistit, nu esti homosexual, dar nici daca ai fi fost nu cred ca era vreo tragedie. Homosexualii sunt tot oameni, doar au o maniera diferita de a simti iubirea.
0
18-02-2009, ora 17:51
Gabi_28
Nu este medic/terapeut
Gabi_28
Multumesc pentru informatiile aduse;este foarte interesant ceea ce spui tu si comentariile aduse si de catre ceilalti m-au ajutat sa ma mai linistesc in legatura cu aceasta obsesie;ideea e ca eu ma gandesc la aceasta probleme numai atunci cand am o stare psihica mai "proasta" si nicidecum in viata de zi cu zi;atunci imi vin minte toate aceste "ganduri" pe care eu le consider negative in ceea ce ma priveste;sunt de acord, homosexualiteta nu este o bola ci doar un alt mod de a trai dar nu este un mod de viata pe care eu mi l-as dori;
0
31-01-2010, ora 01:41
rubinio
Nu este medic/terapeut
rubinio
(yonissa) ori ai un copil ori iti doresti f mult unul mi se pare poate mie dar ai o obsesie vizavi d copii.iar partea cu fecalele :))) evit dar e poate putin cam scarbos.cred ca iubirea de mama e cv mai simpla :)) nu ca nam fi in stare de refulari :))).cica il va impusca pe tata =)) nebuna rau mai esti :)) ai dat-o in fantasme grav d tot ori faci un misto cat se poate de ascuns d gabi prietenul nostru Gay :)).glumesc ii plac femeile lui ;))
0
31-01-2010, ora 19:43
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Rubinio, nu am nici o obsesie vizavi de copii, cred ca ti se pare :)) Iar ce am postat eu aici este un articol despre ceea ce credea un mare psihanalist, Sigmund Freud pe numele sau, care a incercat si cred ca a si reusit sa descifreze comportamentul copiilor de varste fragede. Faza cu fecalele e cat se poate de adevarata si verificata, cate mame n-au trecut prin asta fara macar sa inteleaga comportamentul si refuzul copiilor lor? Dar bine ca avem scrierile lui Freud, pe unii dintre noi ne mai lumineaza. Si despre impuscatul tatalui, se refera la COMPLEXUL LUI OEDIP, care reprezinta atractia manifestata de copil fata de parintele de sex opus. Si eu cand eram mica purtam toate hainele mamei din dorinta de maturizare fortata si crezand ca daca port hainele ei la varsta de 5 ani o sa par de 30 de ani. Astea sunt chestiuni normale dar totodata complexe, in special pentru persoanele care iau acest tip de comportament infantil mot-a-mot, fara sa incerce sa descifreze ce vrea copilul acela sa faca, de fapt. Vad ca tu ai inteles din tot articolul acesta decat doua fraze. Din nefericire. Nu fac "misto" ascuns de nimeni, consider ca pe acest site trebuie sa ne ajutam intre noi cu sfaturi si chiar cred ca articolul cu pricina ne ajuta sa intelegem multe lucruri care ne definesc si pe care le percepem drept obsesive, ciudate, etc. Niciodata nu mi-as permite sa fac "caterinca, misto, etc" ascunsa, sunt olteanca si noi ne pricepem la "mistou-ri" bine de tot, avem un talent inascut la asta, de ce ne-am ascunde? Dar aici nu e vorba de asa ceva. Si daca Gabi, prietenul nostru este gay sau nu, e strict problema lui cum si pe cine isi alege sa iubeasca.
0
01-02-2010, ora 19:45
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
ionyssa
Nu e recomandabil sa discuti cu cei care iubesc manelele si nu numai...
Oricum nu pricep ce spui tu.
E prea elevat pt ei.
PS. nu merita sa vezi si alte postari ale persoanei, ca e la limita de jos (sau de sus, depinde cum o iei) a vulgaritatii.
0
01-02-2010, ora 23:38
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Hahaa, Nokki, am vazut toate postarile lui, el e un fel de "purcelusul agresiv" care are mereu cate ceva de carcotit :))) Eu ii inteleg iesirile :)), lumea ar fi plictisitoare fara oameni ca el. Nu e vorba de oameni care asculta manele, hai sa nu-i categorisim pe oameni dupa preferintele muzicale "mancati-as" :))), ca nu asta te defineste ca persoana ci faptele tale. Iti spun asta deoarece ascult si eu acest gen de muzica si nu numai :)) Stiu ca maneaua e perceputa drept "cocalarism dus la extrem" datorita unor persoane iubitoare de manele si care afiseaza un comportament neadecvat pe oriunde merg. Dar nu toata lumea "sunt" la fel :))) Eu ascult toate genurile muzicale, de la Guta la Motzart, imi place diversitatea :)) Si manelele sunt "caterincoase" rau de tot, la o betie nu putem asculta Motzart :)) Bine, putem asculta muzica lautareasca veche (Faramita Lambru, Romica Puceanu) sau muzica de petrecere cantata de adevaratele valori ale muzicii populare romanesti. Dar o manea-doua, de caterina, tot se asculta. Pe mine ma amuza extrem de tare toate manelele facute dupa cover-uri ale melodiilor indiene, grecesti, arabesti, turcesti :))) Din pacate, suntem o natie care adora sa petreaca, as putea spune ca ne place mai mult sa ne rasune maneaua in urechi si sa stam cu sarmaua proptita in gatlej decat sa facem ceva constructiv :)) Daca ai observat, mai toti artistii de la noi au adoptat maneaua ca pe un crez general, pentru ca romanul asta cere (Marcel Pavel, Daniela Gyorfi, trupa Bambi, etc). Si daca iese banul, hai sa lasam mandria la o parte :)) E regretabil, dar adevarat. Tot regretabil mi se pare cum toate valorile Romaniei (ma refer la marii nostri actori) au inceput sa joace in telenovele, pe care eu le percep ca fiind echivalentul manelelor. Dar asta e Romania, statul roman ii lasa pe artisti sa moara de foame si daca privatii le ofera bani pentru un trai decent, chiar nu mai conteaza. Pana sa-l vad in telenovele, nici nu stiam de existenta lui Gheorghe Visu, un actor exceptional care a facut din Statica aproape un erou national :)) E pacat...poate gresesc eu dar chiar e regretabil ca lumea nu se mai duce la teatru ci face audienta la telenovele. Si asta cu "nu e recomandabil sa discuti cu oameni care asculta un anume gen muzical", nu sunt de acord. Consider ca trebuie sa avem capacitatea sa purtam o conversatie atat la nivel inalt (cu un ministru-care pun pariu ca asculta si el manele -:))) cat si la un nivel mai putin pretentios, de exemplu cu omul de serviciu care face curat la ghena de gunoi. Iti multumesc pentru postarea ta, esti foarte dragut si imi exprim profund regretul ca am scris un capitol de roman aici, cand tu ai vrut doar sa ma ajuti. Deh, olteanca din mine, vorba multaaaa :)) Mereu fac asa, las comentarii enorme dar nu pot sa ma abtin :)))
0
02-02-2010, ora 19:51
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
Ionyssa,
Daca e pe gustul tau poti discuta cu individul, desi s-ar putea sa te injure (in gluma, prima data...).
Dar nu te-as sfatui sa te intalnesti oricine, doar ca asa e omenesc frumos.
Desi, hai, ca sa vezi ca nu sunt chiar atat de incuiat, stiu ca sunt femei carora le plac chiar si astfel de exemplare masculine, mai vulgare.
Iar daca acceptam ca toti avem loc pe Pamant, desigur ca au loc si manelistii.
Nu manelele sunt ceva rau, acele tanguriri de prost gust muzical si al textului, ci tocmai manelistii.
E vorba de acel spirit, care se opreste din violenta verbala sau fizica, cateva momente, cat dureaza maneaua, ca sa revina cu si mai mare forta la "valorile" lui.
Parca impulsionat de manea.
De aceea daca intri undeva unde se asculta asa ceva, simti ca pericolul, este intr-o pauza, dar poate apare in orice moment.
Nu tot aia e intr-o sala la Atheneu, la un teatru, etc.
Maneaua e un mod de viata, un alt mod de viata.
E expresia unui mod de viata, care se consuma in mare parte prin inchisori.

PS: un sondaj vazut la tv chiar azi, arata ca 30% din cei care iubesc manelele, prefera hasisul!
Nu se spune cati se drogheaza si cu ale droguri.
Poate inca vreo 20%.
Iata ca nici maneau nu aduce, deci, fericirea.

De aceea asculta, daca iti place, dar cu masura si cu grija de companie.
0
02-02-2010, ora 22:47
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
:))) 30% dintre manelisti prefera hasisul :))) Atunci cei care asculta muzica hard core ce prefera? :))) Stii tu, aia care merg la concerte si parca intra in transa :)) Nu cred ca putem asocia consumul de stupefiante cu un gen muzical sau altul. Il putem asocia cu orice individ care are ocazia sa testeze aceste produse, indiferent de muzica pe care o asculta. Ca sa consumi "plante etnobotanice" sau prafuri "heavy duty" :))) nu ai nevoie de maneaua lu Guta sau de Metallica. Ai nevoie de un "binevoitor" care vrea sa te scoata din semi-depresia suferita din terte motive. Eu merg la bunica la tara adeseori si acolo, la caminul cultural din sat, maneaua rasuna peste tot si niciodata nu am simtit ca pericolul bantuie :) Trebuie sa stii cum sa te adresezi specimenului "manelar-cocalar periculos" daca vrei sa nu te trezesti agresat verbal si fizic, in cazul in care intalnesti vreunul. Cel mai bine e sa-l lasi sa se bucure de maneaua lui si sa-l ignori. Daca il provoci si raspunzi pe un ton superior, ii dai ocazia sa-ti arate ce bine si-a lucrat muschii la sala :)) Pentru ca acest tip de persoana stie un singur lucru: BATAIA E RUPTA DIN RAI :))))))))) sau EDUCATIA SE FACE CU PUMNUL :))
P.S Pe mine ma amuza manelarii aceia pursange, care au tricouri negre cu DG maree si aurit si sapca cu GUCCI si pantofi de lac si blugi rupti si curea cu semnul de la dolar si 3 kile de aur la gat. Jur ca atunci cand vad unu din asta pe strada rad atat de mult incat asta ma ajuta sa ma eliberez de stress si de toate energiile negative. Deci, manelistii "e" si ei buni la ceva, trebuie sa convietuil impreuna. ca niste frati care suntem :)).
0
02-02-2010, ora 22:49
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
CONVIETUIM :))))
0
18-02-2010, ora 00:54
rubinio
Nu este medic/terapeut
rubinio
dc sariti ma asa pe mn?daca nu esti manelist ce esti u ma noki?vad ca vrei sa fii un telefon mai mic dupa numele tau :)).vezi-ti fratele meu de mucii tai acolo si nu o mai da cu presupusu ca sa pari si u interesant.sunt sigur ca nu ai inteles 2 vb din ce a zis fata aia mai sus ;) dar u te dai baiat cult rau.(ionyssa) nu spun ca nu sunt d acord cu ce spui u acolo doar cred ca e putin cam exagerat..purcelus agresiv auzi :)).deci esti chiar amuzanta se vede firea d olteanca din tine :P.insa basinosu ala de nokki chiar nu inteleg dc isi da el cu parerea ca sunt manelist ca nush ce..nu o sa iti spun ce ascult te las pe tn sa crezi ce vrei ma baiatule insa iti spun asa ca un sfat.nu desconsidera pe cnv pt ce asculta ;).exact ca si ionyssa imi place diversitatea.imi plac manelele vechi (VECHI) FRATELE MEU pt ca imi aduc aminte de vremurile trecute de copilarie.imi place rapp-ul pt ca ma regasesc in el imi place pop-ul imi place muzica de club ce conteaza asta????dar u esti prea fraer sau prea obsedat pe manelisti probabil nu imi dau seama si nici nu ma intereseaza sincer.insa vezi-ti de mamaliga ta ca sa nu mai fiu nevoit sa te mai bag in seama iara ;).deja vad ca ma combini una alta dar de fapt urmaresti si u putina atentie :)).salza!
0
18-02-2010, ora 01:03
rubinio
Nu este medic/terapeut
rubinio
uitasem o idee...zici ca manelistii prefera hasisul :))).se vede ca esti un om care se ia dupa statistici cred ca pana si viata ta e o statistica.mananc pe saptamana 3 cartofi 2 rosii :)) cv d genu nu?revino fratelee meu la realitate nu mai dormi pe tn sau prin cartile alea cu freud.nam nimic cu valoarea lui freud si conceptiile lui dar hai sa fim putin seriosi ce stii u cu adevarat nu prin statistici?habar nu ai ce e cu viata ta si asta se vede dupa ideile tale si dupa etichetarile pe care le faci ;).(nokki!).viata e altfel nu poate fi scrisa intr-o carte baiete.freud si altii si altii sunt conceptii frate pareri nu inseamna ca sunt si adevarate.bine pt voi vad ca e mai cv ca biblia pt biserica spusele lor.pt mn sunt doar prostii..sa fii un parinte bun nu inseamna ca trebuie sa ii citesc cartea lui freud si sa fac intocmai ce zice el ;)
0
18-02-2010, ora 05:00
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Bravo mamica :)) Esti tare :)) Imi place ca stii sa te aperi cu argumente bine definite. Ai mare dreptate cu statisticile astea, sunt facute pe loturi de cateva sute de persoane si preferintele lor ne sunt bagate pe gat tuturor, ca si cum am fi fost intervievati cu totii despre un subiect anume la care raspund doar o mica parte din indivizii acestei tari. Faza aia cu purcelusul agresiv a fost la caterinca, stiu un banc bestial pe tema asta, cred ca l-am zis deja :))
0
18-02-2010, ora 16:03
rubinio
Nu este medic/terapeut
rubinio
(ionyssa) ma deranjat oarecum faptul ca telefonul ala deja ma aranjase dupa mintea lui de descuiat..iar daca am injurat pe cnv am injurat pt o cauza nu pt ca sunt tzaran cu sapa si ascult manele :).pt ca asta e ideea romaneasca daca cnv vb vulgar gata domle e manelist.pai ce naiba BUG.MAFIA sunt manelisti?:))) desi nu ma mai surprinde nimic daca puya a ajuns sa cante balade pe la tv pt publicul larg din romania si nu numai...dar totusi :).iar daca ar fi sa dau un sfat lui gabi acela ar fi unul f simplu..un psiholog atentie! nu psihiatru :P e cu totul altceva si sunt sigur ca dupa niste sedinte totul se rezolva fara a mai fi nevoit sa citeasca cartea aceea extrem d palpitanta :)).no offense dar eu sunt genul d om care nu se ia dupa unul sau altul care scrie o carte pt ca lumea e f diversa si in orice familie in orice mediu social lucrurile stau diferit..parerea mea :).am si o intrebare pt tine (ionyssa) in poza esti u?
0
19-02-2010, ora 00:40
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Rubinio, daca vorbesti vulgar nu esti nici manelist, nici hip-hoper, esti doar o persoana care se caracterizeaza singura prin limbajul pe care-l foloseste. Si ca veni vorba de taranu cu sapa, sa stii ca nu e jignitor sa duci o sapa in spinare daca o duci cu atitudine :)) Jignitor e sa stai ca un parazit si sa astepti sa-ti dea altii de mancare. Daca n-ar fi astia cu sapa noi de unde ne-am lua fructe si legume care mai au cat de cat gust de fructe si legume? Important e sa-ti faci profesia pe care ti-ai ales-o bine si cu mandrie, fie ca lucrezi in Ministerul de Externe fie ca lucrezi la munca campului. Cat despre acea carte, eu incercam sa-i spun omului sa-si vada de viata si sa nu citeasca nici o carte, vroiam sa-i spun ca e normal ceea ce el a facut. Nu cred ca avem nevoie sa mergem la psihologi sau psihiatrii, avem doar nevoie sa ne cunoastem pe noi insine si sa stim sa depasim momentele de ratacire, pentru a nu devenii obsedati si pentru a nu aglomera cabinetele acestor psihologi care sunt si ei tot oameni ca si noi. Si cu chestia asta, cu luatul dupa unu si dupa altul...vrand-nevrand trebuie sa-i urmam pe unii pentru ca pe baza descoperirilor acestora noi avem o viata mai sanatoasa din toate punctele de vedere. Ma refer la marii savanti ai antichitatii si nu numai, care ne-a dat informatii pretioase care sunt si acum folosite cu succes. Uite, eu nu inteleg de ce trebuie sa-l invatam pe Eminescu, mi se pare ca omul asta supranumit geniu pustiu era un sarit de pe fix si toata lumea trebuie sa-l citeasca si sa-i inteleaga framantarile interioare de schizofrenic. Evident ca in Romania orice persoana neinteleasa de prostime este automat ridicata la rangul de geniu :)) Ma rog, iar am lungit discutia mai mult decat era necesar, si da, eu sunt in fotografie :)) De fapt tu asta vroiai sa afli :))
0
21-02-2010, ora 16:04
rubinio
Nu este medic/terapeut
rubinio
hai sa iti spun o poveste ca sa intelegi faza cu taranu si sapa asa cum o inteleg si eu.eram acum vreo 3 ani d zile la o discoteca de tara ma dusesem cu niste amici curiozitate mai mult...si ce sa vezi pe la vreo 2 noaptea de nicaieri ma trezesc cu un bastinas de-al locului intrand cu calul personal in discoteca si tropaind gales si fericit nepasandu-i de restul multimii care riscau sa fie calcate cu copitele pe picioruse sau riscand mai rau vreo copita in capatzana..la genul ala ma refeream daca ma intelegi :)..tatal meu este fermier si0a construit propria sa casa la tara cu animale cu de toate ale casei..toata lauda pentru acei oameni pt ca vb ta ei ne hranesc pe noi cei care vizitam piatza saptamanal ;).iar vizavi de amicul nostru gabi pare destul de nesigur pe el de aia as recomanda in cazul sau un psiholog deoarece acei oameni cresc moralul in tn si te face sa te simti mai stapan pe propria persoana ;).oamenii adevarati de la care ai ce invata sunt acei oameni de rand care zi de zi se duc la lucru au o familie pe care reusesc sa o intretina...si nu cred ca mama mea sau mama ta a citit vreodata freud sau poate da cine stie in fn...ideea e ca nu orice este scris este si corect si trebuie vazut ca o veritabila biblie..si da asta vroiam sa aflu dc sa nu recunosc :P intr-un fel comentariile lui nokki mau facut sa par putin interesat de pers ta...nu intelege gresit eu sunt un om care imi place vorba mangla cum se spune si daca am cu cine sunt f fericit si as fi f fericit sa mai continuam genul asta de discutii si pe viitor si cine stie nu doar pe acest forum poate o adresa de email un id un hi5...inchegam o prietenie...ca si tine si eu sunt f vorbaret si imi plac persoanele care sunt la fel cum sunt si eu :P.aa si tot respectul pt cnv ca einstein ca arhimede michelangelo etc etc...ei au descoperit cv au ajutat cu cv omenirea practic! nu prin niste carti ci prin fapte realizate prin descoperiri fastuoase.fara ei poate ca unii ca noi inca am fi trait la lumina lumanarii cine stie :P oricum ar fi fst altii dar vb vine :).sper sa mai vb si pe viitor te pup toate cele bune :D
0
21-02-2010, ora 17:19
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Da, scumpule, am inteles ca faci aluzie la oamenii de genu ala dar aia nu sunt tarani, sunt altceva :)) cred ca cocalari e termenul :)))) Cat despre Biblie, nu cred in ea, e o carte scrisa de oameni pentru oameni in care fiecare religie nou-infiintata a schimbat cate ceva pe ici pe colea, prin partile esentiale :)) Toate cartile de capatai ale tuturor religiilor au o baza comuna, au aceleasi personaje, doar ca se numesc altfel. Te rog sa cauti ZEITGEST ADDENDUM, uite-te la el daca nu l-ai vazut, il gasesti pe ghinionist.ro sau pe YouTube. Mi se pare o abordare palpabila si realista a tot ce inseamna religia. -*. Sa ai o zi buna! :)


(*modificat de administrator)
0
22-02-2010, ora 01:51
rubinio
Nu este medic/terapeut
rubinio
cocalari taranoi betzivani oricare ar fi termenul pana la urma ce sa le ceri?:-J am vazut multe lucruri la viata mea insa sa vad pe cnv cu calul in discoteca...eii bine cred ca e cumva unul din momentele in care am realizat ca nu e de joaca cu baietii de genul asta si ca unii inca se cred in perioada lui stefan cel mare..nu as vrea sa mai spun si restul povestii ca nu isi are rostul.prefer sa ma abtin la partea cu biblia fiecare are dreptul sau de a gandi intr-un fel sau altul..eu unul imi iubesc parintii iubesc dreptatea si sunt genul d om optimist pt care binele invinge intotdeauna raul desi sunt povesti de adormit copiii in sufletul meu asta cred :).bye :*
0
22-02-2010, ora 12:37
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Am incercat sa-ti las adresa de mail dar administratorul site-ului mi-a modificat textul si a sters adresa. O sa-ti trimit un mesaj privat cu adresa. :)
0
26-02-2010, ora 15:35
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
Frumoasa ionyssa, imi pare rau ca ma dezamagesti.
Poate doar lipsa de experienta, iti mai scuza teribilismele afirmate si de o indrazneala indoielnica si comuna.
(ca sa negi ceva, trebuie sa cunosti, mai intai. Lasa-ma sa ma indoiesc ca ai citit si priceput cartile pe care le dispretuiesti).
Esti se pare gata sa te predai manelistului, daca nu ai si facut-o (probabil pare foarte viril, sau chiar este, prin cliseele de exprimare, de gang. Daca asta te interseaza e OK.)

Nu e de ras nimic, atunci cand vezi prostul gust, asa cum zici ca faci.
E de plans.
E de plans pt societate, pt copii pe care ii vei avea, sper nu cu un manelist.
S-ar putea sa te trezesti ca intra cu copitele nu numai in casa, ci chiar in sufletul tau.

Iar daca esti asa frumoasa cum arata poza, tine cont ca frumusetea e un mare pericol, pentru cine o are.
Fiindca ea se cumpara, de obicei, cu bani.
Si cine isi vinde frumusetea, se vinde cu totul.

In rest petrecere frumoasa cu cine crezi ca te potrivesti.
Si scuze daca te-am jignit, spunand ceea ce cred, nu neaparat just.
0
26-02-2010, ora 17:03
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Nokki! Razvratitule mic care esti! :)) La ce carti te referi, ca nu inteleg? La Biblie? Sau la ce? Parerile pe care le am mi le voi sustine in continuare, fie ca dezamagesc un necunoscut sau fie ca-mi dezamagesc propria familie. Nu ma afecteaza cu nimic faptul ca-i dezamagesc pe altii doar pentru faptul ca nu pot sa ma inteleaga. Cat despre manelistul viril, bati campii!! Nu stiu ce e cu tine, te simti ofensat ca nu sunt de acord cu tine? Manelistul e om ca si noi, sa stii ca daca asculti Motzart nu esti mai om decat unu care asculta Guta. Atitudinea ta m-ar dezamagi in situatia in care ai fi o persoana importanta pentru mine, dar nu esti. Asa ca ramai profund dezamagit daca asta vrei. Nu stiu, consider ca toleranta si bunul simt ne defineste ca oameni, nu sa-i criticam pe altii si sa nu ne vedem lacunele. Si societatea n-are decat sa planga pentru ca unora le plac manelele. Important e ca societatea niciodata nu a plans cand am avut eu nevoie de ajutor, de ce mi-ar pasa ca plange pentru motive aberante ca cel invocat de tine mai sus? Bunul gust se rafineaza in timp si noi suntem o societate de manelisti, asta e adevarul. Daca consideri ca esti un om de o mare finete, muta-te pe Coasta de Azur. Daca nu mai poti tolera prostul-gust incearca sa faci ceva. Sau ignora persoanele care te fac sa-ti fie rusine ca esti roman, asa ai da dovada ca esti o persoana extrem de fina, decat sa critici pe unul si pe altul in van. Cat despre frumusetea mea, eu nu cred ca e un mare pericol deoarece eu nu vad frumusetea fizica ca pe ceva care se poate valorifica din punct de vedere material. Poate ai avut tu experiente nasoale dar eu nu obisnuiesc sa mizez pe atuu-ri fizice niciodata. Daca vroiam sa castig bani din asta nu mai mergeam sa studiez toata viata si sa lucrez pe un salariu de mizerie. Dar totusi lucrez pe un salariu de mizerie. Daca te intrebi de ce, fac asta pentru ca imi place sa ajut oamenii, imi place sa realizez lucruri care vin din interiorul meu. Si stai linistit, nu e nici o ofensa, iti respect parerile chiar daca nu au nici o baza reala, avand in vedere ca nu stii nimic despre mine. Ai vazut o fata frumoasa si ai crezut ca sunt vreo femeie care vinde placeri la colt de strada :)) Urat lucru, spune multe despre tine. Nu orice femeie frumoasa se vinde. Si sa-ti spun un secret: EU CHIAR NU SUNT O FEMEIE FRUMOASA FIZIC. Cel putin eu nu ma percep a fi asa. Eu ma simt frumoasa doar in interior. Sa auzim de bine!
0
26-02-2010, ora 17:21
rubinio
Nu este medic/terapeut
rubinio
bine ti-a mai zis-o bai frustratule ce esti dute pe coasta de azur la batut din palme saraculeee :)).marea problema in romania sunt acei oameni suparati pe virilitatea altora :)).si dc ma consideri manelist bai besina uzata de vant ce esti?u ce esti ma?vrei sa iti arat ca te injur pana mi se termina vocabularul???:)) nu iti fac pe plac telefonule te pui la culcare singur si asa ;) fara sa mai intervin eu.ia zi-mi ba occidentalule cate simfonii are mozart dar fara sa folosesti google :))...la somnic cu tine ca alta cale nu mai ai uzatule!!!
0
04-03-2010, ora 21:14
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
Intamplator am citit un interviu cu Dan Puric.
Tot intamplator mi-am adus aminte ca unii, chiar si aici unde oamenii asteapta o alinare, transforma si acest forum intr-o cloaca, in cloaca in care traiesc ei.
Iar fiindca totusi e un sacrilegiu ca au crezut original, sa il mai si insulte pe Eminescu, ca de priceput nu pot, voi posta mai jos o parte din interviul lui Puric, chiar despre Eminescu.
Nu pentru persoanele din cloaca postez, ci fiindca pe aici mai da si vreo persoana tanara, care poate apuca pe calea cloacei, crezand ca aceasta e cea justa (in criza de repere morale din vremurile acestea).
Iata textul respectiv:

Despre minunea de a-l avea pe Eminescu, de vorbă cu actorul Dan Puric...

Cine e pentru dumneavoastră Eminescu?
Eminescu cred că face parte din minunea de a fi român.
Atât.
Pentru că, în mod normal, logic, n-am fi avut şansa să avem o asemenea minune.
Noi trebuia să fim nişte marginali, nişte supravieţuitori ai istoriei.
El este un pisc.
Ce a ieşit fără o pregătire istorică.
E şi jenant să te gândeşti că Eminescu s-a sincronizat la cultura europeană.
Eminescu nu s-a sincronizat.
Eminescu tractează la nivel universal.
Numai dacă ne gândim la faptul că noi n-am avut limba română până la el.
Limba română s-a născut în splendoarea ei ca limbă literară prin Eminescu şi prin biserică.
Până la el, limba română era săracă.
Şi dintr-odată ea cunoaşte o explozie extraordinară, o taină.
Eminescu parcă ne-a şi blestemat la intraductibilitate.
Un sublim blestem.
El nu poate trăi decât în spaţiul românesc.
Numai pe verticală.

Cât de greu sau cât de uşor v-a fost să vă întâlniţi cu Eminescu în dumneavoastră înşivă atunci când l-aţi interpretat în "Şi mai potoliţi-l pe Eminescu!"?
Nu mi-a fost greu deloc.
Mai mult m-a încurcat regizorul.
Dar textul era foarte bun şi mi-aduc aminte de-o indicaţie regizorală pe care mi-a dat-o fostul secretar literar de la Botoşani, dl Glăvan, Dumnezeu să-l odihnească!
Eu eram stagiar la Botoşani şi mi-a zis:
Mă, Eminescu a fost şi poet.
Şi eu m-am revoltat.
Cum adică a fost şi poet?
Da, mă, că înainte de toate a fost o conştiinţă.
Şi atunci mi-am dat seama ce adevăr fantastic a spus.
A fost conştiinţa cea mai lucidă.
Şi de-acolo izvorăşte şi jurnalistul, şi filosoful, şi eseistul, şi politologul, şi poetul.
De-asta el nu e iertat de cei de astăzi.
De-asta a fost reinterpretat critic în spaţiul dilematic.
Eminescu trebuia doborât.
El e o certitudine a neamului.
Au vrut să-i facă lui Eminescu o haină mică, modestă.
Dar rezistenţa lui Eminescu este în poporul român...
Într-un fel, Eminescu a devenit o dragoste de catacombă.

Cum e Eminescu contemporan cu noi?
Dureros?
E ca o rană deschisă.
Îmi vine să spun despre Eminescu ce a spus Blaise Pascal despre Iisus.
Că Iisus va rămâne în agonie până la sfârşitul lumii.
Şi Eminescu va rămâne în agonie până la sfârşitul acestui neam.
E tragic.
Un strigăt tragic.
Nici nu ştii cum să califici atitudinea intelectualităţii de la noi vizavi de Eminescu.
Profanare de mormânt...
Profanare de memorie.
Impotenţă sufletească.
Nimeni nu zice să cazi în genunchi.
Eminescu a fost şi el un om, dar ce OM!
Cioran zicea că şi Buddha ar fi gelos pe biografia lui...
Eminescu, spune Ţuţea, e sumă lirică de voievozi.
Şi, parafrazându-l, aş putea să zic că e sumă lirică de îndrăgostiţi tragic.
Parcă toţi îndrăgostiţii lumii s-au strâns în el.
Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată,
Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi...
Ca să pot muri liniştit pe mine mie redă-mă!
Mai dă-mi aşa un poem în literatura universală...
Şi Shakespeare păleşte.
Nici Hamlet nu e... iar Romeo e un adolescent.
Când se va putea traduce acest vers - Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată - lumea va fi mântuită.
De ce crezi că Mircea Eliade spunea că, dacă poporul român ar dispărea şi ar rămâne o singură carte a lui Eminescu, o să se ştie cine a fost neamul ăsta?!
Pe Eminescu îl iubeşti.
Ce să faci, n-ai nici o şansă...

A fost 15 ianuarie...
Cum vi se pare că se desfăşoară sărbătorirea lui Eminescu în fiecare an la 15 ianuarie?
E de Haloween...
Nu-i nimic autentic.
Ca-n toată România de astăzi.
E o făcătură.
Unul dintre criticii importanţi ai României de astăzi a zis că Eminescu ar trebui pus la Antipa.
Da, domle, eu vreau să fie Eminescu pus la Antipa şi eu o să fiu paznicul lui.
Comunismul a dat rezultate...
Pesemne că dacă trăia prin 47 murea la Aiud sau la Piteşti în chinuri groaznice.
Ăştia nici nu ştiu să sărbătorească.
Ştiu numai să insulte.
Dar ei, nu poporul român...
În inima poporului român, Eminescu este tainic şi trăieşte.

Au existat mai multe teorii despre moartea lui Eminescu...
Eu am avut această revelaţie, pe drum, când eram la Botoşani, că a fost asasinat.
I-a deranjat.
Atunci, ca şi acum.
Şi acum îl asasinează în continuu.
Aproape nici nu aş intra într-o căutare detectivistă.
E clar că a luat-o în răspăr cu veacul, cum zice Sf. Apostol Pavel:
Şi nu vă potriviţi chipului acestui veac.
El a vrut o Românie...
Conştiinţa românească se trage toată din Eminescu.
A început prin a fi sufleorul Teatrului Naţional şi a terminat prin a fi sufleorul conştiinţei naţionale.

În colecţia "Biblioteca pentru toţi" apare mâine un volum cu poeziile lui Eminescu.
Cine mai are astăzi nevoie de Eminescu?
Eu.
Şi ca mine, mulţi alţii.
Când avea fiu-meu vreo 8 ani şi-i citeam din Scrisoarea III mi-a zis:
Vai, tata, parcă e o simfonie.
E nevoie.
Scoateţi cartea că notează Dumnezeu!
Şi sufletul lui de dincolo.

Dacă l-aţi întâlni pe Eminescu, ce l-aţi întreba sau ce i-aţi spune?
Am avut odată un vis tulburător.
Se făcea că mergeam printr-o catacombă.
Şi treceam prin toată istoria poporului român.
M-am întâlnit cu daci care se duceau să lupte, cu oameni care plecau la Rovine, la Mărăşeşti...
Şi la un moment dat era un om căruia îi vedeam spatele.
Şi o voce mi-a zis: este Eminescu!
Ştiu că m-am apropiat încet, dar plângând în hohote, şi am zis:
Domnul Eminescu, cine suntem?.
Şi m-am trezit.
Cutremurător.
Ce puteam să-i zic eu lui Eminescu?
Se spune că, atunci când se întâlnea cu Veronica Micle, stăteau şi se uitau unul la altul şi plângeau.
Ce dragoste a fost între ei!
Sigur, zbuciumată.
Mulţi au calificat-o pe Veronica Micle ca fiind o prostituată.
Nu ştiau ce este în sufletul ei.
Dar această prostituată a luat o doză de arsenic mai mare după ce a murit Eminescu!
Atâta tot.
Cel mai bine, dacă vrei să afli despre Eminescu, nu citeşti biografiile, citeşti Slavici, două pagini...
Cu el a spart ceapa la Viena.
El l-a învăţat pe Slavici să vorbească româneşte şi Slavici în două pagini povesteşte de acel Eminescu.
Ce râs sănătos avea...
Era de un optimism extraordinar.
Şi spune:
Şi dintr-odată Eminescu n-a mai râs.
Tăcea.
Se îndrăgostise de Veronica Micle.
Te cutremuri când Eminescu s-a îndrăgostit!
E esenţă de îndrăgostiţi.
El nu s-a atins de Veronica până n-a murit Micle, bătrânul.
Ce-o fi fost acolo, ce tragedii, ce spasme...

Dacă ar fi să opriţi timpul în loc cu un vers de Eminescu, spuneţi-mi care ar fi acela?
Un vers?
"Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată".
Este versul care marchează ontologic tot poporul român.
Este cel mai ortodox vers.
L-am întrebat pe părintele Atanasie, Dumnezeu să-l odihnească!,
Părinte, ce făceaţi dumneavoastră în puşcărie?
Ce mai gândeaţi când vedeaţi cum vă chinuiesc colegii, cum îi torturează bestial, când vă băteau...
De ce mai trăiaţi?
Şi mi-a zis:
Dan Puric, un singur lucru am învăţat în puşcărie: cum să murim!.
Şi atunci îl vedeai pe părintele Atanasie cum se uneşte cu Eminescu:
Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată.
Eminescu este copilul cel mai frumos al poporului român.

PS: Iar pe cei care comunica prin vanturi, ii las sa si le adulmece reciproc mai departe, cat mai departe.
0
05-03-2010, ora 01:49
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Da, fiecare cu parerea lui despre Eminescu. Eu mi-am expus-o pe a mea si vad ca te revolti la maxim :) Daca citesti Eminescu si il si intelegi, nu crezi ca acest cuvant, cloaca, nu e unul adecvat? Adica pentru un intelectual ca tine, care ar trebui sa posede un vocabular mult mai bogat si elevat, mi se pare chiar sarac acest cuvant :) Straduieste-te mai mult, stiu ca poti :) Si da, am deviat de la subiect pe acest forum ca sa-ti explic ce cred eu despre manelisti si frumusete fizica. Tu ai inceput sa aduci in discutie aceste subiecte. Deci, facem parte din acelasi sistem numit cloaca:) Vaiii, blasfemie! :) Am indraznit sa te compar cu toate scursurile societatii pe care tu le blamezi la modul cel mai intelectual cu putinta:)) Nu mai trai prin prisma interviurilor date de altii. Mai bine gaseste-le lucrurilor o semnificatie personala, daca il citezi pe Puric nu cred ca vei putea avea vreodata intelepciunea lui. Idolatrizeaza-l pe Puric, Eminescu sau pe Maica Tereza dar traieste-ti propria realitate. Asa cum facem noi, eu si manelarul :) Am uitat sa-mi cer scuze ca mi-am permis sa te tutuiesc. Chiar daca intreaga mea viata este o cloaca, un minimum de bun-simt tot mi-a ramas. Asa ca, domnule intelectual, imi cer mii de scuze ca v-am tutuit. Nu se cade si va rog respectuos sa-mi iertati atitudinea. Imi pare nespus de bine ca ati venit dumneavoastra pe acest forum ca sa il transformati in cenaclul "Flacara" si nu intr-o cloaca ordinara asa cum am facut eu. Ii multumesc lui Dumnezeu ca raposatul domn Pruteanu si-a lasat discipoli atat de hotarati pentru a curata lumea de oameni josnici ca mine. Domnule intelectual, Romania are nevoie de mai multi oameni ca dumneata! E regretabil ca oamenii ca dumneavoastra sunt o adevarata "rara avis" care se lupta in zadar cu o natie de manelari si telenovelisti. Daca imi permiteti, o mica sugestie. Nu lasati problemele cotidiene si frustrarile proprii sa va consume energia. Sunteti o valoare nationala care trebuie conservata cat mai mult timp de acum incolo. Zambiti mai des si serviti in fiecare zi un ceai de plante plus un Calmogen tablete. Si o data pe luna, incercati o clisma cu infuzie de plante. Va garantez ca veti privi lumea asta gri si pierduta cu alti ochi.
0
11-04-2010, ora 18:09
artur
Nu este medic/terapeut
artur
ce imi vine sa ma rad de voi totiiii.
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul