nervozitate, irascibilitate, sensibilitate iesita din comun; diagnostic:tulburare anxios-depresiva

30-10-2010
Crengutza07
Nu este medic/terapeut
Crengutza07
Buna dimineata!
Am emotii, deoarece sunt o persoana ce nu a mai folosit aceasta metoda de comunicare!(forumul) :))).

In ultima luna, fiind ingrijorata de starea ciudata, zic eu, pe care o aveam, caracterizata de o nervozitate, irascibilitate, sensibilitate iesita din comun, am fost la medicul psihiatru si mi s-a pus diagnosticul de tulburari anxios-depresive. Am mai trecut prin perioade de acest fel, dar imi reveneam cu oarecare usurinta,

Acum nu a mai fost asa.Ma terminau gandurile.Retraiam esecurile si umilintele la care am fost supusa in ultimii ani, desi nu au fost probleme grave.La serviciu, acolo unde toata lumea se zbate sa reziste, au fost si niste episoade de scurte imbolnaviri, solicitare nervoasa de catre familie s a md

Ce as dori sa va intreb: iau Xanax si zoloft. Cat sunt de grave contraindicatiile lor? Si pe o scara de la 1 la 10, cat de puternice sunt?Un medicament mai usor decat zoloftul dar din aceeasi gama, ci aceleasi rezultate cunoastetI?
6 comentarii
0
30-10-2010, ora 14:32
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Aveti o tulburare anxios-depresiva, asa ca medicul v-a prescris un anxiolitic, Xanax, adica alprazolam(aceasta e substanta activa), si un antidepresiv adecvat, adica Zoloft(substanta activa este sertralina).Variantele la Zoloft ar fi fost Serlift(romanesc), Stimuloton(unguresc) etc.Dumneavoastra vi s-a dat ce-i mai bun, adica Zoloft, asa ca n-aveti a va face probleme.Contraindicatiile le gasiti in prospect, referitor la scala de la 1 la 10 as plasa tulburarea Dumneavoastra undeva la 1-2, in timp ce medicamentele nu se pot plasa, ele pur si simplu sunt eficace relativ la o conditie medicala si la un anumit subiect.Nu se pune asa problema, ca sunt mai tari sau mai slabe, pur si simplu sunt indicate pacientului si atata tot...
0
30-10-2010, ora 14:37
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Va spun cu intarziere Bun Venit!Nu v-am facut o primire cordiala, recunosc, si-mi cer scuze, dar o sa vedeti ca nu sunt asa rau pe cat par, o sa mai vorbim.Tratamentul este cel mai bun dupa parerea mea si trebuie sa aveti o legatura mai stransa cu medicul dvs curant, sa se creeze o legatura terapeutica, astfel incat sa fiti dvs cea care reaspunde aici, nu cea care intreaba.V-as recomanda sa cititi ceva literaturade specialitate despre tuburarea depresiv-anxioasa, veti vedea ca va trece, ca se va vindeca, nu-i un lucru asa grav.Trebuie ceva rabdare!
0
30-10-2010, ora 17:26
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pentru toti cei cu probleme legate de depresie, recomand cu cea mai mare caldura Omega3 sau Uleiul de somon+vit E (capsule moi).Chiar si numai o capsula pe zi are efecte extraordinare, nu are contraindicatii si ajuta organismul si creierul, fantastic. Eu am resimtit o imbunataire de 95%! N-as fi crezut. De altfel, puteti verifica pe net, ultimele cercetari in domeniu au aratat ca aceasta substanta a vindecat depresii dintre cele mai severe. Bineinteles, tratamentul dat de medic nu-l intrerupe decat la recomandare. Sanatate!
0
30-10-2010, ora 19:08
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Evident că omega 3 este o grăsime care in ziua de azi cam lipseste din alimentatia noastra.
As dori sa mentionez ca de fapt reglarea raportului omega 6 si 3 ar trebui sa se faca in principal cu surse vegetale:
seminte de in, de canepa si salvie, folosite alternativ. Problema este sa mai si gasesti seminte neexpirate. Acum, toamna e momentul cand poti gasi seminte recoltate anul asta. Insa nu e obligatoriu ca pe rafturile plafarelor sa gasesti seminte proaspete, cel mai probabil deja sunt vechi de un an.

Uleiul de peste este EXTREM de vulnerabil, iar vitamina E + seleniu organic trebuie asociata obligatoriu cu suplimentarea de EPA si in special DHA. Chiar si asa daunele sunt prevenite doar partial, uleiul de peste putand fi consumat doar de 2 ori pe saptamana (cand mananci produse animale, cu niste grasimi si cateva sute de UI vitamina E.

Mai multe detalii pe blogul din profilul meu, voi traduce in curand un articol pe aceasta tema.
0
31-10-2010, ora 07:49
Crengutza07
Nu este medic/terapeut
Crengutza07
Buna dimineata!

Traiesc un sentiment deosebit, de bucurie.iata ca nu infrunt singura povestea aceasta, iar raspunsurile dvs. imi dau sperante.
Citind mai multe ganduri ale celor de pe acest forum, am intalnit referiri extrem de dese la tratamente naturiste ceaiuri, pastile ce au in compozitie passiflora, tei, sunatoare..ce parere aveti? Pot fi ele asociate cu tratamentul madicamentos clasic?
Sanatate tuturor!
0
20-11-2010, ora 07:31
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Germont,

multumesc pt tot ce faceti.V-am trimis cateva date pe mail dar nu am amintit un simptom extrem, - ca iadul - care ar putea sa indice mai bine cauza bolii - si eventualitatea inlaturarii ei: arsurile.

Nu am auzit despre asa ceva, sau nu in felul asta. la fel cum un motor suprasolicitat se supraincalzeste si apoi explodeaza. Nu se puteau controla aceste arsuri - externe si interne, peste toate celelalate, ca si cum urma autoincinerarea.
Deoarece pt o perioada f lunga de timp - ani - am avut multe "de dus" - ar fi o explicatie. Organismul a fost suprasolicitat - ( nu -mi face placere sa pierd timpul pt documentari..; doar banuiesc /simt)

Slava Domnului acum pot sa dorm - Si e singurul mod prin care intervine decongestionarea. Insa, la oboseala - mai apar acele simptome de supraincalzire. Nu exista solutie, cred eu - decat gestionarea continua a stresului; ceea ce pt toti e indicat - cu atat mai mult aici.

Multumesc din nou. Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul