Fobia de moarte; am consumat etnobotanice si mi-a fost rau o saptamana

05-10-2011
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Dupa ce am avut niste probleme, am consumat etnobotanice si mi-a fost rau cam o saptamana, la o distanta de doua saptamani dupa ce am incercat ultima data (am luat numai de 3 ori), am temeri ca mor. De fapt, in aceea saptamana, am avut depresii majore, in care simteam ca mor iminent si nu puteam sa ma controlez. Apoi, incet incet, mi-a mai trecut, dar totusi, chiar si dinaintea acelei perioade, mi-a fost frica sa nu mor. Am momente in care controlez acest sentiment de frica, dar apoi iar ma cuprinde teama.
Nu sunt stari prea mari de frica, dar sunt deranjabile, mai ales ca am citit multe despre droguri in ultima vreme si ma panichez mereu cand aud de ele.
Care ar fi un remediu la domiciliu, personal?
Va multumesc.
6 comentarii
0
06-10-2011, ora 08:23
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Mergi la un medic psihiatru sa iti dea tratament si tratamentul il vei putea lua la domiciliu. Dar trebuie sa te vada cineva ca sa vada ce tratament ti se potriveste.
0
06-10-2011, ora 14:30
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Nu cred ca sunt chiar de psihiatru. De exemplu, daca sta cineva sa ma convinga, tine pentru o perioada, apoi iar intru in ale mele.
Oricum, aceasta fobie nu este asa de excesiva, doar cateodata, in situatii in care ma simt rau.
0
11-10-2011, ora 12:29
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Ai putea da mai multe detalii despre problema ta? Cum se manifesta acesta frica de moarte: ce ganduri ai, in ce situatii, de care ori pe zi, cat sureaza, ce senzatii fizice ai, ce emotii ai?
In plus, sper ca nu mai iei etnobotanice - au niste substante foarte periculoase in ele. Te sfatiesc sa bei multe lichide, sa mananci sanatos (nu doar carne, multe fructe si legume) si sa faci efort fizic sustinut. Nu ar fi rau sa iei un complex de vitamine B.
Bafta!
0
12-10-2011, ora 23:26
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Pai ma gandesc cum o sa fie dupa moarte. De fapt ce oribil o sa fie dupa moarte. Inainte ma gandeam ca moartea o sa fie exact ca atunci cand esti drogat. Un cosmar care nu se mai termina. Apoi m-am gandit ca e ca un somn adanc. Acum nu prea pot sa mai exprim ceea ce simt, pentru ca nu prea mai am asemenea fobii.

Etnobotanice nu mai iau de multa vreme (vreo luna si ceva), dar nu am luat constant, am incercat de 3 ori, dar la o diferenta cam de 2-3 saptamani. Mai fumez cateodata 1-2 tigari normale, cam la o saptamana.

Ceea ce vreau sa mai stiu este: De obicei, ma panicam pe orice se intampla rau in corpul/cu corpul meu. Daca ma durea capul, ma panicam, daca ma durea intr-o parte, ma panicam si toate erau, in capul meu, cum ma gandeam, de la etnobotanice. Ajunsesem ca fiu disperat ca nu-mi mai trece. In fine, acum nu mai gandesc asa, ci chiar sunt nepasator uneori. Organismul meu e tanar si lupta, nu se moare chiar asa.
Dar nu stiu, poate fi tot de la mine. Simt ca cateodata nu gandesc, ca fac lucrurile din automatism si mereu ma ingrijorez. De obicei cand sunt concentrat la ceva, nu am probleme, dar cand sunt "liber", ma gandesc la tot ce e mai rau si apoi iar simt ca nu gandesc, nu stiu cum sa explic (sunt si cam obosit acum, nu mi-am insirat ideile corect).

Am banuit ca e de la lipsa de calciu sau de magneziu, pentru ca mai am unele probleme cand stau jos/intins undeva si ma scol brusc, imi apare o imagine neagra in fata ochilor pentru cateva secunde.

Cum puteti sa ma ajutati? Si cat mai repede daca se poate.
0
12-10-2011, ora 23:28
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Frica de moarte de obicei dadea numai frica, de obicei, nu era insotita de vreo stare fizica. Aparea ori de cate ori ma gandeam la etnobotanice, la sanatatea mea, la familie, la ce am facut si cat de rau mi-a fost (am un topic in sectiunea Droguri, pentru mai multe). Aparea cand nu eram concentrat asupra la ceva, cand nu aveam ce face, cand eram plictisit si dura atata timp cat imi gaseam ceva de lucru, ori gandeam ca fie ce-o fi, ceea ce se va intampla, se va intampla si gata.
0
05-03-2012, ora 22:58
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Bump.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul