Care sunt tehnicile si metodele sa inving sau sa ameliorez TOC-ul meu suparator?

26-01-2016
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Buna ziua.
Vreau sa stiu si eu care sunt principalele modalitati, tehnici, metode pentru a vindeca sau ameliora tulburarea obsesiv compulsiva(OCD)?
Ce principii trebuie sa aplic?
Care sunt cele mai importante tehnici de a face fata gandurilor acelea eronate din tulburarea obsesiv compulsiva?Stiu ca gandurile acelea sunt false dar imi provoaca mare anxietate si imi vin des...Vreau sa stiu si eu niste metode de a lupta cu tulburarea asta, TOC-ul sau OCD..
Ajutati-ma va rog findca nu dispun de bani de psiholog..:(


NU dispun de bani pentru psihoterapie momentan, sunt elev si traim doar dintr-un singur salariu destul de mic.
Va rog frumos, pentru un psiholog sau psihoterapeut, sa ma ajutati macar cu cele mai importante tehnici si metode pentru vindecarea si inlaturarea TOC-ului sau macar ca pentru ameliorarea, rezistenta in fata aceste tulburari care ma mananca pe interior, in suflet.:(
Ce principii si tehnici trebuie sa aplic obligatoriu impotriva TOC-ului, sa nu mai ma simt rau?


Mentionez ca fac deja tratament psihiatric si nu prea ma ajuta la nimic, adica foarte putin, 45% sa zicem..
5 comentarii
1
29-02-2016, ora 11:49
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Bună AlenTao,

Tulburarea Obsesiv Compulsivă este o tulburare anxioasă pentru care tratamentul (în mod ideal) ar consta în medicaţie şi psihoterapie. Medicaţia singură nu vindecă TOC, ci te ajută să revii la un nivel la care poţi lucra eficient în psihoterapie.

Pentru că resursele financiare sunt o problemă, aşa cum ne-ai spus, îţi recomand să mergi la medicul de familie sau la medicul psihiatru care ţi-a prescris medicamentele şi să ceri trimitere la psiholog. Am un coleg psiholog clinician pe care ţi-l pot recomanda, dacă eşti din Bucureşti, dar nu ştiu dacă aceste şedinţe sunt decontate total de CASMB. Te poţi interesa.

Dacă totuşi vrei să lucrezi singur, poţi să începi prin a învăţa despre anxietate şi câteva metode de relaxare - dacă nu ai făcut-o deja.
Cele mai populare sunt metodele de relaxare prin respiraţie. Ai putea încerca şi meditaţii cu fond muzical în care să te concentrezi tot pe respiraţie. Altă cale bună pentru relaxare şi reducerea stresului este yoga. Găseşti pe Youtube o mulţime de clipuri cu sesiuni de yoga, chiar şi pentru începători. Mai sunt şi alte metode pentru relaxare, important este să o găseşti pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine.
Apoi poţi căuta resurse pe internet care să te ajute să lucrezi pe managementul gândurilor obsesive şi al compulsiilor. Poate fi dificil să faci asta singur, dar poţi încerca. Managementul gândurilor obsesive şi al compulsiilor este un proces destul de amplu, pentru care există tehnici specifice. Important este să înveţi metode noi de coping la compulsii, şi să vezi aceste gânduri într-un mod mai echilibrat.

Mult succes, ţine-mă la curent.
Psih. Valentina Dragomir,
Psihosensus
0
07-03-2016, ora 00:39
myslivcow mino
Nu este medic/terapeut
myslivcow mino
Eu am trecut prin asta, şi printre altele, o bună metodă de a ţine sub control această disfuncţiune este aceea de a gândi logic şi a analiza logic gândurile şi acţiunile, pentrucă unele gânduri ale acestei disfuncţiuni sunt ireale venite din subconştient şi fiind rodul unei sensibilităţi sau frici ascunse, dar este ceva şi de natură spirituală, în anumite cazuri, dar trebuie analizate cu atenţie, pentru a vedea ce anume a declanşat această problemă, iar un psihoterapeut te poate ajuta.
0
07-03-2016, ora 22:04
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Alen Tao, poti incerca cateva sedinte pe skype daca doresti.
0
11-11-2017, ora 23:52
maar
Nu este medic/terapeut
maar
Cred ca cel mai bine ar fi sa ignori acele ganduri, daca incerci sa te, , lupti ”cu ele vor fi din ce in ce mai suparatoare..., incearca sa iti ocupi timpul cu altceva.
0
05-12-2017, ora 12:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@Maar-Din pacate un mecanism psihic denumit ‘procesul ironic in controlul mental’ nu ne permite sa ignoram anumite ganduri atunci cand ne dorim sa facem asta. Dimpotriva, cu cat ne’fortam’ mai mult sa le ignoram, cu atat o sa devina mai puternice.

E important sa inveti sa-ti restructurezi gandurile si emotiile, ‘sa te lupti’, pentru a putea sa traiesti cu anxietatile tale.
Din pacate pentru asta e necesara psihoterapia ce abordeaza relatia ganduri-emotii-comportamente.
Nu exista ‘retete universale’ care sa se aplice in TOC si sa functioneze la fiecare.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: