La medicul de familie...

30-08-2017
Sensiblue
Nu este medic/terapeut
Sensiblue
Bună ziua,

Sunt o tânără care a fost diagnosticată cu Tulburare schizo-afectivă.
Problema pe care o am este că, atunci când merg la medicul de familie pentru orice act medical (Bilet de trimitere, reteta, etc.), mi se scriu toate diagnosticele episoadelor mele din trecut. Ce legătură are domeniul psihiatriei cu bolile somatice? (Aici mă adresez medicilor!)

Iar dvs., care aveți același diagnostic ca și mine, și voi pățiți la fel? Vă duceți cu „steaua-n frunte peste tot la medici”? Chiar și la laboratorul de analizele medicale?

Cu mulțumiri,

Sensiblue
4 comentarii
1
30-08-2017, ora 16:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, exista mai multe morive pentru care se intampla asta:
- bolile "somatice" pot sta la cauza bolilor psihice;
- tratamentele medicamentoase se dau in corelatie intre ele, cunoscandu-se faptul ca unele pot interactiona nepotrivit sau chiar periculos cu altele
- nu intotdeauna specialistul care va vede stie cine sunteti, care este istoricul dumneavoastra medical
- istoricul medical ofera o imagine de ansamblu a starii de sanatate a persoanei, chiar daca aparent nu exista relatii intre boli
1
30-08-2017, ora 16:46
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua,
pe un medic nu-l ajuta personal cu nimic, sa va treaca istoricul diagnosticului psihiatric in retete si trimiteri. E nevoie de acel diagnostic deoarece somaticul nu se poate separa de psihic si orice medicament pt somatic, poate afecta partea psihica, precum si invers. Acesta e considerentul pe care medicii il au in vedere si nicidecum stigmatizarea dvs ca persoana. Tulburarea exista si nu poate fi ignorata de teama stigmei. E mai importanta sanatatea dvs, fizica si psihica. Acest aspect (mentiunea tulburarii) nu ar trebui sa va incurce cu ceva.
0
30-08-2017, ora 20:11
Sensiblue
Nu este medic/terapeut
Sensiblue
Va multumesc, dl. si dna. psiholog. Intr-adevar, ideal ar fi sa nu încurce cu nimic dezvoltarea mea personala, insa tocmai de asta ma tem: de un tratament mai sărăcăcios, atunci cand apar cu o tulburare psihică. E greu sa treci peste. Pare o boala foarte singuratică, si e greu de purtat.

Cu stima,
Sensiblue
0
26-11-2017, ora 17:15
Utilizator16071986
Nu este medic/terapeut
Utilizator16071986
Buna sensiblue, am fost diagnosticat si eu cu tulburare schizoafectiva, m ar ajuta mult sa vb cu cineva care sufera de aceeasi boala, te ar interesa sa ne cunoastem?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: