Lipsa de aer înainte de somn

27-09-2020
@julatree
Nu este medic/terapeut
@julatree
Bună seara. Doresc să împărtășesc cu voi ce ma deranjează foarte mult in ultimul timp.
Periodic, cam in faze de doua săptămâni, mi se întâmpla sa încerc să adorm și in câteva secunde după ce adorm, ma trezesc brusc pentru ca nu am aer. In același timp inima parca pauzeaza sau crează o bătaie in plus sa ma trezească. Nu îmi dau seama exact ce poate fi. Simt ca îmi scade pulsul și parca mi se oprește inima. Mai apoi mă trezesc brusc pentru a respira.Dupa câteva episoade de acest gen, dacă reușesc sa adorm, dorm bine pana dimineața. Menționez ca am stări de panica frecvent, de-obicei bazate pe faptul ca ceva nu ar fi in regula cu corpul meu și am frica de moarte subită, in somn. In urma cu 6 ani am suferit un transplant se măduva osoasă, totul a decurs bine și sunt sănătoasă de atunci.
In legătura cu aceasta problema am fost la medicul de familie și mi-a spus ca nu crede ca ar fi ceva patologic ci psihic, stres subconștient. Nu știu sa am vreun stres. In istoricul meu medical mai figurează și Distonia neuro vegetativa, am și am avut des spasme la inima, mi s-a recomandat sa iau magneziu și kaliu pentru musculatura inimii. Vitamina B12 este la limita de jos la ultimele analize iar ultimele controale la inima și la plămâni din urma cu doi ani au ieșit bine. Hemoleucograma de săptămâna trecută nu arată nici un semn de îngrijorare.
In ultimele doua nopți nu am mai avut probleme de a adormi, dar ultimele doua săptămâni au fost groaznice.

Cu speranța ca cineva ar avea o idee ce as putea sa fac, va mulțumesc anticipat. @julatree
3 comentarii
0
28-09-2020, ora 08:19
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Bună dimineața
În cazul dv ar fi util o consultatie psihiatrica si o evaluare psihologică
1
28-09-2020, ora 20:32
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Se numeste apnee in somn. Poate fi doar un atac de panica sau o problema pneumologica. Vorbeste cu medicul tau de familie despre asta
1
29-09-2020, ora 13:55
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Aveti raspunsul in propriul text: ”am frica de moarte subită, in somn”. Daca aveti asta in minte, ce credeti ca se va intampla atunci cand va pregatiti de...somn? Este ca si cum va programati ca, la culcare, sa aveti un atac de panica. Cand creierul dumneavoastra ajunge la momentul de care se teme cel mai mult va declansa semnalul de alarma, adica Trezirea brusca!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: