Lovitura la cap

09-02-2011
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Miercurea trecuta am suferit un accident auto.M-am lovit foarte tare cu capu de parbriz si de bord acest lucru provocandu mi o rana la frunte in partea dreapta.Am mers la spitalul muncipal iar doctorita mi a spus ca nu am nimic grav decat rana de pe frunte, nu e necesar sa fac o tomografie iar bucatile de sticla din scalp pe care le am capatat in urma accidentului o sa iasa singure.Mi a spus ca o sa prezint dureri de cap in jur de o saptamana.Dupa 3 zile durerile de cap s au intensificat, am stari de greata, somnolenta, ameteala si prezint dureri mari mai ales in spatele capului.Nu am mers la spital deoarece am tinut cont de faptul ca am suferit un soc in urma impactului si de ceea ce mi a spus doctorita.Ceea ce m a speriat foarte rau sunt simptomele de 2 nopti:dureri de cap(nu pot sa stau cu capul pe perna), stari de greata intense, ameteli, mi se inchid ochii si cand ma ridic din pat stari de lesin.Va rog sa mi raspundeti cat se poate de urgent.Multumesc
33 comentarii 12 Înainte ›
0
09-02-2011, ora 18:11
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Du-te urgent la medic.
Sticla din cap iese singura? Ce doctorita e aia? Bine ca nu ti-a dat o legatura de patrunjel sa pui pe "rana"

Du-te la urgenta, la un spital mare. Acolo sunt obligati sa te preia ca urgenta sa te treaca in fisa si sa instituie tratamentul, Fa tot ce poti sa obtii si un RMN.

Pana atunci tine niste gheata pe frunte - locul lovit. Poti avea edem cerebral sau poate ai suferit o comotie si examaminarea radiologica ESTE importanta.
0
10-02-2011, ora 14:11
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Am fost aseara la spitalul municipal si mi a spus o doctorita ca nu sunt un caz de urgenta dupa 7 zile de la producerea accidentului si nu este necesar un RMN.Insa vreau sa specific ca desi i am spus simptomele nici macar nu s-a obosit sa ma palpeze si daca vreau investigatii sa ma duc la o clinica privata ceea ce o sa fac azi.M-am saturat de indiferenta medicilor si de spitalele din Romania.
0
10-02-2011, ora 15:21
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Te cred Anamaria, chestiile astea sunt frustante.,
Din pacate un RMN te va costa foarte mult daca nu ai trimitere. Iar trimiterea din cate stiu, ti-o poate da numai un specialist. Si asa vei astepta cam 1luna, doua.

Insa daca gasesti un neurolog bun iti poate explica daca un tomograf ar ajunge..Poate ca da. Ala e mai ieftin 150 de Ron parca...Mama mea a facut luna trecuta
Numai ca eu sunt din cluj si...am avut noroc de medici buni
0
10-02-2011, ora 16:23
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Stiu, costurile sunt destul de ridicate, dar daca stam sa ne gandim toate sunt asa.Mi am facut programare la medlife -tomografia computerizata cap nativ 135 ron si cu constrast 320.Stiu ca sunt seriosi si nu sunt superficiali precum doctorii de la renumitul spital municipal.
0
10-02-2011, ora 16:24
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Succes, sa scrii si rezultatele. Chiar ma intereseaza. Sper ca va fi totul bine, macar te-ai ingrijit preventiv de sanatatea ta.
0
10-02-2011, ora 16:28
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
O sa revin cu rezultate.Mersi mult pentru sprijin
0
12-02-2011, ora 14:47
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Aseara am fost sa mi fac acea tomografie computerizata pe care o programasem.Nici nu se compara medicii de la Medlife cu cei de la Spitalul Municipal.Dupa ce am ajuns acasa eram in bucatarie si m am aplecat sa iau ceva din dulap.Mi s a intunecat vederea, am ametit si mi s au taiat picioarele de la genunchi, Noroc cu mama ca era prin zona si m a prins, alfel dadeam cu capu de gresie.Azi dimineata am aflat rezultatele:nu am fractura craniana, nu e nici creieru afectat, nu am nimic.Sunt extrem de fericita ca am primit dupa atata timp vesti bune insa ameteala si durerea de cap persista.As vrea sa stiu ce pot face in aceasta privinta
0
12-02-2011, ora 15:32
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Important e ca nu ai leziuni cerebrale.
Poate ca ai ramas cu o usoara anxietate si asta iti alimenteaza simptomele. Pentru durerea de cap incearca putina aromaterapie, fa un sport usor (creierul se va oxigena mai bine)...si ia-ti niste Ginko-Biloba ca sa sustii putin circulatia cerebrala
Eu asa as face in locul tau ;)
O sa treaca cu timpul
0
12-02-2011, ora 18:09
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Asa am sa fac.Multumesc pentru sfaturi.Momentan ma alimentez cu vitamine-multivitamine, fier si o sa incep sa reintroduc in alimentatia mea fructe si multe legume.
0
22-02-2011, ora 17:45
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Maine se fac 3 saptamani de la producerea accidentului si durerile de cap persista.Am observat ca atunci cand sunt ft puternice(am avut momente cand am plans de durere)mi-a amortit mana dreapta-practic nu o mai simteam minute bune.Am facut si o vizita la medicul de familie si mi a spus ca o sa imi dea o trimitere la un neurolog la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia pentru investigatii mai amanuntite si probabil sa fac si un RMN.Intrebarea mea e: dupa cat timp as putea sa fac un RMN avand in vedere ca am facut o tomografie computerizata acum o saptamana?
0
22-02-2011, ora 17:57
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Vad ca-ti raspund tot eu :))
Nu are legatura una cu alta, multi pacienti neuro le fac pe amandoua. O sa te intrebe daca nu esti insarcinata si cam atat..
Oricum, pentru RMN te va pune pe o lista de asteptare, o saptamana, doua.

Ar putea sa fie vreun hematom care n-ar fi fost observat la CT?.Sper sa descoperi cauza durerilor..
Sanatate
0
22-02-2011, ora 20:22
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Ma bucur ca totusi e cineva care incearca sa ma lamureasca:)).Asta a spus si doctorita..ca e posibil sa se formeze un hematom dar dupa cateva saptamani.Eu stiam ca si RMN radiaza destul.. ca si tomo.Si eu sper sa descopar cauza. Este o durere care ma incomodeaza, nu pot sa ma concentrez la nimic si nici nu ma lasa sa ma odihnesc noaptea.
0
10-03-2011, ora 12:32
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Din pacare am revenit cu durerea care nu mai trece ba chiar incepe sa revina in intensitate.
Am fost la neurolog.M a palpat, i am spus CLAR unde ma doare in momentul palparii, mi a verificat reflexele si raspunsul a fost:"nu ai aboslut nimic, e normal sa ai senzatie de lesin sau sa lesini."
Mi a dat un tratament cu meloxicam si betaserc pe o perioada scurta de timp cu promisiunea ca nu o sa revina durerile.Eram fericita ca in sfarsit s a obosit cineva sa mi dea ceva pentru durerile insuportabile pe care le "detineam".
Dar a reinceput calvarul chiar inainte de terminarea tratamentului iar de 4 zile am dureri insuportabile de cap, stari de lesin, somnolenta, imi creste tensiunea, mi se inroseste cicatricea iar mai nou se pare ca si a facut prezenta si o umflatura in spatele urechii stangi(umflatura tine o perioada ft scurta de timp si e dureroasa), ameteala incepe sa se resimta si ea.
Am terminat tratamentul insa saptamana trecuta am avut doua incidente neplacute:nu ma mai puteam ridica de pe scaun, imi simteam capul foarte greu, vedeam negru in fata ochiilor si nu mai puteam articula cuvintele.
Am incercat alte pastile cu efecte similare celor prescrise de neurolog, calmante recomandate de farmacista fara nici un rezultat.
Aseara din cauza intensitatii durerii am luat si o pastila de aulin fara nici un efect.
Am fost si la oftamolog, nu am nici o problema.
De RMN nici nu se pune problema, toti medicii mi au ca dau banii degeaba si ca nu e necesar.
Deja devin disperata, nu stiu ce sa mai fac...
0
06-07-2011, ora 21:36
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
ana maria, cum te mai simti? si eu am suferit un accident similar si as vrea sa-mi spui cu ce pastile ai rezolvat problema (daca ai rezolvat-o).
0
22-07-2011, ora 20:29
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Din fericire ma simt bine, insa am ramas cu sechele.. am devenit foarte sensibila in zona fruntii si in zona cefei, imi creste tensiunea des, mi se inroseste cicatricea la cel mai mic semn de ameteala sau greata si nu mai am putere de concetrare ca inainte, insa ma bucur ca am reusit sa trec peste acest calvar.Am stat la pat in jur de 2 luni si nu imi puteam desfasura nici o activitate.In legatura cu pastilele am incercat mai multe variante prescrise de medic insa nu isi faceau niciuna efectul iar rezultatele de la analize erau ok de fiecare data.Ce m-a ajutat foarte mult a fost Midocalmul insa sfatul meu este sa te duci la un neurolog bun(cu mana e inima iti sugerez sa te duci la clinica Medlife) si sa-ti prescrie tratamentul adecvat.Sa nu iei pastile dupa ureche pentru ca multe au efecte adverse si sunt sanse sa nu fie potrivite. Pentru o refacere completa trebuia multa odihna si in cazul in care prezinti insomnii-sedative usoare pe baze pe plante.Pe mine m-au ajutat foarte mult.
Imi pare rau ca am raspuns asa tarziu dar abia acum m-am gandit sa intru pe forum.
Astept rezultatele:)Multa sanatate!
0
01-08-2011, ora 17:51
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
in momentul in care te-ai lovit cu capul de parbriz, ti-ai pierdut cunostinta?
0
01-08-2011, ora 18:02
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Nu, nu mi am pierdut cunostinta
0
29-08-2011, ora 14:41
Steluta M
Nu este medic/terapeut
Steluta M
Buna ziua,
Ieri mergeam cu baietelul meu de trei ani si 2 luni catre plaja. La un moment dat a vrut sa-l iau in brate, l-am luat si am facut cativa pasi am calcat intr-o groapa si am cazut cu el. Partea din spate a capului s-a izbit puternic de ciment, am crezut ca si-a spart capul, dar nu a avut nimic.Aplans mai bine de jumatate de ora ca il doare capul tare dupa care i-am dat 5 ml nurofen s-a linistit si a adormit aproape o ora.Cand s-a sculat mi-a spus ca vomita dar nu a vomitat, l-am intrebat daca il mai doare capul a spus ca nu, apoi s-a jucat normal, a alergat nu a mai avut nimic. Dupa masa a dormit iarasi linistit si toata noaptea trecuta, caci l-am pazit toata noaptea. As vrea sa stiu ce pot sa fac caci mi-e frica sa nu apara cine stie ce simptome sau sa pateasca ceva grav, caci nu mi-as ierta acest lucru. Dati-mi un sfat va rog ca sunt foarte speriata.
0
29-08-2011, ora 14:50
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Pentru orice eventualitate duceti va baietelu la doctorul de familie si daca este necesar sa va trimita la un neurolog pentru o tomografie.
Loviturile la cap sunt destul de periculoase si pot ramane sechele sau leziuni.Acum 3 zile am fost lovita puternic de un val si am inceput sa prezint dureri si sensibilitate in zona respectiva.
Va doresc multa sanatate dumneavoasta si baietelului.
Astept vesti :)cu starea de sanatate a micutului
0
30-08-2011, ora 07:29
Steluta M
Nu este medic/terapeut
Steluta M
Buna ziua din nou si multumesc pentru raspuns.
Am mers ieri la medicul de familie care este de specialitate pediatru, l-a examinat si mi-a spus ca nu este nevoie deocamdata sa merg la neurolog, avand in vedere ca trebuie sa merg in alta localitate pentru acest control.
Copilul este bine, mananca, se joaca ca de obicei. Oricum dl. doctor mi-a spus sa fiu cu ochii pe el si daca mi se pare ceva suspect sa-l sun.
Mi-a mai explicat dl. doctor ca la copii oasele sunt sa zicem elastice si absorb socul loviturii altfel.
0
30-08-2011, ora 20:03
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Ma bucur din suflet ca este totul ok cu cel mic si sper sa nu mai aiba parte nici el nici dumneavoastra de asemenea incidente.Multa sanatate
0
01-11-2011, ora 09:08
doftorsnow
Nu este medic/terapeut
doftorsnow
Salut, nu este deloc bine cand te lovesti de - parbrize, eu am patit asa ceva intr-un accident si sunt acele cioburi foarte mici si ascutite care intra in piele sau taie, nu zgarie pielea si mai ales pe figura k raman semne toata viata.Nu mai zic de ochii.
0
20-11-2011, ora 17:42
Anamaria A
Nu este medic/terapeut
Anamaria A
Asa este.Insa eu nu am ramas cu semne ci cu sechele.
De la o vreme au reinceput durerile de cap si cred ca o sa ajung iar sa mi fac o tomografie.
Am luat aceasta decizie deoarece durerea se extinde pe toata zona unde am fost lovita si vine si iarna, iar la frig imi apar niste dureri care efectiv imi provoaca stare de lesin si uneori nu mai pot sa vorbesc cooerent.
Chiar nu stiu ce sa fac, nu vreau sa trec prin chinurile din februarie.
0
03-12-2011, ora 22:42
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
ana, nu vad motivul pt care sa-ti faci inca o tomografie. n-ai ce sa vezi acolo. cred ca mai bine mergi la un psiholog, in loc sa cauti leziuni cerebrale.
0
08-12-2011, ora 15:08
maximusvl
Nu este medic/terapeut
maximusvl
Anamaria,

Ia Arnica C200 pentru inceput, inainte de masa cu ora sau la o jumate de ora dupa masa, 3 granule sub limba.

poti sa repeti dupa 7-8 ore, de 2 ori pe zi, cateva zile pana te stabilizezi.
0
31-05-2012, ora 01:46
Michelle1908
Nu este medic/terapeut
Michelle1908
Buna seara!
Cu aproape o luna in urma baietelul meu de 5 ani a cazut pe spate si s-a lovit la cap in zona occipitala. Nu a lesinat si nu a vomitat dar pentru cateva momente nu aputut vedea. De atunci are momente peste zi cand se freaca la ochi si ameteste usor, apoi spune ca este obosit si trebuie sa se aseze. Dupa cateva minute isi revine. Pe de alta parte in general este mai obosit decat era inainte, de exemplu inainte de accident nu vroia seara sa mearga la culcare iar acum se duce singur sau daca mergem afara pe locul de joaca sau la plimbare cam dupa 1-2 ore spune ca nu mai poate si trebuie sa mergem acasa, se vede ca este usor ametit, iar inainte ar fi stat toata ziua acasa. Acum 2 zile (la 24 de zile de la accident) am reusit sa facem un RMN la care ni s-a spus ca este totul in ordine. Nu cred ca starea asta are alte cauze pentru ca este asa de cand s-a lovit, inainte nu a avut nici o problema. ce am putea sa facem?
Nu ma pot abtine sa spun inca ceva. Stiu ca in Romania sistemul medical nu este cum ar trebui dar imi pare rau ca multi romani au impresia ca in alta parte este altfel. Noi locuim in Germania si aicea 86% din populatie au asigurare medicala de stat iar restul 14%. Sunt foarte bune serviciile medicale pentru cei 14% bogati, pentru restul este o mizerie.
0
27-06-2012, ora 12:05
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
ana maria, a trecut aproape un an si jumatate de la lovitura ta. cum te mai simti? ti-au trecut toate simptomele?
0
04-07-2012, ora 23:19
Allynna08
Nu este medic/terapeut
Allynna08
Buna seara!!:) vreau putin ajutor va rog... am primit acum 2 zile o lovitura la cap am ametit si am picat jos dar m'am ridicat imediat..mi'a iesit ceva in locul acela cred ca un cucui si nu mi'a trecut nici pana acum am tinut f putin gheata. am cateva ametzeli si ma cam doare capu. vreau sa mai spun ca am fost operata acum 5 luni fix in aceea parte.. vreau sa stiu daca este ceva grav pt ca nu vreau sa afle parintii mei de aceasta lovitura :( Helpp mee
0
05-07-2012, ora 16:09
Steluta M
Nu este medic/terapeut
Steluta M
Buna Allynna!!
Sfatul meu este sa le spui parintilor ce ai patit si sa mergi cat mai repede la un medic, fie si la cel de familie.
Cu sanatatea nu te joci si este bine sa o iei din pripa.Sanatate multa si astept vesti!
0
02-02-2013, ora 16:36
trabant
Nu este medic/terapeut
trabant
anamaria, e belea mare ! poti sa faci un hematom cerfebral care este o boala FATALA !! tatal meu a murit de craciun dintr-un asememea hematom. va scriu mai jos povestea lui, poate ma puteti ajuta cu o parere
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.