M-a înșelat cu 4 barbati deși spune că m-a iubit mereu

20-04-2021
Vasile S.
Nu este medic/terapeut
Vasile S.
Nu am găsit nicăieri un caz atât de ciudat de relație precum cazul meu. Suntem căsătoriți de 5 ani, și ne cunoaștem de 7 ani, când ne-am căsătorit eu aveam 23 ani iar ea 18, am luat-o de la părinți, fata de biserica, cu puternice principii morale, era împotriva sexului in afara căsniciei chiar. Am fost socat In urma cu câteva zile cand mi-a mărturisit că m-a înșelat, cu 4 barbati, cu 3 a avut aventuri iar cu al 4lea se culca in mod regulat, acesta din urma este și instructorul ei de dans (ea îmi spunea că merge la cursuri de dans, 5 zile pe săptămână uneori și în week-end). Mai mult chiar, lor a acceptat să le facă și oral, dar cu mine nu a vrut. Acum 2 ani ea mi-a spus că ar prefera să rămână singură așa că i-am respectat decizia (mă insela înainte să-mi spună asta, când încă locuiam împreună), dar nu am divorțat și încă țineam legatura. După 6 luni am plecat în Anglia, am stat un an și jumătate timp in care ne scriam aproape zilnic pe Facebook, iar când veneam în tara in concediu stăteam la ea.in urma cu aprox. 2 luni i-am spus că vreau să mă întorc în țară definitiv și să rămân cu ea. A fost incantata de idee și îmi spunea că mă așteaptă si ii e dor de mine. La o săptămână după ce m-am întors mi-a dat vestea cea "buna". A spus că regreta foarte mult ce a făcut, nu i-a plăcut, se urăște și a vrut să încerce și cu alții ca să vadă dacă cu ei va simti placere când face sex. Ea nu a avut niciodată orgasm, ba chiar o durea când făceam sex, și același lucru s-a întâmplat și cu ei. Incercam sa fiu cat de delicat cu putință, și atent, și de multe ori o întrebam ce preferințe are, cum dorește să fac, dar de fiecare data îmi răspundea "n-am preferințe, mi-e indiferent". Trebuie sa mărturisesc că la începutul relației voiam sa facem sex mai des decât vroia ea, iar când refuza mă supăram (dar niciodată nu am lovit-o, înjurat, nici măcar nu am ridicat vocea, chiar ea mi-a spus), iar cu timpul a început să accepte de fiecare dată când vroiam. Mă gândesc, poate i-am creat vreun fel de trauma? Acum îmi spune că încă mă iubește, și mereu m-a iubit, dar nu inteleg atunci cum a putut să mă înșele in asenea hal, nu știu, poate o femeie să facă asta in timp ce își iubește sotul? Eu n-am inselat-o niciodata, si mi-a spus că știe asta. Acum in mintea mea este in conflict puternic, pentru că inca o iubesc foarte mult, și as vrea sa fiu cu ea, dar înșelatul pentru mine este o faptă extrem de gravă. Voi ce părere aveți despre relația noastră? Ce ar trebui sa fac, sa incerc sa o accept sau să mă despart de ea definitiv?
7 comentarii
0
20-04-2021, ora 09:33
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
În primul rând trebuie cercetat de ce nu are orgasm. În lipsa unei educații sexuale corespunzătoare potrivit căreia ar fi trebuit să meargă la medic pentru investigații și la psiholog pentru a constata dacă există și o problemă emoțională, a trecut la verificarea pe cont propriu dacă lipsa orgasmului are alte cauze.
Lipsa orgasmului poate avea o explicație medicală, sau poate fi determinată și întreținută de multiple cauze: o educaţie excesiv de rigidă, lipsa informării sau credinţe eronate cu privire la sexualitate, experienţa sexuală anterioară, probleme de comunicare între parteneri, ostilitate faţă de partener, teama de infidelitate, sentimentul de ruşine faţă de partener, teama de respingere, sentimente de vinovăţie, anxietatea de performanţă (sau teama de eşec ), traume psihologice, devalorizarea propriei persoane, probleme de imagine corporală, nevoia de control sau frica de a se abandona, reacţia psihologică la anumite probleme medicale etc.
Prin urmare să meargă la medic pentru investigații, iar dacă nu sunt probleme medicale să caute un psiholog cu competențe pe psihosexologie.
Dacă vreți să rămâneți sau nu împreună e alegerea dumneavoastră. Analizați împreună ce vă leagă și ce vă desparte și vedeți de care parte înclină balanța. E important de știut dacă v-a înșelat când erați împreună, sau când erați separați, pentru că s-ar putea ca pentru ea separarea să fi fost gândită ca o despărțire definitivă, să nu-și mai fi dorit să fiți împreună și-atunci să fi încercat să-și găsească un partener cu care să se potrivească și sexual. Faceți o analiză a relației și vedeți de ce a dorit să rămână singură. Era numai problema sexuală sau existau și alte probleme?
Dacă nu reușiți să clarificați singuri, vă poate ajuta un terapeut sau consilier de cuplu.
0
20-04-2021, ora 17:02
Vasile S.
Nu este medic/terapeut
Vasile S.
Va mulțumesc pentru răspuns, țin să precizez că ea a început să mă înșele când încă eram împreună, abia după câteva luni mi-a spus sa ne despărțim. Ea când era mai tânără a spus că s-a masturbat și a avut orgasm. Mi-a spus ca are zile când are porniri sexuale (in perioada ovulației cred), iar când începe actul, dintr-o dată ii trec toate "poftele". Poate fi din cauza unei traume? A spus că nu a fost abuzata sexual.
0
20-04-2021, ora 20:49
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Pot fi greșeli de ambele părți. De aceea e nevoie să discutați în cabinet și cu un psihosexolog.
3
20-04-2021, ora 23:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

Nu cred ca este vorba despre sex si orgasm aici. V-ati casatorit cu o bomba cu ceas care astepta sa explodeze.
O tanara care nu-si traise tineretea, nu stia cine este si ce vrea...din nici un punct de vedere.
Apoi s-a trezit si a realizat ca viata inseamna si altceva, experiente, relatii etc.
Despre asta este vorba. La 18 ani viata inseamna mai mult decat casatorie, familie si responsabilitati de sotie.
S-a oprit? Ii este de ajuns? Nimeni nu poate sti, nici macar ea. Pe de alta parte, puteti uita tot ce s-a intamplat si sa mergeti mai departe?
0
21-04-2021, ora 08:21
Vasile S.
Nu este medic/terapeut
Vasile S.
Da are sens ce ați spus, acum am mai pus o piesa in puzzle. Într-adevăr eram într-o rutina monotona care pe ea o sufoca, iar atunci nu eram conștient de asta. Mulțumesc mult pentru info!
0
27-04-2021, ora 07:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Decizia de-a rămâne sau nu împreună vă aparține. Dar dacă hotărâți să rămâneți împreună mergeți la un terapeut de cuplu pentru a vă ajuta să faceți o analiză obiectivă a relației, să conștientizați ce anume a lipsit și ce puteți face împreună ca relația să funcționeze.
0
14-03-2023, ora 23:17
Roma2
Nu este medic/terapeut
Roma2
Sunteți inca împreună? Sau drumurile sau despartit in anii 2021?
Vreau sa stiu ce e in capul feneilor care nu se pot astimpara emotional.
Caci asae si la mine sau pit zice asa a fost. Situatia mea e putin mai diferita, soției ii place atentia din alta parte chiar daca are atentie acasa. Mia zis de multe ori, la scoala ii placea ca baietii sai atraga atentia apoi după o saptamina fugea de ei, dupa ce ma întâlnit pe mine, a mai avut relatii cu 2 baieti dar de scurta durata, cu mi e a fost romantic dar emotional alegea atentia altor barbati deci ma iubea, uneori mi se pare ca femeile nu le place viata in 2, sau mi secpare ca nu vrea sa iubeasca numai o persoana ci mai multe odata dar sa ramina cu sotul. Apoi daca sotul face probleme se desparte de ei ca sa ramina singure, sau sasi gaseasca altul smorcait care sa srea sa taca linga ele... deci cum e situatia ta la moment ? Sunteți sau nu împreună?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că te înșală
  • De ce înșelăm?
  •