Mancarimi piele... multiple diagnostice si tratamente

07-12-2017
AlexAlex91
Nu este medic/terapeut
AlexAlex91
Buna ziua,

In urma cu un an si 2 luni de zile, am intrat intr-o relatie cu o fata care inainte ca eu sa o cunosc, a fost diagnosticata cu scabie (raie) si tratata la spital (internata).
Conform iesirii din spital a fost vindecata complet si intradevar nu avea nicio urma pe piele de bubite sau roseli... desii mancarime avea, nu foarte accentuata, dar exista.

Dupa aproximativ 1-2 luni am inceput sa am si eu mancarimi, in special nocturne, cu leziuni din ce in ce mai rele, in special in zona feselor interior si pe fund. Am fost la dermatolog imediat, acesta punand diagnosticul de Prurigo si ca tratament Predsnison, si mie si prietenei mele. Acest tratament nu a dat niciun fel de rezultat si m-am intors la doctor, care din (ne)fericire era in concediu si ar fii revenit la cabinet doar in luna Ianuarie, atunci fiind mijlocul lui Decembrie.

Fiind din Timisoara, am avut mai multe variante de doctori dermatologi, dupa o noapte de nedormit deloc din cauza mancarimii, care intre timp a devenit insuportabila, bubitele s-au imprastiat de la fund pana la genunchi si de la fund pana la piept (inclusiv spatele), am mers la Spitalul Judetean de Dermatologie. Aici am mers la un alt dermatolog cu problema mea, care a spus in prima faza ca ar fii foliculita, dupa care povestind despre problema pe care a avut-o prietena mea, a spus ca poate fii scabie si ea s-a reinfestat si am luat si eu si trebuie sa urmam tratamentul Benzoat de benzil 3-4 zile, aplicare seara, fara a ne spala aceste 3-4, si spalat toate hainele la 90 C si calcate.
Locuind in aceeasi casa cu parintii mei si acestia au luat acest parazit, in acel moment am decis sa urmam toti tratamentul si sa dezinfectam toata casa.
Dupa tratament, mancarimea s-a mai ameliorat la ceilalti membrii ai familiei, dar la mine foarte putin. Am fost din nou la doctor, diagnosticul nu il mai stiu, dar stiu ca mi s-a recomandat Advantan de 2 ori pe zi deoarece aveam ca niste eczeme pe picioare si pe fund de la scarpinat, erau rotunde cam de marimea unei monede de 50 de bani iar in locurile acelea pielea era foarte uscata, aspra si poroasa...
Dupa tratamentul cu Advantan, acele eczeme au disparut complet, dar pe fund a ramas mancarimea, nu atat de accentuat, dar a ramas constanta in urmatoarele luni.
Intre timp printr-o conjunctura nefericita, nepotul meu a ajuns sa locuiasca cu noi (un copil de aproape 2 ani in momentul acesta). Cand a venit nu avea niciun fel de bubita sau mancarime pe corp. Dupa un timp a inceput sa se scarpine foarte foarte tare, provocandu-si chiar rani deschise, mancarime care aparea preponderent seara, dar si in cursul zile intr-o mai mica masura.
Am fost din nou la doctor cu cel mic, doctorul concluzionand ca este din nou scabie si trebuie din nou urmat tratamentul cu Benzoat de benzil, iar cel mic o crema preparata special in farmacie tot cu Benzoat de benzil. Copilul nu a suportat crema, a doua zi inrosindu-se foarte tare dupa aplicarea cremei si a trebuit sa fie intrerupt tratamentul.
Iar de atunci, am tot fost la diversi doctori dermatologi, uneori la aceeasi, alteori la la altii, unii spun ca e o alergie a copilului la ceva din casa, altii ca e urticarie cronica...

Ideea e ca, din nou, toti din casa am inceput din nou sa prezentam simptome de scabie, am fost la un alt doctor dermatolog, acesta a spus sa urmam tratamentul cu Benzoat de benzil 5 zile, iar in fiecare inainte de a aplica crema sa facem dus, iar la sfarsit sa spalam la 90 c si sa calcam hainele...

Dupa cele 5 zile, care se termina astazi, mancarimea si bubitele exista in continuare la toti membrii familiei, iar maine mama mea si cel mic sunt programati la spital sa se ia o proba de la bubite pentru a se vedea exact care e problema, desii in urma cu o luna, la cel mic a fost luata proba si nu a rezultat ca ar fii scabie...

Ce parere aveti ? Pentru ca noi toti suntem disperati... spalam peste tot cu dezinfectant, spalam hainele si lenjeriile de pat la 90 c dupa care le calcam si le punem separat de cele care inca nu au fost igienizat...
2 comentarii
0
11-12-2017, ora 13:36
AlexAlex91
Nu este medic/terapeut
AlexAlex91
Intre timp la proba aceea recoltata a iesit ca este Scabie, ne-a recomandat medicul Unguent cu Sulf 10 % si am inceput tratamentul din seara respectiva (vineri).

Astazi am terminat tratamentul si am facut baie pentru a spala sulful de pe piele, am schimbat lenjeriile, toate hainele chiar si in pantofi si pe toate scaunele am dat cu Spray anti-acarieni.

Problema e ca toti inca avem mancarimi, nu puternice, dar sunt acolo si sunt si in timpul zilei, iar pe piele ca niste bubite rosii.
Poate fii vorba de o reactie alergica la cremele folosite in ultimile 7 zile ? (Benzoat de benzil si Unguent cu Sulf)
0
03-03-2018, ora 22:45
gigi geti
Nu este medic/terapeut
gigi geti
Eu cred ca ati facut reactie alergica la sulf. Adultii pot sa ia Borenar cate 1 cp. seara timp de 21 zile, Cutivate unguent aplicatii locale seara la doua zile, timp de 14 zile, dupa care aplicatii saptamanale inca 14 zile si crema de corp Doina sau o alta crema de corp data zilnic pe tot corpul timp de 30 zile.
Acordati toata atentia la igienizare. Noi am cumparat saci menajeri, spray pentru gandaci, masca pentru fata, dezinfectant, manusi chirurgicale si am luat lenjeria de pat si toate hainele cu care ne imbracasem sau care se atinsesera de hainele pe care le imbracasem si care se puteau spala la masina, le-am intors pe dos, le-am dat cu insecticid si le-am pus in saci. Am legat sacii la gura si am lasat hainele acolo 9 zile, iar dupa aceste 9 zile le-am spalat si le-am calcat pe toate pe dos. Si cand spun toate, asta inseamna tot ce se putea calca, inclusiv chiloti, sosete, prosoape, etc.
De asemenea, am dat cu insecticit si in incaltaminte, dupa care am spalat-o la masina.
Hainele si incaltamintea care nu pot fi spalate la masina le-am dat cu insecticit si le-am lasat in saci 9 zile.
Pilota, dupa ce a stat in sac pulverizata cu insecticid 9 zile am dus-o la curatatorie pentru ca nu avea loc in masina de spalat ca sa o spal.
Am dezinfectat clantele usilor, intrerupatoarele, telecomenzile, telefoanele, gentile, sifonierele atat pe interior cat si pe exterior, cam tot ce atinsesem.
Am dat cu insecticit pe salteaua patului, pe covoare, pe perdelele din dormitor, am inchis dormitorul si toate cele 9 zile, in care in dormitor au stat sacii cu rufele date cu insecticit, noi am dormit in sufragerie. Am cumparat si saci de unica folosinta pentru aspirator, iar sacului de panza i-am dat cu insecticid si l-am pus intr-o punga cateva zile dupa care l-am spalat si l-am lasat cu clor cateva zile.
Timp de o luna de zile dimineata, inainte de a pleca la serviciu, dadeam cu insecticid pe covoare, iar seara cand veneam acasa dadeam cu insecticid pe scaunele din masina. La serviciu, inainte de a pleca acasa, stergeam scaunul si biroul cu servetele umede si cu dezinfectant, iar colegei de birou (fiind iarna) i-am spus sa nu-si tina haina lipita de a mea pentru ca exista riscul sa se infecteze si ea.
Noi, la fiecare sfarsit de saptamana schimbam si gegile de iarna, fularele, manusile si incaltamintea, pe care se bagam in saci, le dadeam cu insecticid, iar dupa cateva zile le spalam, incaltamintea care nu puteam sa o bagam la masina de spalt o lasam in saci si o foloseam dupa 7 zile de stat inchisa ermetic in sac.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •