O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii

©

Autor:

O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
Structura detaliată a proteinelor receptorilor de pe suprafața mastocitelor, celule implicate în funcționarea sistemului imunitar, descrisă de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord. Cercetările descriu inclusiv modalitatea prin care substanțele chimice se leagă de mastocite pentru a provoca mâncărime.
Lucrarea, publicată în Nature, a fost realizată de cercetători care au colaborat în studii anterioare ale receptorilor celulari importanți, complexe de proteine ​​de care substanțele chimice (inclusiv medicamentele) se leagă pentru a provoca sau opri o reacție în interiorul celulelor. „Munca noastră oferă un șablon pentru proiectarea de noi medicamente anti-mâncărime”, a spus Bryan Roth, profesor distins de farmacologie. „De asemenea, echipa noastră de cercetare a făcut o treabă cu adevărat remarcabilă, arătând exact modul în care compușii diferiți din punct de vedere chimic induc mâncărime prin unul dintre cei doi receptori despre care se știe că sunt implicați în mâncărime”.

Cercetătorii au identificat doi receptori, MRGPRX2 pe suprafața mastocitelor și MRGPRX4 pe neuronii sensibili la mâncărime, care trăiesc în țesutul conjunctiv și joacă roluri în alergii, toleranță imună, vindecarea rănilor și alți factori de sănătate și boală. Mai multe medicamente inundă neintenționat cei doi receptori, pentru a declanșa eliberarea de histamine, provocând efectul secundar de mâncărime. Antihistaminicele, concepute pentru a reduce răspunsul la mâncărime, la fel ca alte medicamente anti-mâncărime, declanșează alte căi de semnalizare celulară pentru a provoca efecte secundare, cum ar fi somnolență, vedere încețoșată, gură uscată, greață etc.

Cercetătorii au folosit o tehnică experimentală pentru a crea hărți de înaltă rezoluție ale acestor proteine ​​complexe de receptor atunci când sunt legate de un compus care provoacă eliberarea de histamine pentru a provoca mâncărime. Ei au clarificat, de asemenea, modul în care medicamentele se leagă de MRGPRX4 pentru a provoca mâncărimi legate de diferite medicamente și boli hepatice. „Cunoașterea exactă a modului în care se desfășoară toate acestea la nivel molecular ne va ajuta pe noi și pe alții să creăm modalități mai bune de a controla rolul acestor doi receptori în mâncărime și alte afecțiuni”, a spus Roth.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-11-2021 | creare: 22-11-2021 | Vizite: 727
Bibliografie
Researchers reveal structure of itch receptors on cells, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211117155514.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum