Mancarurile care trebuiesc excluse din dieta diabeticului

17-05-2019
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Aici este o listă concisă de alimente pentru a evita enumerate în cartea Dr. Bernstein, Soluția Diabet. Este destul de ușor să vă amintiți, odată ce ați început să o utilizați.

Dulciuri și îndulcitori
• îndulcitori pulbere (alții decât stevia)
• Bomboane, în special așa-numitele tipuri fără zahăr
• Miere și fructoză
• Cele mai multe alimente "diete" și "fără zahăr" (cu excepția gelatinei Jell-O fără zahăr atunci când eticheta nu menționează maltodextrină și sare dietetică care nu conțin sucuri de fructe sau enumeră pe etichetă alt carbohidrat)
• Deserturi (cu excepția gelatinei Jell-O fără maltodextrină - nu mai mult de jumătate de ceașcă pe porție) și produse de patiserie: prăjituri, prăjituri, plăcinte, tarte și altele
• produse alimentare care conțin ca ingredient important produse ale căror denumiri se termină în -ol sau -ose (dextroză, glucoză, lactoză, manitol, manoză, sorbitol, zaharoză, xilitol, xiloză și altele), cu excepția celulozei; de asemenea, sirop de porumb, melasă, maltodextrină și altele

Legume dulci sau amidon
• Fasole: boabe de chilă, năut, fasole lima, linte, mazare dulce și altele (fasole de șnur, mazăre de zăpadă și clopot și ardei iute, care sunt în majoritate celuloză, sunt în regulă și cantități limitate de produse soia)
• Sfecla
• Morcovi
•Porumb
• Ceapa, cu excepția unor cantități mici
• Spanac cu cremă ambalată care conține făină
• Păstârnac
•Cartofi
• Roșii fierte, pastă de tomate, sos de roșii și roșii brute, cu excepția unor cantități mici
• Squash de iarnă

Fructe și sucuri
• Toate fructele (cu excepția avocado)
• Toate sucurile (inclusiv sucurile de tomate și legume - cu excepția câtorva persoane, într-o Mary Bloody)

Anumite produse lactate
•Lapte
• iaurturi îndulcite și cu conținut scăzut de grăsimi
• Brânză de vaci (cu excepția unor cantități foarte mici)
• Înlocuitori de lapte praf și detergenți de cafea
• Concentrat lapte conservat

Cereale și produse din cereale
• Grâu, secară, orz, porumb și mai puțin cunoscute, boabe "alternative", cum ar fi kasha, quinoa și sorg
• Orez alb, maro, sălbatic sau orez
•Paste
•Cereale pentru mic dejun
• Clatite și vafe
• Pâine, biscuiți și alte produse din făină

Preparate alimentare
• Cele mai multe supe preparate comercial
• Cele mai multe "produse alimentare de sănătate"
• Gustări alimentare (practic orice vine învelit în celofan, inclusiv nuci)
• Oțetul balsamic (în comparație cu oțetul de vin, oțetul alb sau oțetul de cidru, balsamul conține zahăr considerabil)


Sanatate!
17 comentarii
1
23-05-2019, ora 18:53
Vernusio
Nu este medic/terapeut
Vernusio
Adică pe scurt, nu ai voie mai nimic:))E cam absurd.
0
23-05-2019, ora 20:30
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Pe scurt sau in sumar nimic din mancarea comerciala/artificiala inventata in ultimele sute de ani.
Mancarea naturala care a exista din todeauna da: legume, oua, peste, pui, porc, branza, seminte, nuci.
0
28-10-2022, ora 14:36
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
In cazul asta nu mai mori de la diabet, mori de foame.
1
16-11-2022, ora 20:50
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Florin1988, eu am diabet si mananc de toate, deci nu e problema, si in acelasi timp am si valori foarte bune mereu. Mananc si dulciuri cand vreau, doar am grija sa nu ma ingras, atat, deci sa am un 2300 kcal/zi mereu media.
Ce zice Tumeric e SF.
0
16-11-2022, ora 21:57
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Diabetul e o boala metabolica care te sapa incet. Tine-o cu dulciuri si zaharicale si mai vorbim peste 5-10 ani cand o sa incepti sa ai cangrena la picioare, nu mai vezi pentru ca ochii au capilarele foarte fine si se fac praf, o sa ai burta de porc, ficat gras si blocat, coiteze cat alunele, si sani de femeie.
Este noua generatie de retradati care au hormonii da-ti peste cap complet din cauza nivelului mare de insulina, cand insulina este sus tot timpul ceilalti hormoini nu mai fac nimic, de aici vedem adunatura de animale tip abomination care merg pe strada.
0
16-11-2022, ora 22:14
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Tumeric, oamenii sunt diferiti, fiecare organism in parte e diferit, am o vecina cu diabet care nu poate manca ceapa pt că îi crește glicemia, eu spre exemplu daca manac ceapa nu am problema asta, indiferent daca e verde sau uscată. Ideea e că sunt alimente care poate mie îmi fac rău iar ție nu și invers. Daca Costy poate manca dulciuri sau diferite alimente și cu tratament, glicemia lui rămâne în limitele normale atunci e pt că organismul lui acum îi permite. Asta nu înseamnă că tu nu ai dreptate sau că el nu are dreptate. Din poziția in care suntem, fiecare avem dreptate, eu pot manca ceapa, tu poate nu poți mânca dar poți mânca, fasole și eu nu pot...Ideea e că trebuie să eliminăm alimentele care ne fac rău și alimentele astea diferă de la persoana la persoana
0
17-11-2022, ora 00:02
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Te amagesti cu exceptii. Dulciurile nu sunt mancare. Nu potineuroni din dulciuri, nici muschi nici sperma, nici sange.
Este imposibil ca ceapa sa creasca glicemia, carbohidrati din ceapa verde sau uscata sunt neutri pentru diabet.
De fapt ceapa este cel mai bun carbohidrat de macat pentru ca are inulina.
Cata paine baga pe langa ceapa vecina? Aia n-o vede, vede ceapa.
Noua generatie de chiori drogata cu mancare artficila procesata nu mai recunosate in ziua de azi mancarea cu care s-a trait mii de ani.
Hai, dute si mai ia o gura de cozonac si da vina pe ceapa.
0
17-11-2022, ora 11:57
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Tumeric, calmează te că îți crește glicemia. Tu ești unul dintre aia cu profesionala terminată sau într-un caz fericit cu liceul și ala cu media 5, trecut din mila de profesori, dar care se contrazice cu medicul, că știe el mai bine. Am înțeles, tu ești genul de om care niciodată nu s-a întrebat dacă e prost sau daca nu are impresia că le știe pe toate, ceea ce e foarte grav și nu eu o zic, psihologii o zic. Avem psihologii pe forum, Întreabă un psiholog daca e ok faptul că tu niciodată nu ai stat singur să îți pui in gând întrebările "ba, oare eu sunt prost? Oare nu am impresia că le știu pe toate?" Pe deasupra pari și comunist, genul ăla de om care are impresia că numai el are dreptate și nu vrea sa înțeleagă că pur și simplu organismul reacționează diferit la fiecare dintre noi. Normal că dacă mănânci pâine și stai că vita in vârful patului să îți iei glicemia din jumătate în jumătate de oră, glicemia sa fie mare, in schimb dacă mănânci pâine și și ieși afară să faci puțin sport, surpriza, glicemia o să scadă. Cat despre vecina mea, stai liniștit, are diabet de 30 de ani, poate mai mult, nu mănâncă pâine deloc știe ce are voie și ce nu are voie să mănânce, in 30 de ani nu a ajuns la insulina, deci femeia știe ce face. Tu nu vrei să înțelegi că sunt alimente pe care organismul le trece cu vederea până la o anumită vârstă după care spune stop și nu mai poți consuma acel aliment. In fine, ești pierdere de timp, dar așteptări sa ai de la unu care daca calca in căcat, crede că are noroc...
0
17-11-2022, ora 14:29
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Rahatel nu fa acuzatii cand nu stii cu cine vorbesti.
Dupa ce o sa citesti cartile de mai jos si multe altele poate o sa te trezesti.
Dar superficiali ca voi nu citesc nici ziarul ca va doare capul cand cititi de la zahar.
Apropo am 9 ani de universitate am peste 50 de ani si inca mai invat si citesc carti.

Deep Nutrtion: Why Your Genes Need Traditional Food by Catherine Shanahan, M.D.
Super Human: The Bulletproof Plan to Age Backward and Maybe Even Live Forever by Dave Asprey | Oct 8 2019
Food Over Medicine: The Conversation That Could Save Your Life by Pamela A. Popper (Author), Glen Merzer (Author), Del Sroufe (Contributor)
The 9 Steps to Keep the Doctor Away: Dr. Rashid Buttar
Pure, white and deadly - John Yudkin
Dead Doctors don't lies - Dr. Joel Walach
The Obezity Code - Dr. Jason Fung
Bruce Ames - Triage Theory, Longevity Vitamins & Micronutrients and Vitamin and mineral inadeqacy accelerates aging
Fat for fuel - Dr. Mercola
Body types - Dr. E. Berg
Eat to Beat Disease - Dr. William W Li
The Plant Paradox - Dr. Gundry
The China Study - T. Colin Campbell
Orice carte scrisa de Dr. Robert Atkins
Nutrition and physical degeneration - Dr. Weston A Price
The Carnivore Code - by Paul Saladino 2019
The Wahl protocol - Dr. Terry Wahls
Mercola, Joseph. => The great bird flu hoax : the truth they don't want you to know about the "next big pandemic" / 2006
Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and The Forgotten History - by Suzanne Humphries MD (Author), Roman Bystrianyk
Eat Right 4 Your Type: The Individualized Blood Type Diet Solution Kindle Edition by Dr. Peter J. D'Adamo
0
18-11-2022, ora 23:28
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Florin1988, doar cu trat glicemia mea nu e buna daca mananc dulciuri sau paine, cartofi, paste, orez peste limita data de medic, fara insulina mi-o luam original.
Nu permite la nimeni organismul sa manance dulciuri si sa nu aiba glicemii mari, altfel nu mai are diabet. La ceapa e altceva, acolo ai dreptate.
Sunt exagerari la unele in ce zice Tumeric in lista, dar in mare parte zice bine.
Uite facem un test, ia tu 5 diabetici si da-le 150 g de paine alba (75 g carbo ca la testul de glicemie provocata), ia glicemia inainte, la 1 si la 2 ore, sa vedem ! Sau 100 g dulceata. Sa vedem la care tolereaza organismu si nu sare de glicemia permisa ptr un diabetic.
Inainte trebe sa fie sub 130, la 1 ora si la 2 ore sub 160.

Tumeric, hai sa iau pe rand ce ai pus acolo, sa vedem (intentia ta e buna si asta e de apreciat):

Sa stabilim un lucru, nu ma leg de subiectul E-uri, ca ala e alt subiect adica cancerul ce poate sa-l dea mai tarziu.
Vorbim de subiectul pe ramura glicemie si greutate doar.

Ce gandesc eu si ce zic si medicii:

1 - Tot ce contine zahar trebuie evitat, e corect, mai ales dextroza si glucoza care is mai agresive pe glicemie ca zaharul, zaharul are IG 70, alea doua 100. Sirop de porumb la fel.
Manitol, manoză, sorbitol, xilitol, astea nu urca glicemia dar irita intestinele, iar e corect de evitat.
Zaharoza = zahar
Mierea e cam ca zaharul.
Fructoza strica ficatul desi nu irita intestinele si nu urca glicemia.

Stevia e buna, restul induclitorilor chimici nu-s buni.

Deci ce ai zis la dulciuri si indulciori ai zis corect.

2 - La legume dulci sau amidon:

Porumb de evitat.
Orez, spaghete, cartofi, paine pe cantar, 40 g paine la o masa (bag si cereale aici), sau 150 g cartofi sau paste fierte, orez la fel gatit
Restu ai voie fara numar legume in limita kcal permise.

3 - Sucurile de fructe de evitat, se mananca fructele intregi.
4- Lactate toate permise alea degresate si neindulcite cu altceva decat Stevia, oua maxim 3 pe saptamana, excluzi concentrat lapte ca e gras.

Ai voie alune, nuci cateva bucati pe zi ptr grasimi bune.
Carne e voie cum zice medicul ca si gramaj, slaba fara piele fripta sau fiarta, peste, in limita kcal permise zilnic.

Deci nu e chiar cum au zis aia ai tai, dar in mare parte au dreptate. stie orice medic asta.
SF e ca putini pot respecta regimu de diabet ala de am zis eu (si medicii).

Dar daca ar fi sa respecte tot ce ai zis tu, colegul are dreptate, ai muri de foame.

Dar peste 5-10 ani eu o sa fiu tot bine ptr ca bag insulina si am valori super ! Deci te inseli in privinta mea.
Si mananc ce vreau, dar in limita kcal ca sa nu ma ingras.
Asa ca..exista solutii, doar ca e riscant foarte, e corect, risti hipo-uri fatale, coma, sa ramai handicapat dar sa nu mori.
Insa eu am preferat asa decat sa ma frustrez atat, mi-am asumat ptr ca sunt f atent mai ales ca m-a si pasionat domeniu.
Mai traim si ptr placere sa stii ! Nu doar sa nu crapam.

De aia se da insulina in ultima faza, insa eu bag de acuma, mai ales ca asa cum a zis medicul, infranam avansarea bolii ca protejam si pancreasul.
Asa ca...asta este.

Mananc de ex si dulceata cu paine (cea mai agresiva combinatie pe diabet, ca neavand grasime, glicemia urca f violent), dupa mese fara insulina aveam si 250 la 1 ora in loc de sub 155, sau 210 la 2 ore in loc de sub 140, dar cu insulina am 90-110-85-120, super de super.
Glicata e 5, 7, deci tot super.

Dar mananc si destul sanatos.

Dimineata am pana in 110 fara insulina, deci e okey, la diabetici trebe sa fie sub 120-130.

Sigur ca daca nu te ingasi inseamna ca mananci moderat, insa in diabet nu ai voie deloc multe amidonoase, zaharoase cum vrei.

Nu voi avea burta de porc ca NU ma ingras, am grija la Kcalorii, am tabel cu cat mananc zilnic, calculez carbo la fix, caloriile si sarea, si nici ficat gras.
La 1, 7 m am 65-66 Kg.
Cine depaseste kcaloriile, e jale, se intampla ce zici tu.
Ai dreptate, diabetul sapa incet daca glicemiile nu sunt bune. Dar daca ai glicata sub 7, nu se intampla nimic, dar trebe sa ai grija sa ai glicemii bune ! Multi insa nu au grija, nu respecta regimul dar nici nu au grija sa faca glicemiile bune daca tot nu tin regim, sunt grasi iar asta e o nenorocire ca de aici apare diabetul 2.

Nivelul de insulina ridicat da ce zici tu, insa doar daca sari calul, faci rezistenta la insulina, altfel nu, ptr ca celulele absorb cu nesat glucoza bagata de insulina acolo daca e nevoie de ea, e ceva normal.
Mai ales ca nu ai voie mai mult de 250 de g carbo/zi, medicii zic 250 la diabet, dar merge si un 300, si asta inseamna ca automat nu ai insulina prea ridicata ptr ca nu e exces de carbo.
La 250-300 carbo/zi ai nevoie de 25-30 de unitati de insulina, nu e asa mult.

Eu respect si nr de carbo, doar ca nu respect regimul ala strict, atat.
Adica mananc moderat din toate cum trebuie sa o faca un om normal, dar nu fac ce trebuie sa faca un diabetic.
Fac o ora de bicicleta intens zilnic in afara de duminica, fac si eu ce pot.

Insulina a fost ideea a doi medici care au inteles ca nu tin regimul, desi cu regim am glicemii bune si nici tratament n-ar trebui.
Dar mi-a dat metformin 2000 mg/zi si insulina, nu ma deranjeaza ca fac, chiar ma amuza, abia simt intepatura.
E rau ca m-a pus medicu sa masor f des glicemia, de ex la o masa cu 200 g carbo (mai am dreptul la 50-100 g carbo in ziua aia), m-a pus sa masor si de 10 ori, ca sa bagam insulina in transe.
E greu dar nu ma deranjeaza.

Dar eu recomand sa se tina regimul ! Nu recomand insulina ca e f periculos, eu sunt dus la cap de nu pot tine, am pofte ciudate de la problema mea de sanatate.
Dar si la cei pe insulina se da regim, tocmai ca insulinoterapia dinamica e f riscanta.
Am avut cateva hipo-uri, e iadul pe pamant ! Am ajuns la 42 glicemia, aveam un rau de ma k pe mine, vedeam urat.
Dar eram initiat de medic si am rezolvat cu 15 g glucoza si apa, odata 2 ore am murit de rau.
Daca intri n coma si 5 min si creieru ramane neoxigenat, te trezesti paralizat.

Deci oameni buni, NU faceti ca mine. Tineti regimul cu strictete daca puteti, faceti miscare, pastrati-va greutatea normala, verificati glicemia de 3 ori pe saptamana dimineata si la 2 ore dupa pranz, respectati tratamentul dat, glicata facuta la 3 luni sa fie sub 7.
Ce ti-am zis nu e o lauda, doar ti-am zis ca in 5-10 ani nu voi avea complicatii.

Targetul e asa (ce zic zic de la medicul meu):

Pe nemancate sub 120-130 (medicu meu a zis 120, altii 130).
La 2 ore de la masa sub 160.
Glicata sub 7, ideal sub 6, 5 (ca sub 5, 7 e la sanatosi).
0
19-11-2022, ora 00:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ceapa nu e neutra ptr glicemie, am testat eu, urca glicemia dar putin doar, are 10, 1 % carbohidrati pe 100 g. De la 85 urcase la 100 la o ora de la 200 g de ceapa cu pulpa de pui fripta (ca sa nu aiba carbo, sa fie doar ceapa), iar doar de la carne nu mi-a urcat aproape deloc ca nu prea are carbo.
Aia cu mancare de mii de ani, lasa, acuma suntem in 2022 totusi, trebuie sa ne adaptam si la asta pana la urma.
Si dulciurile is cumva "mancare", aduc energie in organism chiar daca nu au nutrienti mai deloc.
Adica te salveaza de la moarte daca nu ai diabet si nu ai mancare de alt fel.

De ex daca mananci un borcan de Nutella de 400 g timp de o luna pe zi, nu te ingrasi, nu slabesti, si nu mori, ca are 2200 Kcal adica cat arzi.
E o mancare hipercalorica, hiperlipidica si glucidica nonnutritiva dar...supravietuiesti cu ea la o adica in caz de criza.

Daca vine o foamete, o sa zici sarumana sa mananci dulciuri decat nimic, nu le mai cauti tu de zahar si altele, bine, sa nu ai diabet, dar daca ai diabet si e foamete dar ai dulciuri, ai pus-o.
E o mancare nesanatoasa, dar e mancare.
1
19-11-2022, ora 00:15
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Te pacelesti singur cu numere.
Corpul are nevoie de grasimi, proteine bune ca sa functioneze fara boli cronice pe termen lung.
Zaharul, painea, dulceata, pastele, faina alba nu sunt bune pentru hrana omului nici pentru animale.
Am reununtat demult la mancarea iefitna si proasta.
Nu mai numar de mult caloriile si am un BMI mai bun acum la peste 50 de ani decat am avut al 35 de ani.
Si mult mai multa energie. daca dorm 5-6 ore pe zi e mult.
Pot sta nemancat si fara apa cel utin 24 de ore, pentru ca am rezervere de nutrienti buni.
Toti care sunteti manacatori de faina alba, paine, zaharical muriti de foame dupa 3 ore, pentru ca sunteti constant subnutriti.
Corpul cere pentru ca spera sa fie hranit, dar voi il pacaliti la fiecare 3 ore cu pufuleti/bombonele.
Nu exista nici un tesut din corpul uman facut din zahar, carbohidrati, totul e facut fin proteine si grasimi, minerale, exact ce lipseste din faina alba si cereale.
0
19-11-2022, ora 16:20
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Tumeric, vezi că ești pe lângă subiect, faptul că ai citit multe cărți, nu te face medic cum nici statul în mașină nu te face șofer. Du-te la psiholog și spune-i că tu ai citit mult și că ai impresia despre tine că le știi pe toate, ai trecut prin toate și că indiferent de domeniu, numai tu ai dreptate și pe urmă zine și nouă ce părere are el despre asta. Hai, sărbători fericite.
1
19-11-2022, ora 18:14
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Turmeric, f bine ca mananci sanatos, si eu la 30 ani aveam un BMI mai bun ca la 18, ca faceam sport.
Logic ca nu mancam doar zahar, faina alba, paste, etc, cine mananca asa, se duce dracu, am zis ca mancam si asta, pe langa tot ce e sanatos, si mancam mai putin.
La mine ponderea e asa, si sa nu zici ca nu e bine:

Supa de legume fara ulei in ea, doar legume si atat, mai multe, mancare de legume fara carne grasa, fara paste, etc, salate de legume proaspete, pun f putin ulei de masline, dar la un castron de 1 kil de salata, merge un 8-10 g de ulei, Lapte, iaurt degresat, branza de vaci degresata, carne slaba fripta fara piele, de ex pulpa curcan, piept pui, piept curcan, uneori si pulpe superioare de pui fara piele fripte.
Asta zilnic, dar mai bag si ceva paine integrala ca sa tina de foame, ca asta e permis, ca aia are nutrienti.
O ora de bicla intens pe zi cum am zis.
Pana aici nu e okey ?

Dar...mai mananc si dulciuri moderat, nu din 2 in 2 ore, ca altfel aveam 150 de kile. Atat timp cat nu te ingrasi e semn ca nu abuzezi. Si nu zi de zi.
Acu sincer, esti si tu putin exagerat, cam prea restrictiv.
Glicemia o fac buna cu insulina, deci nu e asa rau zic eu.
Nu avem nimic din zahar in noi, este corect, dar corpu are nevoie de glucoza ca sa functioneze.

Sigur ca omu poate sta si fara amidonoase (cartofi, paste, orez, paine) si dulciuri si isi face corpul glucoza din alimentele cu carbo buni (cu IG mic), dar na...mai ai nevoie si de ceva placere.
Si nu fac rau daca mananci moderat si ti glicemia buna ! Zaharu ce e ? Este energie, combustibil, se arde de nu mai ramane nika din el, amidonu e glucoza fara gust dulce, la fel, se arde de nu se vede.
Conditia este sa NU sari de carbo permisi, sa mananci la o masa maxim 50-60 carbo, sa nu sari de 250 pe zi, si sa nu ai mai multe calorii decat arzi, si este super, si sa ti glicemia jos la diabetici cumva.

De ex un castron de salata, rosii, ceapa, castraveti, ardei gras, varza dulce cruda, are cam 80 g carbo, ajunge f bine, isi ia corpu glucoza de aici.

Repet, nu discutam de toxice din ele, e-uri si restul, ca acolo e dezastru la mai tot, si la cele "sanatoase", cancer pe paine.

Nu ai mancat si tu dulciuri cand erai copil ? Chiar asa dulciofob esti ?
Tu ai diabet ? Ca daca ai, te inteleg acum in prezent.

Si da, un BMI bun scapa omu de multe probleme, de la greutate marita pornesc multe boli.

Dar sunt deacord ca dulciurile nu aveau ce cauta pe piata ! Sa nu existe, copiii sa nu stie ce sunt, dar din moment ce sunt, nu merge abtinere totala, decat cel mult la diabetici, ma refer acum la sanatosi.
Ca daca nu stii de ele, nu vrei.
0
21-11-2022, ora 21:59
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si pana la urma hai sa-ti zic ceva Tumeric, dulciurile nu fac rau daca nu sari de kcal permise, chiar daca mananci din 2 in 2 ore paine, si daca faci miscare, esti slab, bine, sa nu aiba grasimi trans, eu ma refer la carbo aici.
Daca ai diabet e o problema, dar cu insulina rezolvi treaba.

Tot e sa nu aiba E-uri, grasimi trans, in rest nu ai treaba, si sa nu te ingrasi.
Aseara am mancat doua banane si apoi 560 g cozonac din ala Stohle de la Lidl, aoleeeu ce bunatate, nu stiu daca stii, e un cozonac necrescut, adica coca asa mai tare, are stafide in el si marzipan.
2250 Kcal si 318 g carbohidrati, asa ca...mai traim si clipa.
Ziua am mancat sanatos.
318 g carbo e f mult dar aia e.
Ca am stat 7 ore din ora in ora sa masor glicemia, si sa bag cate 5 unitati de insulina din 1, 5 in 1, 5 ore, e alta, dar mi-a placut.

Si ce s-a intamplat ? Nimic. am luat ceva kcal in plus pe care le-am dat azi ios.
Glicemie buna, glicozilata la 3 luni buna, colesterol bun, restul analize bune. Ca nu mananc zilnic asa.
Dar paine integrala zilnic bag cam 200-250 g, cu branza, pateu, sau zacusca, etc.
0
21-11-2022, ora 23:27
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Toate dulciurile (faina alba, glucoza, fructoza) scot nutrienti din organism in loc sa puna nutrienti:
Golesc organismul de: magneziu, calciu, vitaminele B, potasiu, si multe altele. Nici nu mai pomenesc toxicitatea colorantilor artificiali si a glutenului.
De asta starea de foame revine in scurt timp, la fiecare 3 ore pentru ca organismul nu poate fi pacalit usor cu bomboane/zaharicale.
De asta si organismul inbatraneste repede (cancer, diabet, obezitate, somnolenta) cu mancare de pufuleti, artificiala.
Dar eu sunt ala nebun si prost care trebuie sa merg la pshiolog voi astia destepti.
Din acest moment nu mai fac nici o replica aici pentru ca imi pierd vrema de pomana pe gratis.
0
23-11-2022, ora 21:07
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
La diabet ai dreptate, ai zis 95 % corect, nu contest, si lumea face ce ai zis, dar ai mai zis si aureli (sau au zis aia pe care i-ai citit) care nu au nici o treaba cu glicemia. Eu deja mi-am intrebat doctorul de diabet si s-a mirat de alea care nu au legatura cu diabetul, si ca sa ne luam dupa medic, nu dupa carti nu stim de care.
De ex sfecla, ceapa, pastarnac, astea in cantitati moderate sunt bune in diabet. La ceapa nu iti pune limita, dar nu poti maca 100 de cepe pe zi totusi.
Iti pune limita la carbohidratii totali zilnic.
Si lapte ai voie moderat in limita carbohidratilor zilnic.

Pai mie mi-a zis ca am voie branza de vaci chiar ca sa nu mai mananc altele periculoase ! Tu zici pe dos.
Branza de vaci degresata cu 0, 5 % grasime cica pot manca si 200-300 g cu legume proaspete garnitura.

Deschid eu topic despre pentru oameni sanatosi sa cer pareri, ca sa separam diabetul de restul.

Se numeste "Daca mancam si sanatos insa mancam moderat si dulciuri in limita calorica permisa, e o problema ?".

Defectul tau major este ca nu faci diferenta intre abuz si moderatie, ma refer ptr oamenii sanatosi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.