Optiuni Transplant de par in tara sau strainatate?

01-04-2015
Vasile79m
Nu este medic/terapeut
Vasile79m
Buna ziua,

De cativa ani de zile am o problema ce ma deranjeaza foarte tare, anume linia parului este cumva foarte sus pe scalp iar fruntea pare absolut uriasa. Cred ca e si factorul genetic ca asa am fost si in tinerete dar de 3-4 ani s-a marit aria fara par (doar in parti).

As dori sa stiu daca a mai facut cineva transplant de par in tara sau in strainatate? Am mai intrat si pe alte site-uri si am nevoie de perspectiva cuiva ce a trecut prin tot procesul.

Am gasit pe --------* niste optiuni in turcia si preturile in comparatie cu Romania sunt ba mai ieftine, ba mai scumpe, in functie de clinica.

A facut cineva recent transplant de par? Unde, cat a costat, cat a durat operatia, a crescut parul natural dupa implant?

(*modificat de admin)
12 comentarii
0
06-04-2015, ora 00:47
Vasile79m
Nu este medic/terapeut
Vasile79m
am gasit cateva raspunsuri...
0
06-04-2015, ora 11:33
Dr. Cristian Nitescu
Identitate neconfirmată
Dr. Cristian Nitescu
Pentru a stabili exact suprafata care este de implantat si implicit si costurile interventiei, trebuie sa veniti la o consultatie. Operatia poate dura intre 2-4 ore si parul implantat nu pare, ci chiar este natural.

Dr. Cristian Nitescu
0
08-04-2015, ora 23:03
Vasile79m
Nu este medic/terapeut
Vasile79m
Dl. Dr. Cristian Nitescu, multumesc pentru raspuns!

Prima intrebare: consultatia este gratuita sau trebuie sa platesc?
Aici ----------* am gasit cu 1.700 si e inclusa si cazarea si 2000 de grefe, puteti sa imi oferiti un pret pentru 2000 grefe va rog?

De asemenea, as vrea un numar de telefon daca se poate va rog!

Cu respect,
Vasile Matei

(*modificat de admin)
1
09-11-2017, ora 14:08
Mihai7812
Nu este medic/terapeut
Mihai7812
Eu am facut un transplant de par in Ungaria, la Szeged, nu departe de Arad. Am avut de indesat parul din fata si pe crestet. Sunt super multumit si chiar nu a fost scump. Iar conditiile, ce sa mai zic, foarte multumit. Metodologie de ultima ora, dotare buna si igiena ca in farmacie. Cazare, masa inclusa in pret. Am mers cu avionul ca sunt din Bucuresti si au venit cei de la clinica la aeroport si m-au transportat la clinica. Nu pot decat sa va recomand si voua. Aruncati o privire pe site-ul lor: --------* Bafta!

(*modificat de admin)
0
19-02-2018, ora 10:39
healvipturkey
Identitate neconfirmată
healvipturkey
Buna ziua,
e un proces nu atat de simplu cat pare şi necesita o tehnologie de ultima generatie pentru a va putea apara de bolile care se transmit cum ar fi Hepatita C. Dar cu siguranta pentru o suma nu atat de imensa şi cu toate incluse ne pute-ti contacta cu incredere. İn legatura cu metoda de executare va ofer informatii mai jos;
Transplant de par prin metoda FUE


Din 2002 in intreaga lume se efectueaza transplantul de par prin tehnica FUE “Extracţia de Unităţi Foliculare” care presupune o recoltare şi transplantare una cate una a unităţilor foliculare. Procedura de extragere a foliculilor din zona donatoare şi implantarea acestora în zona afectată de chelie depinde de calitatea zonei donatoare şi de marimea zonei afectate.

Un mare avantaj al transplantului de par prin metoda FUE este ca recoltarea este efectuata folicul cu folicul, se utilizeaza pentru extragerea foliculilor de par un bisturiu special cu diametrul mai mic sau egal cu 1mm, fara taieturi, nu raman cicatrici vizibile.
Unii din pacienti au avantajul de a efectua transplantul de par fara a tunde tot parul.
Anestezia este locala, dar este posibila şi anestezia generala la cererea pacientului si cu acordul medicului.
Important: Pacientii care sufera de diabet, tensiune arteriala sau au avut o intervenție chirurgicală la inima pot efectua transplantul de par doar cu avizul medicului curant.
Cum decurge transplantul de par?
-Consultatia: Inainte de operatie veti fi consultat de un medic specialist. Medicul va examina zona afectata (de chelie) si zona donatoare, dupa va decide daca aveti nevoie de un transplant de par sau de un tratament pentru par.
-Anestezia locala: Pe parcursul operatiei ca sa va simtiti mai confortabil si sa nu aveti durei, vi se va face anestezie locala in zona donatoare si zona de chelie. In timpul operatiei veti primi o picuratoare ce contine antibiotici şi medicamentele necesare pentru evita inflamarea. Pe parcursul efectuarii transplantului pacientul poate vorbi cu doctorul şi asistentii medicali sau sa vizioneze un film etc.
Extragerea foliculilor: Recoltarea este efectuata folicul cu folicul din zona donatoare cu mare atentie pentru a nu afecta radacinile foliculilor. Din zona donatoare se poate recolta un mare numar de foliculi care contin 1, 2 sau 3 fire de par.
Grefa (graft) este un grup de 2 sau 3 foliculi de par.
Intr-o sesiune pot fi recoltate pana la 4000-4500 de grefe, aproximativ 10000-12000 fire de par. Dupa recoltare, se efectuaza separarea foliculilor si pastrarea intr-o solutie speciala.

Deschiderea canalelor.
Inainte de desciderea canalelor va fi stabilita “linia parului” in partea de sus a fruntii de catre medic si pacient.
Dupa aceasta, pe zona afectata (de chelie) se va efectua anestezia locala, dupa care medicul va incepe se deschida canalele ( timp de 1 ora sau 1, 5 ore) unde urmeaza se fie implantati foliculii cu ajutorul unor dispozitive speciale. Este foarte importanta densitatea si directia deschiderii canalelor pentru a obtine un aspect natural.

Implantarea foliculilor: Dupa deschiderea canalelor urmeaza implantarea foliculilor in canalele deschise şi transplantul de par va fi finalizat cu succes.

Pansamentul
Dupa finisarea transplantului de par, pe zona donatoare va fi aplicat un pansament care previne infectarea si dezvoltarea de edem. Pansamentul se indeparteaza a doua zi dupa transplant.

Prima spalare

In prima zi dupa interventie se scot toate bandajele, pacientul este spalat pe cap si nu mai este pansat. Spalatul se va efectua cu mare atentie, cu miscari delicate si se usuca prin tamponare usoara. Timp de inca 10 zile paciemtul se va spala in acelasi fel in care s-a facut prima spalare in spital. Dupa 10 zile de la efectuarea transplantului pacientul va reveni la spalarea normala.

Rezultatul transplantului de par:

In primele 2-3 saptamini dupa interventie, e posibil ca firele de par sa cada partial sau complet, este o reactie naturala de resetare a functiilor firului de par.
Dupa 3 luni insa, din foliculii transplantati vor incepe sa creasca fire de par noi. Odata transplantate firele de par vor creste normal si vor continua sa se ingroase pe parcurs de un an.
Dupa 8-10 luni rezultatul transplantului de par va fi vizibil in proportie de aproximativ 97%.
Noii foliculi nu mai pot fi influentati de schimbarile hormonale si rezultatul este definitiv.


Healvip Turkey
0
23-02-2018, ora 08:27
healvipturkey
Identitate neconfirmată
healvipturkey
Buna ziua Vasile suntem la dispozitia dvs. Pentru a va raspunde la toate intrebarile. In profil gasiti datele noastre.
0
21-03-2018, ora 15:37
healvipturkey
Identitate neconfirmată
healvipturkey
Transplantul de par este bine de facut in turcia pentru rezultatele dorite si un aspect natural contacteazama pe ----------*

(*modificat de admin)
0
11-12-2018, ora 15:37
omshanti
Nu este medic/terapeut
omshanti
personal am beneficiat de transplant de par in doua zile consecutive la dr felix popescu in buc. ce pot sa spun este ca nu este cel mai ieftin insa rezultatul este cel asteptat. pt mine a meritat. observ ca se face multa promovare la implant de par in turcia, insa fara a ataca vreo clinica anume, am cerut si eu oferte evident din turcia, inclusiv din cipru, inainte de a lua o decizie. in turcia legislatia este diferita si pentru ca implantul de par este un brand de tara, au aparut destul de multe clinici low-cost in care anumite etape importante ale implantului de par sunt realizate din pacate nu de medici, ci de niste tehnicieni pregatiti pentru asa ceva. totusi, consider ca este extrem de important ca toate fazele implantului sa fie facute de un medic, nu de alte persoane. daca ma gandesc putin, acele pachete cu avion, transferuri, cazare si masa dupa ce ca sunt si cu buget mic includ toate aceste servicii, care de fapt costa. prin urmare pentru actul medical in sine mai ramane doar o parte. puneti chiria, salariile cu personalul, investitia etc si vedeti cam ce procent ramane pt implantul vostru de par. sper ca experienta si judecata mea sa va ajute cumva in luarea unei decizii, oricare ar fi aceasta. bafta tuturor!
0
08-03-2019, ora 09:28
AndiA
Nu este medic/terapeut
AndiA
Dacă aveți întrebări legate de clinica Cosmedica din Istanbul, contactați-mă pe mine. Nu sunt vreun expert în transplantul de păr din Turcia, dar pot să vă povestesc pas cu pas experiența mea de-acolo...
0
27-06-2020, ora 16:11
Gabriela_Simona_
Nu este medic/terapeut
Gabriela_Simona_
Bună ziua,Aș avea câteva observații de adus pentru "clinica numărul 1 în transplant de par", așa cum sună promovarea

"Dr. Felix Hair Implant", cu numeroasele sale adrese web și reviw-uri obținute prin discount. Experiența mea în cazul acestei

clinici a fost una nebănuită.

Îngrijorată de linia frontală, care s-a disipat ușor datorită unui factor genetic,

m-am lăsat complesită de promisiunile #transplantimplantpar ale clinicii mai sus menționate.

Conversația cu doctorul Felix este o negociere continuă, lipsită de profesionalism: o târguială

pe podoaba ta capilară. De la primul telefon mi s-a vorbit de o reducere spectaculoasă, s-a vorbit de

"lasă că îți facem și sprâncenele în pachetul promoțional", cu mult exces de zel.

Spațiul clinicii este la fel de "somptuos" precum promovarea on-line, un adevărat altar al kitsch-ului.

Rezultatul operației mele după doi ani este, pe scurt, acesta: în zona frontală, am un centimetru de par mult mai negru

decât cel natural, evident mai gros, foarte rar. Când mi-am arătat părul, cunoscuții s-au întreabat dacă mi-am pus perucă sau

dacă am suferit un accident. Constant port bentițe / pălării pentru ca efectul să fie atenuat, însă în meseria mea de profesor,

rezultatul acestei operații este dezarmant. În calitate de femeie, rezultatul operației aduce frustrare.

De atunci, am avut o singură întrevedere cu doctorul Felix, în care am povestit despre rezultatul grosolan, nenatural, iar replica a

venit rapid: "Mi se pare excelent transplantul!"

Uitam implantul de sprâncene: acestea se tund la trei zile, în zona lor este implantat același tip de păr: gros, nenatural, deranjant.Nu va lăsați pradă promisiunilor, cercetați! După acești doi ani, îmi iau inima în dinți și recapăt încrederea într-un transplant de păr

reusit, de data aceasta în Elveția, în cadrul unei clinici creată la inițiativa unor medici români. (În privința rezultatului, voi reveni cu

detalii.)
0
19-08-2020, ora 19:15
Daniel5555
Nu este medic/terapeut
Daniel5555
Mihai7812, te referi la hair doctor? Multumesc.
0
28-06-2023, ora 19:04
eumedjob
Nu este medic/terapeut
eumedjob
Eu am fost in Ungaria la o clinica superba din Szeged, si am stat 2 zile acolo, am avut o interventie chirurgicala de implant par cu 3500 grafturi. Asta era cu 1 ani in urma, si sunt foarte multumit cu rezultatul. Aici gasiti clinica respectiva: --------------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  • Modificările părului în sarcină, post-partum și menopauză
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Oamenii de știință au identificat gena implicată în albirea părului
  • Felul în care oamenii și-au pierdut părul corporal
  •