exces de testosteron

30-07-2008
jolie27
Nu este medic/terapeut
jolie27
Problema mea este parul de pe corp care a aparut in zone deloc normale la o femeie: in jurul mameloanelor, pe piept intre sani, pe barbie, pe burta. In urma analizelor am depistat faptul ca am exces de testosteron ( din cate stiu nivelul normal este pana in jurul valorii de 0, 75, iar eu am 1, 03). Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, cu un tratament...daca exista. Multumesc foarte mult.
11 comentarii
0
30-07-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
aveti cea ce numim hirsutism...adik excesul de par in zone " barbatesti"...tre sa faceti o echografie sa vedeti daca nu aveti ovare polichistice
dr akram salem
medic specialist dermatolog.buc
0
31-07-2008, ora 00:00
jolie27
Nu este medic/terapeut
jolie27
Da, am fost si la ginecolog. Intradevar am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice. Acum intrebarea mea este : ce e de facut in cazul asta, cam care ar fi tratamentul? Si daca cu ajutorul acestui tratament o sa mai incetinesc cresterea parului in zonele astea.
0
31-07-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
ginecologul sau cine v a pus diagnosticul de ovre polichistice, nu v a spus ce este de facut???!!!
tratamentul va fi hormonal dupa efectuarea a unor analize de sange sa se vada cit de mare este testosteronul in sange
dr akram salem
medic specialist dermatolog.buc
0
31-07-2008, ora 00:00
jolie27
Nu este medic/terapeut
jolie27
Nu, doctorul ginecolog mi-a zis sa merg la un endocrinolog deoarece problema nu tine de ginecologie. Mi-am facut analizele si mi-a iesit testosteron de 1, 03 - iar el tre sa fie maxim 0, 75. Acum trebuie sa astept luna septembrie sa merg la Bucuresti la Parhon, eu fiind din Cta.dar parca e prea mult de asteptat, de aceea am cerut sfatul...Ce sa iau sa imi reglez testosteronul si sa devin "femeie".in adevaratul sens al cuvantului.????
0
31-07-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
o sa va spuna endocrinologul...tratamentul poate fi :spironolactona, sau androcur
0
31-07-2008, ora 00:00
jolie27
Nu este medic/terapeut
jolie27
Multumesc foarte mult.
0
24-08-2008, ora 00:00
kopela
Nu este medic/terapeut
kopela
Buna ziua, am si eu o intrebare deoarece inca nu stiu foarte multe legate de BTS, a inteles ca in primul rand se transmit pe cale sexuala, Dar boli gen sifilis sau sida se transmit numai daca penisul atinge vaginul sau daca exista ejaculare in interiorul vaginului?
0
28-02-2009, ora 11:22
Nelinistita
Nu este medic/terapeut
Nelinistita
Buna ziua,

In 1998 la clinica de endocrinologie Iasi am fost diagnosticata cu PCOS [in 1996 am suferit o histerectomie subtotala (fibromatoza)], iar la analizele hormonale de la Iasi testosteronul era 1, 50 iar luthein hormonul de 12 ori mai mic decat normal. Acum nu mai retin exact cifra, dar daca este nevoie, mai am fisele respective si pot posta mai multe date exacte.
Problema mea este in special excesul de greutate pe care l-am avut din copilarie, ajungand acum, la 45 de ani la peste 100 de kg - la 1, 60 m inaltine, in conditiile ijn care nu am avut niciodata un apetit anormal (pentru exemplificare o masa de pranz la mine consta in doua felii de pizza normala sau in jumatate de portie de felul 2 la un restaurant), nu consum grasimi animale aproape deloc, mananc 5-6 felii de paine zilnic sau mai putin, dulciuri mananc ocazional, dar am perioade de cateva zile la 2-3 luni cand simt nevoia de dulce, si anume de ciocolata!
De pe la 11 ani am fost dusa de parinti la medici endocrinologi si nici un regim nu a dat rezultatele scontate. Ele au existat, dar erau reduse fata de ceea ce ar fi trebuit sa se intample.

In spitalul de la Iasi am tinut regimul de 1000 de calorii, la fel ca toata lumea de acolo, si eram singura pacienta care nu slabea mai mult de jumatate de kg zilnic (celelalte doamne dadeau jos cam 1, 5-2 kg pe zi). Concluziile medicilor (dr. Zbranca si dr. Voichita Mogos) au fost ca nu are rost sa ma chinui pt ca nu voi slabi niciodata, iar tratamentul a fost calciu si magneziu (pentru tetanie) si spironolactona pentru testosteron. Insa organismul meu nu a reactionat in nici un fel la spironolactona.

Ce sa iau? Pt ca am inteles ca daca reusesc sa-mi reduc excesul de testosteron, regimurile de slabire dau rezultate. Eu nu ma dau batuta, totusi, nu pot sa cred ca nu voi slabi niciodata, chiar deloc. Ce imi recomandati?
0
08-07-2009, ora 12:29
iosifioana
Nu este medic/terapeut
iosifioana
Buna ziua,

Sunt diagnosticata cu ovare polichistice, am fost la endocrinologie si mi-a dat tratament spironolactona si androcur. Inainte sa incep tratamentul am facut analize SHBG care am avut 138 si Testosteron 0.899 si testosteron liber 0.301. Iar dupa o perioada de 3 luni am repetat doar SHBG care este acum 99.7 si testosteron care este de 4.2 acum.
Nu stiu daca e bine cum au iesit analizele dupa cura cu pastile. Am nevoie de sfaturi, va multumesc.
0
26-08-2010, ora 23:25
anailad
Nu este medic/terapeut
anailad
Buna ziua,

as dori sa imi fac niste analize pt a afla nivelul testosteronului.

imi puteti spune a cata zi dupa menstruatie se poate face recoltarea sangelui pentru a se obtine rezultatul potrivit?


multumesc anticipat
0
27-04-2011, ora 14:07
MrCrispy
Nu este medic/terapeut
MrCrispy
[quote]
In spitalul de la Iasi am tinut regimul de 1000 de calorii, la fel ca toata lumea de acolo, si eram singura pacienta care nu slabea mai mult de jumatate de kg zilnic (celelalte doamne dadeau jos cam 1, 5-2 kg pe zi). Concluziile medicilor (dr. Zbranca si dr. Voichita Mogos) au fost ca nu are rost sa ma chinui pt ca nu voi slabi niciodata, iar tratamentul a fost calciu si magneziu (pentru tetanie) si spironolactona pentru testosteron. Insa organismul meu nu a reactionat in nici un fel la spironolactona. [/quote]

Vai de mine ce tampenie. 2 kg pe zi ? Esti sigura ca era grasime ? Nu cumva lichide si continut intestinal ?
Asa doar te imbolnavesti si te mai si dezhidratezi. Cum sa iti zica ca nu vei slabi nici o data ?
Doctori de mana a paispea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  • De ce se orientează mai bine în spațiu bărbații decât femeile?
  • Modificările părului în sarcină, post-partum și menopauză
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Oamenii de știință au identificat gena implicată în albirea părului
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • Cum se manifestă un nivel scăzut de testosteron?
  • Statutul social influențează nivelul de testosteron
  • Bărbați: semne ca nivelul testosteronului e scăzut (și ce poți face)
  •