otita congestiva dreapta, fetita 4 ani

12-12-2010
lory32
Nu este medic/terapeut
lory32
Buna ziua, domnule doctor! In urma cu o saptamana, mai exact duminica trecuta, am ajuns cu fetita mea in varsta de 4 ani, la spital la urgenta, cu durere in urechea dreapta asociata cu dureri de burta ( de care se plange de ceva vreme). Dupa consultatia medicului de urgenta si a medicului orl de garda, diagnosticul a fost otita medie acuta dreapta. Mentionez ca in urma cu aprox o luna am avut aceeasi problema, care atunci s-a rezolvat - sau asa am crezut noi. Ca tratament, am facut 3 zile ampicilina+gentamicina injectabil intramuscular, apoi am continuat cu zinnat suspensie 7.5 ml la 12 ore. Miercuri noaptea si joi noaptea fetita a avut un episod febril, 37.5-38, i-am administrat nurofen 7.5 ml, dupa 10 minute de la administrare a transpirat din cap pana in picioare, febra a scazut si a dormit linistita pana dimineata. Vineri dimineata am ajuns la medicul pediatru care ne-a schimbat zinnatul cu cedax 5 ml o data la 24 ore (a vrut sa ne dea augmentin, dar fetita mea se deranjeaza foarte rau la burta are crampe foarte rele) si eurespal sirop 5 ml de 3 ori/zi.Ieri a fost mai bine, azi de dimineata a inceput sa tuseasca foarte mult, incepe sa i se rupa in piept, se ineaca, are mucisori galben verzui, gura fierbinte, obrajii rosii, se plange de dureri de burtica si ce ma ingrijoreaza cel mai mult, inca are febra moderata, cum va spuneam intre 37.5-38, dupa atatea zile sub antibiotic, lucru care nu s-a mai intamplat pana acum. Am ajuns din nou la urgenta in aceasta dimineata, ne-a dat gentamicina injectabil 1 ml la 12 ore trei zile, in continuare cedax si ne-a schimbat eurespalul cu bromhexin 10 picaturi/3 ori/zi si picaturi colargol, si dupa acest tratament la control. Maine vreau sa ii fac si un exudat nazo-faringian si un set de analize. Dvs. ce ma sfatuiti sa ii dau in continuare? Va multumesc!
5 comentarii
0
13-12-2010, ora 07:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am sa va dau un sfat foarte important si util.
NU mai tratati copilul la Urgente !!!!!
Copilul trebuie sa aiba un medic Pediatru care stie cand si ce trebuie admninistrat
deasemenea orice Boala sau suspiciune de boala a nasului, gatului si mai ales a urechilor TRebuie tratata la ORL.. nici decum numia la pediatrie.
0
13-12-2010, ora 18:02
gabiquintett
Nu este medic/terapeut
gabiquintett
Buna ziua! Va solicit parerea in legatura cu o Aspergilloza pe care o tratez de 2 saptamani, fara rezultate prea evidente. De la medicul de familie am fost trimisa la specialistul ORL cu diagnostic prezumptiv de otita medie. Din cauza ca urechea era foarte inflamata medicul nu a putut intra pe conductul auditiv. Tratament: ciprolen (2/zi) si garasone pe tampon intra-ureche. Dupa o saptamana nu prea s-au vazut rezultate. Doar inflamatia s-a mai retras. in schimb; puroi, luchid usor rozaceu cu o secretie gri cenusie. Medicul de familie mi-a prescris 5 zile Zinnat si am continuat cu Garasone.
Dupa inca o saptamana, am revenit la specialist. Mi-a depistat si aspirat un dop negru de Aspergiloza. Tratament: Clotrimazol solutie pe tampon intra ureche. Mentionez ca de atata folosinta a solutiei Garasone, mi-a spus ca timpanul meu e ca macerat. Am pus solutie de Clotrimazol, dar parca nu mi-e foarte bine daca e permanent acel tampon imbibat cu Clotrimazol in ureche. Mai precis urechea doare usor, vijiie si secreta lichid. As dori un sfat de la dvs. Mai precis ma tem sa nu expun timpanul si sa-l macerez de tot!
Va multumesc anticipat!
0
13-12-2010, ora 19:54
gabiquintett
Nu este medic/terapeut
gabiquintett
Buna ziua!
Revin cu o nelamurire. Am primit raspunsul pentru, , otita congestiva dreapta".
Va rog un raspuns mai personalizat tinand cont:
ca otita a fost generata de Aspergillus;
nu sunt copil si nu m-am tratat la urgente;
am fost deja de doua ori la specialistul ORL.
Va multumesc!
0
13-12-2010, ora 22:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
gabiquintett
o micoza in conductul auditiv apare de l abetisoare sau alte obiecte ne sterile cu care se curata urechea.
se trateaza greu fiindca este un mediu prielnic de dezvoltare( intuneric, cald, umed )
trebuie dupa picaturile cu clotrimazol.. sa administrezi picaturi de alcool boricat pentru 10 minute.
dupa care sa usuci bine interiorul urechii cu uscatorul de par.
daca reusesti sa mentii o ureche uscata.. micoza se vindeca foarte repede
0
14-12-2010, ora 11:34
gabiquintett
Nu este medic/terapeut
gabiquintett
Va multumesc pentru raspuns.
Va doresc sarbatori fericite si un An Nou mai bun!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de burtă
  •