Ovulatie de 2 ori intr-o luna.este posibil?

13-01-2010
raluca11
Nu este medic/terapeut
raluca11
Am citit multe articole despre ovulatie si cum trebuie sa fac sa imi urmaresc perioada fertila.am reusit anu trecut sa raman gravida dar din pacate am suferit un avort spontan dupa 5saptamani de sarcina, doctoru mia spus ca a fost ceva la nivel cromozomial, mam conformat cu gandul, am luat pauza de 3luni si am incercat din nou, inca nu am ramas dar nu imi pierd sperantele.Stiu ca in perioada fertila se elimina acel albus de ou deci ovulul care traieste 24 de ore, eu am acel albus de vreo( 3luni) de 2 ori intr-o luna la interval de 4-5 zile intre ele. luna aceasta a aparut in ziua a9-a de ciclu, prima oara si a doua oara in ziua a 14-a.se intampla ceva ciudat?trebuie sa merg la ginecolog?va multumes anticipat
5 comentarii
0
13-01-2010, ora 15:02
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
aţi făcut teste de ovulaţie? se găsesc la farmacie, asemănătoare cu cele de sarcină, v-ar ajuta mai tare să vedeţi clar ziua ovulaţiei.
0
13-01-2010, ora 15:53
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pot exista doua ovule intr-o luna: asa apar uneori gemenii falsi (gemenii aceia care nu seamana unul cu altul si pot fi unul fata si unul baiat). Totusi, asemenea evenimente sunt rare. Inclin sa cred ca inca nu apreciati in mod perfect ovulatia si e bine sa mai aveti si alte semne in afara de semnul albusului de ou. Discutati aceste lucruri cu doctorul dv sau cu un doctor specialist in planificare familiala: ei va vor explica in detaliu ce anume trebuie sa urmariti.
0
13-01-2010, ora 16:31
raluca11
Nu este medic/terapeut
raluca11
Multumesc pentru raspunsuri.
Am sa incerc sa fac si testele de ovulatie si am sa discut si cu medicul meudar vreau sa va spun ca inainte sa raman gravida adica anul trecut din ianuarie pana in iune nu am patit asa ceva.Aveam o singura data albusul.Din octombrie imi apare de 2ori.
0
18-01-2010, ora 21:41
matzita
Nu este medic/terapeut
matzita
buna tuturor, eu am 23 de ani si de anul trecut din iunie nu ma protejez deloc si totusi nu raman insarcinata.anul trecut in iunie am fost la medic si mi sa spus ca totul e perfect chiar eram in perioada ovulatiei si aveam 2 foliculi atunci am facut un eco intern iar in octombrie am facut un eco extern si mi sa spus ca am un mic chist pe ovarul stang dar sa nu ma ingrijorez ca apare si dispare, mentionez ca menstrele sunt aproximativ regulate dar foarte dureroase chiar in luna decembrie am ajuns la urgenta si au zis ca am avut o cadere de calciu va spun si simptomele care le-am avut(dureri puternice de ovare, ameteli maini si picioare amortite, lipsa aerului nu ma puteam ridica in pat aveam frisoane si imi tremura tot corpul)daca ma puteti ajuta cu un sfat asi fi foarte recunoscatoare.multumesc
0
20-02-2019, ora 23:20
Lara014
Nu este medic/terapeut
Lara014
Buna ! Am o nelămurire in legătura cu ovulația, dar pentru început vreau sa precizez ca am ovare micropolichistice, iar doctorița mea mi-a administrat anticoncepționale timp de 6 luni ( din Octombrie 2017 pana in Martie 2018), după care nu am mai luat nimic, dorind sa rămân însărcinată, având o pauza lunga de menstruație ( mi-a venit cu ajutorul anticoncepționalelor in 30 Martie și m-am ținut pana in 5 Aprilie, iar apoi nu am mai avut menstruație pana in 27 Iulie ), după asta pot sa zic ca s-a reglat oarecum. Adică aveam menstruație lunar, fapt care ma bucura( decât sa nu am ), chiar dacă o aveam la 20, 21 de zile, iar apoi reglându-se la 25 de zile . Îmi doresc sa rămân însărcinată și sper ca aici sa găsesc ajutor și răspunsuri. Ultima menstruația a venit in 16 Ianuarie (2019)și m-a ținut pana in 20. Conform calendarului menstrual, trebuia ca următoarea menstruație sa îmi vina in 10 Februarie ( având ciclu de 25 de zile, deșii in luna Decembrie l-am avut de 30 ). Menstruația nu a venit, așa ca am făcut un test de sarcina, dar in zadar. Mi-am cumpărat teste de ovulației și vroiam sa le încep dupa ce îmi venea menstruația, crezând ca deja am ovulat si ca nu mai are rost sa le încep, dar intr-o dimineața (respectiv duminica in data de 17, ziua 33 a menstruației )m-am trezit cu crampe in partea ovariană și m-am gândit ca ar fii mai bine sa fac un test de ovulației. Deșii era ziua 33 de ciclu, cu speranțe mici am făcut testul de ovulației ( vreau sa precizez faptul ca mi-am cumpărat teste de ovulației de calitate superioară MAXIMA, respectiv teste digitale de ocultei ) era negativ. Am zis ca nu mai are rost sa îmi fac și următoarea zi, așa ca luni nu am făcut testul. Marți dimineața când m-am trezit m-am uitat in aplicația menstruala și am văzut ca aveam 7 zile întârziere de menstruație și mai jos scria “ovulatia vine in 2 zile “. Atunci m-am întrebat dacă e posibil sa ovulez iar ( conform calendarului, care mi-a arată ca am mai fost fertila chiar dupamenstruație, deșii atunci nu mi-am făcut nici un test ca sa poată dovedi asta ) ( știu ca ; calendarul nu e un lucru sigur, dar era singurul lucru după care ma puteam lua ), așa ca m-am dat jos din pat și m-am dus sa îmi fac testul. Era 100%, ovulația îmi era la vârf, am făcut unul și azi ( adică miercuri, ziua 36, ) iar rezultatul a fost la fel. Vreau sa știu dacă exista posibilitatea sa ovulez in ziua 36 a ciclulii menstrual, și dacă nu ce poate sa însemne asta. Exista probabilitatea sa nu fie testele bune sau o delectare de hormoni. Momentan aștept sa văd ce se întâmpla, dacă îmi vine menstruația sau dacă am rămas însărcinată. Mulțumesc mult pentru cei ce ve-ți citii, sper sa înțelegeți “mică istorioara “, puțin controversata, si sper sa ma puteți ajuta cu răspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda calendarului
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Testele de ovulație
  •