parca as avea probleme cu inima: dureri in capul pieptului, intre sani, sau sub sani, sau junghiuri

25-10-2007
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
De vreun an de zile, ma confrunt cu niste simptome extrem de suparatoare, parca as avea probleme cu inima : dureri in capul pieptului, intre sani, sau sub sani, sau junghiuri in sanul stang, sau dureri in sanul drept. Diagnosticul pe care il am este : rectitudine coloana toracala, modificari de spondiloza corpuli T5-T8. Controalele cardiologice efectuate pana acum (EKG-uri, eco cardiaca) nu au gasit nimic suspect la inima. Spuneti-mi, va rog, aceasta problema cu coloana poate sa "dea" asemenea simptome? Pe o scara de la 1 la 10, durerea se situeaza undeva la 4. Nu-mi perturba activitatea, insa e extrem de suparatoare. Nu pot sa nu ma gandesc ca as avea totusi ceva la inima. Mentionez ca am zilnic dureri, de durata variabila (de la cateva secunde pana la cateva minute), apar, dispar, iar apar. nelegate de nici un efort. Cu multe multumiri!!!
2 comentarii
0
25-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Da, durerile pot fi datorate modificarilor de coloana vertebrala. Durerile ascutite (cum spuneti dv., junghiuri) in acest teritoriu de distributie (torace) pun mari probleme de diagnostic diferential: este ceva serios sau nu? Trebuie sa va ginditi ca si problemele de coloana, si de articulatii dintre coaste si stern, si problemele cardiace, si durerile gastrice uneori- toate transmit impulsuri pe aceleasi trasee nervoase. De aceea, de multe ori seamana ca senzatii pentru pacient. Totusi, daca analizele pe care le-ati facut au fost normale, coloana vertebrala este cauza cea mai probabila in cazul dv. Daca durerile continua si va deranjeaza f. tare, va puteti adresa unui medic de balneofizioterapie; va poate recomanda niste proceduri care sa imbunatateasca simptomele.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
18-03-2011, ora 19:29
Elena_S
Nu este medic/terapeut
Elena_S
Buna ziua! Am citit anterior despre problema doamnei legata de diferitele dureri, care se presupune ca pornesc de la coloana de fapt. Cam in aceeasi situatie ma aflu si eu de cateva zile, in sensul de dureri in zona sanilor, mai precis durere intre sani cu precadere pe partea stanga - zona inimii. Durerea este in forma continua si a aparut dintr-o data in sensul ca de doua zile consistenta durerii este aceeasi, destul de puternica. In zona coloanei, partea de sus, simt dureri periodice si folosesc uneori anumite creme antiinflamatorii pe baza de diclofenac.
Durerea pe care o simt intre sani este atat de puternica, incat in momentul in care inspir, ma misc putin mai mult sau involuntar fac o miscare mai brusca, incepe sa ma intepe. La fel cand dorm si ma misc simt durerea si totodata evit sa dorm pe partea stanga.
Nu ma aflu momentan in Romania, ci in Suedia. Astazi m-am prezentat la sectia de urgenta, fiind foarte nedumerita privind aceasta durere. Ma intrebam ce parte anume imi este afectata: sanul stang, inima sau eventual plamanii. Pe langa un consult general, mi s-a facut o electrocardiograma urmand ca dupa rezultat doctorul sa ma consulte tactil atat pe fata cat si pe spate.
Concluzia: durere de coloana asociata cu durerea intre sani, deci nu in dreptul sternului, ci pe partea sanului stang, puternica, iar de jur imprejurul sanului stang simt durere mai putin puternica. In principiu mi s-a explicat ca am anumite blocaje pe coloana, ceea ce face trimitere la partea din fata, impingand, spre sani. Aceasta datorita sedentarismului ce s-a acumulat in ani, in cazul meu. Am primit ca si medicatie pt durata de o saptamana un medicament pe baza de Ibuprofen, 400 mg, 3 tablete / zi. In caz ca durerea persista mi s-a recomandat sa revin dupa 7 zile si in urma altor investigatii mi se va recomanda un anumit tip de gimnastica medicala sau acupunctura. In plus mi s-a precizat ca trebuie sa-mi controlez pozitia in care stau atunci cand scriu si citesc la calculator.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este: sa incep deja acasa sa fac anumite exercitii fizice usoare, in ideea de-a-mi intari coloana vertebrala? Este cazul sa mai folosesc vreo crema, macar o data la 2 zile, pe langa acele medicamente?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.