Pauza de 6 zile in loc de 7 zile

Buna.In loc de cele 7 zile de pauza intre doua folii de anticonceptionale am lasat doar 6, incepaind sa iau prima pastila din urmatoarea folie din gresala cu o zi mai repede decat trebuia. Este necesar sa folosesc si alte metode de protectie in acest caz si daca da pentru ce perioada? Cand termin acesta folie continui in mod normal cu 7 zile pauza si apoi urmatoarea folie? In cazul in care as vrea sa aman ciclul cu 4 zile, dupa terminarea foliei pot sa iau inca 4 pastile si sa fac apoi pauza de 7 zile, fara sa implice folosirea altor metode de protectie? Multumesc mult.
5 comentarii

Nu vă pot răspunde la aceste întrebări pentru că nu aţi furnizat un mic amănunt: cum se numeşte medicamentul pe care îl luaţi.

Iau anticonceptionale Mercilon. Multumesc mult.

În acest caz:
-nu, nu este necesar să folosiţi şi alte metode de protecţie
-la sfârşitul acestei folii urmează pauza obişnuită, adică 7 zile
-în cazul în care doriţi amânarea menstrei cu n zile, după treminarea foliei luaţi n pilule din folie nouă. Aveţi grijă ca n să fie mai mic de 65. După ce s-au terminat cele n pilule, urmează pauza de 7 zile pentru menstră.
-nu, nu este necesar să folosiţi şi alte metode de protecţie
-la sfârşitul acestei folii urmează pauza obişnuită, adică 7 zile
-în cazul în care doriţi amânarea menstrei cu n zile, după treminarea foliei luaţi n pilule din folie nouă. Aveţi grijă ca n să fie mai mic de 65. După ce s-au terminat cele n pilule, urmează pauza de 7 zile pentru menstră.

iau milligest de 2 luni, am inceput o noua folie, dar in loc de pauza de 7 zile am facut doar 5 zile pauza...exista vreun risc, iau in continuare ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic? va rog frumos un raspuns..va multumesc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Se poate instala o sarcina in ultimele zile de anticonceptionale?
- 4va rog sa imi raspundeti: simptome de sarcina?
- 5intarzierea luarii pastilelor
- 3karissa - cum se iau?
- 60cum sa iau anticonceptionalele pentru prima data?
- 6Urgent si un raspun cat se poate de adevarat: Cat de bune si eficiente sunt ovulele Contracept M?
- 3protectie la anticonceptionale
- 4Doresc sa ma lamuriti va rog !
- 6anticonceptionale - am luat 16. Mai trebuie sa iau?
- 6pot ramane gravida daca iau anticonceptionale?
- 12M-am hotarat sa le iau yasmin in primul rand pt ten
- 3Anticonceptionale din a 9-a zi de ciclu?
- 7Diane 35 si sarcina
- 1Anticonceptionale pentru prima data
- 1Am uitat sa iau Mercilon dupa pauza de 7 zile
- 0nu stiu ce tip de contraceptive
- 0tinctura de lemn dulce pt reducerea pilozitatii + anticonceptionale
- 2am nevoie de un mic sfat va rog
- 1Contraceptia la minore!?
- 0Întrebare pastile Qlaira
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor contraceptia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: