Polipi - vegetatiile adenoide

18-09-2016
spiridus32
Nu este medic/terapeut
spiridus32
Buna ziua!
Anul trecut in luna aprilie, cand fiul meu avea 3 ani si 11 luni, l-am operat de polipi (dupa ce am consultat mai multi medici specialisti), A fost o operatie clasica dupa care fiul meu s-a simtit foarte bine, nu mai sforaia, o perioada nu a mai tinut gurita deschisa, nu a mai racit (in perioada aprilie-septembrie nu a mai mers la gradinita). tot anul scolar urmator nu a mai avut raceli repetate (undeva la maxim 5 episoade), De prin luna iunie-iulie, anul acesta, deci de la 5 ani si 1, 2 luni, a inceput iara sa sforaie, initial am zis ca o fi o iritatie, alergie, raceala, din august am mers cu el la medic si a spus ca are din nou polipi, deci s-au refacut dupa un an si cateva luni.nu stim din ce cauza s-au refacut, stim doar ca ne este teribil de groaza de o a doua operatie. Acum are obstructionata nara stanga 80%, nara dreapta e ok, de cateva zile (de cand a inceput gradinita) a inceput sa ii fie infundat nasul si mai tare, iar cand doarme are momente cand parca se sufoca si se trezeste sa respire (o data la 5-6 sforaituri) exista oare vreun tratament naturist care sa ii ajute sa respire mai bine, sa ii mai micsoreze polipii, macar pana in primavara (cand stiu ca e perioada propice pt operatii), ce sa facem sa nu mai reapara, practic de asta mi-e si frica, sa nu ne facem un obicei de a opera copilul o data la 2 ani... Ce metode de operare a polipilor mai exista, pe langa cea clasica si laserul? Si care este cea mai eficienta Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra
2 comentarii
0
19-09-2016, ora 20:37
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Nu ati precizat daca si amigdalele sunt hipertrofiate (de mari dimensiuni). Ceea ce descrieti ca se petrece in timpul somnului se numeste apnee obstructiva in somn. Baiatul are nevoie de efectuarea unui studiu de somn (poligrafie de somn) care sa certifice prezenta acestei patologii precum si severitatea ei. Printre cele mai frecvente cauze la copil sunt: polipii si amigdalele de mari dimensiuni, obezitatea, etc. Ar fi recomandabila si o evaluare alergologica, rinita alergica fiind uneori implicata in aceste manifestari. Daca va mai pot fi de folos cu informatii, va stau la dispozitie.
0
20-09-2016, ora 12:41
spiridus32
Nu este medic/terapeut
spiridus32
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns, vroiam sa spun doar ca si amigdalele sunt mai mari decat la alti copii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •