prezervativ rupt si apoi inlocuit... sunt insarcinata?

28-09-2008
raluka@
Nu este medic/terapeut
raluka@
Lamurire de la dl. dr. Dragomir...

Buna domnu doctor am si eu o nelamurire si cu siguranta dumneavoastra ati putea sa ma lamuriti, pentru ca am primit fel si fel de raspunsuri si nu sti ce sa mai cred. am facut dragoste cu prietenul meu, dupa scurt timp am observat ca s-a rupt prezervativul, l-am inlocuit, si a ejaculat in acesta. pot sa raman gravida? va multumesc anticipat. raluca
3 comentarii
0
28-09-2008, ora 00:00
raluka@
Nu este medic/terapeut
raluka@
tin sa mentionez ca mi-am calculat si nu eram in perioada fertila.va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra
0
28-09-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In aceste conditii este extrem de improbabil sa fi ramas gravida, ca sa nu spun imposibil, daca este corect calculul perioadei fertile.

Mai exact: riscul pentru ejacularea externa in conditii de prezervativ rupt este cam de 20 % (probabilitatea 0, 2). Riscul de sarcina in afara perioadei fertile, este, grosso-modo: 18 % (0, 18).

Fiind vorba de aplicarea simultana a doua metode (calendar si ejaculare externa) probabilitatile se inmultesc, deci avem: 0, 036. Numai ca acestea sunt cifre pentru un an. Adica in cazul unui cuplu care un an intreg se bazeaza pe ejaculare externa SI pe calendar, exista risc de sarcina de sarcina la capatul acestui an de 3, 6 %.

Acum trebuie sa impartim la 52, cuplurile avand cam 52 de raporturi sexuale pe an. Rezulta ca probabilitatea sarcinii in cazul dv este de 0, 07 %.

Poate ca un matematician sa ne ajute mai bine folosind aceste date primare din studii medicale.
0
28-09-2008, ora 00:00
raluka@
Nu este medic/terapeut
raluka@
va multumesc frumos domnule doctor.in legatura cu perioada fertila din cate stiu eu, se calculeaza astfel:la un ciclu de 28 de zile, ovalatia are loc in a 14-a zi de la prima zi a ciclului, iar perioada fertila, este cu 5 zile de aceasta data si 2 zile dupa.daca nu sunt bine informata va rog sa ma corectati.va multumesc inca odata pentru ajutorul dumneavoastra
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •