purpura trombocitopenica idiopatica descoperita in luna a treia de sarcina

74 comentarii 1 2 3
0
03-08-2013, ora 09:32
carlosdk
Nu este medic/terapeut
carlosdk
nu mai zice nimeni nimic ?
0
14-09-2013, ora 12:28
MEMET
Nu este medic/terapeut
MEMET
ATENTIE ! Nu luati imunostimulatoare ! In schimb, se recomanda IMUNOMODULATOARE.
Multa sanatate si ajutor de la bunul Dumnezeu, la toti !
0
22-09-2013, ora 09:16
michiduta
Nu este medic/terapeut
michiduta
Am nevoie urgent de revolade 5o, ma ajuta cineva? La un pret accesibik. -*

(* modificat de admin)
0
05-10-2013, ora 23:43
gligor florin
Nu este medic/terapeut
gligor florin
pentru x-tin: am o cunostinta care este in aceeasi situatie cu dumneavoastra.medicul zice ca nu mai are ce sa-i faca(nu stiu ce tratamente a facut), dar nici nu i-a pomenit vreodata de aceasta operatie la splina.ne puteti spune cum va simtiti dupa aceasta operatie, sa ne dati niste detalii si daca se poate si un nume de spital, sau medic?va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate.astept un raspuns pe forum -*


(*modificat de admin)
0
23-10-2013, ora 12:22
lddana
Nu este medic/terapeut
lddana
Buna ziua X-Tin, ma regasesc si eu in tot ce ai scris pe acest forum in acesti ani de zile. Eu am inceput din 2009, cu nr.mic de trombocite (PTI-diagnostic) si cu splenectomie, tratament cu medrol doza mare apoi scazand doza in functie de analizele facute lunar sau saptamanal. Si acum sunt tot asa, dupa atatia ani.cel mai mult am rezistat o luna fara tratament.
0
15-02-2014, ora 16:06
dorinacio
Nu este medic/terapeut
dorinacio
purpura trombocitopenica idiopatica din 2002 cu tot tratamentul clasic facut, splenectomizat, 2003 , stimulata maduva de doua ori cu revolade, fara succes si apoi Nplate..raspuns la nplate pe doza maxima si intrat in remisie, probleme maduva dupa care in timp biopsiile au iesit bine.Dupa nplate stau pe 25000-30000 luand doar vitamina C Am avut doua hemoragii stomacale si am trecut peste ele. La valorile de acum duc o viata normala. Adresa italiana de forum purpura trombocitopenica idiopatica, mai utila cu sfaturi si noutati hwww.ptiptappi.it/public_html/index.php?topic=Storie Pagina americana cu tot ce inseamna boala asta si cu noutati medicale www.pdsa.org In urmatorii ani prin stimularea intestinului gros se vor obtine rezultate bune la multe persoane, studiul pe animale deja a fost facut. Sanatate la toti.
0
19-02-2014, ora 07:33
S@s
Nu este medic/terapeut
S@s
Am auzit ca medicamentul revolade a intrat pe lista medicamentelor compensate in romania
Este adevarat ???
Ma poate indruma cineva ce safac sa pot optine si eu acest medicament minune.
( mentionez ca e pentru fiica mea de 20 de ani, locuim in strainatate de ceva vreme, (la noi nu e compensat), avem cetatenia romana si facem demersuri ptr obtinerea unui card de sanatate
0
23-02-2014, ora 07:52
dorinacio
Nu este medic/terapeut
dorinacio
Abstract Dapsone is one of the second line treatments of immune thrombocytopenic purpura (ITP). Dapsone is cheap and has response rates comparable to other second line treatment options like azathioprine, danazol, cyclophosphamide, cyclosporine, and vincristine. This retrospective analysis includes 38 patients (out of total 313 patients) of ITP treated with dapsone from 2004 to 2012. All male patients were screened for G6PD deficiency before starting dapsone. Out of 38 patients (12 children and 26 adults), one was newly diagnosed ITP, seven were persistent ITP, and 30 were chronic ITP. Five patients had side effects of dapsone; two required discontinuation due to skin rashes. The average dose of dapsone was 1.57"‰mg/kg/day and time to response was 57 days (19-108 days). The response was irrespective of previous treatments and response to them. The response rate was 48.6% (complete response"‰="‰40.5%). Only two adult patients had sustained response ( 6 months) after dapsone discontinuation. There were no predictors identified for dapsone response. Dapsone is a safe and cheap second-line therapy for ITP with a response rate of about 50% (majority being CR). A response to dapsone is slow, sustained, and relapses are uncommon on therapy. Dapsone withdrawal leads to relapse in most of the patients.
0
23-02-2014, ora 07:57
dorinacio
Nu este medic/terapeut
dorinacio
Rezumat Dapsone este una dintre cele două tratamente de linii ale sistemului imunitar purpura trombocitopenica ( PTI ). Dapsona este ieftin şi are rate de răspuns comparabile cu alte opţiuni de tratament al doilea rând, cum ar fi azatioprina, danazol, ciclofosfamida, ciclosporina, şi vincristină. Aceasta analiza retrospectiva include 38 de pacienţi ( din total 313 pacienţi ) a PTI trataţi cu dapsona 2004-2012. Toti pacientii de sex masculin au fost testati pentru deficit de G6PD înainte de a începe Dapsone. Din 38 de pacienţi ( 12 de copii şi 26 adulţi), unul a fost recent diagnosticat PTI, şapte au fost ITP persistente, iar 30 s-au PTI cronice. Cinci pacienti au avut efecte secundare ale dapsona ; două intreruperea tratamentului necesar din cauza erupţii cutanate. Doza medie de dapsona a fost de 1, 57 mg / kg / zi şi timpul până la răspuns a fost de 57 zile ( 19-108 zile ). Răspunsul a fost independent de tratamente anterioare şi răspunsul la acestea. Rata de raspuns a fost de 48, 6% ( raspuns complet = 40, 5 % ). Doar doi pacienţi adulţi au susţinut răspuns ( 6 luni ) după întreruperea Dapsone. Nu au fost predictori identificate pentru răspuns Dapsone. Dapsone este o terapie de linia a doua în condiţii de siguranţă şi ieftin pentru ITP, cu o rată de răspuns de aproximativ 50 % ( majoritatea fiind CR ). Un răspuns la dapsona este lentă, susţinută, iar recidivele sunt mai puţin frecvente în terapie. Retragere Dapsone duce la recidiva în cele mai multe dintre pacienti.
Google Traducere pentru companii:Translator ToolkitInstrumentul de traducere a site-urilor webGlobal Market Finder
Opreste traducere instantDespre Google TraducereMobilConfidentialitateAjutorTrimiteţi feedb


http://www.aduc.it/notizia/staminali+produzione+massiva+piastrine+grazie+alle_129024.php
0
21-07-2014, ora 23:32
X-TIN
Nu este medic/terapeut
X-TIN
Salutare tuturor, revin cu noi detalii despre evolutia bolii mele si imi cer scuze fata de cei care mi-au adresat intrebari si nu le-am raspuns, insa nu am mai intrat pe acest forum sau pe orice alt site despre acest subiect, fiindca mi-am dorit sa UIT, sa uit toate dezamagirile, esecurile...astfel incat, dupa ceva timp, sa-mi recapat speranta in sistemul medical si sa fac noi incercari. Dupa operatie, a existat o perioada ff scurta (maxim 2 saptamani)in care trombocitele au fost la valori normale, chiar peste acestea, insa au scazut vertiginos la valori similare celor anterior operatiei. In prezent, mi s-au stabilizat undeva in jurul valorii de 40000, mai mult sau mai putin, fara niciun fel de tratament. Cumva, am iesit din zona de risc, insa nu indeajuns pentru a beneficia de anumite interventii stomatologice sau alte interventii chirurgicale atat de necesare (in urma splenectomiei am capatat si o hernie incizionala destul de larga asupra careia trebuie intervenit). Nu-mi pare rau ca m-am splenectomizat, in ciuda faptului ca asteptarile au fost asa mari si rezultatul aproape infim; si azi, as lua aceeasi decizie, fiindca vreau sa sper ca exista o solutie sau va exista...cel putin vreau sa incerc...astfel ca, in prezent, "imi incarc bateriile" pentru a ma adresa din nou, cu incredere, unui alt medic (asta din cauza ca ultimul a fost prea las sa continue, era o lupta prea coplesitoare pentru el probabil), sper eu, mai competent. Va doresc tuturor multa sanatate si liniste sufleteasca!
0
23-07-2014, ora 09:56
lddana
Nu este medic/terapeut
lddana
Salutari Pt. X-TIN - Ma bucur ca ai revenit, cum am putea sa vorbim (pe o adresa de e-mail, in ce oras ai gasit medicul?), si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, caut mereu si sper in continuare ca voi gasi ceva folositor pt. problemele mele legate de trombocitele putine la numar (nu mai stiu la ce medic sa merg, cine m-ar putea ajuta). Multumesc, sanatate si speranta.
0
24-07-2014, ora 03:05
S@s
Nu este medic/terapeut
S@s
Hello
Pentru X-tin :
din cite stiu eu in romania este compensat (in cazul ESECULUI operatiei de splenectomie ) medicamentul pe nume -eltrombopag!! E foarte foarte eficient
-o indicatie posibila, dar nu sigura a esecului splenectomiei- este nerezultatul la tratamentul cu ivig. Cine nu reactioneaza la ivig posibil ca nu va reactiona si la splenectomie.
.
Fiica mea din decembrie 2012( deci de cca un an jumatate ) ia eltrombopag dupa ce multe cai de tratament au esuat : steroizi, ivig, anti-d, mabthera. La noi medicul care ne consulta se opune splenectomiei din motivul indicat anterior.
.
Imi puteti recomanda un nume de specialist hematolog in bucuresti ?

Cazul fiicei mele e cunoscut si de un prof american -bussel- care a luat cunostinta de toate tratamentele facute de fiica mea. Doctorita care o trateaza pe fiica-mea se consulta cu el in administrarea tratamentului. As vrea sa stiu daca exista un numede doctor f f bun in domeniu in romania.

Sanatate multa si doamne ajuta !!
.
0
11-02-2015, ora 18:37
claudia86b
Nu este medic/terapeut
claudia86b
anul trecut in mai am fost diagnosticata cu trombocitopenie.la 40000 de mii de trombocite am inceput tratamentul cu prednison, 6 luni descrescator.tin sa mentionez cand am inceput tratamentul am avut 56 de kg.am inceput sa ma umflu la fata si burta, aratam ca o gravida gata sa nasca.nu mai pun ca de abia mergeam.in fine, dupa 6 luni, trombocitele erau la 13000, mai mici decat atunci cand am inceput tratamentul, cel mai mult am avut 73000.dureri groaznice de stomac, am luat rennie, omez, esomeprazol..vai de capul meu.incet incet aratam ca o balena esuata...si nu rad cand spun asta.in octombrie anul trecut d-na doctor mi a recomandat dexametozona, 4 zile.in fine am facut o si pe asta, am ajuns la magicul nr de 140000 de trombocite, care.s a redus la 7000 in 10 zile.bineinteles ca nu am mai stat pe ganduri, am fugit la cluj.acolo mi au recomandat revolade, 75 mg pe zi, pana ajung la 150000, apoi reduc treptat.minunea trebuia sa se intample cica in max 2 saptamani, dar nu a fost asa.deabea am 70000.am facut toate analizele posibile, de sange, de boli auto imune, hepatite, hiv, sida...in fine, nimic.ramane doar splenectomia.nu stiu ce sa fac.in orice caz debutul bolii, cred eu, a inceput cu mari dureri de stomac acum 2 ani, nu va pot explica cat de cumplite, pe care medicii de la urgente mi au diagnosticat o ca nevralgie intercostala, mi au scris mydocalm, dar va dati seama ca durerile nu au trecut.de cand i au revolade, nu mai am dureri de stomac, mam desumflat, am o stare buna, atat doar ca analizele nu arata asa cum am sperat.de la 56 am ajuns la 82 kg, dar am inceput sa scad, am 70 acum.este mult de povestit, simtome, stari, doar ce simti cand te uiti in oglinda.oricum sper sa ma fac bine intr un final si va doresc si voua acelasi lucru, eu oricum nu ma las pana nu aflu ce anume s a modificat in corpul meu de am ajuns sa am aceasta boala
0
27-04-2015, ora 13:02
emia elena
Nu este medic/terapeut
emia elena
Mi-am facut analizele si mi-au iesit trombocitele 80.000. Sunt foarte speriata si astazi merg la medicul de familie. Mi-a fost recomandata o consultatie la hematolog si o analiza - ceva cu frotiu periferic.Am si o infectie la rinichi si Helicobacter Pilory.Doamne ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns
74 comentarii 1 2 3

22-02-2021, ora 10:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
TBIPay
Aveţi adesesa pacienți care amână tratamentul deoarece nu își permit costul serviciilor medicale?
Oferiți pacienților opțiunea de a avea grijă de sănătatea și frumusețea lor ACUM și de a gestiona plata MAI TÂRZIU prin TBIPay. Deveniți partener TBI și beneficiați de soluții inovatoare pentru cabinet/clinică.
Detalii aici  >
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Sarcina luna III
 • Trombocite scăzute - cauze posibile, diagnostic, tratament
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.