Recomandari pshihitru si spital psihiatrie in Bucuresti pt bipolar 1 | Forumul Medical ROmedic

Recomandari pshihitru si spital psihiatrie in Bucuresti pt bipolar 1

27-11-2020
Apartinatorul
Nu este medic/terapeut
Apartinatorul
Dragilor,

in primul rand sper ca toata lumea de aici este bine si linistita. As vrea sa stiu daca exista o comunitate a apartatinatorilor bipolari 1 in Bucuresti, cu care m-as putea consulta pentru a-mi ajuta fratele mai mult.

Exista apartinatori ai unor pacienti bipolari 1 ce au avut mai mult success cu membrii familiei lor? Cum ati procedat? Ati incercat alte spitale de pshihiatrie in Bucuresti in afara de Obregia? Puteti recomanda un psihiatru bun?

Am ajuns sa scriu aici pentru ca am nu mai am solutii pentru fratele meu diagnosticat bipolar 1 acum 15-20 ani.
In general avea decompensari la intervale de 1-2 ani, cu episoade pshihotice ce determinau spitalizarea involuntara. In fapt, pana acum 5-6 luni a avut o perioada lunga de stabilitate, aproape doi ani de la ultima internare, isi lua litiul, si era activ, motivat, calitate a somnului buna.

Din pacate, acum 5-6 luni a suferit o decompensare, episod maniacal cu manifestari pshihotice, paranoice, etc. A fost internat fortat, externat dupa 3 saptamani. Dupa o saptamana de la internare cred ca nu si-a mai luat tratamentul, iar dupa inca doua saptamani am fost nevoiti sa-l internam din nou. Externat dupa 3 saptamani si prescris o injectie cu Rispolept dupa 2 saptmani de la externare, pe care nu a dorit sa si-o faca, desi eu m-am oferit sa-l ajut cu programare, etc.
Intuiesc ca nu-si mai ia medicamentele, cel putin Rispoleptul, si ca a intrat intr-un episod psihotic din nou.

Pana acum, dupa o singura internare la Obregia in general isi revenea si isi lua tratamentul. Acum este posibil sa ajungem la a treia internare fortata in decurs de 6 luni, ceea ce nu mi se pare normal.
Mai mult, inteleg ca orice episod psihotic afecteaza capacitatile cognitive, cat si un raspuns eficient la tratament. Inteleg ca poate sa sufere de anosognosia si am urmarit cateva filmulete pe youtube legate de metoda LEAP (asculta activ, empatizeaza, urmareste acordul, devin-o partener) insa tot simt ca nu ma ajuta prea mult pentru a fi de mai mult ajutor fratelui meu. https://www.youtube.com/watch?v=bnbOizw_zS0
Este agresiv si se simte controlat cand il intrebam daca isi ia medicamentele, avand numai intentii bune.
Mi-as dori sa-l pot convinge intr-un fel sa faca injectia cu Rispolept, poate in felul acesta controla psihoza care pare ca se dezvolta si evita spitalizarea.

Am discutat si cu psihiatri la care obisnuia sa se duca, insa nu pot sa il iau cu forta la psihiatru daca el nu doreste sa se duca pentru reglarea medicamentatie sau terapie CBT.

Nu vreau sa intreb de terapie MST (cu socuri magnetice), pentru ca nu cred ca e disponibila in Romania inca. Asa ca nu cred ca ma poate ajuta cineva cu informatii, dar poate totusi.
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-11/uoth-piw112320.php
Am citit pe forumuri din US (Reddit) despre pacienti ce au incercat acest tip de terapie si se pare ca ar avea rezultate pentru unii din ei.

In cautarea unor solutii pentru fratele meu bipolar, ce nu vrea sa-si ia medicamentele sau sa se duca la psihiatru.

Numai bine si multa sanatate tuturor
3 comentarii
0
29-11-2020, ora 16:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asociatia pentru Bipolari si Depresivi Equilibrium.
0
03-12-2020, ora 18:06
Apartinatorul
Nu este medic/terapeut
Apartinatorul
Multumesc Clara. Ai experienta directa cu aceasta asociatie? Ai idee daca in Bucuresti exista grupuri de suport pentru bipolari? Pana una alta nu pot sa il ajut prea mult pe fratele meu atata timp cat el considera ca nu are nimic, si nici nu are nevoie de ajutor. Voi incerca sa lucrez la relatia cu el, care pana acum a fost construita in baza faptului ca el intelege ca e bipolar si ca stie ca trebuie sa-si ia medicamentele.
0
03-12-2020, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aceasta asociatie organizeaza grupuri de suport cu psiholog in Bucuresti. Dati cautare pe net Asociatia Equilibrium si trimiteti mesaj. Va contacteaza ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul