Risc de sarcina?

30-01-2017
raul.berara
Nu este medic/terapeut
raul.berara
Buna ziua! Am doua intrebari care ma framanta.
1.
Ieri am fost la prietena mea care e virgina din motivele noastre personale, asa ca am imitat sexul : am atins zona ei intima cu penisul si aveam in zona penisului lichidul pre-ejaculator dar n-am incercat sa penetrez vaginul ei. E posibil sa fi ramas insarcinata? Astazi a luat pastila de a 2-a zi. Si peste 2h mi-a zis ca a vazut pe lenjerie intima un lichid care ii vine inainte de menstruatie.
Exista un risc de sarcina dupa cele intamplate? (asta e prima intrebare)

2.
Si dupa ce menstruatia se termina e posibil sa ramana insarcinata? Cu toate ca noi am intrerupt orice forma de activitate sexuala de la imitarea sexului. Ma refer sa nu fie un efect intarziat ori sa se declaseze atunci.
O zi buna.
1 comentarii
0
31-01-2017, ora 14:22
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, in acest moment nu exista risc de sarcina. Este importanta insa educatia sexuala, tocmai pentru a nu mai ajunge in astfel de situatii. Exista surse verificate, oficiale, de unde puteti sa va informati, inclusiv siteul meu dedicat sexologiei.
Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti amandoi:
- acel lichid care apare in varful penisului datorita excitatiei barbatului contine spermatozoizi. Datorita acestui fapt nici acest lichid, si nici sperma, nu trebuie sa ajunga la intrarea sau in interiorul vaginului, indiferent de cale si metoda. In mediul umed, lichid, spermatozoizii pot supravietui cateva ore
- chiar daca partenera este virgina ea poate ramane insarcinata
- este preferat sa va informati despre masurile contraceptive. Pilula "de a doua zi" este o masura de urgenta, este exceptia si nu regula.
Cum va suna ca o virgina sa ia pastila de a doua zi ca sa nu fie insarcinata? Nu va suna...nepotrivit?!
Pilula contine o cantitate mare de hormoni care poate dezechilibra sistemul hormonal al femeii, cu atat mai mult cu cat el este inca "in constructie".
Nu uitati: Sexul inseamna placere dar inseamna si responsabilitate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •