Risc infectie HIV, exista tratament de preventie infectie hiv in Romania?

Acum cateva zile am intretinut un raport sexual protejat cu o persoana despre care am aflat mai tarziu ca are un trecut suspicios (utilizare de droguri, el mi-a confesat ca a fost toxicoman, dar ca nu s-a injectat niciodata intravenos, de asemenea mi-a zis ca de 3 ani are candidoza esofagiana si atunci m-am speriat foarte tare, intrucat stiu ca asta apare numai la un organism foarte slab imunitar). Mi-este foarte teama ca nu cumva prezervativul sa se fi spart. (nu stiu asta sigur, eu una nu am simtit nimic). Stiu ca intr-o oarecare masura riscurile nu le pot calcula in acest moment, dar sentimentul de panica a pus stapanire asupra mea.
De asemenea, am citit de pe alte site-uri ca ar exista un tratament care se da preventiv pentru cei care au risc crescut de a contacta HIV. Mi-as dori mai multe lamuriri pe aceasta tema.
Astept sa treaca 6 saptamani sa-mi fac testul si apoi inca pe atat pentru certitudine. Sper din tot sufletul sa fie bine.
De asemenea, am citit de pe alte site-uri ca ar exista un tratament care se da preventiv pentru cei care au risc crescut de a contacta HIV. Mi-as dori mai multe lamuriri pe aceasta tema.
Astept sa treaca 6 saptamani sa-mi fac testul si apoi inca pe atat pentru certitudine. Sper din tot sufletul sa fie bine.
1 comentarii

din cate stiu acest tratament preventiv se face pana in 72 de ore de la expunere

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1valabilitate analize
- 6ganglioni inghinali.. o fi toxoplasma, sifilis, virusul hiv?
- 8poate fi hiv?
- 4daca ai HIV... mai poti scapa?
- 3detectare hiv
- 5interpretare rezultat test hiv
- 6Hiv ajutor
- 4posibil hiv?
- 2Infectare cu HIV
- 5hiv
- 3Infectie HIV? Tratament preventiv, daca da UNDE in Bucuresti?
- 4In acest caz se poate transmite HIV sau hep b si c?
- 1Rezultat hiv
- 1940Intrebare tratament HIV - test HIV
- 1Hiv?
- 2HIV sau ipohondru?
- 9Hiv si sarcina
- 2Ce simptome si cum se manifesta HIV?
- 0Ajutor va rog! contact sexual neprotejat cu partenerul meu, el fiind Hiv nedetectabil
- 6Intrebare ARN HIV-1 PCR
Mai multe informații despre: infectia cu HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: