Salvarea uterului fibromatos prin embolizare

533 comentarii 1 2 ..... 161718 Înainte ›
0
03-02-2016, ora 09:01
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Buna, Silvia.
Ai spus ca dupa embolizare ciclul s-a oprit. Inseamna ca ai intrat la menopauza? Nu mai ai ciclu nici acum?
0
03-02-2016, ora 11:28
oanasilvia
Nu este medic/terapeut
oanasilvia
Doar daca iau tratament am menstruatie.inainte de embolizare era ceas, acum.Inainte de miomectomie am facut si dozarile hormonale si amh-ul si toate au indicat menopauza precope. De asta am si hotarat sa scriu pe forum o mica parte din experienta mea in speranta ca poate nimeni nu va pati ceea ce am patit eu.
0
09-02-2016, ora 20:14
NOAMY
Nu este medic/terapeut
NOAMY
OanaSilvia,

Si eu am probleme cu menstruatia dupa embolizare (dar am 43 ani si nu imi doresc copii). Am facut interventia acum 10 luni, in aprilie 2015. Si in cazul meu, menstruatia s-a dereglat, vine numai cu stimulare progesteronica sau ff rar (la 3 luni fara tratament). Am facut analize si sunt primele semne de menopauza precoce. Tinand cont de faptul ca am suportat f bine interventia, fibromul a scazut de la 7 cm la 3.3 cm, eu nu regret.
Am facut in 2007 si o miomectomie pe cale deschisa pentru un alt fibrom. Interventia a fost ff grea, recuperarea anevoioasa, cateva saptamani, si in urmatorii 8 ani mi s-a format un alt fibrom. Pe care l-am embolizat acum.
Data fiind varsta mea si faptul ca am suportat atat de bine embolizarea, eu nu regret. Nu mai am dureri provocate de fibrom, a scazut mult, nu il mai simt efectiv.

Sincer, nu cred ca trebuie sa regreti interventia. Cu un uter cu atatea fibroame, nu stiu ce operatie ar fi reusit sa-l faca functional pt o sarcina. Miomectomia are si ea niste limite, poate da rezultate la 1-2 fibroame, in cazul tau inteleg ca erau mult mai multe.

Tu ce tratament iei pt stimularea mentruatiei?
1
09-02-2016, ora 22:02
oanasilvia
Nu este medic/terapeut
oanasilvia
Pana inainte de miomectomia laparoscopica am luat 21 de zile climen (doar pastilutele albe)si 7 zile arefam.Eu cred ca ar trebui sa nu se mai prezinte embolizare ca o solutie "miraculoasa" mai ales femeilor care isi doresc copii. Eu regret din toata inima decizia luata dar vina imi apartine deoarece cred ca trebuia sa ma informez mult mai bine. Oricum e mult prea tarziu.😔😔😔.
0
19-02-2016, ora 16:37
Vgrety
Nu este medic/terapeut
Vgrety
La 30 zile de la embolizare fibromul meu de 100/115 a ajuns la 62.7/62.9, iar celelalte 4 care erau de cca 40-50 nu mai sunt vizibile.
0
20-02-2016, ora 00:08
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Buna, Vgrety.
Felicitari! Intr-adevar o micsorare foarte rapida intr-un timp scurt. La mine dupa o luna de la embolizare scazuse 1 cm. De la 8, avea 7. Astept peste 2 luni sa ma duc la control din nou, sa vedem ce s-a mai intamplat.
Ai avut ciclul mai abundent, ai eliminat fibromul vizibil cum li s-a intamplat altor fete? La mine ciclul vine in continuare la 24 de zile, tine cam 4-5 zile insa este redus cantitativ. Nu am eliminat nimic care sa semene cu un fibrom, doar ciclul obisnuit.
0
20-02-2016, ora 09:40
Vgrety
Nu este medic/terapeut
Vgrety
Buna (si multumesc), Crisa. Nu sunt convinsa de profesionalismul ginecologului care a facut ecografia, nu prea i-a picat bine chestia cu embolizarea si mi-a pus aceeasi placa ca si altii dinaintea embolizarii: ceea ce am facut eu este doar o amanare, de operatie (histerectomie) nu o sa scap oricum, ce am eu este o bomba cu ceas. O sa fac iarasi o ecografie peste o luna ca sa fiu convinsa ca totul este OK. Fibroamele mele nu erau simptomatice, inainte de embolizare aveam ciclu normal, dupa - au fost doar niste cheaguri negre si uscate, poate din cauza ca ma apropii de menopauza si pentru ca am primit o doza maricica de particule (3 flacoane). Oricum, se simte ca ceva s-a micsorat. Am avut incredere in profesionalismul dr Dorobat, care este un om si un medic de exceptie.
0
21-02-2016, ora 22:10
NOAMY
Nu este medic/terapeut
NOAMY
Vgrety,

Ce varsta ai? au am facut embolizarea la 43 ani, fibromul mare a scazut la 8 luni de la 7 la 3.5 cm, dar in aceste 8 luni am avut ciclu cam de.3 ori. Dintre care, o data provocat cu progesteron. Am simptone de ciclu uneori (sani sensibili, etc, dar fara flux). Cand am provocat venirea ciclului cu progesteron, a fost flux normal, deloc abundent.
0
22-02-2016, ora 07:49
Vgrety
Nu este medic/terapeut
Vgrety
Am 48 ani, fibroamele mele erau cuminti, de asta au si crescut atat. In urma cu 3 ani am facut un chiuretaj biopsic, ulterior am luat Qlaira si m-am ingrasat. Anul trecut am fost la dieta, dupa ce am slabit am descoperit ca ramasesem cu burta din cauza fibroamelor. In acest interval am avut ciclu neregulat, cu flux normal. La ultima ecografie mi se spusese ca o sa intru in curand la menopauza si fibroamele vor degenera. Se pare ca nu a fost asa.
0
22-02-2016, ora 09:53
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Vgrety, eu cred ca ai mari sanse sa nu mai apara alt fibrom. La 48 de ani probabil te apropii de menopauza si ar trebui sa nu se mai formeze alte fibroame. Intr-adevar la persoanele tinere care fac embolizare (sau miomiectomie), acestea au probabilitate mai mare de reaparitie.
Eu as vrea sa imi fac si testele hormonale.
Sper sa fim bine, toate :)
Sanatate multa!
0
24-02-2016, ora 21:31
Vgrety
Nu este medic/terapeut
Vgrety
Multumesc, sper sa fim toate bine. Sanatate multa!
0
26-02-2016, ora 14:01
simonasss
Nu este medic/terapeut
simonasss
Buna ziua,

Sper sa ma puteti indruma, soacra mea in varsta de 50 de ani a fost diagnosticata cu fibrom uterin, am auzit despre Doamna Doctor Tomescu Luminita si as dori sa imi spuneti cum putem ajunge la dansa pentru un control. Locuim in Constanta, deci trebuie facuta o programare inainte, nu am nici un nr. de telefon, nu stiu nici la ce spital o putem gasi/ce program are. Orice detalii/sfaturi imi sunt utile.
Multumesc frumos!
0
26-02-2016, ora 17:08
Vgrety
Nu este medic/terapeut
Vgrety
Buna Simona. Din cate am observat, d-na dr Tomescu activeaza si la clinica Hemodinamic, vezi link-ul: http://www.hemodinamic.ro/medici-specialisti/, te sfatuiesc sa suni la unul din aceste numere: +40-21.313.10.93 / +40-21.313.10.83, persoana de contact este foarte amabila. Din cate am citit pe acest forum, sunt numai cuvinte de lauda la adresa dr Tomescu. Numai bine!
0
10-03-2016, ora 09:44
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Buna.
Pentru cele care au facut embolizarea si a trecut o perioada mai mare de timp: puteti sa imi spuneti cum a involuat fibromul vostru? Cat timp a scazut in dimensiuni?
Eu am facut embolizare acum 3 luni. Inainte de embolizare avea 8/6 cm. La controlul de o luna avea 6.6/6.1 cm. Am fost ieri la ecografie in alta parte (nu la acelasi medic), si spunea ca este de 6.8/7 cm!
Plus ca de o perioada iar am inceput sa am niste dureri in partea dreapta, cam pe unde este el pozitionat, si parca ma simt iar umflata in burta.
M-am cam speriat. Sa fi crescut fata de acum 2 luni?!
Astept raspunsul vostru, sunt disperata!
0
10-03-2016, ora 16:34
Vgrety
Nu este medic/terapeut
Vgrety
Nu dispera, mai bine fa alta ecografie la altcineva. Nici eu nu am incredere in ecografia de la o luna, in curand o sa fac 2 luni de la embolizare si voi face alta ecografie, la alt doctor. Multa sanatate!
0
20-03-2016, ora 08:12
denisa_stef
Nu este medic/terapeut
denisa_stef
Buna ziua
Recomand cu drag echipa de la Craiova, formata din domnul dr. Constantin si domnul dr. Hertzog. Saptamana aceasta, marti (15 martie) am facut embolizare pentru doua fibroame, unul de 5.7 cm si unul de 1.7 cm la Craiova. Interventia in sine nu fost dureroasa, am stat aproximativ 40-45 min in sala de operatie(cu tot cu pregatirea de dinainte si dupa). In schimb am avut dureri foarte foarte mari dupa aceasta, cu toate calmantele administrate, si inca mai am la 5 zile de la interventie. Probabil sunt eu o persoana care suporta mai greu durerea, dar am inteles ca este bine, cu cat durerile sunt mai mari, cu atat sansele de reusita ale interventiei sunt mai mari. Costurile nu sunt aceleasi ca la privat, iar dansii sunt profesionisti. O sa revin cu un mesaj sa comunic si rezultatele obtinute, atunci cand o sa fac prima ecografie. Din cate stiu rezultate se vad foarte bine, abia dupa 3, 4 luni.
0
30-03-2016, ora 14:16
Silvia Anca
Nu este medic/terapeut
Silvia Anca
Buna ziua,
Detin 2 cutii de Esmya(pret mai mic decat in farmacie). Pt. persoanele interesate va rog sa imi trimite-ti un e-mail la adresa ----------* pt. mai multe detalii.

(*modificat de admin)
0
07-06-2016, ora 11:55
Adina Florentina
Nu este medic/terapeut
Adina Florentina
Buna,
Pentru crysa70: diferentele de cativa mm la dimensiunile fibromului provin de la masuratoare; fiecare dr isi alege reperele, cele 2 puncte intre care masoara, asa cum vede el; mai pot proveni se de la aparat (ecograf). Fibromul meu a scazut doar in primele 3 luni (de la 6 la 5 cm). Dr Dorobat spune ca poate scadea maxim 6 luni, apoi nu mai scade.
Pt oanasilvia: am citit ca dr Ion Ionut Adrian de la Giulesti face minuni chiar si acolo unde alti dr au stricat. Incearca!
Dar sa revin la motivul intrarii pe forum: pt cele care se intrebau daca este posibila o sarcina dupa embolizare, am spus DA, eu sunt exemplul ca se poate. Dar repet: fibromul s-a revascularizat, a crescut de la 5 cm la 8, 5 cm in primele 2 sapt de sarcina (putea creste pe toata durata sarcinii...), am cerclaj si trebuie sa stau numai la orizontala, in pat, uneori cu dureri de burta (din fericire pt mine, nu prea mari si cedeaza la No Spa...pana acum...). Stiu alte cazuri de sarcina cu fibrom cu dureri mari si internari in spital. Eu am implinit 32 sapt de sarcina, sper sa ajung cat mai aproape de termen, DAR NU VA RECOMAND. E nevoie de un psihic de fier pt a trai in fiecare clipa cu teama de avort, apoi de nastere prematura, cu risc de hemoragie masiva la nastere, cu dependenta de o alta persoana care sa gateasca si sa faca treburile in casa (in cazul meu sotul) si cu muuuuult timp in care sa te bantuie toate gandurile.
FIBROAMELE SE REVASCULARIZEAZA LA UN MOMENT DAT, IAR SARCINA CU FIBROM ESTE O INCERCARE EXTREM DE GREA. Mie imi pare rau ca nu am facut miomectomie (ma hotarasem in sensul asta, dar s-a "intamplat" sarcina).
Concluzia: ganditi-va bine la embolizare si ganditi-va si mai bine la sarcina cu fibrom!
0
21-06-2016, ora 08:43
Alina710
Nu este medic/terapeut
Alina710
Buna tuturor,

Pentru ca experientele celor ce au avut embolizare m-au ajutat, am sa va descriu in linii mari cum s-a intamplat cu mine.

Am descoperit ca am un fibrom din Decembrie 2013. Nu ma deranja, nu il simteam, medicul de famile mi-a spus sa stau linistita ca nu e mare, doar pare mare ca uterul meu e mic. Singurul inconvenient era ca mergeam des la baie. Abia in Februarie 2015 am aflat ca marimea era de 7 cm, cand am repetat ecografia dupa o luna de ciclu neintrerupt.Am avut un tratament cu progesteron fara nici un rezultat iar dupa alte 4 luni medicul de familie a decis sa ma trimita la ginecolog. Ginecologul mi-a recomandat un alt tratement cu Fibristal, 3 luni de zile, o pastila pe zi. E un tratament relativ nou, scump dar opreste sau micsoreaza foarte mult menstruatia - la mine s-a oprit de tot.

, Am avut embolizarea pe Mai 3 anul acesta. Cu cateva zile inainte, radiologul mi-a explicat riscurile, printre care menopauza timpurie, infectie care ar genera histerectomia. Dar am trecut de toate cu bine. Nu am stiut de dureri ca mi s-a administrat morfina IV, aveam un mic dispozitiv si de cate ori simteam durere il foloseam. Morfina mi-a fost oprita spre seara iar noaptea am dormit relativ bine. A doua zi am plecat acasa cu calmante pentru o saptamana. A treia zi de la embolizare am avut dureri si febra mare. Dar a trecut. Si incizia s-a vindecat ca nu stiu exact unde a fost facuta.Eu nu am facut embolizarea in Romania si incizia a fost facuta direct in burta cat mai aproape de fibrom. Ciclul mi-a revenit exact la data cand trebuia sa vina debit redus, fara dureri.Am 45 de ani si daca s-ar fi oprit nu era ceva important pentru mine ca nu imi doresc copil la aceasta varsta dar m-am bucurat ca a venit :).Insa la o luna si jumatate de la embolizare nu simt ca s-ar fi schimbat ceva. Sunt tot umflata si nu pot slabi, acest fapt fiind cea mai mare frustrare a mea.

Va doresc multa sanatate orice cale de vindecare ati alege !
1
22-08-2016, ora 10:03
onutzaonutza27
Nu este medic/terapeut
onutzaonutza27
Sa va povestesc experienta mea despre fibromul uterin si embolizare. La 25 de ani, dupa multe controale la multi medici am fost diagnosticata corespunzator cu fibrom uterin. Era mic, de 2 cm si ceva. Au trecut anii a mai aparut unul, incet incet au crescut iar primul ajunsese la 8 cm. Durerile era din ce in ce mai insuportabile, zilnice si cu frecventa mare. La fiecare doctor la care ajungeam vroia sa ma opereze(clasic). Am fugit ca de nu stiu ce de operatia clasica intrucat auzisem multe probleme dupa operatie( hemoragie mare si scoaterea uterului). In sfarsit, in 2013 m-am hotarat sa fac embolizare uterina in Bucuresti la o clinica privata( nu dau nume) iar doctorul mi-a garantat ca nu mai apare niciun fibrom dupa embolizare( dar nici nu se va mai prinde ceva de uterul embolizat, asta am aflat-o pe propria piele ulterior). Partial adevarat. Durerile dupa embolizare au fost extraordinar de mari. Mi s-a spus ca dupa 6 luni de la embolizare( cel de 8 ajunsese de 2, 5 cm iar celalalt s-a redus pana la 1, 5 cm) pot sa raman gravida, dar pe mine nu ma interesa acest lucru intrucat eram singura. Acum, la 3 ani de la embolizare, durerile au reaparut, iar de mai bine de 1 an incerc sa raman insarcinata. Abia acum in investigatiile pentru bebe am aflat asa:
- femeile care vor sa devina mame sa nu faca niciodata embolizare
- emobilizarea nu-ti blocheaza doar vena care hraneste fibromul ci toate venele de sange care hranesc uterul, astfel ca uterul meu s-a stafidit. Degeaba s-a pastrat uterul daca s-a micsorat si nu mai e hranit cu sange
- embolizarea mi-a provocat sinechie uterina si sindromul asherman
- endometrul mi s-a subtiat.
Ca sa aflu in urma histeroscopiei ca e nevoie de operatie cezariana pentru refacerea mucoasei uterine, scoaterea fibroamelor, sa vedem ce mai ramane din uter si cam atat, doar pentru a-mi recapata sanatatea genitala( ciclul mi s-a redus foooooarte mult). De bebe nu stiu daca va putea fi vorba vreodata.
Imi doresc sa citeasca acest mesaj toate fetele care se gandesc sa faca embolizare si sa stie ca nu e bine, cea mai indicata este miomectomia care trebuie facuta cat fibroamele sunt mici.
0
28-08-2016, ora 00:28
Zenove
Nu este medic/terapeut
Zenove
Buna,

In anul 2013 am fost diagnosticata cu uter fibromatos, urmatorul echo, in iunie 2015 imi arata 6 noduli fibromatosi cu dimensiuni pana in 2 cm. In 2016 am consultat alt ginecolog, acelasi diagnostic, noduli fibromatosi cu dimensiuni intre 17 si 22 mm. Menstruatia tine 2 zile, nu mai abundenta decat in ultimii 20 de ani, in schimb am dureri abdominale si de mijloc intre ovulatie si menstruatie.
Am 42 de ani si n-as vrea sa fac histerectomie asa cum mi-au indicat cei trei medici ginecologi care m-au consultat.
Embolizarea uterina ar putea fi eficienta si in cazul meu, noduli multipli si mici?
Aceasta proceduta se face si in spitalele de stat? Am vazut niste preturi... la clinicile private!
Multumesc.
0
04-09-2016, ora 19:02
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Buna, Zenove.
Da, embolizarea se face si in spitale de stat. Eu de exemplu am facut la Universitar, in Bucuresti. Trebuie sa te vada un medic ginecolog de la acest spital, si sa te recomande pentru embolizare. Iti va spune el ce iti trebuie pentru internare (adeverinta de la servici, etc).
In ceea ce priveste succesul acestei proceduri in cazul tau, nu pot sa iti spun decat parerea mea :) Eu una nu as face operatie clasica, mai ales daca as avea fibroame de aceste dimensiuni. Tot parerea mea este ca, dupa embolizare, in cazul tau, acele fibroame se vor resorbi complet, fiind atat de mici. Aici au scris fete cu fibroame mult mai mari, care au avut ca rezultat retragerea aproape completa a fibroamelor.
Problema principala ar fi sa nu se revascularizeze dupa o perioada, asa cum am inteles ca se mai intampla. Dar, poate ca totusi te apropii de menopauza si nu va fi cazul revascularizarii. Este posibil ca medicul ginecolog sa iti recomande sa faci niste analize care sa spuna daca esti in preajma menopauzei sau nu.
Fibromul meu de exemplu, la embolizare avea cam 8 cm iar acum dupa aproape 9 luni are cam 5.5-6 cm. Eu nu sunt foarte fericita ca totusi mai este acolo (si dupa atata timp nici nu se va mai micsora), dar, decat histerectomia am preferat aceasta varianta.
Daca mai ai intrebari, cu placere iti raspund.
0
28-09-2016, ora 00:07
simona_o14
Nu este medic/terapeut
simona_o14
In primul rand as dori sa multumesc celor care au scris pe acest forum, oferind detalii de un real folos celor care trec prin experienta embolizarii.

Am fost recent si intamplator diagnosticata (la o ecografie abdominala) cu mai multe fibroame, dintre care cel mai mare are 8 cm, asimptomatice.

Am fost deja la 2 ginecologi (dintre care unul chirurg), ambii recomandandu-mi interventia chirurgicala cu foarte multa usurinta, nementionand embolizarea. Iar atunci cand i-am intrebat despre embolizare, raspunsul a fost evaziv in sensul ca ar fi o pierdere de timp si de bani pt ca fibroamele se revascularizeaza si ca nu se preteaza in cazul meu de polifibromatoza.

Am citit cu atentie ce s-a scris pe forum, parerile fiind impartite. As avea rugamintea fata de doamnele care au trecut prin embolizare cu mai mult timp in urma sa ne povesteasca despre problemele pe care le-au intampinat cu privire la revascularizare. Cat de repede s-a produs revascularizarea (daca s-a produs, sper sa existe si cazuri fericite in care nu s-a produs)? Au existat alte efecte secundare in afara de dificultatea unei sarcini?
Au existat intrari la menopauza la doamnele de 30 - 40 de ani?

Cu multe multumiri...
0
22-11-2016, ora 21:43
Loryca.
Nu este medic/terapeut
Loryca.
Buna, cum pe mine m-a ajutat acest forum ma simt datoare sa va impartasesc din experienta mea. In iulie am facut embolizarea la dr.R. Nechifor care este in primul rand un om deosebit. Interventia nu a fost dureroasa, dupa au fost dureri, dar cu calmante le-am tinut sub control. In saptamana urmatoare interventiei am avut o singura zi cu dureri puternice. Precizez ca am facut interventia vineri si luni am fost la serviciu. La control dupa 3 luni, fibroamele erau reduse la mai bine de jumatate, din 6, 8cm respectiv 5, 6 la 2, 7 si 3 cm. Ciclurile s-au redus considerabil. Mentionez ca nici un ginecolog nu mi-a recomandat embolizarea, doar medicamente si histerectomie. In luarea deciziei a jucat un rol important faptul ca am cunoscut una din primele paciente a dr. R. Nechifor, care a facut embolizarea acum vreo 10 ani si in ziua de astazi este perfect sanatoasa. Consider embolizarea ca un pas important facut in viata si as repeta daca ar fi cazul. Un rol foarte important l-a avut comunicarea cu dl. doctor care a fost extraordinara, ca un exemplu va relatez ca intr-o seara pe la orele 24 i-am trimis un email in care ii spuneam ca sunt bine, doar ca inca am bratul vanat, iar dimineata la 7.40 am fost sunata de dl. dr. Un om deosebit in fata caruia ma inclin si credeti-ma ca am experienta...cu doctori...avand vreo 4 interventii chirurgicale.
0
06-02-2017, ora 09:57
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Buna, tuturor.
Sper ca acest forum mai este activ. Am vazut ca nu s-a mai scris de mult timp aici, insa sper sa se mai uite cineva, mai ales fetele care au facut embolizare cu mult timp in urma.
Eu am facut embolizare in dec 2015, iar fibromul meu a scazut de la 8 la 6cm. S-a micsorat cu 2 cm, doar in primele 3 luni. De atunci a ramas la fel. Acum fibromul este necrozat, nu mai are vascularizatie, insa ma ingrijoreaza ca totusi este acolo!
La menopauza nu am intrat, am 46 de ani.
Pentru cele care au facut embolizarea acum cativa ani si carora nu li s-a micsorat foarte mult fibromul: voi ce ati facut mai departe? Ati ramas cu el necrozat? Nu se poate intampla nimic rau daca stau cu un fibrom de 6 cm necrozat? Mai poate sa se micsoreze la menopauza de exemplu?
Sper sa mai citeasca cineva acest forum...
Multumesc frumos.
0
23-04-2017, ora 20:21
NOAMY
Nu este medic/terapeut
NOAMY
Buna,

Embolizarea in aprilie 2015. Am facut eco de control luna asta. La 2 ani dupa, fibromul mare de 7 cm a scazut pana la 2, 7 cm. Mai am avut unul mic de 1, 7 cm la data embolizarii, acesta nu pare ca nu a scazut, e de vazut la ecografiile viitoare cum evolueaza. Nu mai am menstruatie cu flux, cel mult un spotting la cateva luni, dar nu pot spune exact daca este efectul embolizarii sau al varstei (am 45 ani). Oricum, ma simt perfect, nu am simptome de premenopauza, nu mai am dureri (am avut fibrom in proces de necrozare la data embolizarii, care imi cauza dureri mari, sangerari).

@Crisa70, nu stiu ce sa iti spun in cazul tau, dar 6 cm este inca un fibrom mare ca volum, te deranjeaza (mai simti presiune asupra organelor invecinate- vezica, ai volum marit in abdomen?)
0
24-04-2017, ora 09:23
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Buna, Noamy, multumesc frumos pentru raspuns.

Nu, fibromul nu ma deranjeaza, nici inainte de embolizare nu ma deranja prea tare, nu aveam dureri si nici sangerari extraordinare. Inainte de embolizare cu cateva saptamani, cand mai crescuse el, simteam ca apasa pe vezica, ma duceam mai des la baie si nu mai puteam sa dorm pe burta.
Ceea ce ma sperie este ca daca ramane la aceasta dimensiune nu stiu daca este in regula.
M-a cam speriat un medic la care am fost, mi-a spus ca fibroamele acestea care raman sunt un pericol, ca sunt in permanenta cu sabia deasupra capului pt ca se pot maligniza!
Si de atunci ma perpelesc intr-una, nu stiu ce sa fac...

La tine de cat timp are 2.7 cm fibromul cel mare? Stii cumva cam cand a fost ultima oara cand si-a micsorat dimensiunile, dupa cat timp de la embolizare?
Nu stiu daca sa mai sper intr-o micsorare :) La mine a trecut aproape un an jumatate.
0
25-04-2017, ora 23:30
NOAMY
Nu este medic/terapeut
NOAMY
Crisa 70,

Am precizat, la embolizarea avea 7 cm, am facut ulterior eco la 1-3-6 -12 luni initial si a scazut incet 0, 5 cm sa zicem la fiecare eco de verifcare. La 2 ani fix de la embolizare are 2, 7 cm, deci per total a scazut de la 7 la 2, 7 in 2 ani.

Este o intreaga campanie de denigrare a embolizarii, nu ma mira ca un medic ti-a spus de malignizarea lor. Am o prietena care are fibroame descoperite acum 10 ani, mici, mai multe, de 2-3 cm max, care nu cresc. Acelea de ce ar fi mai putin periculoase (ca stau...) iar cele fara vascularizatie sau partiala ar deveni brusc periculoase?

Pe mine fibromul de 6 cm ma deranja mult, ca volum (presiune pe vezica, abdomen proeminent in conditiile in care sunt f supla -51 kg - se vedea fata de ce abdoment plat am acum), sangerari si incepuse sa se necroze si crea dureri mari. De asta sunt uimita ca la 6 cm nu simti presiune pe organele vecine.
0
26-04-2017, ora 09:25
crisa70
Nu este medic/terapeut
crisa70
Explicatia medicului respectiv ar fi ca "celulele lipsite de oxigen tind sa isi modifice structura". L-am citat pe respectivul medic, din pacate eu sunt pe dinafara si nu pot sa imi dau seama daca are dreptate sau nu.
Fibromul nu ma deranja prea tare nici cand avea 7 cm, abia cand avea aproape 8 incepusem sa am senzatia de presiune pe vezica si sa nu mai pot dormi pe burta.
0
31-05-2017, ora 22:16
Stroie
Nu este medic/terapeut
Stroie
Buna tuturor sunt noua pe forum
sapt viitoare sunt programată pt embolizare la sp Universitar dacă.ma poate contacta si pe mine cineva care a facut recent v.as fi recunoscatoare.sper sa mai intre cineva sa mi dea si mie niste detalii.multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
533 comentarii 1 2 ..... 161718 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: