Schizofrenie paranoida...Exista sanse de angajare?

15-08-2018
Ellende
Nu este medic/terapeut
Ellende
Buna ziua, am 19 ani si sufar de schizofrenie paranoida. Imi fac griji in legatura cu sansele mele de angajare pentru ca un medic psihiatru mi-a spus ca nu ma angajeaza nimeni cu acest diagnostic, mai ales in invatamant. Acum sunt in faza reziduala, mai am mici simptome, mici halucinatii auditive si paralizie in somn. Nu mai am nici deliruri. Credeti ca angajatorii accepta persoane cu schizofrenie? Pana la urma nu mai sunt in faza acuta si imi iau tratamentul. Credeti ca pot lucra chiar si in invatamant? Visez sa devin profesoara de istorie. Tratamentul trebuie sa il iau 5 ani de acum incolo. Un alt medic psihiatru a spus ca ma pot inscrie chiar si la modulul psihopedagogic, dar mi-e greu sa cred ca voi fi acceptata. Si daca va aparea o recadere dupa acei 5 ani de tratament? Eu am mai avut antecedente psihiatrice inca de la 15 ani, am fost diagnosticata cu depresie atipica, tulburare depresiv-anxioasa, tulburare de conversie, tulburare de personalitate Borderline si apoi am ajuns la schizofrenie. De-a lungul acestor ani am tot intrerupt tratamentele din cauza efectelor adverse si starea mea s-a inrautatit. Mi-am dat seama ca nu pot functiona normal fara tratament psihiatric...
5 comentarii
1
15-08-2018, ora 21:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Din nefericire sz e o boala cronica si tratamentul se ia pe viata, nu pe 5 ani.
1
20-08-2018, ora 15:34
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Buna ziua,

Veti putea lucra, insa nu in invatamant, avand antecedente psihiatrice. Indiferent unde, e nevoie sa urmati tratamentul fara intreruperi.
1
20-08-2018, ora 15:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Pentru această tulburare tratamentul se face toată viața. Discută cu medicul psihiatru ce profesie ai putea să practici, oricum în învățământ este exclus, pentru că un cadru didactic nu are voie să sufere de nici-o tulburare psihică.
1
25-08-2018, ora 19:04
Ellende
Nu este medic/terapeut
Ellende
Un medic psihiatru mi-a spus ca nu ma angajeaza nimeni cu diagnosticul de schizofrenie. Parintii imi spun sa nu imi fac griji, ca voi primi "apt conditionat" precum mama care are depresie si tulburare obsesiv-compulsiva. Dar e chiar adevarat ca nu iti poti gasi loc de munca daca ai schizofrenie? Mie asa mi-a zis medicul.
1
30-08-2018, ora 14:12
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Cu acest diagnostic nu puteti lucra in invatamant ca si cadru didactic. La modulul psihologic si cate facultati vreti va puteti inscrie daca va tin finantele si capacitatea cognitiva. Pentru inscrierea la titularizare trebuie o adeverinta de la medicul de familie-apt de munca. Si apoi cand se repartizeaza un post sigur, adeverinta de la psihiatru. Poate gasiti sa lucrati in alt domeniu care nu implica munca cu copii, cu oamenii..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul