Schizofrenie paranoida si certificatul de handicap
Buna ziua,
Sufar de aceasta de boala de 4 ani si o tin sub control prin tratament. De 3 ani am certificat de handicap gradul 2 accentuat si desi prima data m-i la dat pe doi ani, acum ma chea, a in fiecare an. Problema este ca vreau sa renunt la pensia de invaliditate si sa ma angajez cu norma intreaga (in prezent lucrez jumatate de norma). In tara mi-am gasit, dar m-au respins cand au vazut adeverinta medicala. Mi-am gasit in afara tarii si nu-mi cere adeverinta medicala. Problema este ca vreau sa-mi continui certificatul de handicap si intrebarea este daca fac contestatie, primesc permanent? Comisia medicala a spus permanent.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Sufar de aceasta de boala de 4 ani si o tin sub control prin tratament. De 3 ani am certificat de handicap gradul 2 accentuat si desi prima data m-i la dat pe doi ani, acum ma chea, a in fiecare an. Problema este ca vreau sa renunt la pensia de invaliditate si sa ma angajez cu norma intreaga (in prezent lucrez jumatate de norma). In tara mi-am gasit, dar m-au respins cand au vazut adeverinta medicala. Mi-am gasit in afara tarii si nu-mi cere adeverinta medicala. Problema este ca vreau sa-mi continui certificatul de handicap si intrebarea este daca fac contestatie, primesc permanent? Comisia medicala a spus permanent.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
5 comentarii
Primiti permanent automat dupa 4-5 ani de mers la comisie.
Multumesc pentru raspuns. Cineva mi-a spus ca trebuie sa fac contestatie si ma gandeam ca este solutia. Deci trebuie sa vin in tara pentru a imi reinnoi handicapul
Eu asa am facut. Am venit in tara sa prelungesc pensia si handicapul. Dar ganditi-va serios ca daca plecati din tara ar trebui sa aveti o asigurare medicala unde va duceti, un doctor psihiatru care sa va prescrie reteta lunara.
Planuiesc sa iau tratamentul din tara pe sase luni pana imi gasesc un medic psihiatru acolo. Nu vreau sa ma risc sa renunt la tratament.
Valabilitatea permanta a ceetificatului o stabilexte comisia de handicap
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Am doar 18 ani...Nu accept asta!:( partea I
- 8E posibil ca diagnosticul de schizofrenie sa nu fie corect?
- 15Schizofrenie paranoida - spuneti-mi va rog, ce sa fac?
- 18certificat de handicap
- 5Care este diagnosticul corect?
- 5schizofrenie paranoida grad II- Solian+Orfiril
- 8Schizofrenie Coduri : F23.1, F 20.00 ce semnifica?
- 1Pensie grad 3 schizofrenie
- 18Schizofrenie paranoida
- 4Schizofrenie - ce se intampla daca voi mai avea vreun episod?
- 5Scala Gafs.Grad accentuat.
- 5Schizofrenie paranoida cronica sau depresie majora
- 1Bună ziua!!am schizofrenie paranoida și 35 de ani
- 42Nu-mi găsesc un grup de prieteni și ma simt foarte singura
- 29Invega (PALIPERIDONUM) nu se mai compenseaza?
- 3Prietenii
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida certificatul de handicap