Schizofrenie paranoida si certificatul de handicap

27-08-2021
DragOOne
Nu este medic/terapeut
DragOOne
Buna ziua,

Sufar de aceasta de boala de 4 ani si o tin sub control prin tratament. De 3 ani am certificat de handicap gradul 2 accentuat si desi prima data m-i la dat pe doi ani, acum ma chea, a in fiecare an. Problema este ca vreau sa renunt la pensia de invaliditate si sa ma angajez cu norma intreaga (in prezent lucrez jumatate de norma). In tara mi-am gasit, dar m-au respins cand au vazut adeverinta medicala. Mi-am gasit in afara tarii si nu-mi cere adeverinta medicala. Problema este ca vreau sa-mi continui certificatul de handicap si intrebarea este daca fac contestatie, primesc permanent? Comisia medicala a spus permanent.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
5 comentarii
1
27-08-2021, ora 17:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Primiti permanent automat dupa 4-5 ani de mers la comisie.
1
27-08-2021, ora 18:13
DragOOne
Nu este medic/terapeut
DragOOne
Multumesc pentru raspuns. Cineva mi-a spus ca trebuie sa fac contestatie si ma gandeam ca este solutia. Deci trebuie sa vin in tara pentru a imi reinnoi handicapul
1
27-08-2021, ora 21:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu asa am facut. Am venit in tara sa prelungesc pensia si handicapul. Dar ganditi-va serios ca daca plecati din tara ar trebui sa aveti o asigurare medicala unde va duceti, un doctor psihiatru care sa va prescrie reteta lunara.
1
28-08-2021, ora 12:48
DragOOne
Nu este medic/terapeut
DragOOne
Planuiesc sa iau tratamentul din tara pe sase luni pana imi gasesc un medic psihiatru acolo. Nu vreau sa ma risc sa renunt la tratament.
1
31-08-2021, ora 09:34
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Valabilitatea permanta a ceetificatului o stabilexte comisia de handicap
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul