Scoaterea unui nerv pentru o plomba ?

18-10-2017
Antolix
Nu este medic/terapeut
Antolix
Buna, am mers la dentist fara dureri, pentru un control. Domnul doctor a zis nu vad probleme dar pe partea dreapta sus ai o carie iti deschid vechea plomba si vedem ce e acolo a deschis si a mai deschis doi dinti, mi-a luat amprenta pentru plombe si am stat 4 zile cu plombe provizorii(niste plombe albe parca de cauciuc care se macinau cand mancam ) si in a patra zi am inceput sa am niste dureri insuportabile.
Am mers la cabinet si a zis ca au venit amprentele si intre timp mi-a spus ca imi omoara 2 nervi si imi pune plombele alea cu amprenta iar acum al treilea dinte ma doare...m-am trezit din somn cu durere. Plus ca tin sa memtionenz ca am platit 250 lei plomba plus 200 pt fiecare scos de nerv. Si acum intrebarea mea: Cum e posibil ca eu am ajuns cu dureri la dintii aia 3 si am ajuns dupa 4 zile sa mi se scoata 2 nervi si cred ca dimineata voi merge la al 3 lea scos de nerv. Asa e normal ? Nu trebuia salvat nervul pus un tratament sau d3 ce dupa 4 zil3 si -a dat seama ca trebuie scos nervul in prima nu a vazut ? Asa se procedeaza ? Multumesc
2 comentarii
0
18-10-2017, ora 07:26
Dr. Alexandra Ciobotaru
Stomatologie
Dr. Alexandra Ciobotaru
Buna,
Daca poti incarca o radiografie, iti pot oferi o a doua opinie.
O zi bună!
0
18-10-2017, ora 10:35
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
sunt cazuri in care merge slavat nervul si cazuri in care nu poate fi salvat, sau poate chiar deja era afectat si necrozat, ceea ce inseamna lipsa dureri de multe ori... O radiografie ar fi foarte utila!
Inainte si dupa ar fi ideal...
Plus ca as mai avea ceva de mentionat, si anume ca unui dinte devital i se recomanda de cele mai multe ori imbracarea cu coroana, asta bineinteles depinde foarte mult si de cat de tesut dentar a mai ramas sanatos si daca sunt suficienti pereti pentru a sustine plomba.Un dinte devital devine casant si creste riscul fracturii.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: