Obraz și ochi umflat în urma unei intervenții stomatologice pe canalele premolarului

09-08-2019
NicolaeMI
Nu este medic/terapeut
NicolaeMI
Ieri în timpul unei obturații de canal toată parte dreaptă a feței sa umflat în câteva secunde. Doamna doctor stamatolog când a văzut m-a trimis la "plimbare", întrebându-mă cu nonșalanță dacă m-a mușcat ceva de ochi. Afirma cu înverșunare că așa ceva nu a mai pățit în viața ei și că să merg acasă să pun comprese cu apă rece, dânsa susținând în continuare că nu știe cauza.
După câteva ore în care umflătura nu s-a retras absolut de loc am mers la urgențe, surpriză, nici acolo nu se știe cauza exactă, doar o presupunere că în timpul obturație sinusurile ar fi fost atinse. Țin să afirm că doamna doctor stomatolog nu a cerut o radiografie înainte să umble pe canale, ci doar ieri după ce toată fața era umflată.
Menționez că am luat Azitrox de 500 mg (la recomandarea altui doctor stomatolog), cremă Kanamicina și Tarosin. Mai țin să menționez că am avut și sinuzită maxilară.
Aștept un răspuns din partea unui specialist.
Mulțumesc frumos!
7 comentarii
0
10-08-2019, ora 22:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 o radiografie la radacina dintilor
2 consult la chirurge maxilo-faciala... nu mai e de stomatologie problema( da gresala le apartine)
3. pana ajungi la medic.. Tamalis 2 pe zi, rovamycina 3mui 2 pe zi flamexin plic 1 pe zi cu apa calda dupa o masa.
0
10-08-2019, ora 23:03
NicolaeMI
Nu este medic/terapeut
NicolaeMI
Vă mulțumesc frumos!
0
13-08-2019, ora 02:19
Robert1223
Nu este medic/terapeut
Robert1223
Buna seara, si imi cer scuze domnule doctor pentru îndrăzneală de a pune o întrebare care nu are de-a face cu acest topic, însă ma macină destul de tare si chiar as vrea o parere de la dumneavoastra. Pe buza inferioara cand dau cu limba simt mici noduli in interiorul ei plus ca mi-a iesit o formațiune nedureroasa de aceeiasi culoare cu buza, seamănă cu o basicuta dar nu este.Atasez o poza si daca aveti timp va rog frumos sa va uitati peste https://fs8.transfernow.net/download/5d51f29339736/masterinline/20190812_191646.jpg
0
13-08-2019, ora 09:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu este o problema doar locala
cred ca cauza este la nivelul ficatului
ai facut o ecografie abdominala?
exclude.. tot ce contine otet, lamai, usturoi, citrice
0
14-08-2019, ora 01:20
Robert1223
Nu este medic/terapeut
Robert1223
Am făcut analize plus ecografie de părți moi din cauza unui ganglion fix nedureros submental
0
14-08-2019, ora 01:29
Robert1223
Nu este medic/terapeut
Robert1223
Leucocite 7770 /µL 4000-10000 /µL
Neutrofile% 57.6 % 50-70 %
Eozinofile% 2.8 % 0-6 %
Bazofile% 0.5 % 0-2 %
Limfocite% 30.6 % 25-40 %
Monocite% 8.5 % 1-10 %
Neutrofile# 4470 /µL 2000-7000 /µL
Eozinofile# 220 /µL 0-500 /µL
Bazofile# 40 /µL 0-200 /µL
Limfocite# 2380 /µL 1000-4000 /µL
Monocite# 660 /µL 0-800 /µL
Eritrocite 5.27 mil/uL 4.5-5.9 mil/µL
Hemoglobina 16.1 g/dL 13.5-17.8 g/dL
Hematocrit 44.6 % 40-52 %
MCV 84.6 fl 80-100 fl
MCH 30.6 pg 27-33 pg
MCHC 36.1 g/dL 32-36 g/dL
Trombocite (PLT) 234000 /µL 150000-400000 /µL
MPV 9.8 fl 7.5-12.5 fl
VSH 1h
Sange, SRS 20/II, Westergren automata
3 mm/h <=7 mm/h Test Rezultat UM Interval de referinta
Fibrinogen
Plasma citrat, STA Satellite, coagulometrie
344 mg/dL 200-400 mg/dL Test Rezultat UM Interval de referinta
LDH
Ser, Vitros, spectrofotometrie
√ 915 U/L 313-618 U/L Test Rezultat UM Interval de referinta
CRP- proteina C reactiva
Ser, BN ProSpec, nefelometrie
0.386 mg/dL 0-0.3 mg/dL Test Rezultat UM Interval de referinta
Ag HBs
Ser, Alinity, chemiluminiscenta
0.38 NEGATIV 0-1 Negativ
Anti HCV
Ser, Alinity, chemiluminiscenta
0.04 NEGATIV 0-1 Negativ
Anti CMV IgM
Ser, miniVidas, ELFA
0.01 NEGATIV <0.70 Negativ
0.70-0.90 Echivoc
>=0.90 Pozitiv

Anti CMV IgG
Ser, miniVidas, ELFA
21 POZITIV <4 UA/mL - Negativ
4-6 UA/mL - Echivoc
>=6 UA/mL - Pozitiv
Ecografia parti moi glande salivare parotide si submaxilare cu aspect normal ecografie, imagini ganglionare cu aspect benign, reactiv, fara colectii sau formstiuni tumorale, fara anomalii de parenchim tiroidian
B2microglobulina este ok si am repetat ldh care a iesit bine, era marit din cauza febrei musculare, pe mine ma ingrijoreaza acea formatiune care nu trece, seamana cu mucocele, dar nu stiu exact ce este. Ma sperie ce citesc pe net despre cancer etc.
0
14-08-2019, ora 09:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mergi la un stomatolog si trateaza tot ce ai de tratat
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.