senzatie de ´´ceva´´ in ochi

21-03-2010
tulipan
Nu este medic/terapeut
tulipan
Anul trecut am avut plaga de herpes in zona de intrare a foselor nazale, din negrijenta am infectat si ochiul stang, dupa tratamentul cu zovirax(pt. ochi) medicul oftalmolog mi-a spus ca totul este bine, de fapt 3 medici oftalmologi, m-au examinat si au concluzionat acelasi lucru: ochiul este vindecat.
Si totusi eu simt o jena in ochiul stang, senzatia de ceva in ochi.

Ce parere aveti?

Multumesc frumos.
4 comentarii
0
21-03-2010, ora 16:02
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cu zovirax nu se vindeca oricum nimic. Senzatia aceasta pe care o ai este un semn ca boala a fost numai suprimat si nu vindecata. Un remediu homeopat ales conform simptomelor pe care le ai duce usor la disparitia acestui simptom si la vindecare. Consulta un medic homeopat cu experienta si in caz ca nu gasesti pe nimeni scrie-mi mie.
0
21-03-2010, ora 20:35
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
zovirax conţine aciclovir, unul dintre cele mai eficiente medicamente antivirale- pentru care s-a luat chiar premiul Nobel, deci clar infecţia a fost vindecată- ceea ce este posibil este ca fie nervul să fi fost afectat de la erupţia herpetică sau chiar să fi există leziuni la nivel microscopic la suprafaţa ochiului.
nervii au o viteză de regenerare destul de înceată- de aceea este posibil să fi rămas cu jenă- care va mai dura eventual până la refacerea tuturor fibrelor. Nu aş şti la ce medic să vă trimit- dacă sunt leziuni sunt la nivel microscopic- eu zic că se va rezolva în timp problema, din păcate viteza nervilor de regenerare nu poate fi crescută cu nimic, e nevoie doar de răbdare.
0
21-03-2010, ora 21:46
tulipan
Nu este medic/terapeut
tulipan
Multumesc frumos, domnilor. Despre tratamentul homeopat nu stiu foarte multe, am sa ma interesez, iar raspunsul doamnei Iulia mi se pare imbucurator si strict medical.
0
24-03-2010, ora 16:03
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ar fi bine sa te vada un medic oftalmolog; trebuie examinat cu atentie polul anterior, in special cornea, intrucat recidevele herpetice sunt frecvente ( recidevele se pot manifesta ca blefarita, conjunctivita, keratita, etc ) mai ales in situatia in care scade imunitatea; In urma examenului oftalmologic, eventual putem face determinarea Ig G antiVHS tip1, se va decide daca se administreaza sau nu si un tratament antiviral.Senzatia de " corp strain " dugereaza si uscaciune oculara, iti mai recomand lacrimi aritificiale pe baza de acid hialuronic( Visustrin, Lubristil ) in amandoi ochii -1 picatura la nevoie; vitamine din grupul B -1 luna si Vitamina C 1 g 1 cpr pe zi, 10 zile, curele cu vitamine se repeta la 3 luni, ceai de echinacea, laptisor de matca; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •