Sinuzita, infectii dentare, nevralgie?

06-03-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
buna ziua, nu am stiut unde se incadreaza problema mea, am scris aici.
E vorba de o sinuzita cauzata de probleme dentare mai mult ca sigur.
Saptamana viitoare am programare la dentist sa vedem daca de la dinti am sinuzita maxilara persistenta, dar si pt a incepe sa imi fac dantura completa, care e intr-o stare foarte...degradata, cu multe carii, dinti lipsa si coroane dentare neschimbate de 15 ani.
Ma doare si capul tare dupa fiecare baie pe cap, banuiesc ca am sinuzita generalizata, nu doar maxilara.
Scuzati faptul c nu cunosc termeni medicali.. ma exprim cum pot.
Tatal meu si fratele meu, poarta caciula aproape tot anul. Tatal meu e si bolnav cronic, cu ficatul, dar are si circulatia periferica foarte proasta, si are dureri de cap foarte mari daca nu poarta caciula groasă.
Eu am 33 ani si am probleme, din toamna ce a trecut, urate de tot cu frigul la cap si cu problemele faciale-sinuzita maxilara. aceasta nu mai trece, si ma refer aici la dureri saptamanale, usoare sau mai urate, dar fara puroi, fara nas infundat.
Cand mi-am facut o radiografie saf, mi s a spus ca nu am puroi, doar mucus si nu mi-au dat tratament. Asta acum 10 ani cand aveam aceleasi simptome, dar dureri mai usoare si mult mai rare.
Acum, din octombrie cand a venit frigul, nu pot iesi din casa fara sa ma astept la dureri mari de fata, nu doar de sinusurile maxilare ci si de toata fata, mai exact, niste arsuri parca, usturimi, dureri ciudate.
Sinusurile ma dor... rar ma dor cand ma aplec, dar ma doare toata fața si fruntea uneori, nasul nu mai zic (am si perforatie de sept si mai mult ca sigur si deviatie de sept).
Aș vrra sa va intreb, daca cumva nu ma va lamuri dna dentista, daca durerile acestea faciale vor trece o data cu tratamentele dintilor.
Sunt sigura ca am ceva infectii la radacinile premolarilor, ba chiar sunt sub tratament cu antibiotic din cauza unei dureri foarte mari de la o masea cariata (sigur am puroi).
Daca imi trateaza radacinile dintilor, e risc sa revina infectia si sinuzita? Sau asta depinde de organism?
Mentionez ca sunt mai fragila de fel, mai bolnavicioasa poate, am probleme cu dintii de la 13 ani, am dantura imbracata aproape toata in coroane de la 13 ani.
Va dați seama ca gingia s a retras in unele locuri mult, si probabil a ajuns microb la radacinile dintilor, maselelor si de acolo sinuzita maxilara cronica.
Dați mi o speranta va rog! Daca tratez sau extrag dintii de sus( si pun proteza), o sa mai am dureri de față/sinusuri maxilare??
Tare m am saturat sa stau inchisa in casa, am ajuns si depresiva, am o viata foarte grea din cauza acestor dureri, nu pot iesi din casa toamna si iarna deloc, doar cu riscul mare de a avea acele dureri ce mi dau somnolenta, oboseala f mare, amețeli etc. Am si un copilas mic ce asteapta joaca, iesiri...eu nu il pot duce nici la gradinita pt ca pana acolo, daca imi bate vantul in fata, rece, sunt dependenta de antiinflamatoare 2 zile.. Nu mai pot lua nici antiinflamatoare pt ca am probleme cu stomacul.
Ce analize ar trebui sa-mi fac daca dna dentista nu ma lamureste, si daca persista durerile dupa rezolvarea danturii superioare?

Mentionez ca de la 13 ani, cand am imbracat dintii de sus, am periodic ințepaturi la radacinile premolarilor. Am ignorat. se poate oare sa am infectie de multi ani la premolari? daca e asa..nu ar trebui sa am osul maxilarului distrus/macinat? Se poate sa am infectie de mult timp la majoritatea radacinilor dintilor imbracati si sa am aceste dureri ciudate de fața din cauza osului maxilarului infectat de mult timp? nu mai am curaj sa ma gandesc la sinusurile maxilare, daca sunt si acelea infectate de mult timp? stiu ca consecintele pot fi grave... desi dureri mari si dese nu am decat din octombrie.

Multumesc pt orice sfat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: