Spotting sau nu? Sunt insarcinata? va rog urgent un raspuns de la un medic neaparat!

12-02-2012
hilde31
Nu este medic/terapeut
hilde31
Sunt la a 3-a folie de anticonceptionale Yasmine. Acum sunt la ultima pilula(12.02.2012), dar ieri la penultima pilula (11.02.2012) in timpul actului sexual neprotejat am avut o scurgere apoasa de culoare rosie. Acum nu o mai am. Exista posibilitatea sa fi ramas insarcinata? De luni fac acea pauza de 7 zile. Ce mi s-a intamplat este Spotting sau nu ? Va rog sa imi raspunda un medic:( sunt foarte ingrojorata. Iar in cazul in care sunt insarcinata si iau Escapelle, imi poate afecta menstruatia care trebuie sa imi vina in aceasta saptamana de pauza? Multumesc.
6 comentarii
0
12-02-2012, ora 22:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este o sangerare, nu e semn de sarcina. Pe de alta parte, orice sangerare in timpul actului sexual, chiar ocazională, este un simptom care trebuie sa ducă la un examen Papanicolau.
0
12-02-2012, ora 23:05
hilde31
Nu este medic/terapeut
hilde31
Deci sa inteleg ca nu sunt insarcinata, dar totusi sa imi fac un test Papanicolau ?
0
13-02-2012, ora 08:20
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1) Din moment ce aţi luat anticoncepţionale în mod corect, nu aveţi de ce să prezumaţi o sarcină. Este adevărat că există posibilitatea sarcinii şi sub contraceptive, dar aceasta are o foarte mică probabilitate.

2) Sângerările în timpul actului sexual NU sunt semn de sarcină.

3) Sângerările în timpul actului sexual pot fi anodine, fără legătură cu vreo boală, spre exemplu anunţând o menstruaţie. Pe de altă parte, există şi boli severe care pot debuta astfel. Pentru ca să staţi fără grijă că suferiţi de o astfel de boală care v-ar pune viaţa în pericol, este bine să faceţi un test Pap.
0
13-02-2012, ora 16:55
hilde31
Nu este medic/terapeut
hilde31
Anticonceptionalele in aceasta luna cam 6 pastilute le-am luat mereu cam cu 2-3 ore intarziere, Credeti ca din aceasta cauza s-a intamplat acest lucru ? Practic pot exclude un test de sarcina? au trecut 48 h. Astazi am intrat in prima zi din saptamana de pauza. Acum ma rog sa imi vina menstruatia. Va multumesc !
0
13-02-2012, ora 23:41
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu esti insarcinata, ai avut acea sangerare din cu totul alte motive care ar trebui sa te trimita la medicul ginecolog pentru a afla ce a cauzat-o. Poate fi din cauza unei rani pe col, poate fi din cauza anexitei, poate fi din cauza unui chist ovarian- desi rar faci chisturi in timpul administrarii pilulelor-, oricare este motivul sangerarii, el trebuie identificat, iar asta doar medicul ginecolog o poate face.
Toate va ganditi doar la sarcina, sarcina este ceva frumos in viata unei femei, nu ceva tragic, alte probleme de natura ginecologica sunt periculoase pentru organism si nu trebuiesc ignorate...
0
13-02-2012, ora 23:46
hilde31
Nu este medic/terapeut
hilde31
Bineinteles, numai ca nu e normal nici la varsta pe care o am (aproape 20 de ani) sa raman insarcinata, inca am scoala si alte lucruri. Va multumesc din suflet pt raspunsuri si am facut o programare la medicul ginecolog ! Si multumesc inca o data ca de fiecare data m-am putut baza pe voi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •