Stare de agresivitate

04-07-2016
MaximIon
Nu este medic/terapeut
MaximIon
Buna seara !

Am 16 ani si trec pe 17 ani si am probleme de agresivitate, ma enervez foarte repede si imi vine sa lovesc orice.

Sa va dau niste exemple : In centrul Bucurestiului am intrebat un taximetrist mai tanar cat imi cere pana intr-o locatie si mi-a zis 30 de lei, stiind ca e 16 lei cand am auzit m-am enervat teribil, imi venea sa ma duc la el sa il dau cu capul de parbriz, cand tatal meu ma cearta si atunci ma enervez teribil si ma abtin cu greu sa nu sar la bataie la el la fel si in mijloacele de transport, am impins un om din greseala si mi-a zis : Ce ma impingi asa baiatule, eu impingandu-l din greseala, in acel moment am turbat, imi venea sa ii zic: Ce te-am impins ma ca daca iti trag una acum.. sunt foarte agresiv si nu gasesc o explicatie.. Nu consum alcool, droguri...

Ce imi recomandati, ce poate sa fie, varsta, maturizarea, pubertatea?

Va rog sa imi raspundeti frumos, nu cu raspunsuri gen : Esti nebun.. Orice ajutor de specialitate e bine venit !
6 comentarii
0
04-07-2016, ora 14:39
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Situatiile pe care le-ai descris corespund cu slaba toleranta la frustrare. Ce iti recomand, e sa urmezi niste sedinte de psihoterapie unde sa inveti cum sa-ti cresti toleranta la frustrare, ce exercitii sa faci si cum sa reusesti sa-ti schimbi atitudinea agresiva trecand-o printr-un filtru rational. Daca dupa 2-3 luni nu identifici nici tu si nici cercul tau de prieteni/apartinatori o mica imbunatatire, iti recomand sa apelezi si la un psihiatru in paralel cu psihologul.
0
04-07-2016, ora 14:44
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Ce iti mai recomand, asistat de psiholog sa identifici si radacinile agresivitatii tale, ce-ti declanseaza si ce-ti mentine agresivitatea. Oare la aceeasi problema reactionezi diferit in contexte diferite etc.
Ideea e ca nu trebuie intervenit imediat la cresterea tolerantei pana nu esti lamurit tu de agresivitatea ta si cum functioneaza ea la tine.
0
04-07-2016, ora 17:18
MaximIon
Nu este medic/terapeut
MaximIon
Pot sa apelez la un astfel de medic singur fara parintii deoarece nu vreau sa stie, ce ar trebui sa fac ca sa apelez la un astfel de medic si cat m-ar costa o consiliere? ( orientativ, bineinteles). Si voiam sa va intreb daca pot lua Nervocalmin Relaxare, o sa ma linisteasca acest medicament ?
0
04-07-2016, ora 21:50
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Maximlon, se prea poate ca felul in care reactionati sa fie unul...invatat. Adica asa ati invatat sa reactionati atunci cand ceva nu va "convine".
Exista solutii naturiste pentru a va calma, de genul celor pe care le-ati mentionat, dar aceastea nu vor rezolva cauzele comportamentului.
Preturile pentru psihoterapie depinde de la psihoterapeut la psihoterapeut si sunt cuprinse intre 50-150 ron
1
05-07-2016, ora 00:48
MaximIon
Nu este medic/terapeut
MaximIon
Eu cred ca am aceste reactii deoarece nu am avut parte de afectiune, am nevoie de afectiune, sa iubesc pe cineva si sa fiu iubit, mama e o femeie mai rece de felul ei. Cred ca am nevoie de o prietena, nu am avut niciuna pana la varsta asta. Am iesit cu o fata odata si ne-am tinut de mana si am simtit in interiorul meu cum m-am linistit si ma simteam bine. Afectiune si iubirea cred ca pot sa ma domoleasca, ce parere aveti ?
0
04-08-2016, ora 19:30
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru problemele tale Maximlon nu iti sugerez sa iei vreun produs naturist, ci mai degraba sa incerci sa intelegi ce au la baza aceste stari si daca ar fi sau nu nevoie de un tratament mai special. La varsta ta pentru a ajunge la psihoterapeut e nevoie de acordul parintilor insa sunt convins ca vor intelege daca le spui ca iti doresti sa te schimbi in bine.
Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Neurologii au descoperit cum poate fi tratată agresivitatea în mai multe tulburări psihiatrice
  • O regiune din hipotalamus, responsabilă pentru conducerea agresivității
  • Legătura dintre impulsivitate, agresivitate și dependența de jocurile pe internet
  •