Stres, lipsa de concentrare, înțelegere grea

12-10-2020
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
Bună Ziua! Ma numesc Alex, am 27 de ani și de trei ani am niște simptome urate. Nu ma mai pot concentra, sunt trist, înțeleg și procese foarte greu o informație scrisa sau orala, sunt supărat, simt o puternica presiune în cap, am aceste simptome zilnic și s-au agravat deși am fost și la psiholog si neurolog și mi-au zis ca nu am nicio problema. Ideea e ca nu mai înțeleg unele cuvinte sau mi se pare mine chestia asta, stau mai tot timpul pe dicționar, ma simt inferior în fata oricui, am impresia ca nu sunt bun de nimic. De mic am fost extrem de emotiv și afectat din punct de vedere emoțional chiar dacă atâția ani am încercat sa maschez tot, dar simt ca nu mai rezist în situația asta și culmea ca nimeni nu ma crede, iar când am încercat sa discut de asta, am fost luat la mișto și am fost luat la glume pe tema asta(de familie). Noaptea visez doar chestii de inferioritate, lucruri în care ma fac de ras și în care ma simt inferior în fata oricărei persoane. De menționat ca am un job relativ bun, am terminat o școala, am reușit sa îmi iau lucrurile pe care le consideram esențiale pana la vârsta de 30 de ani. Chiar nu știu ce sa mai fac, am fost peste tot și unde m-am dus mi-au zis ca nu am nimic. Recent am fost și mi-au zis ca e de vina pandemia, ca sunt mulți care vin din cauza asta, iar cu chestia asta nu am nici cea mai mica emoție de când a apărut. Ce pot sa fac și ce credeți ca am? Sunt zile când stau și plâng fără sa ma vadă cineva și asta fac de ani de zile, am emoții și tremur oriunde m-as duce și orice as face și îmi e teama sa cunosc persoane noi. Mulțumesc!
8 comentarii
1
12-10-2020, ora 13:40
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu știu la ce psiholog ai fost tu, de ți-a spus că nu ai nimic. Ți-a făcut și evaluare psihologică? După simptomele descrise de tine nici un psiholog începător nu-ți poate spune că nu ai nimic.
Mergi la un psiholog clinician cu experiență să-ți facă o evaluare psihologică. Din ce descrii pare o tulburare anxios-depresivă, dar un diagnostic sigur se pune numai în cabinet. În funcție de diagnostic vei face psihoterapie sau dacă e cazul vei merge și la psihiatru pentru medicație.
1
12-10-2020, ora 16:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La tabloul pe care l-ai prezentat aici iti trebuie si medicatie si psihoterapie. Probabil nu ai spus la psiholog tot ce ai scris aici. Tu de multa vreme te plangi pe forum Romedic. Ia-ti inima in dinti si mergi la un psihiatru pentru tratament.
Vezi ca sunt si teste de depresie si anxietate pe net. Raspunde sincer si vei vedea ca ai nevoie de psiholog si psihiatru. In secolul XXI sunt medicamente pentru boala ta. Nu are rost sa te chinuiesti cu anii netratand-o.
0
12-10-2020, ora 22:57
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
I-am spus aproximativ tot, poate am omis unele lucruri, dar asa mi s-a spus ca e din cauza situației actuale și a locului de munca. O sa merg la un control psihiatric și o sa vedem cum se poate rezolva, dar doar cu psihoterapie și sper sa pot sa îmi revin asa. Sper sa nu iau pastile și mai bine ma chinui asa decât sa devin o leguma și sper sa incerc sa îmi impun unele chestii, deși am mai făcut asta și a mers doar într-o oarecare măsură. Cu tot respectul, dar un test făcut pe internet și un pumn de pastile nu cred ca rezolva problema și probabil din acest motiv foarte mulți refuza sa meargă la un psihiatru. Mulțumesc pentru sfaturi și sper sa reușesc sa îmi revin. Nu pot sa îmi dau seama dacă am avut și în copilărie sau adolescenta, dar doar de câțiva ani simt ca nu mai funcționez deloc cum trebuie.
1
13-10-2020, ora 08:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce sa te chinui decat sa iei o pastila pe zi care te-ar putea aduce la starea normala? Care e scopul tau?
0
13-10-2020, ora 10:18
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
Scopul meu este sa ma fac bine și de aceea incerc sa rezolv problema, dar nu vreau nici sa îmi pierd job-ul sau sa nu mai am voie sa conduc, pentru ca primesc un diagnostic. Din acest motiv îmi e frica de unele lucruri cu privire la acest control, pentru ca din ce am citit cu un asemenea diagnostic vin și celalalte lucruri prezentate mai sus la pachet.
0
16-10-2020, ora 04:12
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Probabil este din cauza pandemiei. Multi cedam psihic in perioada asta. Ai rabdare sau consulta un psihiatru daca nu!
0
17-10-2020, ora 09:57
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Ce nu intelegi tu e faptul ca omul nu e fiinta atotputernica si simptomele prezentate pot face parte din cadrul unei tulburări anxioase, ori asta nu mai inseamna deloc sa ai vointa sa fii bine. Nu e ceva ce poti rezolva singur si oricat ai fugi de pastile, ele te-ar ajuta cel mai mult. Si nu e de ajuns sa iti doresti, sa ai vointa sa fii sănătos. Daca ar fi asa simplu, toti am fi sanatosi, nemuritori, frumosi, destepti, bogati, etc. Si viata ne arata ca nu e asa. Ca si colega mea de mai sus, refuz sa cred ca un coleg psiholog la care ai fi fost ti-ar fi spus asa ceva. Poate a fost o neintelegere totusi. Sau poate cum bine a intuit Clara, nu ai spus tot ce era de spus - nu uita, ai mai scris aici pe forum. Noi nu sintem ghicitori in stele si nu avem glob de cristal, sa ghicim daca ce spun pacientii e tot, sau adevarul. Chiar daca ne dam seama cand ceva lipseste, noi lucram cu ce ne livrează pacientul. Asadar, nu poti spune ca psihologul/psihoterapia nu te-au ajutat. In functie de simptomele pe care le prezinti aici, in urma unei evaluari clinice, psihologul te va trimite si la psihiatru, pentru ca medicatia te poate ajuta si pe tine sa fii mai concentrat, mai coerent, mai odihnit si pe psiholog sa poata lucra cu tine. Lasa miturile deoparte: nu vei fi nici leguma si nici altfel. Ce sa faca psihologul cu "o leguma"? De ce si-ar dori sa piarda vremea cu un om care nu reactioneaza si gandeste autentic, adica sa fie in starea lui naturala? Si noi avem obiective, ne dorim si noi rezultate in terapie, deci pica din start ideea de a lucra cu un om fara pastile, atunci cand fara ele nu se poate, cum e si cazul tau.
3
17-10-2020, ora 12:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ fabinho

Pastilele pentru depresie si anxietate nu te fac leguma.
Pastilele pentru tablou psihotic te fac leguma, dar tu nu ai asa ceva.
Mergi la un medic psihiatru in privat, fa psihoterapie si rezolva problema, sa te simti si tu om.
Cu cat stai mai mult, cu atat boala devine rezistenta la tratament si se poate agrava.
Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul