subiect comportament deviant al unei adolescente de 16 ani. | Forumul Medical ROmedic

subiect comportament deviant al unei adolescente de 16 ani.

22-07-2012
rusinica
Nu este medic/terapeut
rusinica
fata mea are 16 ani si de circca un an pleaca noaptea de acasa, face sex pe camp cu cine se ofera, este obraznica, a fugit chiar si de acasa, are pretentia ca noi toti din jurul ei sa fim la comanda ei, este foarte murdara, si nu vrea sa se spele, bine inteles ca acasa nu face absolut nimic decat sa doarma pana la 12 13 ziua dupa care vb la telefon cu diversi indivizi, tot restul zilei, ne ameninta ca ne da cu ceva in cap si ne omoara pe toti, etc etc. ce sa facem AJUTOR.
4 comentarii
0
22-07-2012, ora 14:14
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
acum?...cred ca-i prea tarziu:
1. trebuia s-o "corectati" imediat ce-ati aflat de prima abatere;
2. internati-o intr-un spital obisnuit, CINE stie ce mai are?!
3.o cresteti singur/a..?!

sanatate si Doamne ajuta sa o aduceti pe calea ce-a buna!!
0
13-08-2012, ora 20:30
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Va recomand sa o duceti la un psiholog. Incercati sa nu o amenintati, discutati calm cu ea (asta inseamna ca anterior nu ati avut o cearta cu ea), cand sunteti amandoua linistite si propuneti-i o noua experienta (puteti chiar sa va exprimati astfel, o va atrage cuvantul "nou"). Incercati sa nu o invinovatiti de nimic ci mai degraba sa ii exlicati ca simtiti ca are nevoie sa discute cu cineva si ca ii oferiti sansa sa discute cu o persoana obiectiva, confidential. Atat! Scurt si la obiect.
Spuneti-i asta din suflet, aratati-i ca va pasa si ca ii oferiti acest "cadou" fara sa aveti un motiv ascuns. Gasiti momentul potrivit, fiti clara, succinta, vorbiti-i din inima, cu caldura, nu o acuzati, promiteti-i ca ii veti oferi intimitate si confidentialitate in aceste sedinte de terapie si tineti-va de cuvant! Si nu faceti referire la nici unul dintre comportamentele actuale ale ei. Va intelege ea singura! (pentru ca deja ati avut unele discutii cu ea).
Succes!
0
14-08-2012, ora 20:34
rusinica
Nu este medic/terapeut
rusinica
am discutat cu ea, situandu ma la nivelul ei ca prietena, si i am explicat cat se poate de clar riscurile la care se expune.raspunsul ei a fost ca nu o intereseaza ce i spun eu, a schimbat subiectul si a plecat furioasa de langa mine.
0
14-08-2012, ora 20:44
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Repet, nu faceti referire neaparat la comportamentul ei, pentru ca se simte trasa la raspundere si va fugi, plus ca va spune ca nu o intelegeti etc. Panditi f bine momentul si spuneti-i asa cum v-am zis mai sus. Nimic mai mult. Daca nici asa nu functioneaza, din pacare e destul de mare cat sa ia decizii singura. Incercati sa o apropiati altfel de dv.: eventual sa il aduca pe iubitul ei sa il cunoasteti, intrebati-o cum a fost ziua ei, cum a petrecut-o, ce ii place la prietenii ei, ce ii place ei cel mai mult sa faca...pur si simplu o ascultati, fara critica. Va intelege ca o vreti aproape, va intelege asta din comportament, nu simple cuvinte. Si apoi cand se linitesc apele, mai incercati odata abordarea de mai sus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul