Test ADN fetal in sangele matern - Harmony, Panorama - risc mare dublu test

296 comentarii 1 2 ..... 789 10 Înainte ›
1
20-02-2018, ora 00:43
bima83
Nu este medic/terapeut
bima83
Nouă ne-au spus că vine in 14 zile si exact in a 14 a zi a ajuns rezultatul. Ne-au si avertizat că au fost cazuri în care s-a repetat testul, fără alte costuri, pentru ca e posibil sa nu reușească să obțină un rezultat din analiza respectiva. (nu mai retin exact explicația...)
Iar medicul ginecolog zicea ca daca testul iese pozitiv, face gratuit amniocenteza pentru a fi 100% siguri.
0
20-02-2018, ora 08:02
Ana38
Nu este medic/terapeut
Ana38
Sincer nu au specificat dacă sunt lucrătoare sau nu au spus doar 10 zile. Acum sunt puțin mai liniștită
0
20-02-2018, ora 09:21
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Sunt zile lucrătoare. Stai linistită ca totul va fi bine, si noi am fost stresate si tot sunam si tot ii bazaiam si cand am primit rezultatele au fost ok
0
20-02-2018, ora 11:10
Ana38
Nu este medic/terapeut
Ana38
Ma bucur ca ma înțelegeți, sper sa nu stresez pe nimeni dar sincer nu mai am liniște pana nu vin analizele. Și ce nu înțeleg cum e posibil sa fie eco bună și analize de sânge în parametri normali iar la scriind sa dea asa rezultate? Pe ce baza face calcule aparatul lor
0
20-02-2018, ora 12:14
bima83
Nu este medic/terapeut
bima83
Nu ne stresezi. :) bb meu are 6luni jum deja, dar incerc sa raspund mereu aici, stiu prin ce am trecut și cât de greu mi-a fost. :*
0
20-02-2018, ora 12:39
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Nu stresezi pe nimeni stai linistită.asa am fost si eu plângeam doar cand ma gândeam că poate sa aiba ceva copilul nostru si câteodată cand ma uitam la analize si plângeam imi veneau în minte cuvintele doctoritei " eu vad totu bine la eco ii ok te trimit sa faci analiza doar ca sa stai linistită " si parca imi mai dădea putina încredere, eu zic ca o sa fie ok si o sa primesti rezultate bune
0
20-02-2018, ora 13:07
Ana38
Nu este medic/terapeut
Ana38
Fetelor am reușit sa dau de cei de la Panorama și au zis sa stau liniștită ca pana vineri nu le primesc ca au avut o întârziere ca li sa stricat un reactor și nu au reușit sa facă repartizarea. Au mai zis ca își cer scuze pentru intarziere. Of numaineunu pot trece prin asa multe că deja ajung la capătul rabdari
0
20-02-2018, ora 13:27
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Nu te mai stresa ca poti sa ii faci rau la bebe si si tie.asteapta pana vineri sau cine stie poate chiar mai repede si o sa vezi ca o sa fie bine eu asa zic
0
25-02-2018, ora 21:52
Ana38
Nu este medic/terapeut
Ana38
Salutare dragilor nu știu ce se întâmplă dar încă nu am primit rezultatele la testul Panorama, analiza a fost făcută pe data de 8 februarie și încă nu a venit.
1
25-02-2018, ora 22:06
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Stai linstita ca daca era ceva te anuntau. Daca l-ai facut in 8 cam in 9 au ajuns la ei.Si de atunci depinde de laborator dar durează cam 7-10 zile lucrătoare poate chiar si 14 mi sa spus mie asa ca, cam pana pe miercuri ar trebui sa primesti rezultatele
0
28-02-2018, ora 11:47
Ana38
Nu este medic/terapeut
Ana38
Salutare, nu am primit nimic, iar azi am fost chemata iar la clinica novogin pentru a recolta panorama ca cică au avut secventiatorul defect și iar trebuie sa aștept 10 zile lucratoare
0
05-03-2018, ora 12:03
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Ai fost sa le refaci ? Esti ok ?
1
15-03-2018, ora 23:26
Ana38
Nu este medic/terapeut
Ana38
Bună fetelor dragi, am primit testul panorama extins și sun fericita ca e ok 1/10. 000 la toate. O sa avem o fetita. Am și eu o întrebare la cât timp ați simțit ca mișcă, eu parca simt ceva dar nu sunt sigura ce e. Menționez ca am 19 săptămâni.
0
16-03-2018, ora 00:05
bima83
Nu este medic/terapeut
bima83
Ne bucurăm să auzim asta! :) Acum trebuie sa te relaxezi putin si sa te bucuri de sarcina! :* Referitor la mișcările bebelusului, eu l-am simtit la 18 saptamani si la fel ca si tine, parca nu eram sigura ca el e...
0
19-03-2018, ora 09:41
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Bravo, ne bucuram pentru tine si sa i o sarcina usoara in continuare eu pe bebe l-am simtit pe la 19-20 de saptamani si era asa o senzatie ca mi se zbate un muschi.
0
22-03-2018, ora 00:57
Relli
Nu este medic/terapeut
Relli
Buna seara!

La dublu test mi a iesit risc crescut la cel biochimic, am facut Panorama (ma omora asteptarea si frica sa fac amniocenteza)
La Panorama mi a iesit low risc < 1/10000
Voi sta cu grija pana nasc.cat de multa incredere aveti in acest test?
Sufar de paranoia sau e normal?
0
24-03-2018, ora 11:19
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Daca a iesit risc scazut la panorama poti sta linistită ca totul este bine, doctorul tau nu ti-a spus nimic ?
0
27-03-2018, ora 02:15
AndreeaSH
Nu este medic/terapeut
AndreeaSH
pt vivi77:

nothingdown.org
0
27-03-2018, ora 21:05
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Buna seara, Am citit mult timp acest forum, in liniste, fara sa spun vreodata ceva. Acum insa, am simtit nevoia sa impartasesc cu voi povestea mea, o poveste extrem de trista. In septembrie 2017, la 36 de ani, am ramas insarcinata. Era prima sarcina, una mult dorita. "Exista un risc"... asa a inceput calvarul, asa am ajuns din rai in iad si am ramas acolo mult timp, sperand sa fie doar un vis urat. Parca si acum aud acele cuvinte si parca ma dor si mai tare.
Eram in saptamana 12 si mi s-a recomandat sa fac biopsia de vilozitati coriale. Am refuzat-o pentru ca imi era teama sa-l pierd pe bebe. Asa am ajuns sa fac testul Panorama, urmat de o lunga asteptare. Dupa aproximativ 15 zile lucratoare a venit rezultatul...sex masculin si 99, 99% risc de down. Am mers si mai departe, cu amniocenteza, sperand ca testul panorama sa fi avut un rezultat fals pozitiv.
Din pacate, n-am mai apucat sa primim rezultatul, fatul se oprise din evolutie.
Astfel, la finalul saptamanii 18 de sarcina, doctorul mi-a declansat nastrerea. Dupa 10 h de travaliu am nascut, doar ca...era un final si nu un inceput...
Pe 15 martie 2018, la 1 luna si jumatate de la tristul eveniment, am avut puterea sa ridic rezultatele de la amniocenteza si de la necropsie.
Ce imi reprosez foarte tare este faptul ca in nebunia de a cere alte opinii, de a ne asigura ca totul este bine, nu m-am bucurat cat trebuia de aceasta sarcina, atat cat a fost ea.
Recomand cu incredere testele neinvazive (panorama, harmony etc), chiar daca sunt tot teste statistice, insa sunt mult mai sigure decat dublul test.
Sanatate tuturor!
0
29-03-2018, ora 20:30
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Intradevar o experienta dureroasa, eu doar cand imi aduc aminte ca ma rugam in fiecare seara sa fie bine si mi se parea ca ii un vis urat si vedeam imposibilă ideea de a renunta la puiul nostru, din fericire totul este bine acum, am 27 de saptamani si mai putin o sa imi cunosc fetita. recomand testul veracity, harmony etc. Este foarte bun si nu pune viata in pericol nici a mamei nici a bebelusului. Pentru Eli81 fi puternica si o sa vezi ca o sa ne aduci vesti bune ca esti din nou însărcinată si ca totul este bine, ai incredere
1
27-04-2018, ora 13:01
Iulia F.
Nu este medic/terapeut
Iulia F.
Buna, fetelor...De vreo 4 zile sunt si eu intr-o stare deplorabila si tot citesc si caut informatii despre trisomii si toate nebuniile, dar trebuie sa recunosc ca cel mai mult m-au linistit comentariile voastre referitoare la testele de adn fetal in sangele matern si rezultatele lor imbucuratoare. Am fost si eu la ecografia de prim trimestru si dupa ce toate aratau bine si frumos, se apuca doctorul de masurat. Translucenta nucala -3.77 mm (mai aveam putin si lesinam) si osul nazal - hipoplazic. Mi-a spus sa stau linistita, ca a mai avut paciente cu astfel de rezultate si totul a fost ok. Nici nu mi-a mai zis sa fac analiza de sange dublu test kryptor, mi-a recomandat direct sa fac testul Neobona si acum astept cu sufletul la gura rezultatul. Imi doresc foarte mult copilul acesta, mai ales ca mai am o sarcina oprita din evolutie, din cauza trombofiliei :( Sper sa fie totul ok.
0
02-05-2018, ora 14:45
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Buna Iulia o sa fie totul bine, asteapta rezultatele linistită si o sa vezi ca o sa fie ok
0
18-05-2018, ora 09:50
Geo3
Nu este medic/terapeut
Geo3
Buna,
Povestea pe scurt: 34 ani, 22 sapt sarcina, copilul nr 3, alte 3 pierderi de sarcina(cauze necunoscute). Morfologia din sem 2 a aratat un focus hiperecogen intracardiac(minge de golf)-Prezent.nimic altceva care sa indice trisomia 21.Riscul ramane in continuare scazut 1/7153.dar...se recomanda amniocenteza (dr spune ca nu sunt motive de ingrijorare, poate fi un cumul de calciu si minerale(dispare in sem 3)/suflu sistolic(dispare pana la naster sau pana la 3 ani)/50% din copiii diagnosticati cu T21 au aceasta anomalie
0
18-05-2018, ora 11:57
Geo3
Nu este medic/terapeut
Geo3
Completez postul anterior ca vad ca nu e incarcat tot.
Fac testul la synlab, neobona si rezultatul vine azi :Absent pt orice trisomie. A durat 8 zile lucratoare.raspunsul l.am primit azi dupa multe insistente la laboratorul sinlab din Barcelona. Acolo erau gata rezultatele dar in romania nu au fost transmise in timp real.
Sfatul meu este pt cine isi permite un astfel de test sa il faca din saptamana 10 de sarcina. La morfo 2 e tarziu.un rezultat pozitiv la 24 de saptamani te pune in imposibilitatea de a lua decizii!multa sanatate tuturor !
0
18-05-2018, ora 12:25
ancor
Nu este medic/terapeut
ancor
Buna ziua,
Am scris prin martie 2017 povestea mea, sarcina cu down, oprita din evolutie 18 saptamani, test Harmony pe care il recomand la Cytogenomic, trecuta prin mica cezariana etc.
La fix un an, dupa mica cezariana am aflat ca sunt din nou gravida. Am asteptat pana in saptamana 10 (desi ei zic ca il pot face si din saptamana 9) si am facut testul Panorama la Sanador, termen de executie 12 zile lucratoare. Dupa 12 zile lucratoare si nenumarate interventii primesc raspunsul ca rezultatul este neconcludent si trebuie refacut. Mai multa bataie de joc, nu am vazut. Bani multi si calitate 0. Inclusiv asistentele si persoanele de la receptie. Nu cunosc exact cum, cand si in ce locatii se face recoltarea, cum se depoziteaza proba etc.
Acum am refacut analiza si mi s-a promis ca in 8 zile lucratoare revin cu rezultatul. Nu am incredere deloc in ei. De ce acum se poate in 8 zile?
Nu va recomand sa faceti Testul Panorama la SANADOR.
Sanatate tuturor si eli81, te inteleg perfect prin ceea ce ai trecut si fruntea sus. Vezi cazul meu si nu inceta sa speri.
0
21-05-2018, ora 23:22
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Buna seara, am incercat sa raspund si ieri seara, dar se pare ca mesajul meu nu s-a postat. Multumesc mult, ancor! Esti una dintre persoanele care mi-au dat putin din forta lor ca sa pot sa sper in continuare. Iti tin pumnii stransi pentru rezultat! Trebuie sa fie bine! Nu are voie sa fie altfel! Revin si eu cu vesti cat de curand! :)
0
21-05-2018, ora 23:30
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
@alle2017. Scuze, abia acum am vazut mesajul tau din luna martie! Multumesc frumos pentru incurajari! Tu cum esti? Cand ai termenul? Nastere usoara!
@geo3. Ma bucur mult ca rezultatul este unul bun. Poti sa-mi spui, te rog, care este pretul testului facut la Synlab? As vrea sa fac o comparatie cu Medlife si Regina Maria. Multumesc frumos!
0
23-05-2018, ora 12:47
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Eli81 multumesc, maine fac 35 de saptamani. Saptamana viitoare vom merge la un nou control si vedem cum suntem. Termenul ar fi cam 24 iunie acum o-m vedea cum vrea domnisoara
0
17-06-2018, ora 20:29
Florina T.
Nu este medic/terapeut
Florina T.
Buna ziua! doamnelor a facut unele dintre voi testul Panorama extins? pentru microdeletii?
0
17-06-2018, ora 21:24
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Eu am facut testul Veracity cu microdeletii
Adaugă un comentariu / răspuns
296 comentarii 1 2 ..... 789 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul