Tratament cu cipralex | Forumul Medical ROmedic

Tratament cu cipralex

09-03-2016
cristiansene
Nu este medic/terapeut
cristiansene
Buna seara! Urmez un tratament cu cipralex si anxiar de aprox 4 ani si numai incapatanarea m-a facut sa nu renunt la ele desi au fost perioade cand puteam sa renunt la ele.De 3 luni simteam ca nu-si mai fac efectul-nici nu ma mir-si am trecut pe Remeron.Din pacate am inceput sa simt mici amorteli, furnicaturi la nivelul fetei, imi amortea mana stanga, batai ale inimii putin mai puternice, o stare generala proasta.Marturisesc ca am si niste probleme la coloana -lombara-, amorteala in picioare.Am renuntat la Remeron si am revenit la ghiciti ce?Cipralex.Sunt zile cand ma imaginez in tot fekul de ipostaze, de-aici si frica de moarte.E destul de greu de gestionat o situatie de acest fel mai ales ca nu stiu de ce am acele furixaturi pe fata, cu acea amorteala in mana stanga.Am facut Ekg, analize s.a.m.d.Sunt ok.Evident ca nereusind sa descifrez simtomele mai sus mentionate, n-am sa reusesc nici din punct de vedre psihic sa-mi revin.Sa fi declansat Remeronul aceste stari?Le aveam si inainte sa iau doar ca mult mai mici ca intensitate.Apar la reactii adverse, numai ca fost bine o oerioada si dintr-o data sa apara?Astept un raspuns de la d-voastra.Multumesc, si va doresc o seara buna!
12 comentarii
0
09-03-2016, ora 20:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil sa se fi suprasaturat receptorii de la atat Cipralex. In acest caz organismul nu mai reactioneaza la tratament ca la inceput.
Presupun ca simptomele sunt de la anxietate.
Sunt aproape 20 de medicamente care merg bine pe anxietate.
Daca intr-o luna de dupa reluarea Cipralexului nu va reveniti, rugati medicul sa il schimbe.
Anxietatea vine in episoade. Vine si pleaca. In remisie se poate incerca renuntarea la medicatie, dupa schema indicata de medic. Intotdeauna renuntarea se face treptat.
0
09-03-2016, ora 21:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
Tratamentul pe care il luati, oricare dintre cele amintite, trateaza simptomele anxietatii, nu cauza ei. De aceea in astfel de situatii se recomanda combinarea tratamentului medicamentos cu psihoterapie.
0
10-03-2016, ora 06:52
cristiansene
Nu este medic/terapeut
cristiansene
Multumesc mult pentru raspunsuri si va doresc o zi buna.
0
11-03-2016, ora 23:29
rogoznicolae89
Identitate neconfirmată
rogoznicolae89
Buna seara,

Incercati sa discutati cu medicul dvs ce parere are despre asocierea unui antidepresiv cu Eglonyl si cu un anxiolitic (recomand Rivotril). Eu recomand pacientilor mei aceasta schema, majoritatea au raspuns sustinut la terapie.

Dr. Rogoz N
0
12-03-2016, ora 17:32
cristiansene
Nu este medic/terapeut
cristiansene
Am luat si rivotril, cred ca acum 4 ani, pe la inceput Am luat 2 sapt si xanax.Am renuntat la cplx si am inceput sa iau, din nou, mirtazapina si a inceput sa-si faca efectul.Mi-a mai recomandat cineva Cymbalta.A mai luat cineva asa ceva, si daca da, cu ce efecte?
0
13-03-2016, ora 12:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fiecare organism raspunde diferit la fiecare medicament. Unul dintre efecte poate fi ingrasarea. La unii. La unii nu.
0
14-03-2016, ora 18:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E posibil ca simptomele respective sa fie si unele ce apar cateodata la intreruperea tratamentului cu Remeron, pana cand organismul se obisnuieste cu noua conditie (simptome de sevraj). In cazul in care persista la cateva saptamani dupa reluarea dozei anterioare de Cipralex, poate nu ar strica sa intrebi medicul daca nu ar fi utila asocierea psihoterapiei pentru temerile tale. De cata vreme iei Anxiar?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
14-03-2016, ora 21:41
cristiansene
Nu este medic/terapeut
cristiansene
D-nul dr.Rares, anxiar iau de cel putin 3 ani, dar, in ultima perioada, am inceput sa iau o jumatate la 2 nopti(inainte luam o pastila, seara).Remeron am inceput sa iau seara, o jumatate, inainte culcare(15mg).Am renuntat si la anxiar, si la cplx pentru ca, nu stiu, nu cred ca mai aveau efect.Din pacate, eu nu pot sa scap de acea presiune de deasupra urechilor, acele furnicaturi, acea amorteala in mana stanga.Sunt niste stari pe care nu le pot trata cu niciun antidepresiv, anxiolitic s a.m.d.In Piatra Neamt sunt niste doctori de te doare capul.Suntem vestiti in toata tara pentru ce macelari avem aici.Sunt si exceptii, dar putine.Eu am avut norocul sa merg la un dr psihiatru f bun, doar ca am ajuns intr-un punct in care nu reusim sa-i dam de capat.Remeronul, pana acum, isi face treaba destul de bine.Ai luat o pastila si intr-o ora esti in lumea viselor.Curios e ca dimineata, cand ma trezesc, n-am nici un simtom din cele enumerate mai sus.Nu stiu, am si niste probleme la coloana, imi amortesc picioarele, in fine, niste probleme mai vechi.Am mers cu Alive -il recomand, e un supliment f bun, cand l-am luat prima oara, am fost ca nou.Gaba, n-am simtit vreo ameliorare.Si ca sa fac haz de necaz, m-am simtit f rau intr-o seara si am fost la UPU.Perfuzie EKG, analize, au iesit bune.A venit un dr psih si m-a intrebat daca vreau internare:eu am zis da, pentru linistea mea.Cand ajung acolo, eu bun bazat ca stau peste noapte cu oameni sanatosi la cap-nu stiu de ce aveam impresia ca este o camera speciala pentru cei ca mine:atacuri de panica si anxietate-m-am inselat.Direct intr-un salon cu oameni nebuni si cand spun oameni nebuni, vorbesc de oameni care erau rupti de realitate(si imi cer scuze daca sunt inteles gresit, nu am nimic cu acei oameni, chiar imi pare rau ca nu au parte de un tratament cum trebuie-nu-l avem noi astia sanatosi, daramite ei).Mi-a trecut pe loc, si anxietate, si atacuri de panica, numai cand am vazut ce conditii sunt.Nu stiu cand am ajuns acasa, si vesel, si bun de culcare.In concluzie, multa sanatate si inca o data multumesc pentru raspunsuri.Revin cu noutati.
0
20-02-2018, ora 12:03
nephthys
Nu este medic/terapeut
nephthys
Salut! Sper să-mi răspundă cineva. Am 20 de ani, mi-a fost prescris Cipralex și Xanax pentru atacurile de panică și episodul anxios-depresiv. Întrebarea mea este: după ce am luat cipralex prima dată (acum aprox. o oră) parcă palpitațiile au fost un picuț mai intense. Este normal? Cum ar trebui să procedez? Menționez că înainte am avut sertralină și xanax, dar mi s-a înlocuit cu cipralex. Mulțumesc!
1
20-02-2018, ora 13:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E normal ca in prima luna de Cipralex sa apara astfel de reactii, dar ele vor disparea in timp.
0
24-02-2018, ora 12:23
nephthys
Nu este medic/terapeut
nephthys
Și oare tratamentul cu cipralex îmi poate afecta gastrita? Mulțumesc!
0
24-02-2018, ora 16:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cititi cu atentie prospectul de la Cipralex. Unii nu il suporta. Le vine stare de voma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul